un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Brico Depot lansează catalogul de încălzire și dă 3 Dacia Duster premiu (p)

29 Aug 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Da, se termină vara și omul harnic deja se gândește la iarnă, mai ales că acum este sezonul renovărilor. Cei de la Brico Depôt au un catalog întreg cu produse de încălzire, catalog care trece prin centrale, calorifere, cazane, dușuri instant, boilere, termostate, țevi, mufe, adaptări, radiatoare, sobe și, produsele mele preferate, șemineuri!

Dacă vă întrebați care-i treaba cu cele trei Dacia Duster din titlu, cei de la Brico Depot au următoarea campanie promoțională: cumpărați de minim 200 de lei de la Brico Depôt în perioada 26 august – 30 septembrie, înscrieți bonul fiscal pe site-ul campaniei în tragerea la sorți și puteți câștiga una dintre cele trei mașini. Găsiți detaliile aici.

Am citit regulamentul. Cele trei Duster sunt modelul Techroad, cel nou și roșu, și trebuie să păstrați bonul până la final. Interesant este că vă puteți înscrie de mai multe ori cu bonuri diferite, deci dacă veți cumpăra în total de 700 de lei vă sfătuiesc să cereți la casă mai multe bonuri fiscale de minim 200 de lei fiecare, pentru mai multe șanse de câștig.

Eu unul mi-aș dori ca și apartamentele să aibă climă cu două zone, exact ca mașinile. Matilda este soția perfectă, dar cu următoarea miiiică ciudățenie: vara mie mi-e bine la o anumită temperatură (say… 26 gr C), iar la aceeași temperatură ei îi este cald, că vrea 23 gr C și ne tot luptăm pe telecomanda de la aerul condiționat. Iarna este fix invers, ea se simte bine la temperatura la care eu mai pun un hanorac.

Și cred că soluția ar fi fix asta, climă bizonică. Să reglezi cum vrei temperatura în mai multe zone ale aceleiași camere. Știu că în camere diferite poți rezolva ușor asta cu centrală termică și termostat și calorifere cu robinet termostatat, dar ar fi bună o soluție pentru aceeași cameră.

Pentru iarnă am una, de fapt. Iau un șemineu mic, că tot îmi place foarte mult ideea de șemineu și flăcări și să pui din când în când câte un lemn acolo, așa că la casă mi-aș pune oricând un șemineu în living room (iar din catalog am aflat că există și aspirator de cenușă!). Eh, și cu șemineul acesta poți calcula apoi matematic cum se va propaga căldura prin convecție și poți trasa izoterme prin cameră, calculând la ce distanțe trebuie să ne amplasam față de șemineu pentru a ne fi bine la amândoi.

Teoretic poți face asta și cu un calorifer, dar nu sună la fel de cool. Dacă aveți sau nu astfel de probleme, cei de la Brico Depôt oricum vă pun la dispoziție o întreagă gamă de produse, inclusiv:

Pachet promo de centrală termică în condensare, termostat wireless și calorifer pentru prosoape. Caloriferul acela pentru prosoape este o idee bună, caut să iau și eu unul, dar electric, că nu m-am gândit la renovare să pun unul pe apă.

Diverse ofere la calorifere de aluminiu. Sunt un pic mai scumpe decât caloriferele de oțel, dar muuuult mai arătoase. Eu am pus acum doi ani de aluminiu în casă și sunt foarte încântat de cum arată. Dacă vreți de oțel, unul de 1000 x 600 mm costă 215 lei.

De asemenea, nu ignorați capacitatea țevilor de cupru de a fi utilizate drept canal de cablu și alte decorațiuni moderne, nu doar pentru a duce apă la un calorifer, după cum demonstrează toate cafenelele și barurile moderne!

Sunt multe alte pagini de produse pentru încălzire, plus materiale de construcție și sanitare, așa că uitați-vă prin catalog.

    13 comentarii

  1. Eu cred ca tu ai o miiica ciudatenie, nu sotia- 26 de grade vara in casa nu e o temperatură normală pentru corpul uman in casa.

      (Citează)

    • Du-te bre de aici! Doar daca ai crescut la polul nord. Omul a trait milioane de ani numai in camere cu AC.

        (Citează)

    • 26 este temparatura la care incepe sa functioneze agregatul AC-ului dar se si opreste si baga doar ventilatie. E perfecta daca nu stai imbracat office prin casa.

        (Citează)

  2. “vara mie mi-e bine la o anumită temperatură (say… 26 gr C), iar la aceeași temperatură ei îi este cald, că vrea 23 gr C și ne tot luptăm pe telecomanda de la aerul condiționat. Iarna este fix invers, ea se simte bine la temperatura la care eu mai pun un hanorac.”

    Deci vara tie iti place mai cald(26 grade fata de 23), iar Iarna e fix invers???, cand tie iti place tot mai cald(avand in vedere ca iti mai pui un hanorac).
    Nu am inteles….

      (Citează)

  3. nu inteleg de ce doamna din poza e in neglijee sau maiou, ce o fi aia.
    asa stau doamnele prin casa?

      (Citează)

  4. maieul e ok, problema e ca sta in colanti cu care umbla si pe strada, de aia misto prin care se vad bucile cand bate soarele.

    Marean:
    nu inteleg de ce doamna din poza e in neglijee sau maiou, ce o fi aia.
    asa stau doamnele prin casa?

      (Citează)

  5. Va dati seama in ce rahat sunt astia de la Brico Depot daca au ajuns sa ofere premii in masini pentru a stimula poporul sa cumpere de la ei?

      (Citează)

    • Și chiar credeam ca nu poate apărea un comentariu mai cringe decât al lu Marean de mai sus. Eh, mă mai înșel și eu.

        (Citează)

    • Cunoști pe cineva care chiar a câștigat un premiu asa mare ? Oricum nu ii verifica nimeni.

        (Citează)

  6. da’ comentariul meu nu e cringe, bre, check the definition.
    e doar stupid.

    si oricum, sa ne plangem de comentarii cringe la un articol in care se vorbeste de clima bizonica in aceeasi camera mi se pare cam mult :-)

      (Citează)

  7. Stati linistiti, ca nu se da masina. Sau daca se da, se da cuiva de-al lor, vreo ruda, un amic, un smen…

      (Citează)

  8. daa, sigur, si marmota invelea mizeriile tale.
    vezi ca era chiar ceva autoritate care se ocupa de treaba asta cu premiile.

    dar banui ca o ti si pe aia ca se fura masinile in bulgaria, right?

    Kopa_Kopan:
    Stati linistiti, ca nu se da masina. Sau daca se da, se da cuiva de-al lor, vreo ruda, un amic, un smen…

      (Citează)

    • Esti prea naiv pentru secolul asta… trimiti capace de bere sau etichete de suc si te astepti sa castigi un BMW ultimul racnet, asa-i?!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus