un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fitbit a lansat ceasul Versa 2 și un cântar conectat ieftin

29 Aug 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Noul Versa 2 este destul de asemănător la aspect cu primul Versa, dar au schimbat exact acele mici detalii ce contează. Ecranul este mai plăcut rotunjit spre lateralele ceasului, îmbinarea aceasta dându-i un aspect mai elegant, mai îngrijit. Apoi, a dispărut sigla Fitbit de sub ecran, așa că acesta are acum o suprafață mai mare și transmite ideea aceea de ceas curat și serios.

Au eliminat și două din cele trei butoane, acum rămânând unul singur, pe stânga. Asta este bine, că cele eliminate nu erau foarte utile, funcțiile lor putând fi ușor transferate ecranului tactil.

Ecranul este acum de tip Always-on, putând afișa permanent ceasul cu un consum redus de baterie, iar autonomia a crescut oficial de la 4 la 5 zile în această generație de Versa. Ceasul are și o aplicație Spotify pentru controlul muzicii și playlist-urilor, dar în același timp se pare că doar din Deezer poți trage muzică direct în ceas, nu și din Spotify.

Ceasul are în continuare rezistență la apă la 50 metri adâncime, senzor de ritm cardiac cu câteva îmbunătățiri, monitorizare mai bună a somnului cu câteva noutăți software, plata cu ceasul prin Fitbit Pay (Banca Transilvania, Orange Money și Revolut sunt compatibile), monitorizarea diverselor activități șamd.

Versa 2 include și integrare cu Alexa, plus microfon în ceas pentru a da comenzi, pentru a întreba diverse pe asistentul lui Amazon și inclusiv pentru a da răspunsuri audio la mesajele primite. Cum în România nu avem Alexa și nici Amazon, simt ca nu contează acest aspect. Aș fi preferat Google Assistant și chiar mă mir că nu le-au integrat pe amândouă. Nu știu cât cere (sau dacă cere) Google pe licența de Assistant, dar Alexa chiar este singura funcție total inutilă în piața românească.

Vestea bună este că Versa 2 sosește cam la același preț ca Versa 1, adică 200 de euro. Așa că, în loc de primul Versa, luați-l pe al doilea. Există și tot felul de curele mișto pentru el, poate apar și la noi.

Fitbit a lansat și un nou cântar electronic smart, numit Aria Air. N-au dat multe detalii despre el, dar pretul de listă este de 50 de dolari, la mai mult de jumătate față de prețul unui cântar Aria 2. Arată greutatea, trimite prin bluetooth datele către aplicație Fitbit de telefon, ca să vezi evoluția în timp a propriei obezități sau lipsă de.

    15 comentarii

  1. Cantar electronic la 50 de dolari?! La Lidl baga des cantar electronic la vreo 30 sau 35 de lei!

      (Citează)

    • Smart, bre!

        (Citează)

    • Bai nene dar pe tine nu te oboseste sa te plangi mereu de preturi? Sau macar, dupa cateva zeci de ani de viata, nu ai invatat ca exista produse care indeplinesc aceeasi functie de baza dar cu nivele de calitate sau functionalitati diferite, deci preturi diferite? Adica plm, inteleg sa te plangi de un cablu HIFI de 100$ pe metru, dar tu duci treaba asta la alt nivel.

        (Citează)

  2. Fitbit a mai lansat cu ocazia asta si un serviciu de tip subscription, foarte scump (10$/luna), disponibil doar in anumite tari (probabil nu Romania), si cu o lista nu foarte clara de “features”.
    Problema este ca e foarte posibil ca Versa 2 sau alte ceasuri si bratari lansate in viitor sa mute o parte din functionalitatile care pana acum erau gratis in spatele acestui abonament.
    In orice caz e clar ca orice functionalitati nou adaugate vor fi doar cu plata. Exemplul cel mai folosit e senzorul ala de oximetrie pe care l-au tot promovat, dar care pana acum doar a colectat date pentru ei, fara sa produca niciun efect vizibil pentru utilizator.

      (Citează)

  3. gata, imi iau smart uaci!
    sunt f multumit de Charge 3 si nu am nevoie de nimic in plus, dar na, vine o vreme cand tre’ sa iei smart uaci

    si vreau si cantar din ala sa imi zica prin bluștuț cat sunt de ”unflat”

      (Citează)

  4. Pe mine mă ajută butoanele acelea laterale. Ecranul tactil nu merge foarte bine în apă, când îl iau la înot.

    Cred că Versa rămâne cea mai bună variantă la Apple watch pentru cei cu Android. Chiar dacă problemele de sincronizare persistă.

    Și Fenix-ul de la Garmin e tare, dar mi se pare prea mare.

      (Citează)

  5. Pacat ca-s mizerii dpdv hardware. Eu sunt la al treilea schimbat pe garantie, fratemiu la fel cu ionic-ul. Crapa dupa un timp cate ceva prin ele. Fie nu se mai sincronizează, fie nu se mai incarca, fie nu mai tine bateria.

      (Citează)

    • adevarul e ca am observat si eu ca de la o vreme Charge 3-ul nu se mai sincronizeaza, cam de cand au bagat aplicatia aia noua etc

      noroc ca nu folosesc :-)

        (Citează)

    • Am Versa de 1 an. Inotat cu el in apa sarata, apa sulfuroasa, nu are nimic :)

        (Citează)

  6. Bogdan:
    Am Versa de 1 an. Inotat cu el in apa sarata, apa sulfuroasa, nu are nimic :)

    Stai asa ca nu e timpul pierdut.
    Aveam un tomtom multisport pe care il luam la inot. Dupa inot, mergea si o sauna. Dupa vreo 3-4 sedinte de sauna, ma gandesc eu ca poate nu e bine sa tin si ceasul la 90 de grade. Dar jucaria in continuare mergea asa ca de ce nu? Abia dupa 8-9 sedinte am constatat ca bateria nu prea mai duce si se rupe cureaua de cauciuc.

      (Citează)

  7. Trecând de la Pebble înapoi la Fitbit, mi se pare slab. Îmi pare rău că mi-am luat Versa. Trebuie o aplicație 3rd party sa vad notificări? Nu face asta nativ? Pierde conexiunea destul de des… Unele aplicații trebuie sa ruleze în foreground ca sa își facă treaba?
    Never again.

      (Citează)

  8. Kopa_Kopan:
    Cantar electronic la 50 de dolari?! La Lidl baga des cantar electronic la vreo 30 sau 35 de lei!

    Sărakule!

      (Citează)

  9. Giani Mucea:
    Eu n-o sa schimb fenix-ul decat cu alt fenix

    Ai noroc, tocmai s-a lansat si Fenix 6, unul din modele cu incarcare solara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus