un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Un soi de ou aerat

8 Aug 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

M-am jucat cu un ou. Nu mai știu unde am văzut ideea asta, probabil ceva trucuri pe YouTube, dar mi-a plăcut ce-a ieșit, e ca un ou poșat, dar cu albușul aerat. Ou aerat, să-i zicem.

Pe scurt, separați gălbenușul de albuș la vreo 2-3 ouă. Albușul se bate bine de tot până ce devine o spumă albă și densă care nu curge. Utilizați un mixer, e mai simplu.

Într-o tigaie ușor încălzită, puneți într-o formă metalică rotundă un strat de astfel de spumă și aplatizați-o ușor cu o spatulă. Pe spumă puneți unul dintre gălbenușuri folosind o lingură și gesturi lente, ca să nu-l spargeți. Acoperiți cu un alt strat de spumă de albuș pe care, din nou, aplatizați-o ușor și cu atenție.

Forma vă poate ajuta să o întoarceți fără probleme. Introduceți o spatulă sub ea, una deasupra, flip vertical. Albușul spumă se coace destul de repede, nu cred că trebuie să stea mai mult de un minut pe fiecare parte.

Ar trebui să iasă ca mai jos:

Forme metalice găsiți prin orice hipermarket, costă vreo 5 lei.

    14 comentarii

  1. Bune mai sunt tigaile alea de la Mega…

      (Citează)

  2. Marius Popescu

    08/08/2019 la 4:05 PM

    Fantastic =)))))))))))))))

      (Citează)

  3. Si ce faci cu celelalte 2 galbenusuri ramase? (presupunand ca ai separat albusul de la 3 oua)

      (Citează)

  4. Daca mai cauti pe youtube poate gasesti si ceva revolutionar, ultimul racnet in materie de mancare, lapte de pasare :)

      (Citează)

  5. le arunci, doh!

    Sorin:
    Si ce faci cu celelalte 2 galbenusuri ramase? (presupunand ca ai separat albusul de la 3 oua)

      (Citează)

  6. Eu cred că titlul articolului ar fi trebuit să fie “M-am jucat cu un nou”. Ai ratat șansa :D

      (Citează)

  7. .. de când îți faci unghiile ?!

      (Citează)

  8. … asta s-o crezi tu că faci ce vrei ! hahahahaha !

      (Citează)

  9. Am incercat sa fac si eu asta mai demult. N-am reusit sa bat albusul cu mixer vertical. Dupa 10 minute am renuntat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus