un blog de Radu Dumitru

laptop msi la oferta buna
laptop msi la oferta buna

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Abia aștept viitorul Microsoft Flight Simulator

8 Oct 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Acum mai mulți ani am jucat destul de mult un joc din seria Microsoft Flight Simulator, cu joystick și tot; îmi plăcea cel mai mult să zbor din Amsterdam în Londra. A fost distractiv și știți deja că-mi plac avioanele și aviația în general.

La anul apare un nou Flight Simulator, tot de la Microsoft, și arată extraordinar. Sau na, arată ca un joc modern, cu grafică excelentă, aproape de fotorealism, și reprezentări reale ale zonelor prin care zbori. Microsoft și Asobo Studios au luat hărțile și terenul din Bing Maps, au luat clădirile 3D și le-au reconstruit în engine-ul jocului, le-au pus texturi 4K și practic au generat întreaga planetă acolo. Poate nu întreaga planetă, dar o suprafață imensă de joc.

Am recunoscut în diverse clipuri orașul Londra, Dubai, San Francisco și altele. Ca grafică, mi se pare super. Mă bucur să văd că seria, începută în 1982, continuă cu așa avânt pentru că lumea jocurilor este destul de complicată acum și personal nu cred că Flight Simulator se vinde precum un titlu AAA.

Mai multe detalii vedeți și în clipul de mai jos. Cineva care a fost la lansare vorbește despre cum au modelat avioanele, condițiile meteo, mișcarea aerului și restul jocului. Grafica arată extraordinar și puteți auzi acolo cum folosesc o combinație de generare procedurală pe baza imaginilor din satelit și modelare manuală. Ploaia arată fenomenal, la fel și reflexiile.

Mai jos nu-i trailerul oficial, ci un clip făcut de altcineva care a văzut varianta pre-alpha. Îmi place însă că începe cu scurte scene din restul seriei Flight Simulator. Da, așa arăta grafica pe vremuri, dacă nu știați. Am jucat și astfel de jocuri, de la un groaznic LHX și trecând prin Gunship 2000, F117 și ce altceva mai producea Microprose pe bandă rulantă, apoi F-29, Su-37 Flanker și primul “simulator” cu grafică bună, F-22 Lightning II.

Când văd imagini din acestea îmi dau seama cât de mult a evoluat grafica pe PC. Acum 20 de ani, o linie pe ecran însemna că tragi cu mitraliera în acea direcție, două triunghiuri rotative reprezentau o elice. Acum, când auzi de ray-tracing și foto-realism, parcă ești în altă lume.

Voi lua cu siguranță acest joc. Poate că voi putea conecta un controller de PS4 la PC pentru el; dacă nu, iau și un joystick. Ar fi mișto să facă vreo integrare cu Flightradar24 și să ai traficul aerian în timp real și una cu un serviciu meteo pentru vreme în timp real; acesta ar fi următorul pas.

  11 comentarii

 1. Vazusem articolul pe facebook si venisem sa postez fix filmuletele pe care le-ai pus in articol :))))

  Si da. Si eu m-am super-entuziasmat de joc

    (Citează)

 2. N-am jucat Flight Simulator, dar am jucat o gramada de X-Plane acum mult timp. Si sincer ma bate gandul sa ma reapuc, singurul lucru care ma opreste e ca ar fi scuump.
  In alta ordine de idei, primul link duce catre flightradar.

    (Citează)

 3. Daca nu ma insel vremea in timp real este si acuma in FSX.

    (Citează)

 4. Si eu la fel. O sa il joc pe Xbox probabil, la modul super casual. Apropo, daca tot ai pus link cu videoul de la Squirrel – in curand o sa apara expansion cu harta Romaniei pentru Euro Truck Simulator 2.

    (Citează)

 5. sper ca nu incepi si tu cu taxe pentru bagaj de mana

    (Citează)

 6. Apropo, in Google Earth, daca mergi in meniu la Tools, are Enter Flight Simulator.. eu ma mai joc din cand in cand

    (Citează)

 7. Recomandați.mi și mie un joystick pt simulator de zbor. Merci

    (Citează)

 8. Eu folosesc prepar3d v4.5. Care la ora actuală e cel mai tare. Evident co tona de add-onuri traffic vreme orașe etc etc. Abia astept în schimb si eu ms2020. E bestială grafica. ;)

    (Citează)

 9. Am vazut si eu un filmulet de prezentare pe youtube. Sunt foarte impresionat.
  Singurul minus e ca folosesc Bing Maps. Ultima actualizare pe Ramnicu Valcea e de prin 2013. Google Maps e din 2019.

    (Citează)

 10. Observând cât de realiste sunt simulările din Microsoft Flight Simulator, mă face să mă întreb cât de “realistă” e realitatea în care trăim…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus