un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De astăzi Vodafone și UPC sunt o singură companie

1 Aug 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

It is done. Astăzi Vodafone România și UPC România au finalizat procesul de achiziție și de acum sunt o singură companie. Tranzacția, anunțată în mai 2018 când grupul Vodafone a cumpărat pentru 18,4 miliarde de euro operațiunile Liberty Global din România, Germania, Cehia și Ungaria, a trecut apoi printr-un proces de analiză. Acum câteva zile, Comisia Europeană și-a dat acordul, finalizarea tranzacției fiind prevăzută pentru 31 iulie.

Astăzi, oficial, UPC este parte din Vodafone. Istoria Vodafone o știți, au 22 de ani de prezență în România, fiind primul operator telecom ce-a intrat pe piața noastră.

UPC are o istorie chiar mai mare în România, de 25 de ani, crescând de-a lungul timpului inclusiv prin absorbția companiei Astral, dacă mai țineți minte acele vremuri. De-a lungul anilor, au lansat DVR-ul, au fost primii cu card CI+, au lansat platforma video Horizon și alte servicii digitale moderne.

Remarcabil mi se pare și faptul că Severina Pascu, care a condus compania din 2011, a avansat apoi la conducerea operațiunilor Liberty Global din Europa Centrală și de Est; nu auzi de mulți români care fac asta. Mihnea Rădulescu, actualul CEO UPC România, va fi Director Vodafone Business Unit, coordonând activitățile diviziei de business. Întreaga echipă executivă a Vodafone a fost anunțată aici.

Va trebuie să așteptăm rezultatele financiare ca să vedem ce înseamnă Vodafone+UPC în cifre, dar împreună vor forma probabil a doua cea mai mare companie de telecomunicații din România, cu peste 10 milioane de clienți, după cum estimam anul trecut. De remarcat că acum toți operatorii telecom din România pot oferi servicii quad-play, adică telefonie mobilă și fixă, Internet, televiziune și, de altfel, mulțime de servicii digitale moderne de acum, încât nici termenul quad nu mai este potrivit.

Rămâne de văzut cum se va resimți integrarea UPC în Vodafone la nivelul clienților și, mai ales, ce oferte combinate va lansa Vodafone în continuare. Probabil vor veni și astfel de anunțuri.

    10 comentarii

  1. Cu atât mai interesant devine exitul Telekom. Cel mai probabil o să fie dezmembrare, ceea ce o să ne lase cu doar 3 operatori în piață.

      (Citează)

  2. Oferta la UPC: “500 Mbps viteză maximă download și 25 Mbps viteza maximă upload”. Uploadul minuscul incomodeaza videochat-ul?

      (Citează)

  3. ionica:
    Ceea ce o sa fie bine, servicii integrate. Ai 3 variante, alegi cea mai buna pentru tine.

    Sa vezi ce misto o sa fie duopolul dupa ce o sa vanda RCS la un fond de investitii suficient de prost incat sa inghita galusca. Atunci servicii.

      (Citează)

  4. Fără un canal de sport vor continua sa piardă clienti pe tv. Nu stiu cum a putut UPC( Liberty) sa nu simtă piata asa cum au facut Telekom si Digi cu canalele de sport! Despre Vodafone, numai de ,,bine,,! Cine vrea si scump si prost poate incerca serviciile lor.

      (Citează)

  5. Vodafone are 14 ani în România, restul până la 23 sunt ai lui Connex. Connex a fost într-adevăr primul operator (cred că Dialog a avut o lună întârziere), dar nu avea nici o legătură cu Vodafone. În spatele Connex era un operator canadian, TIW, și o grămadă de investitori mici, inclusiv Copos.

      (Citează)

  6. Și care e sloganul acum? “Mai proști împreună”?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus