un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să calculați cine muncește mai mult la treburile casei, el sau ea

24 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

91 comentarii

Dacă sunteți ca mine, v-ați împărțit cu nevasta treburile casnice uzuale. De exemplu, la noi în casă Matilda pune la spălat (eu n-am învățat niciodată programele mașinii de spălat), dar eu pun rufele la uscat și le adun de acolo, iar ea le împăturește și le duce la loc în dulapuri. Sau eu dau cu aspiratorul, dar ea dă cu mopul. Sau eu fac cafea de luni până joi, iar ea de vineri până duminică. True story!

Sunt șanse destul de mari ca din când în când să dezbateți cine muncește mai mult în casă, iar discuția nu-i simplă, că se compară mere cu pere. Cum compari făcutul cafelei cu dat cu mopul? Sau plimbatul zilnic al câinelui cu spălatul săptămânal al bucătăriei?

Din fericire, am dezvoltat o metodă și v-o prezint mai jos. Folosim algoritmi inginerești avansați pentru a calcula cât muncește fiecare, rezultatele putând fi apoi utilizate pentru a echilibra perfect situația pentru armonie în familie.

Nu glumesc, chiar am pus la finalul articolului și un template Excel pentru acest calcul. Plecăm de la un concept învățat în project management, adică cel de ore-om muncite, urmând deci să calculăm în acest caz numărul de ore-bărbat și ore-femeie.

Principiul este simplu. Faceți o listă cu tot ce face fiecare, iar în dreptul fiecărei activități notați durata ei în minute și de câte ori se repetă în fiecare lună acea activitate.

De exemplu, să faci cafea durează cam 10 minute la noi, deci în patru săptămâni eu adun 10 x 4 x 4 = 160 de minute-bărbat, iar Matilda adună 10 x 4 x 3 = 120 de minute-femeie. Pusul rufelor murdare la spălat ia cam 3 minute pentru ea, iar mie îmi ia cam 10 minute să le pun la uscat și cam 3 minute să le adun de pe sârme, apoi ei îi ia cam 15 minute să le împăturească și să le ducă la locul lor. În total, deci, 13 minute-bărbat versus 18 minute-femeie pentru o spălare și apoi depinde de cât de des spălăm pe lună.

Simplu, nu?

Totuși, activitățile nu sunt egale. 5 minute de schimbat scutecele la copil nu sunt egale cu 5 minute de pus rufe la uscat, nu? Așa că pentru a rezolva acest aspect introduc în ecuație ceva numit “coeficient de scârboșenie”, cu valori de la 1 la 5, iar minutele-om se înmulțesc cu acest coeficient pentru a obține rezultatul final.

Coeficientul acesta de scârboșenie este subiectiv și trebuie să-l stabiliți voi, după caz. Personal vă sfătuiesc să alegeți întâi capetele de scală, de exemplu udatul plantelor sau să pui rufele la uscat poate fi 1, că-s curate și e o activitate ușoară, dar să schimbi scutecele murdare ale unui copil poate fi 5, că-mi închipui că nu-i cea mai plăcută activitate. Și dacă aia e de 5, atunci curățatul litierei pisicilor poate fi 4, spălatul veceului poate fi 3 și spălatul cuptorului poate fi… nu știu, 2,5. Permit și coeficienți numere reale pozitive, nu doar întregi pozitive.

Pe acestea le decideți voi de comun acord. Ca sfat, cred că orice activitate ce include ieșitul din casă trebuie să fie minim 2, că-i un inconvenient mai mare. E o diferență între a avea ghena de gunoi pe scara blocului și a o avea în exterior. Și poate că vă place să plimbați câinele, că-i momentul vostru de liniște și țigară, dar iarna, pe frig… e de 2,5 zic eu.

Și cam asta este totul. Timp x frecvența activității x coeficientul de scârboșenie, apoi făcut totalul în minute-om. Împărțiți la 60 pentru ore-om. Comparați și ajustați.

Promiteam și un tabel Excel cu asta; îl puteți descărca de aici. Am pus zece rânduri pentru fiecare persoană, dar probabil am exagerat la femei, care nu fac de obicei așa multe prin casă. Dacă aveți nevoie de mai multe rânduri, adăugați cu insert rows. Există și o formatare condițională pe totalul total, se colorează dacă diferență este mai mare de 3 ore între persoane, așa că nu umblați acolo.

Acum mai trebuie doar să-i prezint și Matildei această inovație în materie de house management. Dacă nu dau semne câteva zile… mi-a făcut plăcere să vă cunosc. Ca să citez din Macauley, “And how can man die better / than facing fierceful wives…”

    91 comentarii

  1. “dar probabil am exagerat la femei, care nu fac de obicei așa multe prin casă.”

    Sati linistit ca au programat deja sedinta de comitet ca sa aleaga facaletul pentru tine. Ca sfat personal, la Grigore Alexandrescu se pun cele mai misto copci pentru capete sparte.

      (Citează)

  2. This is retarded.

      (Citează)

  3. Urmeaza sa treci si care respira mai mult in casa? 😆

      (Citează)

  4. Radule o parere…un articol ceva despre Colectiv, despre faptul ca au trecut niste ani de la aceasta tragedie si NIMIC nu s-a schimbat… vezi articolul din Libertatea https://www.libertatea.ro/stiri/incendiu-colectiv-filmul-integral-2780734

      (Citează)

  5. Parca aveati un robot care dadea cu aspiratorul, deci o parte din activitati se pot automatiza :)

      (Citează)

    • ala a fost doar asa , de reclama , se pare ca tot pe stilul clasic a ramas

        (Citează)

    • Nu stiu daca Radu mai foloseste sau nu robotul ala, dar mie nu mi se pare atat de eficient.
      In primul rand trebuie sa ai o casa destul de mare si de aerisita, ca sa aibe loc sa se plimbe pe acolo. Apoi, trebuie sa te asiguri ca totul este la locul lui si nu lasi lucruri pe jos (de exemplu geanta de sala).

        (Citează)

    • Ba da, eu m-am scos, mi-au automatizat treaba. O dată pe lună dau și cu ăla clasic, că e bun ca să aspiri și canapele și colțuri mai obscure.

      Matilda vrea un robot care să dea cu mopul.

        (Citează)

    • Se pot automatiza. In general, treburile mele sunt sa spal vasele, sa dau cu aspiratorul, sa tai iarba si sa duc gunoiul. Una s-a rezolvat, doua sunt rezolvabile cu mici investitii. Pentru ultima e nevoie de niste DIY.

      “Matilda vrea un robot care să dea cu mopul.” – iRobot Braava

        (Citează)

  6. Ce tâmpenie!

      (Citează)

  7. OK… :))

      (Citează)

  8. Nu ai ce face prietene .. ți-ai irosit 2 ore din viața scriind idioțenia asta de articol ! .. halal familie ți-ai creat ! .. d’abia aștept să ai un copil să-l pui să facă ore-scarbosenie sau ore-somn și să-l tragi la răspundere .. nu vreau să mă bag, dar familia nu e de tine daca o calculezi matematic .. sa te vad când o să trebuiască să te geluiasca cu voltaren Matilda (că ai nevoie) și o sa trebuiască pentru 10 minute-ungere sa faci 50 de minute-plimbat-pisica-prin-ploaie ! .. ppffaaaa .. 🙁

      (Citează)

    • Mie mi se pare o idee bună. O să o implementez și eu. :)

        (Citează)

    • Ia zi, Răducule, nu-i așa că e aberant să faci asta pentru că, oricum, femeia ar trebui să aibă grijă de casă? :)

        (Citează)

    • Ciuby, ai sa razi, dar nu e așa .. eu bag aspiratorul, șterg praful, mop-uiesc, duc gunoiul (😛) repar ce se mai strica (de la schimbat lustre, întrerupătoare, baterii de apa etc.); chiar spălam și vasele până să luăm mașină de spălat vase (acum 3 ani) … nu șterg geamurile, nu fac mâncare, nu bag rufe la mașină de spălat ! Nu a fost nevoie de stabilirea clară în Excel a ceea ce face fiecare .. a venit de la sine ! In 15 ani de căsnicie nu a fost cazul de reglementare a îndatoririlor fiecăruia ! .. Am avut un amic care pusese pe hârtie ce trebuie să facă fiecare și ghici ce ?! .. in doi ani a divorțat ! .. zbang !

        (Citează)

    • @Răducu: sunt alături de tine și îți țin pumnii ca să treci peste orice probleme ai întâmpina de te fac așa stresat și încrâncenat.

        (Citează)

    • Răducu, dacă nu îți place nu citi. Poate fi o abordare care pune lucrurile în clar despre cine ce face, e ceva diferit dar măcar știi unde stai, spre deosebire de frustrările care se adună când ambii au impresia ca ei fac mai mult decât celălalt. Da, știu nimănui nu i se întâmplă așa ceva…

        (Citează)

    • @nwradu: Hihihihihihihihiiii .. nu e deloc cazul la mine de stres sau încrâncenare .. crede-ma, nu am niciun stres .. sunt liber profesionist, nu am șefi .. lucrez când vreau (când am disponibilitate, chef) .. sunt de departe cel mai putin stresat om .. soția e IT-ista, câștigă cat pentru zece .. nu am niciun stres : emoțional, financiar, familial .. nu m-ai nimerit .. doar că punerea pe hârtie a bugetului, îndatoririlor, cheltuielilor nu o sa ducă la nimic bun .. vorbim peste 5 ani ! 😛

        (Citează)

  9. imi pare rau sa spun dar asta nu suna a relatie, e mai mult un contract intre 2 entitati care ofera servicii, nici daca va angajati menajera nu i-ati face un astfel de ‘contract’
    ce mai urmeaza? sa cantariti canitatea de praf adunata in aspirator in fiecare saptamana si apoi niste grafice ? si eventual la mop fierbeti apa ramasa si ce a ramas cantariti si faceti comparatii? :))
    nici nu vreau sa ma gandesc ce calcule faci daca ai si un copil

      (Citează)

    • Same here, daca strâng o data rufele de pe sârmă, stau sa scriu in Excel? Daca unul are probleme de sănătate și e tras pe bară câteva luni, se duce dracului tot excel-ul.:))

        (Citează)

  10. Partea buna: completatul Excelului ia cateva ore bune pe luna si intra lejer la categoria 4 sau 5 de scarbosenie

      (Citează)

  11. :))))
    Presupun ca e la misto articolul, dar oricum e bine ca viata ta e atat de linistita incat simti nevoia sa bagi batul prin gard.

      (Citează)

    • E pe bune.
      Deschizi excelul si vezi ca te-a tras in piept tovarasa de viata… moartea pasiunii.

      Singura “obligatie” de genul asta am avut-o cand am fost cu o tipa care tinea neaparat sa facem cafeua pe rand, o zi eu – o zi ea.

        (Citează)

  12. uite ce propun eu: tu sa faci totul in casa

      (Citează)

  13. Pana acum la capitolul cine comenteaza avem barbati puturosi si care considera ca femeia trebuie sa faca totul si copii care nu au trait cu o partenera sub acelasi acoperis.

    Bun articol, util si comic cum ai pus in folosinta experienta din project management

      (Citează)

  14. mi s-a uscat vaginul citind articolul ăsta.

      (Citează)

  15. Ai dat publish din greseala la articolul pentru 1 aprilie 2020? :)

      (Citează)

  16. Amuzant articolul ,parcă seamănă cu un contract de parteneriat, dar ce poti face cand barbatul nu dorește să facă nimic si se ascunde sub replica ” eu muncesc mai mult ,sant f obosit ,aduc bani mai multi etc.. ” ce-i poti face ? Ori stai in ” jeg ” ori le faci tu ca esti femeie si apropo copilul nu va zice niciodata este rândul tatălui sa-mi scadă temperatura sau e randul mamei sa-mi dea biberonul la 3 noaptea . Respect ptr bărbații care au constiinta sa-si ajute partenerele in orice ..

      (Citează)

    • Daca barbatul sta la munca 12 ore pe zi, iar sotia numai 6 ore, ti se pare normal sa imparta egal task-urile in casa?
      Aceeasi intrebare in cazul in care sotul petrece mai mult timp acasa (are un program de lucru mai scurt).

        (Citează)

    • T9cmai asta e faza, barbatii nu trebuie sa ajute partenera pt ca nu e doar treaba ei sa “tina casa”. Adica nu iti spune ce sa faci, faci ca trebuie. Vezi si tu ca e nevoie sa speli chiuveta, cada, sa aspiri etc.
      Asta cu programul scurt e subiectiva pt ca in 6 ore eu muncesc de rup, poate tu in 12 tai frunza la caini.

        (Citează)

    • Petcu: Amuzant articolul ,parcă seamănă cu un contract de parteneriat, dar ce poti face cand barbatul nu dorește să facă nimic si se ascunde sub replica ” eu muncesc mai mult ,sant f obosit ,aduc bani mai multi etc.. ” ce-i poti face ?

      Vorbind la modul serios, cred că astfel de probleme ar fi trebuit identificate în faza inițială, când îl cunoști și te cam prinzi ce fel de om este, înainte de a te băga la o relație de lungă durată.

      Dacă știai că n-are chef să facă nimic și l-ai acceptat așa, asta e situația. Discuți cu el în speranța că va înțelege și se va schimba, treci mai departe sau divorțezi.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Daca barbatul sta la munca 12 ore pe zi, iar sotia numai 6 ore, ti se pare normal sa imparta egal task-urile in casa?
      Aceeasi intrebare in cazul in care sotul petrece mai mult timp acasa (are un program de lucru mai scurt).

      Greu de zis. În principiu nu mi s-ar părea normal să împartă egal. Cred că e mai important ca un partener să înțeleagă că celălalt este obosit și nu poate face același lucru.

      În același timp, “gospodăria” nu are mare legătură cu munca. Doi oameni au împreună o casă. Mi se pare normal să tragă amândoi să o întrețină, nu unul să considere că e treaba celuilalt să facă totul. Că pot fi diverși factori ce schimbă raportul, e altă treabă.

        (Citează)

  17. Heh. Sunteți căsătoriți de puțin timp. După o vreme intervine resemnarea din partea celui care face mai mult (hint: probabil e ea) și calculele astea nu mai sunt necesare. :D

      (Citează)

  18. o solutie inginereasca interesanta pentru cazul in care amandoi aveti job de 8 ore egal :)

    Bai restul, lasati vrajeala si invatati si voi excel, ca iti schimba viata cand e vb de calcule.

    “Lotus 1-2-3 is a discontinued spreadsheet program from Lotus Software (later part of IBM). It was the IBM PC’s first killer application, was hugely popular in the 1980s and contributed significantly to the success of the IBM PC.[1]”

      (Citează)

  19. Pentru fanii Big Bang Theory, pare un fel de copy-paste dupa Sheldon si Amy :)

      (Citează)

    • Aia mi se părea o relație disfuncțională, nu una care caută să fie totul bine pentru amândoi. Mi-a părut rău de Amy în acel serial.

        (Citează)

  20. in mod normal as fi zis ca e o gluma, dar pentru ca citesc pe aici de ceva timp, cred ca e pe bune – mai ales ca subiectul asta cu impartirea treburilor a mai fost pomenit pe blog de niste ori, deci pare ca e un issue la voi in casa

    acum, trebuie spus ca probabil in toate familiile apare la un moment dat discutia asta cu cine face mai mult, deci nu e ceva neobisnuit;

    chestia e ca dupa ce apar copiii discutia se complica exponential, deci ce faci tu aici Radule cu excelul asta e un fel de joaca de adultoscenti sau ma rog, de colegi de camera la camin care se cam ciondanesc pe tema asta

    adica se vede clar asta din faptul ca zici ca schimbatul scutecului e maximum pe scara scarboseniei… ce pot sa iti spun e ca atunci cand ai copil mic nici prin cap nu-ti trece asa ceva, e o chestie pe care doar o faci si gata.

    ba sa vezi cum e sa astepti cacatul ala ca pe Isus, in caz ca copilul nu prea mananca sau are probleme cu burta etc – il analizezi, numeri bobitele din el, evaluezi culoarea, consistenta, cantitatea samd

    e o alta lume, dupa cum ziceam, una de adulti zic eu

      (Citează)

    • Yep! Cacatul de copil e F. Important in viata tinerilor.parinti. facut poze, comparat cu alti cacati ai aceluiasi copil, discutat cu prietene, aratat la epdiatru etc.

        (Citează)

    • ahhhh daa, uitasem de asta cu facut poze la cacatul de copil si tinut pentru comparatie fata de cel de ieri sau trimis la pediatru – been there done that!

      those were the days :-))))))

        (Citează)

    • oricum, rahatul de bebelus nu e deloc scarbos.

      scarbosenia adevarata vine mai tarziu, dupa ce copilul e diversificat si creste un pic, pe la 3 ani asa, cand printesa lui tata incepe sa traga niste rahati din aia de zici ca au 3 kile, grosi si compacti de l-ar face mandru si pe Hulk.

      :-)

        (Citează)

    • Discuția asta devine de nivel 4 :)) Apreciez insight-ul, totuși!

        (Citează)

    • Mda, să ne scârboșim că vorbim de așa ceva, căcuță de copil. Până tre să mergi la nenea doctorul cu copilul de mână care nu prea știe ce îl doare, iar doctorul îți arată o ilustrație cu diferite tipuri de căcuță iar nu tre să identifici. Și ai vrea să faci orice pentru copilul tău aflat în suferință, nu?

        (Citează)

  21. Secretul este sa o surprinzi si sa ii spui ca vei face tu din treburile casei, ajut-o cand pune rufele pe ata, probabil esti mai inalt si ajungi mai usor, supravegheaz-o cand pune la spalat, ii spui ca vrei sa inveti si tu cum se foloseste poate speli cand este ea in delegatie.

    Treburile casnice se fac impreuna daca aveti acelasi program zilnic sau de cel care sta cel mai mult acasa.

      (Citează)

  22. Delete și du-te sa mai faci o cafea!

      (Citează)

  23. Asta ar merge pe reddit la r/insecure. Nu as putea sa traiesc langa un partener care e preocupat in asa masura de balanta asta de efort/bani/sarcini … ok, te mai certi, dar e misto sa te si impaci si se lasa cu porno.

      (Citează)

  24. Vai de capul nostru…

      (Citează)

  25. Trebuie sa fie o relatie tare arida si anosta intre voi ca efectiv sa stai sa faci Exceluri de genul asta. Si da, imi aduci aminte de Sheldon. In privinta schimbarii unui pampers de bebe, ar trebui sa-ti redefinesti scara scarboseniei. Si sa treci de la stadiul de infantilitate emotionala la cel de adult capabil si responsabil sa aiba grija de propria-i progenitura, fara sa contorizeze minutele petrecute pe task-uri. Brrrrr!

      (Citează)

  26. Cred ca se referea la partea cu calculatul. Nu a zis nimic de cine si ce trebuie sa faca.

    Si mie mi se pare penibil sa stai sa calculezi asa ceva. De exemplu aseara am observat ca sotia era mai obosita fata de alte zile si i-am zis sa se duca in dormitor sa se intinda. A urmat cina la pat. Tot eu am spalat si vasele. Tot eu m-am ocupat de fetita (igiena, masa, somn, etc). Tot eu am pregatit cele necesare pentru a 2-a zi. Nu e vb de calculat intr-o relatie. E doar ok ca oamenii sa se ajute reciproc indifierent daca intr-o zi unul are mai mult sau mai putin chef.

    Ciuby:
    Ia zi, Răducule, nu-i așa că e aberant să faci asta pentru că, oricum, femeia ar trebui să aibă grijă de casă? :)

      (Citează)

  27. Plasez calculele si tabelul tau undeva intre creepy si admirabil. Te invidiez pentru cat timp liber ai :))

      (Citează)

  28. vali:
    mi s-a uscat vaginul citind articolul ăsta.

    Ia de aici ca sa fii ok -> https://www.amazon.com/Passion-Lubes-Natural-Water-Based-Lubricant/dp/B005MR3IVO

      (Citează)

  29. Sper ca citeste cine trebuie articolul si comentariile. Povestea asta imi suna foarte cunoscuta, la modul personal, un cantec de lebada – modalitatea pasiv agresiva a unui barbat de a-i spune partenerei de viata ca ar fi cazul sa puna mana si sa faca mai multe lucruri pe langa casa. Ca barbat, nu e niciodata usor sa ii spui doamnei vietii tale ca ar fi cazul sa mai faca niste chestii prin casa, exista riscul de a fi interpretat drept un opresor care tine femeia sub papuc. In schimb, o minte logica si creativa ar incerca sa demonstreze, comparativ, chiar si matematic, cat face fiecare, poate poate o intelege doamna ca este in dezavantaj si ar deveni competitiva. Bate saua sa priceapa consoarta! Si nu ma refer la saptamani sau luni, ci la ani de zile in care responsabilitatile se impart diferit, si doamna inimii pare imuna la a observa disproportionalitatea. Dar poate ma insel eu, si Radu incerca sa se puna intr-o lumina favorabila, demonstrand matematic cat de recunoscator este el partenerei pentru tot ceea ce face ea in a tine pe roate caminul familial. Nu pot spera decat sa ajung si eu in acel punct al fericirii, desi la mine nu a functionat decat o saptamana: ‘Uite draga, eu am facut cafeaua toata saptamana, dar tu o faci mult mai bine, si m-as bucura sa beau o cafea facuta de tine acum ca e weekend!’ (Varianta lunga, si cred eu corecta, de a spune, ‘fa o cafea, ca eu m-am saturat sa tot fac’). Radu, daca mai ai si alte secrete, matematice, de imbunatatit relatia, sunt aici sa le citesc.

      (Citează)

    • nimeni nu vede elefantul din camera : banul $$
      cu cat partenerul castiga mai mult cu atat emite pretentii. poate doamna radu face mai multi bani si ii da peste nas domnului

        (Citează)

    • Matilda nu citește blogul, ci cel mult titlurile o dată pe săptămână, așa că sunt safe :P

        (Citează)

  30. stati deoparte de facut copii daca Excelul intra in productie.
    asta de vreti sa ramaneti impreuna.

      (Citează)

  31. Eu is curios cum completezi fisierul pe linia cu activitate “sex”. Cate minute-barbat, cate minute-femeie, si mai ales coeficientul de scarbosie. Cat e la femeie si cat e la barbat, ca poate difera.

    Dude, really. Sper ca a fost o gluma. Nici macar in corporatii nu se merge la nivelul asta de monitorizare al task-urilor. Cu atat mai putin ar fi sanatos intr-o relatie.

      (Citează)

    • corect, sexul oricum e scarbos, chiar si ala plain vanilla, daca vrem alte chestii gen sex oral trebuie negociat coeficientul de scarbosenie, de exemplu:
      – ti-a facut o felatie pac, coeficient de scarbosenie 100.
      – facusesi dus cu mai mult de 5 minute inainte, creste la 200
      – iti cere un cunilingus, accepti doar daca e de acord cu coeficient de scarbosenie 1000 si sa duca ea gunoiul 2 luni.

      si-apoi efortul efectiv: baga fata 2 minute de reverse cowgirl din ala care e solicitant pt picioare, trebuie sa compensezi cu 10 minute in plus la misionar, iar daca ai ghinionul sa-ti dai drumul mai repede, bagi rufele la spalat 3 saptamani

        (Citează)

    • corny: Cat e la femeie si cat e la barbat, ca poate difera.

      Mai ales în accepțiunea Curții Supreme din cazul Bill Clinton, unde s-a concluzionat că doar unul dintre ei a făcut sex acolo.

        (Citează)

  32. I want to party wild with this guy! He will be fun!!!!

    Abia aștept orarul cu datele technice ale sexului:

    Cum? Cât? De ce? Cine trebuie sa mai?

      (Citează)

  33. Aparent, as cam fi singura, careia i se pare ca articolul asta e o trolleala maxima, asadar, l-am luat ca atare, iar la sfarsit mi s-a confirmat :)))

    Mi-au placut comentariile. Multa lume cu simtul umorului bagat in cur si constipat bine, de nu mai iese nici cu laxativ.

    Avand in vedere ca n-a citit nimeni ultimul paragraf: “Acum mai trebuie doar să-i prezint și Matildei această inovație în materie de house management. Dacă nu dau semne câteva zile… mi-a făcut plăcere să vă cunosc… ”

      (Citează)

    • Errrr, cand faci o gluma si nu prea rade lumea la ea, e cam nejustificat sa dai vina pe lume, #numazic. Mai degraba n-a fost o gluma buna.

      Daca citeste primele paragrafe reiese ca solutia ar fi aplicata deja, este si acel true story si apoi e folosit de mai multe ori pluralul “folosim” etc

      Iar faptul ca lumea nu citeste pana la final nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni, de obicei lumea nici nu citeste decat 2-3 paragrafe ca suntem toti mai preocupati sa zicem noi ceva decat sa ii ascultam pe ceilalti. E o chestie amplificata de mediul digital/ social mediu, deci e cam ironic sa ne reprosezi ca nu citim fix pe un blog :-)

        (Citează)

    • Jupaneasa: Multa lume cu simtul umorului bagat in cur si constipat bine, de nu mai iese nici cu laxativ.

      Din păcate da. Am observat asta în ultimii ani: oamenii sunt tot mai stresați de muncă, politică, bani șamd și nu găsesc metode să se relaxeze. Mai degrabă găsesc metode să-și facă și mai mult în ciudă, consumând diverse forme de angertainment.

        (Citează)

  34. Cum se calculeaza minutele-sex-femeie si minutele-sex-barbat precum si coeficientul-scarbosenie-placere?

      (Citează)

  35. partea cu facut sex unde intra?

    oh wait…. i guess you’re not getting any….

      (Citează)

  36. Marean:
    Errrr, cand faci o gluma si nu prea rade lumea la ea, e cam nejustificat sa dai vina pe lume, #numazic. Mai degraba n-a fost o gluma buna.

    Daca citeste primele paragrafe reiese ca solutia ar fi aplicata deja, este si acel true story si apoi e folosit de mai multe ori pluralul “folosim” etc

    Iar faptul ca lumea nu citeste pana la final nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni, de obicei lumea nici nu citeste decat 2-3 paragrafe ca suntem toti mai preocupati sa zicem noi ceva decat sa ii ascultam pe ceilalti. E o chestie amplificata de mediul digital/ social mediu, deci e cam ironic sa ne reprosezi ca nu citim fix pe un blog :-)

    Pai nu rade nimeni la gluma, ca nu citeste nimeni pana la sfarsit, sa vada ca a fost o gluma.
    Sau, poate doar lumea se simte. Stii cum e e aia cu “cine se simte, ala se supara”?.

    Apai, ca e o gluma buna sau nu, asta e subiectiv. Mie mi s-a parut foarte buna.
    Mi s-a parut o satira buna la adresa astora, frustrati de viata in cuplu, a astora de isi calculeaza cat da fiecare pe chirie la virgula, la adresa feministelor, la adresa mgtow si alte chestii existentiale cu care isi omoara lumea timpul pe net, de uita sa mai fie oameni. Asa ca le da Radu solutia inginereasca. Unde mai e fun-ul, daca scrii o postare ironica si scrii: “atentie, gluma” la inceput? Aia inseamna ironia si simtul umorului. Le ai sau nu :)).
    De-aia zic, reactiile sunt delicioase si e amuzant sa vezi cum se sare de cur in sus :))).

    Tu cand esti ironic la adresa cuiva, ii atentionezi pe ala: “bah, vezi ca sunt ironic”, sau urmaresti sa vezi daca musca sau nu?:)))))

      (Citează)

    • nu cred ca s-a suparat nimeni.
      ca gluma e subiectiva zic si eu si tocmai pt ca e subiectiva nu ai cum sa zici ca altii nu au simtul umorului cand nu rad la ceva, chiar daca tu razi.

      eu inteleg ce zici tu, dar chestiile alea se fac altfel, mai precis nu inducand lumea in eroare si contrazicand la final tot ce ai zis.

      se fac in asa fel incat cineva rezonabil se poate prinde pana pe parcurs.

      ca altfel, un exemplu exagerat: as putea sa scriu si eu un articol pe 2 pagini in care sa povestesc cum am omorat un om si la final sa zic ca nu e nimic adevarat si apoi sa le reprosez oamenilor ca nu stiu de gluma.

      in fine.

        (Citează)

    • Pai eu si cativa ne-am prins pe parcurs, deci e facut cu cap.
      Nu e problema mea daca altii nu s-au prins.

      Si n-a reprosat nimeni nimic, eu doar m-am amuzat de betele din cururile oamenilor. Ce e rau in a rade de morocanosii care se supara de la orice rahat?:))

      Ma fascineaza cum sar cu furcile la un articol care poate fi inchis de la butonul “X”, daca nu le place de la primele randuri. Dar hei, mai era proverbul ala cu “fudul si destul”. Nu mai zic :)))

        (Citează)

    • Nu, nu te-ai prins pe parcurs, ai zis tu cu cuvintele tale ca ti s-a parut trolling si la sfarsit ti s-a confirmat.

      Si eu am scris ca am banuit asta, doar ca eu nu am citit ultimul paragraf, ce-i drept.

      Nu tin neaparat sa ma contrazic cu tine aici, dar tu ai zis ca esti printre putinii cu umor, and I disagree. Adica, poate e corect, dar nu se poate trage concluzia asta din ce s-a intamplat azi :-))

        (Citează)

    • Jupaneasa: Unde mai e fun-ul, daca scrii o postare ironica si scrii: “atentie, gluma” la inceput?

      Cred că trăim vremurile în care oamenii sunt constant pe fugă și probabil trebuie să marchezi cu atenție tot ce înseamnă glumă, sarcasm șamd, poate chiar și scris happy ending la final.

        (Citează)

  37. P-aici nu mai e nimeni din familii traditionale? Bine, in afara de @Marean care crede ca sexul oral e scarbos. Sau, ma rog, poate pentru unii o fi, nu stiu eu ce-aveti in pantaloni si doamnele voastre sub fuste (probabil tot un gland?).

    Mi se pare o chestie de mileniali d-astia lepre; nu excelul si articolul – astea-s amuzante, fiecare dintre noi avem la un moment dat o contabilizare mentala, recunoscuta sau, doar ca tu (@nwradu) fiind inginer, te-ai gandit sa faci big …data din asta si sa documentezi asta.

    Dar asta cu sa facem treburi egale prin casa. Eu unul nu prea fac mare lucru, daca nu e musai. Adica e musai cand mi se cere ajutorul iar atunci iau in calcul ca locuiesc si eu in casa aia si imi place sa fie intr-un anume fel, gen apreciez mai mult sexul pasional cu o femeie inca energica, decat cu una obosita.

    Pe de alta parte, imi place mai mult viața de barbat care munceste si aduce cati bani e nevoie acasa ( si un pic peste, ca sa nu avem surprize) ( adica partea aia care are coeficient de scarbosenie 10000 – de munca vorbesc) si e mai putin deranjat de aceste aspecte triviale.

      (Citează)

    • triviale pentru tine boss, ca daca ar trebui sa le faci in fiecare zi, asa cum zici ca face sotia ta, te asigur ca nu ti s-ar parea triviale.

      si ce vrei sa zici, ca sexul oral nu e scarbos?!
      nu m-am gandit niciodata la asta, hm.

        (Citează)

    • I-auzi, plm. Esti sigur? Ca eu stiu ca pot ( nu-mi face placere, dar pot, ca am locuit si singur cativa ani) sa curat casa, sa pun hainele la spalat si la uscat, sa dau drumu’ la roboti prin casa, sa fac mancare si curatenie si sa duc copiii la scoala in ceva gen jumatate de zi asa (desi, cine are nevoie de copii, daca-i singur) . In restul timpului pot sa ma joc si sa fiu si gata de tavaleala seara.
      Dar nu m-a anuntat ca ar vrea sa schimbam pozitiile. Doar seara, atunci le mai schimbam.
      Dar dupa aia nu vreau s-aud ca tre’ sa platesc casa, haleu, masina, benzina, chestii pentru copii – ca astea-s aspectele triviale, sa se ocupe, fac eu “greul” – lol.

      si ce vrei sa zici, ca sexul oral nu e scarbos?!

      Surprinzator, nu? ( Daca nu esti inca in secolul al XIX-lea) . Desigur cere un pic de respect si norme de igiena contemporane, adica sa fie branza si pestele proaspete, dar altfel, da, unora ne place si n-o facem din obligatie, ca pedeapsa, compensatie sau moneda de schimb, ci ca sa ne simtim bine.

        (Citează)

    • :-))

      Ok, jupaneasa, ai avut dreptate :-))

        (Citează)

  38. Hahahahaha nu dragul meu dar presupun că fiind inginer, deja începi, sau ai sa incepi, să te cronometrezi după ce ti-ai făcut casa corporației.

    Totul in numele eficienței!

    nwradu:
    Pentru tine sexul face parte din treburile casei? Cred că you’re doing it wrong sau poate ești ultra-religios.

      (Citează)

  39. Marean:
    :-))

    Ok, jupaneasa, ai avut dreptate :-))

    :))))))))))))))))))))))))))))))))

      (Citează)

  40. @Radu
    “Folosim algoritmi inginerești avansați pentru a calcula cât muncește fiecare, rezultatele putând fi apoi utilizate pentru a echilibra perfect situația pentru armonie în familie.”

    Dacă ajungi să contorizezi activitățile din ogradă, pentru statistică, cine, ce, cum și cât face… clar nu te apropii de armonie. Doar zic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus