un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 27 octombrie 2019

27 Oct 2019  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Cineva de la Papaya explică modul în care a fost gândit clipul eMAG cu Șora. În cele din urmă, chiar este un caz când publicitatea negativă este tot publicitate.

Societatea modernă ne-a stricat simțul timpului. Suntem înconjurați, chiar asaltați, de probleme atemporale sau ale anilor trecuți.

De unde vine expresia Shiver me timbers. Deși nu sunt dovezi că pirații spuneau așa ceva, etimologia tot interesantă este.

O femeie de 72 de ani nu vrea să se poarte ca la bătrânețe. Bravo ei. Ar fi bine dacă mai mulți oameni ar gândi așa, în loc să adopte niște reguli “de bătrâni”.

Puțini oameni lasă bacșiș pe Uber. I’m shocked! Eu las uneori după drumurile către /de la aeroport, dacă îmi mai ridică omul bagajele

Un avion s-a defectat după ce pilotul a vărsat cafea pe butoane. Iată că se poate întâmpla și asta.

Cei care ați crescut în anii 90, la ce tehnologie v-ați adaptat greu? O discuție de pe Reddit pe acest subiect. M-am gândit și eu, dar nu îmi vine nimic în minte.

Două planete s-au ciocnit. Mi se pare uimitor, având în vedere cât de mare este universul. E ca și cum ai auzi că singurii doi țânțari de pe planeta noastră s-au ciocnit.

Imagini din casa criminalului din Caracal. Omul trăia ca un hoarder, în dezordine maximă.

Se lucrează la un Command & Conquer modern. Cel vechi a schimbat profund genul RTS de jocuri, sper ca acest remake să fie bun.

Schimbări în justiție când procurorul alege să ignore infracțiunile minore pentru a aloca resurse celor importante. Rămâne de văzut dacă se va adopta această politică și în alte zone.

Cursa de Formula 1 din Mexic va avea loc diseară la ora 21.

    18 comentarii

  1. Hoarder nu implica răpire și viol.
    Ce legătura are?

      (Citează)

  2. Nu inteleg de ce foarte multi soferi de Uber se plang ca nu primesc bacsis, desi ei nu fac nimic suplimentar pentru tine: un te intreaba daca iti place muzica, nu te ajuta cu bagajele, nu au o masina extrem de curata si care sa miroasa frumos, etc.
    Pur si simplu se asteapta sa primeasca automat bani in plus pentru ca si-au facut treaba la limita.

    Cred ca in momentul de fata societatea ar trebui sa se indeparteze de prinicpiul bacsisului, mai ales ca din ce in ce mai multe persoane lucreaza independent (adica nu se mai bazeaza pe un salariu fix oferit de patron).

      (Citează)

    • :))))
      Bine, dute pana în america sa vezi cultura bacșișului și apoi hai sa mai discutam.
      Auzi la el, ca sa ne îndepărtam de la bacsis :)))

        (Citează)

    • De ce trebuie sa luam in calcul cultura bacsisului din Statele Unite? Sunt o tara total diferita de a noastra, cu traditii si cultura a muncii diferite?

      1. Daca citeai articolul de mai sus, vedeai ca pana si in Statele Unite peste 60% din clientii Uber nu lasa bacsis niciodata (deci cred ca si acolo se schimba “cultura” asta pe care o ridici tu in slavi).
      Ai tu alte informatii mai amanuntite decat studiul facut de baietii aia?

      2. Nu m-am referit numai la bacsisul lasat in restaurante sau la taxi. Dar oamenii sunt obisnuiti sa lase bacsis si frizerului (sau hairstlylist-ului) care lucreaza la el acasa pe cont propriu, medicului sau asistentei de la spitalul privat, instalatorului pe care il chemi sa iti schimbe o teava in baie, etc.

        (Citează)

  3. Mai iesiti putin din oras si dati un ochi pe la multe case din sate. Arata exact ca in pozele astea la interior, deci nu e un lucru wow. E wow pentru orasenii care cred ca viata incepe la tastatura si se termina la monitor.

      (Citează)

  4. Mihai:
    :))))
    Bine, dute pana în america sa vezi cultura bacșișului și apoi hai sa mai discutam.
    Auzi la el, ca sa ne îndepărtam de la bacsis :)))

    Aia dau bacsis la chelneri pt ca au salarii extrem de mici.
    Poate ca nu lasa bacsis la Uber pt ca majoritatea nu primesc bacsis pentru ceea ce fac ei?
    De ce sa fie dat pur si simplu bacsisul pentru un serviciu livrat corect? E ceva optional.
    Eu de ex mai dau la livratori, dar numai daca permite aplicatia dupa livrarea serviciului.

      (Citează)

  5. De pe reddit/r/Romania – Cum se poate contesta o amenda prin Posta:
    https://www.reddit.com/r/Romania/comments/dlosvc/procedura_si_model_contestare_amenda/

      (Citează)

  6. Cineva de la Papaya ratează ocazia de a tăcea. Cu atât mai mult cu cât a și trăit în vremurile la care face referire.
    Acești “oameni de succes”..

      (Citează)

    • Nu ești progresist și nu te informezi de unde trebuie…(aka cum vor “salvatorii” să te dirijeze)…

        (Citează)

  7. Citind despre femeia la 72 ani care “nu vrea să se poarte ca la bătrânețe” mi-am adus aminte de niște videoclipuri virale cu babe penibile care credeau că se mai pot maimuțări ca la douazeci de ani.
    Jenant. Fiecare vârstă are “înțelepciunea” specifică. E o diferență între a te lăsa copleșit de bâtrânețe și a nu-ți accepta vârsta și limitările care vin cu ea.
    Iar bătrânețea vine cu multe, multe limitări.

      (Citează)

    • Dar de ce să nu se poată maimuțări la orice vârstă? Doar pentru că lui Gabi de pe internet i se pare jenant? Dacă asta le face pe persoanele respective fericite, bravo lor.

        (Citează)

  8. Mihai:
    :))))
    Bine, dute pana în america sa vezi cultura bacșișului și apoi hai sa mai discutam.
    Auzi la el, ca sa ne îndepărtam de la bacsis :)))

    Australia sau Japonia. Te iau la “bataie “daca lasi bacsis.
    Deci se poate.

      (Citează)

  9. Pot sa explice pana poimarti, realitatea este foarte simpla si clara: un politruc, un colaborator al regimului comunist vine sa isi bata joc de cei care au fost oprimati cu adevarat in acei ani.

    Si daca n-ar fi fost un tinut in puf al regimului comunist, trebuia sa aiba inteligenta si minimul bun simt sa nu iasa in fata sa se bata cu pumnul in piept cu suferinta lui.

    eMAG a cazut foarte mult in ochii mei cu aceasta campanie si poate nu sunt singurul care se simte jignit si ofensat de ea.

      (Citează)

    • prima reacție a directorului agenției de publicitate a fost una arogantă, jignitoare la adresa celor care au contestat campania. acum o “explică”.
      poate după niște zeci de mii de conturi închise la emag o să apară și niște scuze.

        (Citează)

    • Folosesc eMag doar pentru filtre. Dupa ce decid ce produs vreau intru pe site-ul vanzatorului. De cele mai multe ori este si mai ieftin, nemaiavand comisionul eMag.

        (Citează)

  10. Alea sunt alte feluri de nații.
    La americani și 10k sa le dea și aia ar fi cultura cu bacșișul.
    Pe același principiu la noi se practica rechineala și șmecheria ieftină

    Jules: Australia sau Japonia. Te iau la “bataie “daca lasi bacsis.
    Deci se poate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus