un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Survolul de Ziua Aviației Române

22 Jul 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Sâmbătă dimineață m-am trezit cu gândul ca la ora 10:00 să fiu în Piața Victoriei ca să văd avioanele ce vor survola monumentul Aviatorilor cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Cumva Matilda a luat țeapă și a venit să stea alături de mine 30 de minute în soare și claxoane până la respectivul survol, dar așa unul dintre noi a filmat și altul a fotografiat.

Ascultați la căști pentru sunetul avioanelor, că s-a tras bine.

Abonează-te: http://bit.ly/2RBcHBg

Surpriza plăcută a fost apariția a patru Eurofighter Typhoon, nu două cum anunțat MApN în comunicatul de presă pre-eveniment, și a unui Antonov An-30 care nici măcar nu apărea în lista inițială. Nu știu cum s-a întâmplat asta, bănuiesc că unele aeronave anunțate inițial n-au mai decolat și le-au înlocuit cu altele.

Also made some crappy pictures. Pentru fotografii de la ceremonie, uitați-vă la cele oficiale.

Apropo, Typhoon-urile par foarte mari și zgomotoase. M-am uitat pe specificațiile oficiale, au o suprafață totală a aripilor dublă față de F-16 (51,2 versus 28 mp) pentru aproximativ aceeași lungime totală (15,96 versus 15.06 metri).

    10 comentarii

  1. Typhoon-ul cred ca este cel mai agil avion de lupta din cate exista (se manevreaza foarte usor) la orice viteza (probabil il ajuta mult configuratia aripilor). Nu este prea rapid dar are cea mai buna acceleratie. Deci, daca il vedeti la show-uri aviatice, cu siguranta va face mult zgomot.

      (Citează)

  2. mai avem mig 21 lancer? :))
    alea 4 sunt ce au mai ramas functionabile?

      (Citează)

  3. gabi:
    mai avem mig 21 lancer? :))
    alea 4 sunt ce au mai ramas functionabile?

    3 :) (pune si tu edit la comm)

      (Citează)

  4. Tzeava aia ruginita din partea dreapta a videoului….

      (Citează)

  5. slava domnului ca nu s-a prabusit nici unul, am scapat si anul asta, am avut emotii, fiind vorba de romani

      (Citează)

  6. Extra-urile alea sunt fanstastice. :)

      (Citează)

  7. Ofițerimea nu știe cum să stoarcă bani și recurg la aceleași modalități pe care le vezi la ruși, cu parade militare.

    Mdeh, oarecum se explică, comparativ cu licuriciul…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus