un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 29 august 2019

29 Aug 2019  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

Un cititor m-a întrebat asta:

Are cineva cont la Casa de Pensii pt. vizualizare istoric contributivitate ? Nu funcționează site-ul, a fost activ vreodată ,sau este altă vrăjeală psd istă ?!  Am activat link-ul trimis de ei, am parolă. Nu răspunde nimeni nici la telefon, nici online.  Mulțumesc.

Dacă are cineva sau știe ceva, să zică în comentarii, vă rog.

    23 comentarii

  1. Ai fost la registratura filialei locale a Casei de Pensii de care aparții? Eu mi-am facut cont anul trecut si a trebuit să merg si la ei cu o hartie, parca primită pe email la înregistrare. In rest contul personal functioneaza bine pe site

      (Citează)

  2. Ed Sheeran a avut mintea sa se retraga din muzica ca sa nu moara ca prostul, ca Avicii. Patru hituri si un miliard de dolari i-s suficiente.

      (Citează)

    • Cica ar avea pe la 100mil, nu 1 mld.

        (Citează)

    • unde s-a retras? ca a avut concert luna trecuta la bucuresti parca si inca produce hit-uri, inclusin cu beiber … si probabil viseaza sa moara de tanar ca sa ramana legenda a muzicii (just kidding, nu vrea sa moara)

      cat despre portalul casei de pensii, merge – m-am logat acum. ai incercat sa sunati la numarul gratuit? (Numar telefonic GRATUIT CNPP: 0800 826 727)

        (Citează)

    • Cica s-a retras 1 an jumatate, ca sa fie cu familia. Fara concerte.

        (Citează)

  3. Legat de pensii, da, are soția cont. Nu e foarte user friendly dar își face treaba. Face export in format PDF.

      (Citează)

  4. Cosmin Lucian Blaj

    29/08/2019 la 10:00 AM

    Legat de casa de pensii … site-ul fuctioneaza si afiseaza informatii. Ai fost personal la casa de pensii pentru a-ti confirma identitatea? Nu stiu daca si acum mai este procesul asta, dar acum cativa ani cand m-am inregistrat asa era. “Duamna” de acolo mi-a activat contul …

      (Citează)

  5. Legat de 5G: 2Gbs * 30s = 60Gb.
    60Gb / 8 = 7.5GB. Faci doua teste și gata abonamentul :).
    La aceste viteze traficul inclus in abonament ar trebui sa fie foarte mare.

      (Citează)

  6. Mircea cel vechi

    29/08/2019 la 10:09 AM

    Sony Xperia, nu recomand. Am avut acum 2 ani ultimul model de la ei si dupa nici un an de zile camera s-a desprins de pe placa de baza afisand un ecran negru cand intram pe aplicatia de foto. Cand presam telefonul in dreptul camerei, camera functiona. Telefon in garantie 2 ani, mi s-a refuzat garantia pe motiv ca eu as fi cauzat stricaciunea.

      (Citează)

    • Telefoanele SONY sunt destul de bune, suportul din Romania este execrabil. Cauta online si nu vei gasi cine se ocupa de service-ul lor.

      La Z3+ mi s-a dus camera principala, de la prea mult cazut din mana. Am vrut reparatie contra cost, dar nu s-a putut. Persoana de sex feminin cu evident accent de Moldova de peste Prut pusa la suport pe Romania nu a vrut nici sa imi spuna ce firma face service-ul pentru telefoanele SONY.

      Ce UE, ce piata comuna, nu a vrut sa imi spuna. Mi-am comandat eu camera foto si am schimbat-o singur.

        (Citează)

  7. Mircea cel vechi:
    Sony Xperia, nu recomand. Am avut acum 2 ani ultimul model de la ei si dupa nici un an de zile camera s-a desprins de pe placa de baza afisand un ecran negru cand intram pe aplicatia de foto. Cand presam telefonul in dreptul camerei, camera functiona. Telefon in garantie 2 ani, mi s-a refuzat garantia pe motiv ca eu as fi cauzat stricaciunea.

    Spune si firma care ti-a refuzat garantia.

      (Citează)

  8. A se vedea testul facut de mkbhd la 5g. Sub stâlp avea 1.6gbps , la 6 m mai încolo la colțul clădirii avea 300mbps. 5g este o imbecilitate care ne este băgata in fata ca un lucru inevitabil si super benefic pentru noi, cand de fapt este dăunător, ineficient si ii ajuta doar pe “ei”

      (Citează)

    • Te rog continua, vrem sa stim mai multe! Cu ce este daunator? Cine sunt “ei”? Pentru “ei” este daunator? Cum se protejeaza “ei”?

        (Citează)

    • hai mah Ciprian, ce dracu e asa greu? de la 5g se strica aura la chakra si nu mai poti sa faci saltul cuantic asa cum se facea odata. decat.

        (Citează)

    • Mai grav este ca nu mai constientizam cat de periculos este 5G-ul.
      Cred ca asta este datorita faptului ca am fost deja afectati de undele provenite de la 4G.
      Chakrele nostre sunt destabilizate permanent.

      @pmk, si eu sunt foarte curios cine sunt “ei” si cum reusesc sa se protejeze.

        (Citează)

    • Groovy man, Illuminati no, despre ei vorbeai, no?

        (Citează)

    • Vai scuze, am uitat ca sunt pe blog românesc. Vedeti sistemul de credit social din china. Prelucrarea real time a milioane de streamuri de la camerele de supraveghere are nevoie de viteze 5g. Ca sa citesc eu nwradu sau sa ma uit pe youtube nu am nevoie de 5g, merge 4g perfect. Daca nu înțelegeți de ce am zis de china, e trist, don’t bother. Sa nu mai zic ca daca era o tehnologie wi fi care la o distanță de 6 m dupa un colt imi oferea viteza de 6 ori mai mică decât lângă router toata lumea zicea ca e o tehnologie proasta, la 5g închideți ochii, e bun ca are un g mai mult ca 4g nu?
      Ei, ei sunt aia care va conduc vietile de boi ignoranți tratati cu entertainment si internet rapid in timp ce va controlează fiecare aspect al vieții, va devalorizează banii, va dau dobânda negativă, mâncare otrăvită si va setează sa fiti docili prin tehnologie. Lumea, aia dinafara bulei fiecăruia, este într-o perioadă de tranziție. Status quo ul de până acum, impus de câștigătorii ww2 este amenințat de noile puteri economice si militare. Este război comercial si rece intre usa si rusia china. Israel a atacat 4 tari într-un weekend. 5g nu este pentru noi, 5g este pentru control. De ce nu vor americanii tehnologie huawei ? Pentru ca nu vor mai putea avea backdoor cum au avut până acum în tot ce înseamnă cisco etc. Nu poate cia sa meargă la chinez sa il forțeze sa ii dea backdoor access, nu va mai putea americanul spiona absolut tot, gata cu spionajul economic, gata cu avantajul de a stii ce vorbesc si plănuiesc toti ceilalti. Lumea renunta la dolar. America se clatină, criza din 2008 se va repeta si mai tare. In toate astea 5g ul este cheia controlului. Urmărirea cetățeanului in era 5g va fi permanenta. Totul te va spiona si va putea fi hack uit împotriva ta. Senzori pe strada, masini electrice in care nu mai ai libertate, mergi drive by wire, totul logat, filmat, analizat. Harti detaliate cu rutina zilnică si activitatea fiecăruia, vizoare care iti filmează vecinii, drone de delivery care vor face analiza video si senzorială ( sunet, termic, pattern recognition, face id, etc ) totul va fi urmărit analizat centralizat si posibil folosit sa te tina sub control sau influența. Totul posibil prin 5g, iot si superficialitatea generala a omului. Care a renunțat la libertate in adevarul sens al cuvântului, pentru a trăi într-un fel de big brother general dar in care i se încarcă instant pornachele pe telefonul cu ecran de 6.5 inch 8k.

      Dar chiar asa, lăsând astea la o parte. Nu deranjează pe nimeni ca trebuie sa ai line of sight cu stalpul si distanță mică ca să fie cat de cat decent ? Nu va deranjeze ideea de a avea montate pe strada la distanță de câteva zeci de metrii unul de altul punctele de semnal 5g ? Asa, tehnologic vorbim, nu vi se pare un rahat acest 5g ? Frate, 6 ori mai mică viteza, sub viteza 4g lte la nici 8 m de stâlp dupa colt ? Asta e tehnologie buna ? Serios ?

        (Citează)

  9. Mircea cel vechi

    29/08/2019 la 10:53 AM

    tndb: Spune si firma care ti-a refuzat garantia.

    Germanos

      (Citează)

  10. @pmk, si eu sunt foarte curios cine sunt “ei” si cum reusesc sa se protejeze.

    Statul paralel, evident. Don’t feed the psdtroll.

      (Citează)

  11. ref site casa de pensii: de ieri merge. nu a mers vreo 6 zile. succes!

      (Citează)

  12. Acum am citit si eu stirea :) Esti ahead of me!

    mac gregor:
    Cica s-a retras 1 an jumatate, ca sa fie cu familia.Fara concerte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus