un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google a lansat 5 aplicații pentru micșorarea timpului petrecut pe telefon (2 sunt excelente)

23 Oct 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Chiar acum-acum Google a lansat 5 aplicații din seria de digital wellbeing, cum o numesc ei, aplicații care încearcă să micșoreze timpul petrecut pe telefon și obiceiul de a-l aprinde foarte des pe parcursul zilei. Două dintre ele sunt foarte mișto ca idee și pe acestea le prezint mai în detaliu.

UNLOCK CLOCK

Aplicația îți modifică wallpaper-ul telefonului, înlocuindu-l cu o cifră, de fapt un contor. De câte ori deblochezi telefonul, cifra crește cu unu, contorizând astfel de câte ori îl deblochezi pe zi.

Este aplicația perfectă pentru a conștientiza cât de des deblocăm telefonul ziua. Eu o instalez acum, că sunt curios, și vă sfătuiesc să faceți și voi asta. S-ar putea să vă sperie numărul după câteva zile de utilizare.

POST BOX

Una dintre problemele de pe mobil este că vin tot mai multe notificări de la tot mai multe aplicații, ceea ce distrage atenția și ne face să verificăm telefonul de câte ori face bip-bip sau, în fine, foarte des.

Post Box împiedică aceste notificări din a fi activate și apoi ți le arată pe toate în anumite momente ale zilei, toate deodată ca un rezumat. Poți alege tu de câte ori per zi vrei să îți arate Post Box ce-a mai venit între timp pe telefon.

Aplicația este într-un stadiu incipient. Lipsește posibilitatea de a avea un whitelist de aplicații, că poate notificările de la WhatsApp le vrei întotdeauna, dar cele de la Facebook pot aștepta până la alt moment. De asemenea, frecvența maximă de afișări Post Box este de 4 ori pe zi. Nu poți să-l configurezi să ruleze din 2 în 2 ore, de exemplu, iar de doar 4 ori în toată ziua este destul de mult.

Oricum, dați-i o șansă dacă se mulează pe nevoile voastre.

Celelalte trei aplicații sunt:

We Flip – aplicația face pe loc un grup de prieteni și apoi contorizează cât timp rezistați fără a vă uita la telefon sau fără a-l debloca. Adică vă lasă să vă uitați, dar se resetează contorizarea timpului. Ideea este să petreceți cât mai mult timp cu prietenii fără a vă uita la telefon, de exemplu dacă ieșiți împreună la o cafea sau la un teambuilding și nu vreți să vă distragă atenția tentația telefonului.

Apropo, am fost în New York la un restaurant numit Eleven Madison Park unde te invitau să pui telefoanele mobile într-o cutie pe care ei o luau și ți-o aduceau la plecare, ca să nu fii tentat să te uiți la telefon, ci la cei cu care iei masa.

Desert Island – aplicația te provoacă să reziști 24 de ore doar cu câteva aplicații. Alegi cele mai importante aplicații pentru tine și apoi trebuie să reziști 24 de ore fără a cere să vezi și celelalte pictograme.

Morph – adaptează telefonul la activitatea curentă, arătându-ți doar aplicațiile relevante pentru acea activitate ca să nu fi distras de altele din telefon. De exemplu, îi zici ce aplicații folosești când ești la muncă sau ce aplicații folosești când ești la sală, iar Morph încearcă să detecteze aceste activități și să-ți arate pe ecran doar acele aplicații.

Cred că primele două au șansa să fie dezvoltate în ceva mișto, iar celelalte trei sunt mai degrabă interesante ca idee.

  11 comentarii

 1. nu trebuie aplicatii pt asa ceva.
  dai block la notificari daca nu ti pasa, sau pui pe night/silent mode.

  bang, 0 notificari.
  de ce trebuie sa ma contorizeze unu mic si negru de cate ori deblochez telu?

    (Citează)

 2. Ca să nu fii distras…

    (Citează)

 3. sa inteleg ca gigantul google, care castiga godzilioane de dolari tocmai din utilizarea internetului cat mai mult timp, face aplicatii care sa-i reduca profiturile doar, asa, de dragul artei abstracte? mi se pare ideea unui om scrantit la cap. La fel cum ai face anti-marketing pentru un produs care e in plin succes si se vinde in draci. Chiar nu inteleg.

    (Citează)

  • Pozează și ei în promotori ai wellbeing, precum mcdonalds cu sloganurile “mănâncă sănătos și contorizează caloriile“.

     (Citează)

 4. Mai simplu era sa scoată o nouă evanghelie sau sa facă lobby pe lângă papa sa declare uitatul în telefon un păcat care duce la orbire. Ce, l-ați văzut pe Iisus ca se uita mereu în telefon?

    (Citează)

 5. Cu un smartwatch reduci deblocarile telefonului cu 50%.

    (Citează)

 6. am instalat unlock clock, sunt curios, multam de info

    (Citează)

 7. eu folosesc “vointa proprie”
  ignor cu desavarsire telefonul.

    (Citează)

 8. Sunt la fel de utile precum contoarele electronice de la Enel, care ne “ajuta sa economisim energie”.

    (Citează)

 9. Marius Popescu

  07/11/2019 la 7:34 PM

  Noi seara nu mâncăm )))))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus