un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce ai vrea să te duci în aglomerația din Mamaia?

27 Aug 2019  ·

TURISM  ·

57 comentarii

Mă uitam la reportajul acesta de la ProTV despre aglomerația din Mamaia și nu pot să înțeleg de ce o astfel de aglomerație li se pare oamenilor o idee acceptabilă de concediu, de relaxare, mai ales cu prețurile din Mamaia.

Cum poți să-ți dorești așa ceva? Și oare în toată această aglomerație s-a mai gândit cineva și la infrastructura necesară? La parcări, la restaurante, la toalete? Când încetează să mai fie o “mare” și devine mai degrabă o mare toaletă publică? Cum poate fi stresul, aglomerația și gălăgia pe care o întâlnești în fiecare moment, de la drumul foarte aglomerat spre mare și cozile de la fiecare punct de vânzare și până la colcăiala de pe plajă, ceva ce-ar trebui să te relaxeze?

Eu nu sunt de acord cu cei care spun că o vacanță în Grecia este mai ieftină decât una la Mamaia dintr-un motiv simplu: în Grecia nu te duci pentru un weekend, pe când la Mamaia da, că poți ajunge acolo în 3 ore. Așa că nu se pot compara decât sejururi de 7 nopți, dacă vreți musai să faceți asta, dar aglomerația din Mamaia este în primul rând cauzată de cei ce merg acolo doar pentru un weekend.

Nu înțeleg de ce, văzând ce-i acolo, te-ai duce și tu. Nu mai bine 7 nopți în Grecia decât 3 weekenduri în Mamaia? Sau măcar altă stațiune?

    57 comentarii

  1. Iti raspund cu o alta intrebare: De ce te mai duce la munte daca in week-end stai 4 ore pe DN1?

      (Citează)

  2. Eu acum sunt in Grecia, beau cafeaua admirând răsăritul de pe terasa pensiunii, liniște și pace, mai latră cate un câine rareori. Pe plaje sunt relativ multi oameni dar nu e înghesuială…și pentru asta am platit 800 lei pe 7 nopți…ca săracii

      (Citează)

    • Dar ai luat biletele in ianuarie deci ai concediu ” programat ” din timp

        (Citează)

    • Au contrair… Rezervasem din ianuarie cu anulare gratuită pe 8 august. Pe 8 august am găsit cazare mai buna dar cu 1000 de lei mai ieftina…deci se poate considera pe ultima suta de metri, nu planificat:))

        (Citează)

  3. Desi urasc orice fel de aglomeratie, mie mi-ar placea sa stau 2 zile acolo (o data la cativa ani), oricat de inghesuit ar fi. Banuiesc ca e nevoia primitiva a omului de a fi totusi printre cei din specia lui.

      (Citează)

  4. Motivul l-ai intuit si tu in articol: Mamaia este pentru cand vrei sa pleci rapid din weekend undeva. Pentru majoritatea nu cred ca inlocuieste concediul din Grecia, Italia, Spania, etc, ci vine doar sa completeze restul de 11 weekenduri de vara, cand nu vrei sa stai in Bucuresti si nu mai ai zile se concediu sa pleci iar im afara.
    Din pacate insa, pentru o anumita categorie de oameni (printre care si eu, recunosc), care vor sa aiba parte de servicii ok (si sunt dispusi sa plateasca) la mare, la 3 ore de Bucuresti, Mamaia e singura optiune. Sigur ca nici in Mamaia nu e peste tot la fel, dar inca gasesti plaje curate, cu muzica buna si sezlonguri comode (ex. Vega), locuri cu mancare buna, cazari curate si mobilate din secolul asta. Da, astea vin cu un pret, un sezlong la Vega e 100 lei, o noapte la Summerland e vreo 400 lei, un pranz pe la 80 lei de persoana. Dar pentru cine e dispus sa plateasca, Mamaia e singura optiune.
    Sigur, gasesti si in Mamaia plaje cu sezlong de 30 lei si camere cu 200 lei si meniul zilei cu 25 lei la impinge tava, dar sa nu fi surprins ca acolo va fi aglomerat si vor fi conditiu proaste, incat chiar sa nu aiba sens sa mergi la Mamaia, ca si la Eforie gasesti la fel, si nu e asa de aglomerat.

      (Citează)

    • La plaja nu ar trebui sa fie muzica deloc si nici sezlonguri.
      Pun aici un link cum arata o plaja: https://q-ak.bstatic.com/images/hotel/max1280x900/760/76038226.jpg

        (Citează)

    • Okochea discutam despre plaje unde ajungi in weekend, nu despre ce plaje frumoase exista in lumea asta. Cat despre muzica, multi oameni (inclusiv eu) prefera sa asculte muzica la plaja, dar nu Kiss FM ci muzuca specifica unui beach bar (ex. bossa nova, jazz, etc ).

        (Citează)

    • Bai, dar litoralul romanesc nu se rezuma doar la Mamaia.
      N-am mai fost la noi la mare de vreo 2 ani, dar pana atunci, mergeam in 2 Mai. E o statiune linistita, s-au construit multe vile pe acolo, unde am stat fara probleme in camere noi.
      In Vama veche nu m-as duce sa ma cazez, ca este extrem de scumpa, la fel ca Mamaia.
      La pranz mai mergeam sa mancam in Eforie Nord (20 de minute cu masina), la restaurantele alea tip impinge tava (preferatele mele :)))) ).

      Am inteles ca acum sunt in renovari multe hoteluri din Neptun, Olimp, etc. Asa ca, posibilitati sunt destule, nu doar in Mamaia. Dar na… fiecare cu ale lui.

      N-am calcat si n-am sa calc in Mamaia, cand mai exista si alte statiuni. Daca chiar ma mananca pielea sa merg la mare. Tocmai ce m-am intors din Grecia, asa ca nu am sa merg prea curand. Poate acum, in Septembrie, am sa dau o fuga.

      Mamaia atrage multa lume, pentru ca e de notorietate faptul ca e scumpa, nu conteaza ca iti permiti doar cremvursti cu paine, tot restul sejurului. Si cand fraierii de acasa vad check in din Mamaia, inteleg ca tu ai bani si nu te-ai dus ca saracii in alte statiuni. Arata altfel, comparativ cu check in-ul din Neptun, ah?:))).

        (Citează)

  5. A.:

    Din pacate insa, pentru o anumita categorie de oameni (printre care si eu, recunosc), care vor sa aiba parte de servicii ok (si sunt dispusi sa plateasca) la mare, la 3 ore de Bucuresti, Mamaia e singura optiune.

    Constanta e la cateva minute, are plaje bune, restaurante bune, aglomeratie mai putina. Probabil ca lumea nu stie (inca).

      (Citează)

    • Ai dreptate, Modern din Constanta si Cochilia din Tuzla sunt chiar frumos amenajate si merita sa bati drumul pana acolo, problema e ca daca nu prinzi sezlong nu ai unde sa mergi in alta parte in zona…

        (Citează)

    • Mamaia arata bine, este o statiune frumoasa.
      Insa serviciile sunt de cea mai proasta calitate. Nu am vazut nicaieri bataia de jos de la terase care exista in Mamaia.

        (Citează)

  6. Eu nu am mai cat pe litoral in Romania de 10 ani și nici nu cred că o sa mai calc curând. Nici de la greci in ultimul timp nu m-am intors foarte incantat.

    Eu prefer Muntenegru. Pt mine e tot ce trebuie.

    Placerea asta cu Mamaia și înghesuială la shaorma….

      (Citează)

    • Si eu facusem 10 ani anul asta. Am fost luna asta la bulgari, la Balcic si nu cred ca voi mai merge pe litoralul romanesc prea curand. Nu e perfect nici la bulgari, dar dupa ce am vazut 4 statiuni ale lor, pot spune ca sunt la ani lumina distanta. Aglomeratie (dar nu in halul asta) am vazut doar la Nisipurile de aur.

        (Citează)

  7. 3 ore jumătate până la Krapets. Vecinii de cearșaf sunt la 50 de metri de mine.

    Oamenii în general sunt rezistenți la schimbare.

    Am cunoscut persoane care refuză să meargă in Bulgaria pentru că au auzit ei că bulgarii aruncă cuie pe drum.

      (Citează)

    • shhhhh…. hai frate, ce-aveti, nu puteti sa tineti pentru voi, nu va e bine acolo?
      a mai fost una saptamana trecuta care a scris pe hotnews despre K…

      adica, ai chiar mai sus omul care zice ca el prefera sa asculte muzica pe plaja, come on, un pic de instinct de conservare

      :-)

        (Citează)

    • @Marean
      E public diferit. În Mamaia merge lumea să fie văzută.
      Oricum a fost reportaj și la TV despre K.

        (Citează)

    • Foarte bine punctat, este public diferit si e important ca oamenii sa mearga acolo unde se ragasesc.
      La fel cum exista si Ibiza sau Mykonos, dar si Samothraki, e normal sa existe si Mamaia si plaje mai putin amenajate (pe vremuri Vadu, Corbu, acum cateva plaje din Bulgaria). Dar la fel cum nu poti sa mergi in Mykonos si sa te plangi ca e prea aglomerat sau muzica prea tare pe plaja, nici in Mamaia nu poti sa te plangi de lucrurile astea, pentru ca in ultimii ani si-a creat o reputatie de statiune a distractiei si oamenii cauta exact asta, daca nu iti doresti asta mai bine mergi in alta parte.

        (Citează)

    • Marean +1! Pe surse de la barul de pirați, acum un an: vezi boss acolo Vama veche? Așa o să fie și aici curând

        (Citează)

    • Pai mai copii, daca este vorba de public diferit, atunci chiar nu mai vad nici un motiv sa dai aceasta informatie. :-)))

      Din moment ce o dai, inseamna ca tu crezi ca cel putin unii care merg in Mamaia acum ar fi interesati de K, or, asta e exact ce nu trebuie sa faci.

      In plus, argumentul nu are nici o noima, pentru ca cei care se duc in Mamaia pt distractie vor cere aceleasi lucruri in K, iar oferta pana la urma se va ajusta la cerere.

      Nu stiu daca stiti, dar acu’ 20-30 de ani Vama Veche era doar un sat in care practic nu aveai ce face in afara de sa te bucuri de mare.

      Iar acesti oameni sunt pe plus daca schimba tocmai pt ca o perioada va fi la fel in K dpdv al distractiei, dar fara aglomeratie, deci au stimulent sa schimbe locul.

        (Citează)

  8. Eu am ajuns ieri in Corfu si stau pana la finalul saptamanii. E frumos, e mai calm decat la Mamaia, singurii cretini galagiosi sunt rusii. Am stat aseara la masa la o taverna urmarind apusul fix langa plaja si o linisteee. Eu din Arad pana in Constanta fac 10-11 ore (12 daca mananc pe drum). Tot din Arad pana in Paralia Katerini/Nei Pori fac tot atat. Pana in Corfu am facut inca 3.5 ore

      (Citează)

  9. Constantean de fel, nu am mai fost in Mamaia de cel putin 10 ani. Era odata “Perla litoralului romanesc” acum a ajuns un kitch infect, o cocalareala imensa, plina de prosti de bani gata, copii de parlamentari/primari si in general tot ce inseamna hoti din banul public. De ce as vrea sa ma amestesc in asa ceva? Nu mai e nici o urma de iarba verde pe fiecare coltisor a aparut cate un bloc cu 4 5 etaje pe plaja nu ai loc decat la sezlonguri de 100-200-300 de lei inchiriatu pe zi, mancarea este proasta si foarte scumpa… Nu exista nici un motiv valid pentru a merge acolo, decat daca te incadrezi intr-una din categoriile de mai sus.

      (Citează)

  10. A.:
    Cat despre muzica, multi oameni (inclusiv eu) prefera sa asculte muzica la plaja.

    Da’ asculta, dom’ne la casti, nu ne bubui noua urechile cu orice stil ti-ar placea tie (indiferent ca-i Kiss FM, bossa nova, hip hop sau Mozart. Chiar nu pot sa inteleg ce dracu poate sa-ti placa sa-ti bubuie muzica in cap, sa nu te mai intelegi om cu persoana. Apucaturi de cocalar, care se da elitist, ca na, el asculta jazz, fmm de natie!
    O prietena din Franta, cand a venit in Mamaia (nu o sa mai faca greseala asta inca o data), mi-a spus ca nu intelege obsesia asta a noastra (a romanilor), de a asculta muzica la maxim, in orice spatiu ne-am afla – la plaja, in baruri, in masini, etc. Nici eu nu o inteleg.

      (Citează)

    • Si in Franta, si in Italia, si in Spania, si in Grecia…peste tot se asculta muzica pe plaja, asta face un beach bar. Sigur, daca preferi liniste exista plaje neamenajate, dar eu cel putin nu am vazut niciun beach bar care sa nu puna muzica, nici la noi nici “afara”. Evident, e important sa fie in surdina, nu sa bububie ca la Kudos pe vremuri…

        (Citează)

    • Normal este sa existe beach bar-uri cu muzica (majoritatea prefera asta), dar si zone in care sa fie liniste.
      Problema este ca, in general, cei acre vor liniste sunt exact aceia care nici nu prea consuma atat de mult la plaja. Asa ca majoritatea “administratorilor” incearca sa ii atraga pe cei care le aduc venituri in plus (pe langa rezervarea sezlongului).

        (Citează)

  11. Eu locuind la munte prefer 12 zile la mare pe an ( neptun si eforie nord ) unde s-au mai facut cateva modernizări motivul fiind, că nu avem concediu din timp programat . Pentru haosul dezastruos noi santem de vina ,la greci ,turci si bulgari nu putem avea fite, nu aruncam gunoaie in mare ,nu ne facem nevoile in mare caci ne ” ustura ” buzunarele … ori la noi facem ce vrem fara nici o jena ,in urma noastră potopul … si unde pui ca scoatem o ” căciulă ” mare de bani .

      (Citează)

  12. Lumea in general se duce la mamaia sa se distreze, sa piarda noptile, sa bea, sa futa. Daca te intrebi de ce te ai duce la mamaia daca vii cu plozii dupa tine, stai de la 8 dimineata la plaja si te culci la 11-12 seara, atunci sunt perfect de acord, e stupid. Altfel, e alt public tinta

      (Citează)

    • Amin!

        (Citează)

    • @nm.bradu, Mamaia este mai mult decat Ego si Loft. Plaja de intinde pe o distanta de 10 km.
      In afara de partea din Nord, sunt multe zone in care lumea vine cu copii la plaja. Poti chiar sa consideri ca este o statiune de familie.

        (Citează)

  13. Marea majoritate a oamenilor din acea aglomeratie nu isi permit altceva. Vin la mamaia si stau cu cazare la localnici, mananca ce aduc de acasa.
    Nu are nici o legatura cu a alege.

    Si nu comparati cu grecia unde e nevoie de minim 200-300 eur pentru un sejur de 7 zile, din care 2 drumul cu autocarul.
    La mamaia te duci un weekend cu 300 lei si cu mancare de acasa.

      (Citează)

    • Localnicii sunt la mama naibii fata de Mamaia. Sunt si unii care stau la localnci, insa astia fac o ora din Mamaia in Constanta in fiecare seara. Sunt relativ putini. Cei mai multi stau in regim de inchiriere apartament. 200+ de lei pe noapte apartamentul, in cel mai bun caz. Dupa aia 300 de lei benzina dus-intors, mancare, bautura, sezlong etc. Se aduna.

      Altfel, nu cred ca aia care merg in Mamaia, se duc in Grecia cu autocarul la 200-300 de euro :))

        (Citează)

    • Nu știu unde mergi tu la Mamaia, dar eu la ultimul eveniment sponsorizat de companie, gen all inclusive, am lăsat 200 de lei într-un weekend pe bacșișuri și taxiuri

        (Citează)

  14. hai sa nu credem totusi protv-ul si cele cateva imagini filmate dintr-un unghi bun.
    Da, e mega aglomerat in week-end in general , dar sunt foarte multe plaje private destul de lejere , cel putin in nordul litoralului .

    Variante de terase sunt oricum mai multe decat in orice alta statiune te-ai duce , de distractie pentru cei care cauta o anumita distractie la fel .

    In plus , nu inteleg de ce se compara mereu o plaja de cearsaf cu una de sezlonguri. Aici e pur si simplu vorba de gust : vrei umbrela si sezlong sau nu.

      (Citează)

  15. Bogdan: Constanta e la cateva minute, are plaje bune, restaurante bune, aglomeratie mai putina. Probabil ca lumea nu stie (inca).

    Ar fi bine sa nu știe in continuare…De ce vrei sa strici tu treaba? Lasă-mă sa ma mai bucur puțin de plajele din Constanata! Oricum nu prea găsesc locuri de parcare…

      (Citează)

    • @Daniel
      Posibil sa stie , dar sa fie comoda , sa nu mai vrea sa umble cu masina de colo colo ,sa bea un pahar

        (Citează)

    • dny:
      @Daniel
      Posibil sa stie , dar sa fie comoda , sa nu mai vrea sa umble cu masina de colo colo ,sa bea un pahar

      Da, e naspa in Constanta, mergeti toti in Mamaia, va rog frumos.

        (Citează)

  16. Pai Romanul merge la mamaia ca acolo merg cei cu bani, nu-i asa ? Sa arate ca nene… eu acolo stau la hotel, fix daca e varza, eu imi permit !, ha !

    Eu sincer incerc de ceva ani sa evit Mamaia, sau, daca ajung pe acolo este in afara sezonului.

      (Citează)

    • Sau ca sunt probabil cele mai bune condiții naturale de pe tot litoralul: plaje late, cu nisip fin, fără pietre etc.

        (Citează)

  17. Mamaia colcaie de cocalari infecti si pitipoance troglodite si botoxate in cautare de sugar daddy. Trebuie si ei sa-si sparga banii nemunciti undeva si sa isi faca aparitia acolo. Asa ca Mamaia nu e pentru middle class si familii cu copii. Eu n-am mai pus piciorul pe litoralul nostru de aproape 10 ani, ca litoralul romanesc n-are nevoie de banii mei :)

      (Citează)

  18. nashu_mare:
    Localnicii sunt la mama naibii fata de Mamaia. Sunt si unii care stau la localnci, insa astia fac o ora din Mamaia in Constanta in fiecare seara. Sunt relativ putini. Cei mai multi stau in regim de inchiriere apartament. 200+ de lei pe noapte apartamentul, in cel mai bun caz. Dupa aia 300 de lei benzina dus-intors, mancare, bautura, sezlong etc. Se aduna.

    Altfel, nu cred ca aia care merg in Mamaia, se duc in Grecia cu autocarul la 200-300 de euro :))

    Bai baieti, mamaia incepe la parcul de distractii. Cand a fost ultima data cand ati fost in zona parc distractii – holeluri comuniste? Citesc mai sus aberatii ca la mamaia te duci sa bei/futi. Si ziua stai ca sardinele cu tot poporul? Voi confundati zona scoica navodari cu mamaia.

      (Citează)

    • Nu confunda nimeni, e tot Mamaia si mai in Nord. Tot Mamaia e si zona Castel, tot Mamaia e si Rex, Yaki sau Vega. Mamaia nu este doar zona de sub telegondola.

        (Citează)

  19. Cred că de la bun început este vorba de cei care merg la Mamaya pt 2 nopți, maxim 3, și au de condus 3-4 ore. Restul nu intră în discuție.
    Pe lîngă asta cum compari 3 nopți cu 6 nopți?Să plătesc la fel în ambele cazuri dar să primesc jumătate la mamaya +bonus stres?!

      (Citează)

  20. GabrielG:
    N-ai inteles nimic.

    A înțeles că au munte și în Grecia….

      (Citează)

  21. Before wife mergeam la Mamaia, zona de nord doar pt muzica si festivaluri.
    After, cativa ani am mers la Costinesti pe considerentul costuri si pozitie (cam la mijloc, usor oarecum de ajuns de acolo pana la Vama Veche, la fel pana in Constanta/Mamaia) sau niste cherhanale.

    Pe viitor probabil Grecia sau Spania, ca nu prea imi permit Croatia :) sau in Ro as incerca sa gasesc ceva renovat in Olimp sau in stilul mai liniste si mai mult verde.
    Problema mea raman zilele putine de concediu din vara si nu as vrea sa fac pe drum mai mult decat stau acolo.

      (Citează)

  22. ciudata maimuta

    27/08/2019 la 6:47 PM

    Am fost toata saptamana trecuta (In zona de mijloc, puncte de reper caelia-rex) si pot sa sustin ca nu e deloc înghesuiala pe care o reclamă deșănțat protv.
    Nu am idee de joacă în această schemă, dar e falsă.

      (Citează)

  23. Hai sa nu mai comparam mere cu pere. Turism de weekend vs sejur, distractie vs mers in familie, krapets si vadu vs mamaia.

    1. In weekend de la navodari pana la burgas pe toate plajele din statiuni (nu, krapets nu e statiune e sat) te calci in picioare si nu vezi plaja de umbrele (la propriu). Mai departe de atat (din bucuresti) nu ajungi intr-un weekend.

    2. Daca vrei plaje mai pustii in weekend nu te duci in statiune ci in sat/camping/rezervatie.

    3. In zilele saptamanii (si aici se vede ca de fapt mai toti cei care au comentat sunt turisti de weekend), e liber in statiuni (inclusiv vama veche sau mamaia). Acu daca dai cu sapa la corporatie-n pipera tough luck. Daca esti insa Senior, freelancer, remote work, work from home days etc, e f ok sa bagi un marti-joi de cateva ori pe an.

    4. Grecia- nu inteleg obsesia asta pt grecia a romanilor, da, e cu totul altceva fata de ro and bg, da ai diversitate etc. Dar daca vrei sa ajungi pe ceva insule bagi 10 ore plus cu masina. Pai in 10 ore plus sunt in thailanda, boss. Si daca nu vreau acolo ajung in israel intr-o ora si am si marea rosie pe langa cativa km de super plaja in telaviv. Sau in italia, spania, franta cu conditii peste grecia.

      (Citează)

    • Majoritatea romanilor lucreaza de luni pana vineri si au 21 de zile de concediu pe an, indiferent daca sunt corporatisti sau muncitori in fabrica. Restul pe care i-ai pomenit acolo (nu stiu exact ce face un Senior), sunt exceptii. Iar work from home de pe plaja, cu tot respectul, dar nu prea tine, confidentialitate, galagie, una-alta.
      Daca faci un calcul simplu, doua saptamani concediu vara la mare, o saptamana concediu iarna la ski, mai ramai cu vreo 5 zile de concediu, pe care sa le folosesti pentru cand ai de rezolvat cate o treaba administrativa, poate pentru ziua ta sau sa mai legi cate un Craciun – Revelion sau Paste – 1 Mai.

      Asa ca da, toti se inghesuie in weekend la mare unde, soc, e aglomerat. Dar care e alternativa? Sa stai toata vara in Bucuresti? S-a tot vorbit din perspectiva unor elitisti, care nu merg la noi la mare ca e scump si e urat, dar unde mergeti, serios? Ce faceti toata vara?

      Eu zic ca la noi nu e si scump si urat, este ori una ori cealalalta. Daca vrei sa lasi 500 lei de om pe in weekend, poti sa mergi in Costinesti si da, o sa ai parte de conditii proaste, dar e ieftin.

      In acelasi timp s-a investit foarte mult in unele hoteluri, restaurante si plaje si chiar ai de unde alege. Da, pentru astea trebuie sa lasi cam 1500 lei de om pe un weekend, dar chiar nu poti sa te plangi ca e urat sau ca sunt conditii si mancare proaste, iar lucrurile astea le spun din ce am experimentat chiar vara asta in 4 weekenduri in care am fost in Mamaia.

      Cat despre aglomeratie, sunt de acord, e teribil de aglomerat peste tot in iulie si august, in iunie si septembrie e mai lejer. In acelasi timp exact la fel se intampla si in strainatate. Ani la rand mi-am luat concediul in iulie-august si peste tot te calcai in picioare de cat era de aglomerat, daca ajungeai dupa 10 pe plaja nu mai prindeai sezlong decat in ultimele randuri sau chiar deloc. Asa ca acum merg in iunie si, exact ca la noi, e mai liber.

        (Citează)

    • Pai ai cam zis ce ziceam si eu, ca e aglomerat in weekend cand marea majoritate pot sa mearga (si nu au unde mai departe sa ajunga in conditiile date). Ce nu inteleg din commentul tau e faza cu dai 1500 de lei pe om si esti multumit. Multumit de ce boss? Ca arata camera de hotel frumos? D-aia te duci la mare?.

      Zi-mi si mie unde gasesti plaje decent de libere in weekend (nu pustii), unde gasesti un restaurant unde sa se manance decent si sa nu iti trebuiasca rezervare de cu dimineata, unde te poti plimba pe faleza fara sa faci slalom si mai ales cum ajungi acolo vineri seara dupa munca?

        (Citează)

    • N-am zis ca e liber, tocmai. E aglomerat, la fel cum este peste tot in lumea asta in lunile de varf. Ce ziceam e ca oamenii se duc in weekend ca n-au cand alta data, din motive de zile de concediu putine. Mai ziceam si ca daca esti dispus sa platesti un pic mai mult, gasesti servicii, cazari si plaje ok, dar in niciun caz libere. Da, ai intuit corect, eu sun sa rezerv dinainte (sezlong de vineri pt tot weekendul, iar masa cu cateva ore inainte). Then again, si in Bucuresti fac la fel, ca nu mai gasesc nicaieri masa fara rezervare.

        (Citează)

  24. Lasă să se ducă, sa ne rămână noua Bulgaria libera și ieftină de la lipsa de clienți. La free zone se mai aglomera in Sunny Beach, dar la șezlong și umbrelă pe bani era loc destul.

      (Citează)

  25. Mergeam pe litoralul rromanesc cand inca nu stiam de strainatate sau nu aveam bani de ea , ca atare acceptam orice dar inca de pe atunci am inceput sa urasc tiganii de la sud (care din pacate fac 80-90% din public) , mojicia si mizeria iar dupa ce am terminat facultatea si m-am descurcat … ciao nene …
    Mi scuzi miticilor dar mai trebuie sa adunati vreo 10 ani pana sa ajungeti la bunul simt din ardeal.

    Pentru cine vrea conditii si civilizatie nu jeg , cocalareala. serviabilitate de tip romanesc si preturi mai mari ca in Barcelona…nici nu se pune problema de litoral rromanesc.

    Mi-a ramas intiparita o imagine pe cand inca mai frecventam nisipurile rromanesti cu una (accent de bucurestean) care si-a ridicat copilul de cur in sus sa se poate pisa asta mai cu spor pe nisip si , in alta zi , o imagine cu un scutec de plod aruncat langa cosul ultra plin, la intrare pe plaja.

    Boss , despre ce vorbim? Nu zic ca tot litoralul e asa dar la chestiile decente spre lux sunt preturi mai mari decat hotelurile din Barcelona de 5 stele. Cum este posibil asa ceva? Ce potential turistic are Barcelona , care e al litoralului rromanesc.

    Faptul ca litoralul rromanesc inca supravietuieste este dovada clara ca rrumanului (mai exact aluia de la sud , la 2-3 ore de el) ii place in rahat sau in conditii sub-mediocre. Asta e , spune-mi unde te duci ca sa…

      (Citează)

    • Am inteles, ai fost in Barcelona. Esti dus prin lume.

      Am inteles, in Ardeal exista bun simt. Tu pari vinitura.

        (Citează)

  26. Andrei G:
    @nm.bradu, Mamaia este mai mult decat Ego si Loft. Plaja de intinde pe o distanta de 10 km.
    In afara de partea din Nord, sunt multe zone in care lumea vine cu copii la plaja. Poti chiar sa consideri ca este o statiune de familie.

    Stiu, ca am inotat’o cap coada acum vreo 7-8 ani, de era sa mor de 2 ori. Pe vremea aia nu stiam ca oamenii sunt tinuti in tarcuri si restul marii e pt ski jeturi. Acum nuj cum mai e. Presupun ca mai rau. Nu doar la loft se duc oamenii sa futa si sa faca scandal. Eu cred ca si la alde Parc tot oameni dornici de panarama se cazeaza. Daca nu, plm, am zis si in comentariul original ca sunt de acord ca e stupid sa te duci la mamaia daca vrei liniste. Eu cand ma duc la mamaia, ma duc sa fut, nici nu ajung pe la plaja *cocalar

      (Citează)

  27. Imi place ca majoritatea comentatorilor compara o tara intreaga (Grecia, Bulgaria) cu o statiune. Compara Mamaia cu echivalentul ei din Grecia daca vrei sa compari. Daca compari un satuc obscur din Grecia, gaseste-i echivalentul in Romania si pe urma spune-ti parerea.
    Da, Mamaia e misto, dar strugurii sunt acrii pentru unii. Daca nu-ti place, mergi in alta parte. Cum sunt cei care se plang de trafic dar uita ca si ei sunt parte din trafic.
    Pana la urma e chestie de gusturi. Reportajul e de la low-cost, unde-i aglomeratie. Pretul filtreaza oamenii si aglomeratia in general. Eu as mari preturile si as rari sezlongurile, sa fac aceeasi bani/mp de spatiu. Cum era aia: si ***** si cu sufletul in rai nu se poate :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus