un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vina pare fi a Poliției, cu complicitatea corupției și incompetenței uzuale favorizate de la cel mai înalt nivel

29 Jul 2019  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

La fel ca în toate cazurile mari din ultimii ani, incompetența și corupția autorităților par a fi mari la început, dar este bine să așteptați vreo 2-3 zile ca să se lămurească zvonurile; garantat vor părea și mai mari după aceea.

Eu eram curios să văd firul evenimentelor în versiunea oficială a cuiva. Fără o versiune oficială, sunt prea multe zvonuri și informații, iar uneori îi bănuiesc pe cei din presă că inventează sau amplifică vorbe aruncate de necunoscuți doar pentru a atrage trafic în site-urile proprii.

Cei din procuratură au făcut firul evenimentelor, îl puteți citi aici. Elementul important din ce spun ei: au obținut mandatele în timp scurt, dar Poliția nu le-a executat la 3 dimineața din lipsă de personal.

Vineri , ora 02,00- sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constata ca nu exista nicio activitate
Vineri, ora 02,20- sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă si alte 2 posibile locuri
Vineri, ora 03,05- sunt luate mandatele de percheziție de la instanță
Vineri , ora 03,15- Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu
Vineri, ora 05,30- se constituie echipa de polițiști
Vineri, ora 06,00- se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.

De ce nu erau polițiști la 3 dimineața? Nu știu, poate n-au avut chef de muncă, ci de somn. Poate că sunt puțini. Poate că lucraseră deja toată ziua la căutări și nu mai puteau. Rămâne de văzut.

Mai este un moment când Poliția pare să nu-și fi dat tot interesul. Apelurile la 112 au venit pe la 11 dimineața, iar Poliția abia noaptea s-a uitat pe camerele video din zonă, căutând imagini care i-ar fi putut ajuta.

Nu arată bine pentru Poliție.

Comunicatul mai prezintă și alte informații importante: nici un procuror nu a interzis polițiștilor să intre în casă; nu se auzeau țipetele victimei prin poartă, ci casa părea abandonată. De fapt, probabil că victima era deja moartă în acel moment.


Din păcate, problema de fond rămâne aceasta: corupția și incompetență au fost complice la această crimă. În primul rând, tehnologia Advanced Mobile Location ar fi arătat mult mai precis de unde sună fata la 112 și poliția ar fi putut ajunge direct acolo, în câteva minute. Este principalul factor care i-ar fi putut salva viața.

De ce STS/ANCOM nu o implementează în România? Nu știu și nu vom afla, că ei vor da vina pe lipsa banilor, dar nu putem ști niciodată dacă nu cumva așteptau ca licitația să fie gata pentru cineva cu dedicație.

Apropo, nu știu cine a fost operatorul telefonic prin care s-au dat apelurile la 112, dar nu contează. Sistemul de localizare este automatizat, STS preia prin API-uri informațiile despre celula la care este conectat telefonul și aria sa de acoperire și le transferă automat către 112. Operatorul telecom probabil n-a fost implicat activ în proces.

Uitați însă ce șir lung de incompetență și corupție se adună în rest.

Șeful Poliției Caracal, Nicolae Mirea, demis rapid la începutul anchetei, declară cu seninătate că nu-și reproșează nimic, că polițiștii au acționat ca la carte și că au fost simpli executanți ai ordinelor procuraturii. Omul nu pare să înțeleagă de ce a fost demis, nu înțelege că ar fi putut organiza mai bine, mai rapid, mai eficient totul.

Faptul că ceea ce a făcut i se pare fără de reproș, faptul că nu înțelege că era loc mult de mai bine, îi arată de fapt propria limitare și incompetență.

Comisarul șef Cristian Voiculescu, care conduce Inspectoratul de Poliție Județeană Olt, fusese retrogradat din funcție după nereguli găsite la un control în 2012. În anii următori, a urcat din nou spre conducerea inspectoratului, iar în 2018 pică examenul pentru postul de șef. Pentru că era singurul candidat, este numit oricum “temporar” în funcție, pe care o ocupă de atunci.

Te poți aștepta ca un om care a picat examenul să organizeze bine un întreg Inspectorat de Poliție? Eu nu, dar asta este România, iar Oltenia în particular este fieful unor politicieni și baroni locali care sunt mai interesați de bunăstarea lor, nu de eficiența serviciului public, și n-au nici un interes ca poliția să fie performantă.

Mai joc o vedeți pe Carmen Dan, care acum vreo săptămână declara, la plecarea de la conducerea Ministerului de Interne:

Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. […] Înțeleg că nu intră în discuție nicidecum un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile.

În opinia mea, Carmen Dan este și ea vinovată de incompetența conducerii poliției în acest caz. Ar trebui găsită acum și întrebată dacă mai ține fruntea sus.

Acesta este Florin Iordache, deputat chiar de Caracal, arătând Parlamentului și întregii țări degetul după un discurs. Atât poate.

 

Nu cred că trebuie să mai spun că este principalul artizan al modificărilor legilor privind Justiția și modul în care se pot declanșa anchete. De exemplu, una dintre modificări nu le-a permis polițiștilor să ceară ajutorul SRI-ului în localizarea apelului la 112. SRI-ul are o integrare mai bună cu operatorii și acces la informații ce pot da o precizie mai mare în localizare, dar o decizie CCR anterioară le interzice să colaboreze cu anchetatori. Poliția s-a bazat doar pe informațiile oferite de STS, mult mai puține.

Cam așa stau lucrurile. Corupția la nivel înalt modifică legile în favoarea infractorilor pentru a împiedica anchetele de corupție, dar iată că și anchetele privind răpiri sau crime sunt puternic limitate.

Poliția este aservită PSD-ului, iar în posturi cheie sunt numiți incompetenți. Corupția nu atrage niciodată performanță, ci doar incompetență sau mai multă corupție, că hoții pun în jurul lor oameni care-i pot ajuta să fure în continuare. Dacă fata aia ar fi strigat M*** PSD la telefon, probabil ar fi fost răscolit județul după ea.

Nu-i prima oară când se întâmplă. Citiți acest mesaj de pe Facebook despre cazul Larisei din Iași, din 2005. O fată de 8 ani este răpită, violată și omorâtă. Poliția o “caută” timp de două luni fără succes. Știți unde a fost descoperit cadavrul ei? În ghena din spatele blocului unde trăia, înfășurat într-un covor. Atât de eficienți au fost “oamenii legii”, în două luni n-au căutat în spatele blocului.

Un taximetrist a fost acuzat de crimă și arestat. Testele au arătat că-i nevinovat, dar a fost prea târziu; omul s-a sinucis în detenție, poliția nici măcar asta n-a putut împiedica. Criminalul s-a dovedit a fi un tânăr din blocul vecin. A fost condamnat la 20 de ani de închisoare, un nou Cod Penal i-a redus pedeapsa la 15 ani, a ieșit din pușcărie după 7 ani.

Povestea s-ar putea repeta acum. După modificările Codului Penal făcute de Dragnea-Iordache, criminalul de la Caracal nu va putea fi închis pe viață (pentru că are peste 65 de ani), ba chiar are o mulțime de drepturi și posibilități de a beneficia de clemență, toate introduse recent în lege pentru a-i avantaja de fapt pe Dragnea și alți baroni locali. Asociația Inițiativa pentru Justiție a făcut aici un rezumat.

Florin Iordache, ăla cu degetele în aer, este printre cei care au propus pensii speciale pentru parlamentari, primari și o mulțime de funcționari, că nu-i băgat doar în modificarea justiției. Toți cei implicați în caz, tot lanțul de corupți și incompetenți, vor ieși la pensie înainte de termenul normal și cu pensii mari. Măcar dacă și-a face treaba pentru ele.

Cazul nu putea scăpa propagandei pro-ruse, Sputnik preluând ca știre doar zvonul fals că suspectul furniza fete militarilor americani de la Deveselu, de parcă ăla ar fi arătat a proxenet. Dar na, rușii trebuie să-i atace cumva pe americani, chiar dacă asta înseamnă că o transformă pe victimă în prostituată.

Să ne amintim și de vorbe celebre precum “nu ies la vot, că politica nu-mi influențează cu nimic viața, ce-mi pasă mie ce fac ăia în Parlament”.

    37 comentarii

  1. S-a hotarat in fine ce varsta are nenorocitul ala? Pentru ca presa de retarzi pe care o avem noi nu a aberat de 2x aceeasi varsta in 2 articole diferite, ruland 55, 56, 65, 66, 77.

    Este evident si dincolo de orice dubii ca deja au inceput sa minta toata autoritatile ca sa se acopere si sa se disculpe. Unii zic ca nu au avut voie sa intre de la procurori, dar aveau mandat. Altii ca nu au putut sa intre, ca nu aveau mandat si era noapte si nu se putea flagrant. Altii zic ca au dat mandat si nu s-a intrat pentru ca nu erau politisti disponibili.

    Autoritatile si organele statului mint ca sa se piarda vina.

    Prin alt ziar apare stire ca STS te localizeaza intr-o secunda, operatorul doar confirma adresa cu tine. Ca daca esti in miscare, se vede pe ecran. Si ca foarte probabil boul de la 112 nu a stiut ca varful triunghiului este locatia din care provine apelul.
    https://evz.ro/exclusiv-sts-minte-adresa-se-vede-intr-o-fractiune-de-secunda-dovada-care-rastoarna-tot-cazul-mortii-alexandrei.html

      (Citează)

    • Plm. Te plângi că ăștia din presă sunt retarzi și apoi dai exemplu din evz.
      Triangularea se poate realiza unde ai densitate mare de celule GSM. Probabil că în Caracal nu ai.

        (Citează)

  2. cronologia aia postata de tembelii aia are valoarea unei hartii igienice. nu are legatura cu realitatea. mai bine, idiotul ala de procuror decat sa se disculpe, ar explica de ce a cerut ajutorul DOS-ului la ore bune dupa apelurile la 112. vina e si a politiei si a idiotilor de procurori. nu au nici cea mai mica idee cum sa-si faca meseria. sunt curios cum ne explica idiotii de procurori si politisti instrumentarea cazului fetei celeilalte. ce piste au urmarit, ce munca au facut etc. munca de politist, in Romania, pare sa fie redusa doar la statul cu radarul in boscheti, iar cea de procuror doar pe denunturi. nici unii, nici altii nu sunt capabili sa investigheze un caz cap coada, asa cum ar trebui.

      (Citează)

  3. Nu mai zi de AML. Bag mana-n foc ca fata a sunat de pe un mobil clasic.

      (Citează)

    • Exact. Fata a sunat de pe un telefon cu butoane. Deci aml n-ar fi ajutat la nimic în cazul ăsta.
      A fost surprinsă de criminal care probabil a închis telefonul așa că nici tehnica de interceptare a SRI nu ar fi folosit la nimic.
      Principalii vinovați în cazul ăsta sunt polițiștii (inclusiv cei de la diicot) care 3-4 luni au stat cu pupa în mână în loc să caute prima fata dispărută. Și cu rahaturi de genul spus familiei “că se întoarce ea că e plecată la futut”.

        (Citează)

    • Adica din ala cu fir de trebuia sa invarti de rotita ca sa suni?

        (Citează)

  4. ca aia de la Sputnik sunt idioti, nu mai incape indoiala, dar cat de cretini sunt cei care ii citesc?…

      (Citează)

  5. E vorba de RDS.

      (Citează)

  6. Toti potentații astia din politica profita cum pot de cazul asta. Te uiti la declaratiile lor si constati ca arunca vina de la unu la altu. Ba e vinovat ala ca-l tinea in brate pe nuș ce sef de la caracal, ba e vinovat alalalt ca era bot in bot cu ala de la sts si tot asa. Niste lichele toti. Toti! Aceiasi chestie si in ziare sau la tv. Se prezinta situatia functie de simpatiile politice. Alte lichele si aici. Da, politica ne influenteaza grav vietile. Dar nu votul e solutia. Votezi ca sa ce? Sa schimbi lichelele intre ele? Din 89 votam liber. Si?
    Solutiile ca sa scapam de mizeria de aici sint doua: plecatu in tari mai ok sau mana pe furci si topoare. Orice altceva e fix pix.

      (Citează)

  7. Bineinteles ca procurorii trebuiesc albiti, cum sa creada lumea ca ei fac nasoale? Unchiul fetitei spune clar ca procurorul este principalul vinovat pentru ca nu i-a lasat pe politisti ca sa descinda. Asa prosti cum sunt politistii, aia macar au spus “Hai sa intram!”, insa procurorul nu i-a lasat ca sa intre pana nu s-a facut ora 6. Tot unchiul fetitei a promis ca va face plangeri penale pentru minciunile din acel raport.

      (Citează)

    • Unchiul fetei, Cumpanasu – un obisnuit in studiourile Antena 3 din ultimii ani si oengist cu sediul intr-o cladire a MAI (!!!!!!) – a fost principala sursa de fake news din ultimele zile.

        (Citează)

    • nashu_mare iar esti penibil? Insinuezi ca ala calca pe cadavrul nepoatei lui ca sa obtina niste avantaje?

        (Citează)

    • Nu, insinuez ca e un cretin, care a mancat căcat ani de zile in scop personal. Si acum o face in continuare, doar ca are (avea) un altfel de interes personal. E obisnuit.

      El a fost ala care a lansat in public enormitatea ca se auzeau tipete din casa dar politistii stateau afara si asteptau. Cine se mai uita in gura lui acum, dupa ce a devenit clar ca nu puteau sa se auda tipete in timp ce politia era la poarta, are o problema.

        (Citează)

  8. De ce STS/ANCOM nu implementează AML în România ? Pentru ca au inclus tehnologia într-un proiect mai mare ce va dura pana in 2020, acum se judeca contestațiile. Probabil Teamnet sau Siveco vor câștiga contractul.

      (Citează)

    • Siveco va castiga contractul, Teamnet va fi cu mentenanta.

        (Citează)

    • Uite, asta este unul din cazurile in care nu ma intereseaza cine va castiga contractul si cat va costa, cata vreme o sa functioneze. Ghiță, Șmiță, treaba lor, pot sa il contacteze si pe Putin din partea mea, numai sa implementeze odata sistemul asta, sa se asigure ca merge si ca data viitoare nu va mai dura 19 ore sa identifice de unde vine apelul (si atunci sa descopere oricum pe baza camerelor de luat vederi, cu marele noroc ca totul s-a intamplat intr-un oras foarte mic, nicidecum pe baza vreunei interceptari inteligente). Mai intai sa se faca lucrurile, sa evitam inca o tragedie de genul asta si sa ne preocupam apoi in legatura cu legalitatea atribuirii contractelor si corectitudinea pretului.

        (Citează)

    • Baieti, Teamnet e istorie. Mai sunt 100 de angajati pe acolo din 1000 cati erau in perioada de bum.

        (Citează)

  9. Politia este cea mai vinovata . Ai fata aia disparuta de 4 luni si nu faci nimic. Dispare si aceasta si tot nu faci nimic . de ce au luat camerle de supraveghere asa tarziu ? puteau sa o gaseasca de miercuri seara , noaptea . Politia nu este in stare sa faca anchete ? chiar nu stiu ce pazesc ? au ajuns in politie toti prostii , incadrati din surse externe. Cred ca daca am stii tot dezastrul din tara asta am face ceva . poate. cum functioneaza clanurile de interlopi in toata tara ? ce fac autoritatile statului ? trebuie curatenie din nord in sud si est -vest asa ca in filme . luate rand pe rand toate judetele.

      (Citează)

  10. E de mirare cum de nu sare in ochi faptul ca dl. Comisar șef Cristian Voiculescu a fost singurul candidat pentru postul de Sef al Inspectoratului de Poliție Județeană Olt !
    Care-i treaba de nu a mai indraznit nimeni ?

      (Citează)

  11. caz concret de la mine din zona. fata de 16 ani, mama plecata din tara, tatal alcoolic, s-a dus la politie sa reclame ca a fost violata de mai multe ori de un prieten de bautura al tatalui. reactia politistilor…”e o panarama”

      (Citează)

  12. Nu as vrea sa fiu in locul operatorului 112. Cred ca as avea numai cosmaruri…

      (Citează)

  13. Ba, operatorul are un rol important in transmiterea cat mai exacta a geolocatiei. Exista un sistem, de tipul mobile positioning, care culege datele de localizare din nodurile radio si calculeaza pozitia exacta, prin diferite metode. Aceste diferite metode vin in functionalitati diferite, folosind algoritmi diferiti, dezvoltati de furnizorul acestui sistem. Fara un sistem de tip MPS, poti interoga SGSN-ul si afli doar celula la care este atasat terminalul. Nu poti vedea daca terminalul este si in aria altor celule, cu semnal mai slab si, cu soguranta nu poti calcula in functie de puterea semnalelor distantele aproximative fata de statiile de baza (turnurile cu antene).

      (Citează)

  14. M-am luat cu tehnicalitatile si abia apoi am citit a doua jumatate a articolului. Felicitari, ar trebui preluat si distribuit, impreuna cu linkurile incluse, de cat mai multi.
    Stii ca sistemul e in cangrena, ca PSDistii sunt dincolo de rau intentionati si infractori si profund incapabili. Incapabili de orice, inclusiv sa fure as zice. Efectiv ei nu au niciun om de valoare in partid sau pe aproape, sunt lipsiti de inteligenta medie. Insa cand cineva pune degetul pe rana, cand vezi cu subiect si predicat bubele, te infiori.
    Felicitari inca o data pentru articol.

      (Citează)

  15. George:
    Politia este cea mai vinovata . Ai fata aia disparuta de 4 luni si nu faci nimic. Dispare si aceasta si tot nu faci nimic . de ce au luat camerle de supraveghere asa tarziu ? puteau sa o gaseasca de miercuri seara , noaptea . Politia nu este in stare sa faca anchete ? chiar nu stiu ce pazesc ? au ajuns in politie toti prostii , incadrati din surse externe. Cred ca daca am stii tot dezastrul din tara asta am face ceva . poate. cum functioneaza clanurile de interlopi in toata tara ? ce fac autoritatile statului ? trebuie curatenie din nord in sud si est -vest asa ca in filme . luate rand pe rand toate judetele.

    cum sa zici ca politia nu face nimic?
    a pus poze si glume pe facebook si a bagat frica in copii ce au mers la neversea.
    “iti oferim noi bratara de after” ..

    in week-end e untold.. stai sa vezi ce postari apar iar cu Suier, cainele politist.

    atat iti trebuie.. sa ai un pai la tine. dosar si condamnare instant!

      (Citează)

  16. Două dezinformări:
    1) Faptul că STS nu a reușit localizarea fără ajutorul SRI.
    2) Persoanele peste 65 de ani nu pot fi condamnate pe viață încă de pe vremea lui Ceaușescu, prevederea este în legislație din anii ’60. Articolul respectiv nu a fost modificat.
    Alte omisiuni:
    – Nu am văzut nimic menționat de faptul că pe procurorul general l-a luat gura pe dinainte și a recunoscut că „criminalul în serie” era suspect din aprilie, de la prima răpire, dosar instrumentat de DIICOT. Dosar lălăit fiindcă ducea la Deveselu.
    – Poate cineva să explice cum poți arde un corp uman într-o curte fără să afumi jumătate de oraș când un banal grătar cu 10 mici omoară cu mirosul o stradă întreagă?
    – Poate cineva să explice cum a ajuns informația în presă instantaneu? Cu scenariul gata făcut „criminal în serie, corpuri dezmembrate, dizolvate în acid (BTW, dizolvarea în acid durează câteva zeci de ore, nu e chiar ca pe Netflix)…
    – N-a văzut nimeni pozele cu „criminalul în serie”? Chiar vi s-a părut o persoană capabilă să facă să dispară 2 cadavre?

      (Citează)

    • Care e sursa pentru “Dosar lălăit fiindcă ducea la Deveselu.“?

      Altfel, multe dintre aberatiile aparute initial vin din sursa Cumpanasu, unchiul fetei, care a isterizat publicul pe unde a putut (pe el l-as putea intelege de data asta).

        (Citează)

    • Nu cred ca sunt asa de usor de gasit substantele care dizolva un cadavru, unele fiind periculoase nu cred ca sunt chiar asa la liber sa le cumperi 50 de litri o data.

      Iar sa arzi un corp uman da un miros specific care este usor de recunoscut si nu se poate sa il fi ignorat vecinii. Chiar nu au cum, la 10-20 de mici deja fac scandal ca “ne afuma, ne omoara cu mirosurile”. Deci probabil nu a scapat de victime chiar in propria curte.

        (Citează)

    • La țară, in municipiul unde s-a rasturnat căruța probabil vecinii nu sunt chiar atat de sensibili la mirosurile ce vin dinspre o maghernita. Dar cel mai probabil, a incercat sa o arda, dupa care a luat resturile mari, arse, si le-a aruncat in vreo balta.

        (Citează)

  17. Deea:
    E vorba deRDS.

    Pe bune?!?!?!?!

    Din cate stiu, RDS nu vinde cartelele prepay fara un act de identitate…

      (Citează)

  18. Două observaţii; conform cu articolul tău anterior doar 9 ţări din UE au implementat deja AML, deci nu e ca şi cum suntem ultimii; iar pe de altă parte din ce am citit nu ar fi ajutat deoarece a omorât-o la scurt timp după ce a prins-o cu telefonul (deci nu ar fi ajutat-o aproape nimic din ce s-ar fi putut face mai repede – dacă se putea mai repede).

      (Citează)

    • Ma gandesc ca daca ti se sparge usa in timp ce iti omori victima o lasi in pace si fugi de politie. Instinctul este sa fugi, nu trebuie sa fii prea inteligent si sa nu vrei sa fii prins in flagrant.

      Asta e problema la faptul ca au stat atat sa il gaseasca si sa intre peste el. Intotdeauna va fi indoiala ca poate mai era in viata.

        (Citează)

    • Tocmai de aceea politia ar trebui sa intervina in cazuri de genul asta in cateva minute, maximum 10-15, pentru a mai putea actiona in vreun fel, ceea ce in cazul de fata intr-adevar nu se poate face decat cu o localizare instanta a telefonului.

      Pe langa asta, trebuie sa existe protocoale pentru situatii de urgenta de genul asta, nu putem sa lasam birocratia si mandatele de perchezitie sa impiedice interventia si, implicit, sa cauzeze morti. Chiar si fara o localizare a telefonului, daca ar fi adunat 80% din echipajele de politie existente pe o raza de 50km (sa mai ramana 20% pentru alte urgente) si ar fi verificat simultan toate imobilele care corespund descrierii victimei (casa abandonata, in spatele unui service, cu 2 caini lupi un curte), cred ca in maximum 2-3 ore ar fi gasit inculpatul. Poate ar fi fost prea tarziu oricum, dar macar ar fi putut afirma ca s-a facut tot ce s-a putut, si poate ar fi strans mai multe probe. Apropo, in cele 19 ore cat a durat pana au intervenit, criminalul ar fi putut fugi demult, cu tot cu cadavre, de care poate ar fi reusit chiar sa si scape.

      Evident nu poti sa tratezi cu acelasi grad de urgenta o plangere privind tulburarea linistii publice si o sechestrare / crima! La fel cum ambulanta vine in cateva minute in cazul unui infarct si poate sa dureze cateva ore daca acuzi dureri de stomac… prioritati si proceduri diferite in functie de gravitatea reclamatiei.

        (Citează)

  19. Radu, omiți amănunte importante.

    1. STS-ul au bani de la UE pt implementarea sistemului de localizare imediata, însă de câțiva ani amâna sa facă asta. Primii vinovați.

    2. Conform monstrului (și faptului ca focul fusese pus Joi) fetița era deja moarta Vineri, deci intervenția acelor polițiști nu ar fi schimbat situația (asta nu le scuza incompetenta și cum au acționat)

    3. Criminalul a ținut-o pe fata anterioară in “viața” 3 luni. Nu vreau sa îmi imaginez teroarea prin care a trecut saraca.. Motivul pentru care a ucis-o a fost ca sa își șteargă urmele după ce aflase de DIICOT. In același mod ar fi procedat probabil și cu Alexandra, dacă 112 ar fi știut sa trateze situația (și nu sa ia totul in ras… sa suni de 9 ori, sa ceri victimei aflate in pericol sa te sune in repetate rânduri, sa nu trimiți echipaje la locatie in acel moment, sa nu știi locatia, etc..). Vinovații #2.

    4. Cel mai grav este ca polițiștii puteau preveni ambele crime fiindcă aveau deja zona (Caracal), tipul de infracțiune (răpire, viol), și baza de date cu posibilii făptași. Dar nimeni nu a verificat nimic, pentru ca timp de luni de zile in concepția lor “fata era plecată cu vreun făt frumos”. Vinovații #3.

    5. Lipsa de protocoale care sa permită procurorilor sa își facă treaba, si sutirea legilor justiției – PSD, CCR. Vinovații #4.

    6. Nescoaterea inafara legii a “autostopului”, lipsa infrastructurii / transportului de calitate pt a elimina asta economic, neurmarirea penală / pedepsirea crunta a polițiștilor și procurorilor care își bat joc de cetățeni, etc, etc – vinovații #5 – noi, societatea.

    7. Voi, bloggerii – prin transformarea femeilor in obiecte sexuale – ca și când știți ce sentimente treziți in niște dezaxati. Ma uitam la Cetin ca fix el avea ultimul articol pe blog cu poze deochiate, cand se întâmpla evenimentul, și a așteptat parca sa mai publice și altceva înainte sa scrie despre asta. Eu nu văd la nici un alt blogger străin aceste tipuri de articole cu “gacici” – și dacă voi nu va dați seama ce transmiteți publicându-le pentru clickuri, ce pretenții sa avem de la cei care consuma ce afișați voi? Cum te-ai simți dacă ai sti ca nenea criminalul te citea?

      (Citează)

    • La pct. 7 m-ai dat pe spate. Bloggerii sunt de vina “ca transforma femeile in obiecte sexuale”. Bloggerul Cetin a facut sedinte foto cu fetele alea? Sau ele au ales sa se pozeze in ipostaze sexoase si sa publice imaginile pe net? Te iei de Cetin, dar uiti ca si Radu avea rubrica NSFW la stirile zilei. Garantat, nea Caisa din Caracal era cititor de blog cu aroma fina de tehnologie. Hai, pa!

        (Citează)

    • WTF…de cand e omenirea sunt agresiuni sexuale si crime tot pe tema asta. probabil a inceput de la blogerii preistorici…

        (Citează)

  20. Nu ma iau de nimeni, atrag atentia. Am dat exemplu pe Cetin ca avea galeria acolo in timp ce fata isi lua omor, stiu ca si Vali, si Radu, fac asta pt ca ii citesc pe toti 3.

    Cum ar fi sa vezi la Petreanu, la Moise (care btw e singurul care nu a scris inca pe tema asta, respect), Mandruta – chestii de genul?

    alunelu:
    La pct. 7 m-ai dat pe spate. Bloggerii sunt de vina “ca transforma femeile in obiecte sexuale”. Bloggerul Cetin a facut sedinte foto cu fetele alea? Sau ele au ales sa se pozeze in ipostaze sexoase si sa publice imaginile pe net? Te iei de Cetin, dar uiti ca si Radu avea rubrica NSFW la stirile zilei. Garantat, nea Caisa din Caracal era cititor de blog cu aroma fina de tehnologie. Hai, pa!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus