un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum mi s-a părut Untold 2019

6 Aug 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

49 comentarii

Untold este impresionant. Treaba este cam așa: ați văzut vreodată 100.000 de oameni într-un parc? Eu nu, până acum. Amploarea Untold este extraordinară, iar clujenii au făcut cumva ca totul să meargă (aproape) perfect.

Nu zic că-i multă lume acolo. Zic că la 3 noaptea în prima zi, când ieși de pe un stadion aproape plin și zici “băi, câți oameni sunt aici!”, găsești în afara lui încă atâția oameni care stau la zecile de chioșcuri cu mâncare, la baruri, la punctele de încărcare cu bani, la scenele secundare din afara stadionului șamd. Zic doar o cifră: au fost 80 de puncte de reîncărcare cu bani a brățării electronice cu care faci plățile în interior.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Mi-a plăcut și cât de bine mergea totul. Poate că-i experiența la mijloc (este al 5-lea Untold) sau poate că s-a mers pe more is better, dar mi s-a părut că totul mergea ca uns. Era întotdeauna un bar aproape, iar cozile erau mici, că lumea se împărțea în multe zone. Mâncare a fost destulă și am văzut o mulțime de furnizori necunoscuți mie, semn că s-au mișcat bine diverse restaurante sau street food din restul țării, nu doar din București.

Am mâncat la Flameburger, că țin cu bucureștenii, și am mâncat un burger foarte bun la ei. Este un vânzător mai nou, face burgerii la un grătar cu flacără, nu direct pe plită, iar carnea este foarte gustoasă. Aveau și avantajul că lucrau în ritm alert pentru a face stoc și-ți dădeau burgerul imediat ce-l comandai, nu așteptai ca la ceilalți. Am văzut însă pe acolo și sushi, mexican și mulți alții ce sper să vină și pe la festivalurile din București.

Berea Ursus la cutie costa 10 lei. Un cocktail era 21 de lei și aveai de ales din vreo 10 opțiuni. Am luat un Jameson Ginger Ale și mi-a pus un shot măsurat de whiskey și bere cu ghimbir marca Fever Tree, care nu-i chiar ieftină. Apa sau sucurile la PET se dădeau fără dop, ceea ce este ciudat, dar înțeleg măsura de securitate.

Apropo de securitate, m-am simțit în siguranță. Era destulă poliție pe acolo și în jurul parcului, am văzut chiar și câteva echipaje cu arme automate, erau destui brancardieri, pompieri șamd. Organizarea mergea bine și mai departe: oameni care vegheau fiecare scară din stadion, oameni veseli și politicoși la fiecare credit point, până și omul de la ieșire îți ura la revedere și o noapte bună atunci când părăseai festivalul. Mi-au plăcut oamenii din Cluj.

Mi-a plăcut și muzica, dar pe bucăți. Se vede că am îmbătrânit, mi-a plăcut mult scena Nostalgia și am văzut că, în bula mea de Internet, a fost cea mai apreciată. Mi-a plăcut și scena Future, unde i-am prins pe cei de la Cosmic Gate cu un trance care-i pe gustul meu (șoc: Armin van Buuren nu mi-a plăcut niciodată, am fost fan de mic al lui Tiesto). În ciuda așteptărilor, mult mai titrații W&W, pe scena din stadion, nu mi-au plăcut deși au venit cu aproximativ același tip de muzică.

Am fost și la Morcheeba, a cărei voce am apreciat-o mereu pentru claritate, am ascultat Șatra BENZ, am bocit ca o fetiță la James Arthur șamd. Artiștii începeau la minut, conform programului anunțat, așa că nu rămânea prea mult timp de vizitat restul zonei, deși păreau multe lucruri interesante.

Cineva, de exemplu, a adus o instalație din aceea mare de te ține în aer prin forța vântului generat de jos în sus. Nu știu cât poate zbura un amator, dar instructorul de acolo se ridica și la 10 metri în aer și stătea în zbor multă vreme, făcând tot felul de acrobații. Ar merge bine de tot treaba aia într-un parc de distracții.

Orange a prezentat un demo 5G și avea și hotspoturi wifi 802.11ax. Absolut avea un bar la care se vindeau aceleași cocktailuri cu vodcă precum la barurile normale. Kaufland avea un restaurant unde gătea un chef, dar nu știu ce și cum. Un nene vindea shoturi de țuică și atrăgea turiștii cu sloganul “become transylvanian in 5 seconds”. Samsung avea un stand inedit, un fel de locul perfect pentru făcut selfie-uri, iar sigla lor era de fapt un mare dulap cu prize de încărcare a telefonului, unde-l puteai lăsa sub cheie. Se făceau tatuaje în vreo două locuri, o frizerie activa într-altul, există un magazin oficial de merchandise Untold, dar și câteva altele cu haine.

Hainele! Când am revenit în București, mi s-a părut că femeile sunt prea îmbrăcate. La Untold, ținuta este cam la sutien. Purtat direct, purtat la vedere sub o bluză de voal transparent, purtat împreună cu o fustă scurtă sau pantaloni foarte scurți.

Cred că m-am și luat un pic de la câtă iarbă am fumat pasiv, că mirosea peste tot a așa ceva. Totuși, dacă vă îngrijorați pentru copiii voștri care poate vor să meargă la astfel de festivaluri, n-am văzut pe nimeni oferind droguri în stânga și în dreapta. Ți le aduci de acasă sau le cauți activ pe la dealeri și poate le găsești, dar cred că cineva care caută așa ceva poate găsi la fel de bine și acasă, nu trebuie să meargă la festival pentru asta. Nu mi-aș face griji la acest capitol. Update: se făceau și percheziții; dacă te vedea Poliția prea vesel, te invita la cabină pentru un control.

Ce nu mi-a plăcut? De ce am zis că era aproape perfect? Pentru că toaletele erau vraiște, canalizarea stadionului nu făcea față la numărul mare de oameni și majoritatea erau refulate și destul de scârboase. Poate că de asta a fost stadionul așa ieftin sau poate că trebuiau țevi mai groase peste tot, dar situația nu arăta prea bine.

Mi s-au mai părut ciudate și tot felul de reguli de acces cărora nu le găsesc o justificare simplă. De exemplu, dacă vrei să dai altcuiva biletul tău, trebuie să faci transfer prin aplicația oficială, ceea ce pare foarte complicat. Poți intra la festival doar o singură dată pe zi. Poate că asta-i împiedică pe unii să iasă și să mănânce pe la restaurantele din afara festivalului sau să iasă și să dea brățara altcuiva (practic imposibil de scos de la mână, plus că la intrare oricum erai verificat și la fotografie), dar cred că pe mulți i-a împiedicat de fapt să se ducă rapid până unde erau cazați și să-și ia o pelerină de ploaie sau ceva uitat la hotel.

Trecând peste asta, însă, Untold momentan nu are rival. Poate că în curând Neversea va deveni mai mare (același stil de muzică, dar plasat la malul mării, și organizat de aceeași echipă), dar anul acesta Untold a adunat oameni din 110 țări (sau pe acolo, am uitat cifra exactă), ceea ce mi se pare impresionant. La un moment dat aveam în jurul meu o persoană din Argentina și alta din Africa de Sud! Unde mai vezi asta în România? Unde mai sosesc atât de mulți oameni cărora să le poți arăta nu doar festivalul, ci și orașul și un pic din țară, ca să le faci poftă să o viziteze?

Mi-ar plăcea ca Untold să fie la București, dar mergând acolo mi-am dat seama că nu-i posibil. Nu avem unde. Este atât de mare încât chiar ai nevoie de un stadion pentru mainstage și un spațiu cât Cișmigiul pe lângă acesta, iar Arena Națională nu permite asta, nici Romexpo. Sau poate că ar permite, dar n-ar avea atmosfera de la Cluj.

La finalul zilei, asta-i tot ce am făcut, 18 fotografii. În schimb, am filmat mult.

    49 comentarii

  1. “Proști, dar mulți.”

    Între timp, Caracal. Între timp, Galați.

    Mai puțină distracție descreierată și mai multă atenție la ce se întâmplă în jur.

    In era cardurile contactless, hai sa mai plictisim oamenii cu orice alt sistem de plată, sa stea la coadă pentru reîncărcări. De ce POS, lasă să fie complicat.

    Deci mirosea a iarbă peste tot și tu te-ai simțit în siguranță cu o poliție care a fost incapabilă să găsească un singur gram de iarbă la un festival de drogați și panarame. Fractura asta logică mi se pare genială în sine și fără contextul realității ultimelor 2 săptămâni.

      (Citează)

    • Eu cred că ești prea bătrân sau pe alt film pentru un festival din ăsta. Și nu o zic doar pentru că fumatul de iarbă ți se pare o crimă atât de mare. Nu mai trebuie să judecăm ca minerul ăla ce povestea ce a găsit la sediul PNȚ: mașini de scris, țigări cu droguri și dolari falși.

      Plata la POS nu se face pentru că cei cu mâncarea de acolo plătesc un procent din vânzări organizatorilor de festival. E cea mai simplă metodă de control.

      Clujul a crescut mult ca notorietate și ulterior ca nivel salarial și datorită Electric Caslte și Untold. Acum 6 ani în timpul verii după plecarea studenților era mort orașul. Te simțeai ca la stațiune.

      P.S. Nu sunt fan Untold că nu îmi place muzica de acolo și am trecut de vârstă inghesuielii, dar asta nu înseamnă că alții nu au voie să se simtă bine.

        (Citează)

    • Puteai pune pe brățară online oricând bani. Sau în parc înainte de festival. A durat pe urmă 5 secunde până am scos ce mai aveam pe brățară.
      E mai simplu cu brățara, nu trebuia să duc decât bani de transport cu mine, deși au fost și abonamentele speciale pe care le puteai lua dinainte, așa că nu prea ai ce să pierzi de prin buzunare.

        (Citează)

    • Gaelex: In era cardurile contactless, hai sa mai plictisim oamenii cu orice alt sistem de plată, sa stea la coadă pentru reîncărcări. De ce POS, lasă să fie complicat.

      Organizatorii iau 40% din încasările celor cu mâncarea/băutura, deci trebuie să controleze felul în care se mișcă banii.

      De asemenea, nu are toată lumea carduri contactless, unii vor să plătească cash. Eu nu vreau ca omul de la bar să stea să socotească bani, să caute rest, să schimbe 100 de lei la colegi șamd, ci vreau să-mi dea băutura și gata. E mult mai simplu să pui aceste probleme la casele de încărcare și atât.

        (Citează)

    • si eu votez ca esti bătran.
      plata cu contactless e buna, poti incarca bratara si online , la alte festivaluri se putea incarca si online.

        (Citează)

    • Problema nu este daca o infractiune este mare sau mica. Personal chiar as fi curios sa incerc, probabil, o prajitura condimentata.

      PROBLEMA este ca politia IGNORA o infractiune.

      Plata contactless exista tocmai pentru a nu sta vanzatorul sa caute rest. Asa cum esti obligat sa iei bratara lor, te pot obliga sa vii cu cardul contactless de acasa.

      Deci pe langa preturile la bilete si mega-sponsorizari de la Kaufland si Orange, organizatorii isi trag 40% din incasarile vanzatorilor? Mi se pare absolut imens si m-a convins definitiv sa nu merg vreodata la Untold.

      E OK sa profiti si sa iei caimacul intr-o afacere, dar asta e jupuit de 7 piei de pe oile proaste care merg cu turma la festival.

        (Citează)

    • “Deci pe langa preturile la bilete si mega-sponsorizari de la Kaufland si Orange, organizatorii isi trag 40% din incasarile vanzatorilor? Mi se pare absolut imens si m-a convins definitiv sa nu merg vreodata la Untold.”

      Din punctul tau de vedere e frumos ca vânzătorii sa iți ceară 10 lei pe o bere care la Kaufland costă 4 lei… Am prieteni care la ”Neversea” au cheltuit 800 – 1.000 lei in 4 nopti.
      Până la urmă dacă nu ieșeau în profit, nu vedeai atâtea chioșcuri cu mâncare și baruri, până la urmă din cadrul acestor tip de evenimente le vine o mare parte din profitul pe tot anul.

        (Citează)

    • Oamenii cheltuie atat pentru ca nu au de ales. Nu ai vazut mai sus, sunt captivi in cadrul festivalului, nu au voie sa iasa si sa se intoarca in timpul aceleasi zile.

      Nu care cumva sa isi ia de baut sau de mancare din alta parte.

        (Citează)

    • Captivi de-a dreptul erau oamenii pe acolo, tinuti cu forta :)) Atunci cand mergi la un festival iti asumi ca acolo sunt alte preturi si da, toata ideea e sa ramai acolo, nu sa te fatai pana in oras si inapoi sau sa vii de acasa cu pachetel de apa si de mancare, de asta pun la dispozitie atatea food & drinks trucks. 800 lei pentru 4 zile de festival chiar nu e mult, dar daca este mai mult decat iti permiti sau esti dispus sa platesti, atunci e clar ca nu e locul tau acolo. Presupun ca cine se hotaraste sa mearga ia in calcul nu doar biletul de intrare, ci si cazarea, biletul de avion si, evident, banii de cheltuiala.

      P.S: Eu personal am cheltuit in 5 zile la Electric Castle cam 2,000 lei, fara drum, cazare (a fost la cort din fericire) si biletul de intrare, strict mancare, apa si alcool. La Untold nu am fost pentru ca nu este genul meu de muzica (si nici de crowd), dar tare mult mi-ar placea sa incetati odata cu atitudinea asta de tataita care trage de pensie si sa va asumati ca, asa e normal, la festival se cheltuie cam cat intr-o vacanta. Si daca nu iti permiti, nu trebuie sa vii, ca nu te obliga nimeni, dar nu poti sa te astepti ca organziatorii sa se plieze pe bugetul tau.

      Repet ce ziceam mai sus: ma mir si ma bucur ca au abordat preturi de restaurant si nu au vandut totul la suprapret chiar si fata de restaurante (nu mai vorbim de supermarket), cum se intampla prin afara.

        (Citează)

    • tyby82: Până la urmă dacă nu ieșeau în profit, nu vedeai atâtea chioșcuri cu mâncare și baruri

      Nu toți au profit, că unii nu vând destul. Sunt o mulțime care încearcă într-un an și apoi nu mai revin, că descoperă că au pierdut bani.

        (Citează)

    • Se cheltuie, dar nu cu de-a sila pentru ca nu poti iesi si intoarce in aceeasi zi. Poate am inteles eu gresit dar e scris destul de negru pe alb.

        (Citează)

    • WILL I BE ABLE TO ENTER AND EXIT THE FESTIVAL AS I WISH?
      In order to avoid possible queues, you can only reenter the festival once a day.

      Deci ca sa nu mai vorbesc din chestii citite de la altii, conform site-ului ai voie sa iesi si sa intri inca o data. Chipurile ca sa nu fie coada, sigur.

        (Citează)

  2. S-a incercat si-n Bucuresti un festival asemanator https://timeshift.ro/ , dar a dat chix. In ultima zi de festival, jumatate din furnizorii de mancare si-au strans cascarabetele si-au intins-o.

      (Citează)

  3. In mare impartasesc aceleasi pareri. Foarte multa lume, nu mi-am imaginat niciodata atata lume intr-un singur loc (si atat de multi straini, auzeam vorbindu-se in alta limba peste tot). Din cauza aglomeratiei, la Armin van Buuren (care dpdv al meu a fost overrated) si Robbie Williams, stadionul a fost inchis, multi au vazut concertul de afara sau deloc.
    Organizare foarte buna, mai putin la partea cu toaletele, la femei tot timpul au fost cozi de zeci de persoane – nu mare mi-a fost mirarea cand am intrat la barbati si era plin de femei.
    Preturi maricele (24 lei/clatita, 15 lei un latte, 10 lei berea la doza) dar acceptabile pentru un festival.

    Ce mi-a placut cel mai mult a fost Morcheeba, Robbie Williams si evident scena Nostalgia.

      (Citează)

    • A fost plin la Nostalgia în fiecare zi 😄

        (Citează)

    • Preturile pe care le vehiculezi acolo sunt mai mici sau egale decat la majoritatea localurilor din Bucuresti, unde vanzatorul isi opreste 100% din incasari, nu imparte 60% – 40% cu organizatorul. Ca idee, am fost la un festival in Belgia (la tara chiar) si o apa la 0,2 (dada, nu 0,5) era 6 euro, o bere (tot la 0,2) era 8 euro, un carnat pe la 20. Pe scurt, dublu fata de preturile din Bruxelles, din restaurante. Sa merg la un festival si sa platesc cat as da in oras mi se pare mai mult decat cinstit. Nu pot sa am pretentii sa imi vanda la pret de Carreffour doar pentru ca o sa consum mult pe durata festivalului.

        (Citează)

  4. Prosta e Firea ca nu face si ea o paranghelie d-asta la bucale. Ar tine haștagistii ocupati. Paine si circ sa fie.

      (Citează)

  5. Altfel este lumea la Cluj, de asta nu va exista un Untold in București.
    Mi-e mila de pacienții de la Spitalul de copii de lângă stadion, probabil nu a dormit nimeni in cele 4 zile de festival

      (Citează)

  6. Defulare – a da pe afara https://dexonline.ro/definitie/defulare
    Refulare – a inabusi, a tine inauntru https://dexonline.ro/definitie/refulare

      (Citează)

  7. De ce ai vrea asa ceva in Bucuresti? Nici in Cluj nu e optim. Probabil, ar fi posibil in jurul Stadionului National dar, din nou, intrebarea e: de ce?

      (Citează)

    • nashu_mare:
      De ce ai vrea asa ceva in Bucuresti? Nici in Cluj nu e optim. Probabil, ar fi posibil in jurul Stadionului National dar, din nou, intrebarea e: de ce?

      Sunt de aceeasi părere, un aftel de eveniment trebuie organizat într-o singură locație, exemple – Tomorrowland, Neversea … nu răsfirat prin tot orașul.
      Tomorrowland a ajuns la 15 ani, 17 scene si 400.000 de vizitatori.

        (Citează)

  8. Dar manele, nu sau auzit zilele mele la nerostit?
    Au zis aceeași organizatori (neversea, electric, untold) ca acm nu mai baga nimic. Pai sunt dezamăgit.
    PS sunt prea sărac pt untold deșii cred ca o sa renunț într-un an la electric pt untold

      (Citează)

  9. 80 de puncte de încărcare a brățării. Dar, mai important, puteai sa încarci simplu în aplicația Untold direct de pe card.

    Neversea nu poate sa depășească Untold ca mărime dintr-un motiv simplu: nu are unde :) La un festival de genul asta scena principala contează foarte mult. E cam greu sa pui 60.000-70.000 de oameni pe plaja în Mamaia.

    Iar organizarea, într-adevăr, e exemplara. Culmea, cam asa a fost inca din primul an. Atunci au fost niște cozi mai mari la intrare, dar cam atât.

    Oamenii și-au facut temele înainte sa se apuce de business. Plus ca de asta lucrează cu o mulțime de firme din afara, oameni care au făcut și încă fac asta la multe alte festivaluri. (scena, sonorizare, efecte etc.)

      (Citează)

    • De fapt, locul unde se tine acum Neversea este unul de avarie. Planul initial era sa se tina in zona Delfinariu, unde e plaja extrem de lata. Ce nu stia (sau se facea ca nu stie) Mazăre la vremea respectiva e ca pe plaja aia, fiind latita cu fonduri europene, nu se pot tine activitati comerciale o perioada de X ani, unde X=5 daca nu ma insel. Daca nu, dai banii inapoi la UE. Ar fi vrut Mazare sa faca o smecherie in care sa spuna ca, de fapt, scenele vor fi pe locul unde era plaja veche si pe locul extins vor sta doar spectatori. Cu juma de an inainte sa se tina primul Neversea, organizatorii s-au prins de chestia asta si s-a mutat sandramaua la Plaja Modern. In curand insa, expira interdictia.

        (Citează)

    • Aplicația de mobil este mega-proastă, am uitat să zic asta aici.

        (Citează)

    • Mananci rahat. Organizarea anul acesta e cea mai proasta din toti cei 5 ani. Pe scurt:

      -Poti intra doar de 2 ori/seara in festival. Au schimbat T&C cu o seara inainte de inceperea festivalului (nu era mentionat nicaieri asta pana cand 95% din bilete nu au fost achizitionate)
      -Au oprit orice urma de apa gratis pe care puteai sa o gasesti (in ceilalti ani erau cismele si la corturile sensiblu dadeau apa). Chiar asa de mare sa fie frica si foamea de profit?
      -Cozi infernale: Vinzi 1-200k bilete. Pai fa la mama dracului macar doua intrari ca sa fie flux continuu, nu sa astept 45 de minute sa intru in festival
      -Platesc bilet VIP la pret de bilet simplu la taramul de maine; nu e problema… dar cand vad ca lasa si oameni cu G Acces care au dat jumate din biletul meu laolalta cu mine parca ma simt f…t.

      E ok insa, organizarea a fost “exemplara”

        (Citează)

  10. Nu inteleg de ce va umeziti ca “in stanga era unu din Africa de Sud iar in dreapta din nu stiu de ce tara”.

    Parerea mea e ca in cativa ani se dispare toata tiganeala aia de Untold. Ramane sa vedem cine va da teapa si cine va ramane cu buza umflata.

      (Citează)

  11. Sunt destule terenuri virane pe langa Bucuresti, unde s-ar putea construi un spatiu destinat tipului astuia de festivaluri, cu hoteluri si tot ce trebuie, pe langa.
    Dar e mult de munca, trebuie asigurat trasport din toate partile, mai ales ca vin multi straini si le trebuie ceva care sa ii duca si sa ii aduca la aeroport, sau oameni din Bucuresti si alte localitati.

    E imposibil. In Bucuresti, Firea nu-i in stare sa faca un transport in comun decent si sa termine dracul ala de metrou. D’apai sa visam noi la asa ceva.

      (Citează)

    • Prea mult noroi, ai nevoie de mașină șamd. Nici nu văd unde ar fi aceste terenuri virane lângă București, că s-a construit peste tot, iar în plus la Cluj măcar ai deja infrastructura necesară pentru electricitate și apă și canalizare.

      E greu doar cu toalete portabile.

        (Citează)

    • Nu e greu. La celelalte festivaluri mari din tara (Neversea si Electric Castle) se folosesc generatoare si se aduce apa si nu intalnesti mizeria pe care ai povestit-o tu. Nu e un capat de tara. Plus ca majoritatea festivalurilor sunt cu corturi si casute pentru cazare, nu cu betoane.

        (Citează)

  12. Gaelex:
    Oamenii cheltuie atat pentru ca nu au de ales.

    Au de ales. Pot sa aleaga sa stea acasa, sa-si cumpere niste parizer de la supermarket si sa ascute Azur la casetofon.

      (Citează)

    • Nu ai voie sa intri cu DSLR, ca vezi Doamne le iei painea de la gura cu pozele tale.
      Nu ai voie sa intri cu umbrela, ca esti pus pe violente, faptul ca s-a anuntat ploaie nu are legatura, tu esti ninjalau cu umbrela aia.
      Nu ai voie sa intri cu sticla de apa, mancare de afara, pentru ca le-ai adus cu tine ca sa arunci in trupa care canta pe scena.

      De asta eu nu suport festivalurile, sunt de o ipocrizie si un comunism absolut feroce. Organizatorii nu vor sa te distreze, vor sa te jupoaie.

      Filtru si detector de metale? Da, mi se pare normal. Controlat in backpack sa nu ai o sticla de jumate sau 1l de apa, nu.

      In loc sa intre omul cu placere, sa-si bea apa si pe urma sa treaca la bere sa ce o vrea la festival, intra ca oaia la tuns si se mai si bucura ca e jupuit de bani.

        (Citează)

    • Pai tu nici nu ar trebui sa lasat sa mergi la festivaluri daca ti se pare ca e normal ca ceilalti sa poarte umbrele. Nici nu trebuie sa fii ninjalau sa ranesti cu asa ceva, trebuie doar sa o deschizi in multime. In cel mai bun caz, ii faci pe ceialti sa nu mai vada si in cel mai rau le scoti ochii. Unele chestii ar trebui sa fie de bun simt: gen nu deschide o umbrela intr-o multime unde lumea vrea sa vada in fata.

      Altfel, in 2019, cine ar vrea sa mearga cu un DSLR la un concert doar ca sa isi faca poze pentru aratat prietenilor pe facebook?

        (Citează)

    • Coleg de birou a fost la Râșnov în weekend, ploaie la concert. Ghici cine bolește cu febră acum.

      Și poate nu o pățește un tip care bate suta de kg. Poate ți-o pățește soția sau copilul, pentru niște idioți de organizatori.

      Dacă cineva vrea sa facă pe banii lui 3 poze mișto și îți promovează festivalul, lasă-l. De la poze mișto vin proști mai mulți la ediția următoare.

      Organizarea este de rahat, cum sa ai doar în engleză site-ul untold? Cum sa îți permiți să schimbi termenii și condițiile după ce ai vândut biletele? Cum să schimbi programul după cum te scoli dimineața? Și sa nu dai refund celor care au luat bilet la o zi pentru un anumit artist anunțat atunci?

      Astea sunt tunuri date de jegoși și din păcate oamenii sunt proști și aruncă banii pe așa ceva.

        (Citează)

    • Pelerine de ploaie. Cu astea se merge in locuri unde sunt multimi, nu cu umbrele. E o chestie de bun simt.

      Oamenii se duc la un festival si se simt bine. Altii comenteaza de acasa.

        (Citează)

    • Cand ai folosit ultima data pelerina de ploaie? Sa stai si ud si in frig cu pelerina lipita de haine?

      Eu prefer sa ma simt bine acasa decat sa isi bata joc de mine pe banii mei un organizator pus pe capatuiala,

        (Citează)

    • Gaelex: Cand ai folosit ultima data pelerina de ploaie? Sa stai si ud si in frig cu pelerina lipita de haine?

      Ultima data am folosit pelerina de ploaie atunci cand a plouat. Nu mai tin minte daca a fost cand am fost la un festival sau cand mergeam pe trotineta.

      Pot mentiona ca folosesc pelerina si atunci cand ploua si merg cu motorul (desi e un sistem care se monteaza pe sub geaca si nu se vede de afara).

      Alte intrebari?

        (Citează)

  13. M V P:
    Mananci rahat. Organizarea anul acesta e cea mai proasta din toti cei 5 ani. Pe scurt:

    -Poti intra doar de 2 ori/seara in festival. Au schimbat T&C cu o seara inainte de inceperea festivalului (nu era mentionat nicaieri asta pana cand 95% din bilete nu au fost achizitionate)
    -Au oprit orice urma de apa gratis pe care puteai sa o gasesti (in ceilalti ani erau cismele si la corturile sensiblu dadeau apa). Chiar asa de mare sa fie frica si foamea de profit?
    -Cozi infernale: Vinzi 1-200k bilete. Pai fa la mama dracului macar doua intrari ca sa fie flux continuu, nu sa astept 45 de minute sa intru in festival
    -Platesc bilet VIP la pret de bilet simplu la taramul de maine; nu e problema… dar cand vad ca lasa si oameni cu G Acces care au dat jumate din biletul meu laolalta cu mine parca ma simt f…t.

    E ok insa, organizarea a fost “exemplara”

    Pentru mine asa a fost, deci usor cu rahatul. Eu n-am stat la coada mai mult de 5 minute la intrare si 7-8 minute in punctul maxim la bautura. La food maxim 3-4.
    La baie 5.

    Acum, ca esti suparat ca te-au f***t, desi ai fost VIP…
    E perfect, sper ca n-o sa mai vii daca te-au nemultumit atatea chestii.

      (Citează)

  14. Afterhills din Iași are anul acesta loc la marginea unei păduri la 30 Km de centrul orașului de unde poți lua un autocar, asa nu ții treaz un oraș întreg.

      (Citează)

  15. Eu am citit la o doamnă că Antolu a fost o lucrare diavolească. Radu, ai legătura!
    https://imgur.com/jFMTkfx

      (Citează)

  16. Oficial aveai dreptul la o reintrare pe zi, din articol reiese ca nu mai puteai intra dacă ieșeai. Practic am întrebat și răspunsul a fost: “va rugam sa nu ieșiți mai mult de 2 ori pana în ora 12. După 12 puteți intra și reveni de către ori doriți”.
    Am avut o problema cu o plata : comerciantul a anulat-o dar banii au fost retrași. S-a rezolvat în 5 min la un help desk.
    Nu se aude bine în anumite zone din tribune, sunetul era distorsionat rău (probabil de la ecou), dar cred ca e o problema comuna pt orice concert pe un stadion.
    În momentele de maxim interes netul la Orange mergea ff prost, se făcea mult upload pe rețele. Am comutat datele mobile pe Digi și a fost mult mai bine.
    Nu mi-a plăcut ca nu se asigurau gratuit pelerine de ploaie pt participanți. De ex. la Andei Rieu se dau pelerine pt toți și acolo prețul la bilete pleacă de pe la 150. Am cumpărat din Dedeman cu 7 lei și am mers cu ele în buzunar.

      (Citează)

  17. se putea reintra o singura data. adica puteai iesi, si reveni. dar nu puteai iesi de doua ori.

    deci, puteai fugi dupa o pelerina si reveni. testat :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus