un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telekom a făcut și trei reclame inedite, dar nu a spus nimănui de ele

4 Sep 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

Acum mai bine de o lună, când a prezentat acea cartelă Nelimitat de găsit în Mega Image, cei de la Telekom au arătat și un clip video amuzant (sau măcar diferite de ce fac alții) în care chiar Andreas Elsner, Chief Commercial Officer, sare cu parașuta*, ajunge în Cucuieții din Deal, merge cu căruța unui sătean, apoi cu niște motocicliști pe choppere și în final ajunge la un Mega Image de unde cumpără o cartelă.

Clipul este amuzant în acel “wtf did I just see?” fel de amuzant, dar inedit în sensul că nu vezi toată ziua un om din top-managementul unei companii mari făcând așa ceva. Elsner, din cât l-am văzut pe la conferințe, pare genul care nu se sfiește să dea cravata jos și să treacă la treabă. De fapt, nici nu cred că l-am văzut la cravată vreodată.

Anyway, nu-i doar clipul văzut la lansare, ci în total sunt trei clipuri. Pun pariu că au costat multe mii de euro (20k?) având în vedere că includ și mașini de raliu pe circuit, motociclete, filmări în magazine sau prin parc, figuranți, ce-o fi fost ca echipă de filmare șamd. Cei de la Telekom nu le-au promovat deloc ulterior, așa că momentan au 2.130, 1.065 și respectiv 1.294 de views, adică până în 4.500 views la un loc. Păcat de toți banii aceia investiți în ele.

Le-am pus eu mai jos, să mai strângă un view. Mi-ar plăcea să văd mai multe companii venind cu așa ceva, că online chiar poți veni cu orice publicitate neconvențională, câtă vreme e mișto.

*de fapt nu sare, ci doar ni se creează impresia asta, dar nu contează.

    24 comentarii

  1. Nu a spus nimanui de ele pentru ca sunt incredibil de cringe.

    Cat despre productie si costuri, imi bag ambele maini in foc ca toata lumea care se vede in clipuri sunt angajati Telekom/Mega, plus poate cativa cetateni care au tras 1-2 duble pe 50 lei, gasiti si abordati la locatii. Cadrele par facute de un amator cu o camera semi-profi cu stabilizare optica imprumutata de la cineva pasionat de fotografie de prin companie.

    Spun toate astea pentru ca in ultima luna am vazut clipuri asemanatoare, amatoresti de la alte 2 companii la care am lucrat, cu oameni care mi-au fost colegi. Poate e un nou trend in media? o fi platit vreo companie care sa-i sfatuiasca sa faca asa ceva? jeeezz

      (Citează)

    • oare toti figurantii au semnat acordul GDPR si drepturi de imagine pt filmare? daca nu pot face bani frumosi vs cei 50lei primiti ;)

        (Citează)

    • tinerii din Romania aleg ciresele, prietenii stiu de ce…cred ca si-au raspuns singuri la intrebarea ce vor romanii
      PS: nu imi este clar daca se sugereaza cumva ca de fapt tanarul “fura” si nu “alege” ciresele in locul cartelei…

        (Citează)

  2. Au uitat sa mentioneze ca sunt filmate de videograful de nunta din sat.

      (Citează)

  3. inedit de lungi….

      (Citează)

  4. o mizerie, la primul clip la final sari niste angajati telecom in mare veselie ca vine o masina inspre ei.
    la restul nu am apucat sa ma uit, prea mult bs deodata.

      (Citează)

    • Uiti ce reclame are Telecom la tv, sunt singurele la care trebuie sa schimb postul ca nu inteleg de ce ma cearta arogantul ala. Astea sunt de zeci de ori mai bune, in primul rand pentru ca nu deranjeaza.

        (Citează)

  5. Probabil ca nu le-au promovat pentru ca pana si lor li se par lame.

      (Citează)

  6. Faza tare in primul clip: ” Avem super securitate la Telekom. Uite-ma cum bag codul de activare 1234 ” . Big LOL.
    In rest ar fi fost super ok mobilul nelimitat si rupea piata daca permiteau YouTube in 1080. Mai bagi cartela aia intr-un modem, un iPad…

      (Citează)

  7. Ce ma frapeaza, dincolo de calitatea slabuta si prestatia neconvingatoare a protagonistilor:

    1) In primul video omul baga cartela, o activeaza, dupa care baga numarul de telefon??! In mod normal operatorul de telefonie are deja asociate IMSI-urile (codurile SIM-urilor) cu MSISDN-urile (numerele de telefon). Nu e ca si cum poti baga orice alt numar de telefon vrei.

    2) Ca sa faci scanarea de buletin iti trebuie un app, pe care trebuie sa il instalezi. Si aia mai lua timp.

    3) Iar in final, de ce sa fac in felul asta trecerea la postpaid? Cum se protejeaza ei de abuzurile cu clienti care vin si spun ca “Gigel mi-a luat buletinul si mi-a facut abonament postpaid”?

      (Citează)

  8. Ar fi luat foc fibra optică dacă permiteau 1080p nelimitat.

    Orange a dat vara asta nelimitat la cartele si nu le-a luat foc fibra de la YouTube 1080. Ba a mers chiar bine mersi.

      (Citează)

    • Orange a dat nelimitat o lună. Și nu și-a activat toată lumea opțiunea, ca de exemplu eu.
      De multe ori, acasă stau tot pe 4G, uit să trec pe wireless. Niciodată nu termin nici măcar 30 GB. Nu știu cum aș putea face asta. Poate să stau într-una pe stream video…

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      05/09/2019 la 8:23 AM

      @Motanes
      Dar de ce trebuie sa treci tu pe wifi, nu trece singur? Nu ții wifi-ul pornit permanent?

        (Citează)

    • @Catalin, stau pe “manual” pt că nu vreau să mi se conecteze telefonul la orice rețea dubioasă. Prefer să știu și să aleg eu când și unde mă conectez.

        (Citează)

  9. Nu Telekom sunt aia care au anunțat ca vor folosi Cursul Valutar de la ING nu cel BNR ? Adica unul mult mai mare pentru a-si maximiza profitul ?

    Nu Telekom erau aia care plângeau ca pleacă din România din cauza taxelor dar la câteva luni au anunțat Profit mai mare decât Vodafone si pe locul 2 după Orange ?

    Nu Telekom erau aia care au băgat tot pachetul Telekom Sport + Look TV in pachet separat ca sa mai câștige niște bani ?

      (Citează)

  10. Mda, reclamele sunt interesante. Cam prea lungi reclamele și neverosimile unele cadre. De laudă implicarea personală a boss-ului în campanie.
    Cam dubioasă faza cu puștiul ăla cu privire de prenandez care a fugit cu cireșele.

    Cât despre lipsa promovării filmulețelor, eu aș concedia primele 10 poziții ale serviciului de marketing din România.

      (Citează)

  11. 2 lucruri interesante.
    1. Da, chiar clipurile sunt cool, deosebite. Încearcă să fie ceva mai natural, mai pe gustul tinerilor. Fiecare are o poveste. E intr-adevar altceva.
    2. Citind comentariile de pe aici, constat cat de multi ,,specialiști,, avem in editare imagine,montaj tv, regie tv, etc, etc.
    3, bonus, Nu stim decat sa criticăm, sa găsim noi ceva sa dam cu parul. Nu ne mai facem bine. Cel mai tare e aia care nu poate sa doarmă de cursul ING. Azi la BNR e 4.73 iar la ING 4.78. Dacă o avea abonament de 10 euro sa zicem a plătit 50 de bani în plus într-o lună. Cam cât o pungă de la Mega Image. Eu altceva in tara asta nu stiu sa coste 50 de bani. Pufuletii sunt 1 leu.

      (Citează)

    • Pai dacă ceva e o mizerie evident ca aia o sa zic și aia e bottom line, ce vrei?

      Dacă ești gâscă din corporație o sa aplauzi ca ce reclame mișto a făcut șefu, care de fapt se vede clar ca nu are nici o treaba cu ADs.

      Dar desigur ca nu exista cineva cu suficient sânge în instalație sa ii zică boss, not good.

        (Citează)

  12. Niciodată nu termin nici măcar 30 GB. Nu știu cum aș putea face asta. Poate să stau într-una pe stream video…

    Incearca sa folosesti telefonul drept modem si sa te uiti cu ceva decent (tableta, laptop) la un flux 1080i sau 4k si ai rezolvat problema. Ai scapat repede de cei 30 GB.

      (Citează)

    • Da, așa e. Am folosit telefonul ca modem și m-am conectat cu laptopul. Am intrat remote pe un computer de la muncă și s-a dus GB-ul cât ai zice www. Dar astea sunt situații rare. Până la urmă, fiecare vede de cât are nevoie, în funcție de tipul de utilizare.

        (Citează)

  13. Îmi ești dator cu 10 minute.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus