un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony lansează a6600, cel mai performant mirrorless APS-C al lor

2 Sep 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Sony a anunțat ieri camera a6600, care devine cel mai bun mirrorless cu senzor APS-C al lor. Eu am modelul a6000, luat prin 2013 sau 2014, și deși sunt în aceeași serie, a6600 este cu ani-lumină în față.

A6600 este foarte apropiat ca funcții și performanță de recent-lansatul RX100 VII (mark 7, să-i zicem), doar că acela este un compact cu senzor de 1 inchi, pe când a6600 are senzor mai mare și poți pune pe el ce obiectiv cu montură E vrei tu, ceea ce îl face mai versatil, dar și mai mare și mai greu. Culmea este că mă gândeam foarte serios să renunț la mirrorless-ul meu pentru un RX100 m7, dar acum mă întreb dacă nu mai bine iau un a6600, că obiective foto am deja.

A6600 este a treia sau a patra cameră lansată recent de Sony din care se vede că pun accentul pe vlogging. Are ecran rabatabil la 180 de grade, are focalizare pe ochi (adică o focalizare foarte precisă pe față oamenilor), are intrare de microfon extern, ba chiar este prezentată ca o cameră montată pe un rig cu microfon extern, căști pentru verificare în timp real a sunetului și chiar și monitor extern pentru verificarea imaginilor.

Filmează 4K la 30 fps și nu înțeleg de ce nu fac pasul la 60 fps. Măcar senzorul nu mai face crop, ci filmează la un 6K și apoi reduce imaginea la 4K, rezultând o calitate mult mai bună. Stabilizarea optică in-body funcționează în timpul filmării, se pare, un alt avantaj.

De fotografii deja nu mai am ce spune, sunt sigur că ies foarte bine. Are o rafală performantă, raw pe 14 biți, e chiar la granița între APS-C și full-frame ca funcții și performanță. a6600 vine chiar și cu bateria de pe full-frame-uri, care-i mai mare, are multe butoane configurabile șamd. Personal sunt conștient că nu fotografiez pentru National Geographic sau publicații de sport, nu urmăresc nici arta pură a fotografiei și aspectul foto chiar nu mai contează atât de mult pentru mine, ci prioritar este să fie un aparat ușor de transportat. De asta încă RX100 m7 încă este în topul meu de wishlist, că s-ar putea ca a6600 să coste la fel de mult ca body.

    5 comentarii

  1. cred că găseai poze și mai mici.

      (Citează)

  2. Eu am a6500 si nu merita diferenta de pret sa iei a6600.
    O baterie compatibila extra pentru a6500 costa 50 de ron pe amazon.Eu am trei si nu folosesc 2 baterii intregi pe zi in city breakuri.

    Sistemul de focalizare este mai bun intr-adevar, dar nu chiar asa incat sa faca diferenta de pret.
    Ecranul rabatabil este 0 pt vlogari pentru ca trebuie sa iti iei small rig sa montezi microfonul pe lateral si deja nu mai e asa de portabil setup-ul.

    Bufferul pe a6500 e dublu fata de a6600 – stiu, penal si stupid pentru a6600 o camera cu 3 ani mai noua- google it

      (Citează)

  3. Tony Northrup a făcut o analiză: https://www.youtube.com/watch?v=vOt7aEjeqKg

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus