un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 august 2019

6 Aug 2019  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

    25 comentarii

  1. Cred că același model de Ford îl avea si poliția la Untold. Primit, gen. Deși mi-e greu să îmi dau seama dacă era la fel sau nu. 😬

      (Citează)

    • Așa mi s-a părut și mie, nu?

      Nu m-am uitat cu atenție, dar m-a mirat asta. Luni-miercuri a fost testdrive-ul oficial organizat de Ford prin țară, iar joi deja Poliția din Cluj avea mașina acolo? S-au mișcat rapid.

      Cred că Ford a donat o mulțime de automobile către Poliția Cluj, că am văzut tot felul de Fiesta, Kuga și Mondeo cu echipări de top.

        (Citează)

    • De fapt da, mai erau și alte Forduri noi pe acolo.
      Si de la Mercedes aveau A Class, dar era parcat la primărie tot timpul.

        (Citează)

    • imi pare rau pentru oamenii faini de Ford, dar eu in Ro am avut de-a face cu cacanari. asta e, ma multumesc si cu Audi.

        (Citează)

  2. Marius Cătălin

    06/08/2019 la 9:39 AM

    Am primit update la aplicația George pe Android. Au adăugat George Pay.

      (Citează)

    • Oare ce se intampla cand mai ai inca o aplicatie care foloseste NFC-ul pentru plata cu telefonul, de ex cea de la ING? Cum alegi care e folosita pentru plata by default? Pentru ca nu sunt integrate intr-un Google Pay, ci fiecare aplicatie in treaba ei.

        (Citează)

    • Raspunsul mi l-am dat singur. Le-am activat pe amandoua (ING si BCR). Neavand google pay exista totusi in setarile telefonului cu android Tap & Pay de unde se poate alege aplicatia default pentru platile cu NFC.
      (Btw, mie nu imi apare Tap & Pay in meniul de la NFC, dar apare cand scriu direct in search)

        (Citează)

    • Ba apare, dar la Default apps, doar ca trebuie sa fie NFC activ inainte de a intra in setari.

        (Citează)

    • Iona:
      Ba apare, dar la Default apps, doar ca trebuie sa fie NFC activ inainte de a intra in setari.

      Mă bucur că te-am ajutat :p

      Mie-mi apare mereu în meniul nfc and payment. Poți alege o aplicație default, iar dacă vrei cândva să plătești cu alta, o deschizi pe aceea și plata se face cu aplicația activă.

        (Citează)

  3. Tari astia de la Lime, tari rau. Atat de tari incat nu baga nici un parc din zona de sud in zona verde.

      (Citează)

  4. Bogdan:
    Tari astia de la Lime, tari rau. Atat de tari incat nu baga nici un parc din zona de sud in zona verde.

    Vorbea Radu intr-un articol anterior ca in US, trotinetele electrice sunt automat dezactivate daca te vad ca circuli pe trotuar sau chestii de genul asta. Ceea ce e un mod foarte practic de a educa utilizatorul si a-i respecta pe ceilalti.

    Pe Calea Victoriei pe banda de biciclisti/transport verde circula inclusiv aia cu motociclete si scootere pe motor termin, adica mega poluate. Ceea ce nu-i deloc ok nu doar pentru ca polueaza ci si pentru ca au o masa si-o viteza mult mai mare decat ceilalti ce circula pe acolo.

    In Bucuresti ideea e buna dar sunt multi ce si daca ar avea intentii bune, nu cunosc nici un fel de reguli elementare si sunt un pericol pentru toti. Inteleg ca nu-ti place ca nu merg in parcurile din sud dar eu as prefera sa nu mearga nici in alea din nord.

    Scopul (cel putin declarativ) al acestor scootere e pentru transportul pe last mile, nu plimbat aiurea. Sper sa nu se ajunga si la noi la furia si ura din alte state unde ele sunt distruse/vandalizate in mod sistematic.

      (Citează)

    • Iulian: Pe Calea Victoriei pe banda de biciclisti/transport verde circula inclusiv aia cu motociclete si scootere pe motor termin, adica mega poluate. Ceea ce nu-i deloc ok nu doar pentru ca polueaza ci si pentru ca au o masa si-o viteza mult mai mare decat ceilalti ce circula pe acolo.

      Conform legii, au voie și mopedele pe pista de biciclete, deci s-ar putea să fie legal. Depinde ce tip de vehicul era.

      Cam 10-15% din Lime-uri au dispărut deja sau au fost vandalizate, mi-au zis sursele. Lumea se poartă urât cu ele pentru că nu sunt ale lor.

      Cel mai mult le văd utilizate în scop recreativ în weekend, nu în scop last mile în timpul săptămânii.

        (Citează)

    • In Romania s-a ajuns la concluzia ca trotinetele au dreptul sa circule in zonele in care circula si bicicletele (pe pistele de biciclete sau pe carosabil, acolo unde nu exista).

      In parcuri este permisa deplasarea cu bicicleta, asa ca nu vad de ce nu ar fi permise si trotinetele electrice. Nu mi se pare ca ar fi mai periculose.

        (Citează)

    • @AndreiG
      Trotinetele electrice sunt mai peroculoase decat bicicletele din toate punctele de vedere, de la faptul ca orice retard se poate urca pe ele la faptul ca sunt mai compacte si mai dure si ca merg cu viteze mai mari si accelereqza mai repede.

      O sa fie si la noi unul doua accidente grave cu trotinete vs oameni/ copii si poate o sa ne linistim, ca e clar ca suntem toti retarzi si nu suntem in syare sa ne gandim, la noi doar daca moare cineva ajungem sa me dam seama de lucruri.

        (Citează)

    • Mie bicicletele mi se par mai periculoase. Cu trotineta e mai ușor sa eviți rapid un obstacol.

        (Citează)

  5. Raptor cu 213 cp. Ce gluma e asta?

      (Citează)

  6. Off topic: Ai spus o dată ca ai zburat cu un avion Tarom cu un scaun fără spătar. Uite ca se întâmpla și la case mai mari

    https://twitter.com/mattiasharris/status/1158638099121037315?s=21

      (Citează)

  7. Au mărit raza de acoperire, ceea ce m-a bucurat, înainte îmi luam 9 lei “amendă” dacă parcam lângă casă.

    Plus că de acum se pot rezerva trotinetele pentru 0,6 lei/minut. Oricum, îmi plac mai multe cele de la Flow, fiind mai ușoare.

      (Citează)

  8. Andrei G:
    In schimb la Lime imi place ca au vitezometru.

    La ce te ajută acel vitezometru? Cel puțin eu nu mă uit la el.

    @nwradu Nu. Cele Lime nu știu ce sunt, probabil celFlow are trotinete Xiaomi, care din fabrică vin cu cameră. Nu știu dacă le-au păstrat, mă gândesc că e mare bătaie de cap cu penele.

    De asta și ezit să îmi iau Xiaomi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus