un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Indignare, mare indignare!

22 Jul 2019  ·

GÂNDURI  ·

55 comentarii

Pe 12 iulie scriam pe Facebook:

La câtă reclamă s-a făcut pentru Neversea datorită unei manele, cred că acum la toate festivalurile vor fi introduse astfel de momente.

Și iată, următorul festival a fost Electric Castle și s-a auzit și acolo o manea. Să-mi mulțumiți, e datorită mie! Sau din cauza mea, depinde cum priviți lucrurile.

Înainte de toate, aș vrea să zic că oamenii care se văicăresc pentru că s-a auzit o manea la Electric Castle sunt ridicoli. Este o melodie din totalul celor… nu știu, 478 puse acolo în 4 zile de festival. Sunt 3 minute din vreo 60 de ore de muzică de festival. STFU! Mai ales cei care n-au fost acolo și sunt indignați din fotoliul de acasă. Văitați-vă despre poluare, mai bine, aia chiar ne omoară pe toți.

Motivul pentru care se pun manele este pentru că reprezintă o publicitate fantastică pentru festival. Uitați-vă pe net, duduie de păreri, mesaje, indignare, relaxare, pro și contra, statusuri și înregistrări video. O mulțime de oameni își spun acum: “băi, la anul merg și eu acolo, vreau să fiu în centrul evenimentelor despre care se vorbește o săptămână întreagă!”. Cu siguranță sunt mult mai mulți decât cei ce declară oripilați și pudici că de acum se se vor ascunde și mai bine în casă în perioada unui festival.

Că așa funcționează de multe ori creierul. Bun, rău, vrei să vezi cu ochii tăi momentul despre care vorbește toată lumea. Nu m-ar mira ca și la Untold să se întâmple ceva similar. Și nu, n-ar fi un semn că România este sau nu mai cultă sau nu, mai evoluată sau nu; trei minute la un festival de patru zile nu schimbă asta.

Apropo, dacă cineva își închipuie că manelele sunt ceva obscur sau degradant, se înșală. După sute de cântăreți și mii sau zeci de mii de melodii în acest gen muzical, după vreo 20 de ani de când răsună la volum puternic din diverse case și mașini, și-au dobândit fără drept de tăgadă locul în cultura românească. Da, în cultură, oricât ar strâmba din nas academicienii, că aceasta nu-i decisă de un grup de oameni cu doctorate în CV, ci de ceea ce prinde la public. Jazz-ul și felul în care a apărut este cel mai bun exemplu.

Manele. Îți plac sau nu-ți plac. Acesta este singurul lucru pe care-l mai pot spune oamenii despre ele. Dacă intenționați să spuneți că nu-s muzică sau că sunt o mizerie, ați ajuns cu 20 de ani prea târziu pentru această discuție.

Și înainte de toate, cred că fiecare ar trebui să facă un proverbial pas în spate și să se gândească întâi “cât timp din viața mea ar trebui să aloc indignării că 3 minute din cele 60 de ore de muzică de la festival au fost manele?” Că parcă sunt lucruri mai importante pentru indignare serioasă în România.

    55 comentarii

  1. Probabil o sa fie si la Cerbul de Aur.

      (Citează)

  2. e mai buna gluma ta ,

    mac gregor:
    urmeaza festivalul Enescu

      (Citează)

  3. Maneaua la festivalurile de muzică ușoară este ca grătarul în cimitir. Vă trebui să acceptăm ca fiind noua normă introdusa de o minoritate gălăgioasă

      (Citează)

    • Care “noua norma”, ca de pe acum 7-8 ani dadea ProTV in prime manele la emisiunea lui Maruta. Fenemenul nu deloc nou, ba chiar cred ca s-a mai estompat, pentru ca pe vremuri existau emisiuni cu manelisti la mai multe posturi tv. Face parte din cultura tarii…

      Tin minte ca am dat odata peste un fel de reality show despre viata lui Vali Vijelie. Erau niste imagini criminale, cu Vijelie facand vocalize, cu amanta, nevasta, copiii lui…

      O alta scena memorabila a fost cu dl Gutza, care isi prezenta intr-o emisiune tv apartamentul generos de la mare (Constanta, parca) si cand a ajuns la balcon ii povestea reporterului cum are el de gand sa-si puna un gratar acolo.

        (Citează)

  4. Nu sunt doar 60 de ore de festival. Sunt probabil 60 x 8, ca sunt cel puțin 8 scene de la care muzica răsună simultan și din care poți alege.

    Altfel, oamenii care se plâng de treaba asta sunt penibili și atât. Doar niște canapelisti. Dacă tu stai în fața scenei unui artist (apropo, ăsta ultimul de la Electric Castle nici măcar nu era dj), îți place ce face, te distrezi, și, la un moment dat, ala pune juma de manea iar tu începi brusc să de dai cu posteriorul de pământ, eu zic ca ar trebui sa te cauți, ca tu ai o problemă.

      (Citează)

    • De fapt, nu. Dacă ai platit bilet și mergi undeva unde e anunțat un anumit tip de muzică și tot dreptul să protestezi, pe banii tăi, că nu îți pun aia ce muzică îți place.
      Și mai e treaba cu organizatorii, aia cu “vai, cenzura”. Dacă lor nu le convine ce li se cântă pe scenă au tot dreptul să ia ce măsuri cred de cuviință, că e un spectacol privat, nu-i vorba de niciun drept la libera exprimare și cultură aici, ăla dacă vrea să pună manele poate miza in cluburi de manele sau să își facă festival, nu îl oprește nimeni.

      Notă: Nu mă deranjează manelele, sunt un fin ascultător, nici nu mă deranjează că au pus la festivalurile alea ( că eu nu am fost acolo să ascult) mă deranjează atitudinea de “noi nu zdrobim corola de minuni a lu’ Adrian ” .

        (Citează)

    • Sunt de acord cu tine. Dacă e vorba de genul muzical care nu se pupa cu specificul, as zice totuși ca mai întâi trebuie sa primească ban The Motans, Jessica Jay și Florence + The Machine. Asemenea tristeți nu au ce căuta la un festival de mutata de dans.

        (Citează)

  5. e veche faza , si la chefurile de rockeri pe vremuri oprea unul muzica si baga deodata o manea si ha ha ha.

      (Citează)

  6. Dacă intenționați să spuneți că nu-s muzică sau că sunt o mizerie, ați ajuns cu 20 de ani prea târziu pentru această discuție.

    Chiar nu sunt piese muzicale; chiar sunt o mizerie.
    Cine le ascultă, cine le rulează (că e caterincă, botez, petrecerea de nuntă, sărbătorirea majoratului înainte să pleci la UCA, etc.) și-a făcut autodenunțul ireparabil.

      (Citează)

  7. Eu de pe la inceputul anilor ’90 ascult metale. In cazul concertelor rock nu am auzit si nu o sa auzi manele pe scena deoarece trupa care ar face asta (sau organizatorul) ar pleca cu ambulanta de la eveniment. In cazul Neversea sau EC nu e cazul deoarece cei mai multi dintre cei care se duc acolo sunt deja consumatori de manele sau sunt prea pizdificati ca sa ia atitudine. Am citit pe Facebook ca, la EC, unii “barbati” plangeau la nu stiu ce lalaiala de pe acena. WTF? In concluzie, eu unul nu sunt indignat de faza cu manelele, mai ales cand pe iregistrarile cu cele doua momente, atat la CT cat si la CJ, se aude cum publicul canta in cor versurile lui minune.

      (Citează)

    • De ce ar pleca cu ambulanța? Este pentru că metalistii nu se spală și mirosul devine mai rău ca gazele lacrimogene sau este pentru metalistii pentru ca se manifestă ca niște triburi de prin Brazilia care aleargă necunoscuții cu sulițe?

        (Citează)

    • Auzi roackere, ia să cauți pe youtube roackeri din afară care cântă maneaua din Borat (dacă nu mă înșel “Eu vin acasă cu drag” ) la chitară pentru că le place cum sună și nu au idei preconcepute despre despre un anumit gen muzical.
      De fapt de aici vine problema manelelor în România. Cetățenii au fost terorizați de alți cetățeni cu prea puțină educație care întâmplător favorizează manelele și de aia nu vor să audă de ele, indiferent dacă sunt autohtone sau furate notă cu notă din alte țări. Țări a căror muzică cetățenii non-maneliști nu o resping paușal pentru că nu au sechelele astea.
      Dacă ar fi avut sânge în veioză românii și nu ar fi fost așa divizați și și-ar fi cerut drepturile și ar fi rezolvat problemele cu cetățenii needucați din faza incipientă n-am avea reacțiile astea absurde de respingere a absolut orice e asociat cu maneaua.
      Dar așa e România, ăia care fac spume la manele abuzează ei înșiși de ceilalți concetățeni. Doar că fiecare crede că muzica lor e aia bună. Cunosc rockeri care au ajuns cu cauciucurile tăiate la mașină, fani de populară bătuți și fani de house amendați de poliție pentru că puneau muzică pentru tot cartierul. În mintea lor toți erau superiori maneliștilor. Dar tot niște cocalari sunt. Doar ritmul diferă.

        (Citează)

    • @nea_caisă

      Ai o bere de la mine

        (Citează)

  8. In primul rand ca absolut toate aceste festivaluri sunt o mizerie si un gunoi care nu au nimic in comun cu arta. Aduni 400 de zdranganitori ca sa obtii un produs de consum in masa, mai mizerabil decat cel mai jalnic hamburger.

    Faptul ca permit si manele arata ca au trecut in faza terminala a prostului gust si arse intai cu napalm si sarat pamantul dupa este prea putin pentru a elimina asa ceva din istoria artei si a culturii moderne.

    Sigur ca de-a lungul istoriei toata muzica noua a fost considerata o mizerie cand a aparut, dar sa adaugi la un festival creatii de la tigani pentru tigani este motiv de exterminat organizatorii.

    Nu merg la festivaluri din astea pentru ca ar insemna ca le aprob existenta prin prezenta mea. Asa ca stau la mine acasa pe fotoliu sau alta piesa de mobila si comentez impotriva unor mizerii care sunt scoase in fata in loc sa fie trasa apa dupa ele.

      (Citează)

    • Manelele nu sunt pentru tigani. Tiganii au muzica tiganeasca.

      Cand au vazut ca romanii nu percuteaza nicicum la muzica tiganeasca, i-au adus niste schimbari si au rupt.

      de la tigani pentru romani = manele.

      Nu ma deranjeaza. Din punct de vedere istoric, tiganii au fost cantareti pentu romani de la .

        (Citează)

    • Ești nebun.

        (Citează)

    • Cu sau fara manele, gresesti sa cataloghezi toate festivalurile drept mizerie si gunoi, fara legatura cu arta. De acord ca sunt multe festivaluri care au 0 plus valorea si pun pe aceeasi scena artisti “de radio”, care nu au nicio legatura unii cu altii, a se vedea spre exemplu Neversea, unde ziua canta niste artisti de la radio, iar seara vin DJ cu muzica electronica. Nimeni nu poate sa fie in acelasi timp si fan Jassie J, si Steve Aoki, sunt pur si simplu din registre diferite, iar cei care le asculta pe ambele de fapt doar le tolereaza si merg la concerte la fel ca in club, pe principiul sa fie ceva muzica pe fundal, sa danseze si se distreze.

      La Electric in schimb, la fel ca la festivalurile de afara care au ceva de zis in materie de muzica, artistii care vin se adreseaza aceluiasi public si trupele invitate sunt din acelasi registru, headeliner-ii spre exemplu canta mai toti brit rock/pop. Exemplu concret: sunt sanse mari ca cine e fan The Vaccines sa asculte cu drag si 30 seconds to Mars sau Florence + The Machines, si chiar trupe romanesti gen Mono Jacks sau Alternosfera, cu totii canta cam aceleasi lucruri (si n-as zice ca sunt “mizerii”, dar aici sa zicem ca e subiectiva treaba.

      Bun, si pe langa muzica, despre care am stabilit deja ca in principiu este pe gustul celor adunati acolo, restul aspectelor organizatorice au fost f bine puse la punct: o gramada de activitati in timpul zilei, tot felul de speakeri, transport din oras la festival, un camping bine amenajat, bai curate, destul de multe optiuni de mancare, ba chiar au adus si un supermarket in festival. Sincer, nu inteleg ce ar mai fi putut aduce / face organizatorii ca sa nu cataloghezi festivalul drept “mizerie”. Ah, ca nu ti-au placut trupele sau nu iti place sa stai la cort, ori poate ti se pare obositor / plictisitor sa stai la un festival 4-5 zile, asta inseamna doar ca tu nu erai publicul tinta pentru ei, ca nu tie iti era adresat festivalul, dar nu ai cum sa spui ca este “o mizerie” doar pentru ca nu e genul tau. Sunt chiar curioasa de ce la consideri pe toate mizerii.

      Ca idee, am fost la festivaluri in afara, unde am platit 250 euro doar pe bilet, vreo 300 euro pentru un loc in cort si conditiile nu erau nici pe departe asa bune.

      Revenind la manele, strict in cazul asta inteleg de ce s-au ofuscat oamenii: au venit la festival pentru un anumit gen de muzica si daca nu se pune problema de ascultat toata noaptea manele, chiar si o singura piesa pusa inseamna ca asociezi festivalul cu genul asta de muzica. Din punctul meu de vedere, la fel de tare m-as fi suparat si daca ar fi pus cineva Sanda Ladosi, pentru simplul fapt ca nu are nicio legatura cu genul de muzica de la festivalul asta, iar Electric nu e o salata unde “orice merge”.

        (Citează)

  9. In general romanul are sentimentul asta de revolta si indignare foarte des, dar mai putin in momentele esentiale, atunci o da in ipocrizie, dar nu mai dezvolt.
    Revenind la tendinta ce se anunta si anume intrarea manelelor in cadrul festivalelor de muzica pa laptop: Neversa, EC si marele Untold. Aceasta tendinta se va materializa si la Untold, unde nu m-ar mira ca Adrian Minune sa vina pe scena si sa cante una doua in duet cu Armin Van Buuren. Cine urmareste concertele sau a fost la un Armin Only(el cantand peste 8 ore, cam ce face la Untold),cunoaste obieciul lui in care invita solisti vocali cu care colaboreaza.
    Lasand gluma la o parte, aceste festivaluri au ajuns intr-un punct in care trebuie sa vina cu ceva de la ele, nu poti copia la nesfarsit Tommorrowland si sa astepti lumea sa vina la tine. Asa ca au luat ceva specific locului si l-au introdus acolo. Daca numarul de bilete vandute va scadea la anul, inseamna ca a fost o greseala din partea organizatorilor ca au acceptat asa ceva. Cum insa numarul oamenilor ce compuneau audienta, fredonau foarte bine versurile, ma indoiesc intr-o scadere a vanzarilor.

      (Citează)

  10. M-a uns la suflețel articolul asta bosule. Mare dreptate ai, sa moară dujmanii mei.

      (Citează)

  11. ma indoiesc ca sunt oameni care decid sa participe pe viitor la aceste festivaluri doar pentru a fi acolo cand se da “maneaua de la miezul noptii”

    adica nu cred ca e facuta pentru publicitate, de altfel astia de la EC au si zic ca nu-l mai cheama data viitoare pe dj-ul care a puso

    manelele astea se intampla pentru ca dj-ii vor sa puna in set-urile lor ceva specific locului in care se afla, si, ne place sau nu, maneaua le sare in ochi ca fiind specific

      (Citează)

  12. Se zice ca daca torni o lingura de vin intr-un butoi cu zoaie, o sa obtii un butoi cu zoaie, iar daca torni o lingura de zoaie intr-un butoi cu vin, o sa obtii tot un butoi cu zoaie. Cam asta e cu maneaua pusa la festivaluri. Obtii zoaie, orice ar fi fost acel festival inainte. Daca te imbraci in cel mai select mod cu putinta si te duci in cel mai exclusivist restaurant si comanzi cel mai scump menu iar la sfarsit tragi o basina de se darama scaunul, tot un porc ramai. Asta e maneaua din festival.

      (Citează)

    • Doar se știe că oamenii selecți scot bășinile prin buzunar și le aruncă la coș.
      Hai, mai lucrează prin UK și vezi cum râgâie, și nu numai, oamenii pe la ședințe etc.
      Și “restaurant exclusivist” mi se pare mai bășină decât bășina, nu te mai căca pe tine, sunt tot o mână de oameni care fac mâncare, nu chirurgi care fac operații pe creier.

        (Citează)

  13. De data asta autorul articolului a nimerit cu oistea-n gard (cum nu face de obicei). Nu are rost sa punctez locurile exacte pentru ca e ceva cam cap-coada. O cafea dimineata prinde uneori bine.

      (Citează)

  14. “Apropo, dacă cineva își închipuie că manelele sunt ceva obscur sau degradant, se înșală. După sute de cântăreți și mii sau zeci de mii de melodii în acest gen muzical, după vreo 20 de ani de când răsună la volum puternic din diverse case și mașini, și-au dobândit fără drept de tăgadă locul în cultura românească.”

    non-sequitur

    manele sunt ceva degradant, chiar daca si-au dobandit locul in cultura romaneasca.

    problema cu maneaua nu e ca e muzica proasta, ca asta-i o chestie de gusturi, ci ca e epitomul unui etos scarbos, pentru ca e las si slugarnic (pe langa interlop)

    va zic pe scurt diferenta dintre etosul manelist si cel hip hop: nu o sa auziti niciodata o manea anti-sistem, o manea care pune probleme sociale, care se revolta impotriva a ceva etc – tot timpul veti vedea numai respectul pentru bani, respect care creste daca banii sunt facuti necinstit.

    de asta e scarboasa maneaua.

    nici nu mai vorbesc de sexisme, macho-isme, clasisme si rasisme (da, maneaua e si rasista, e mai complicat de explicat aici), ca astea sunt lucruri pe care le are in comun cu hip hop-ul, nu e nimic special

      (Citează)

  15. Sunt printre oamenii aia ciudati care chiar se duc la cate un festival/eveniment pt muzica , de ex. am fost la primele 2 editii Untold si prima Neversea ( aici doar pt un singur dj, pt ca sansele sa il aduca cineva in Buc erau f mici si nu m-am inselat …) si nu vreau sa intru in dezbaterea :- manelele “e” muzica sau nu – pt ca nu sunt in masura sa judec DAR daca eu vad un line-up si asta inseamna un anume gen de muzica nu vreau sa aud altceva , mai ales manele wtf!!! nici pt 2 sec/nici la caterinca. La a doua editie Untold , toata distractia ne-a costat peste 1000 E , daca as fi auzit manele m-ar fi scos din sarite , as fi considerat totul o pierdere de bani si timp .
    Excelent punctat cata_nv :)

      (Citează)

    • La 1000 de euroi merge si-o manea, sa aveti meniu complet.

        (Citează)

    • Pai si ce maneaua nu a pus-o unul d-ala de l-ai vazut tu in line-up? A venit vreun hacker sa ii dea play? Inteleg sa te plangi daca nu apare DJ-ul X pe scena, dar asa poate nu te pricepi asa bine in domeniul asta daca ai alte asteptari decat xeea ce se dovedeste a fi realitatea.
      Si da, de 1000 de euro adrian nici prin skype nu iti participa la eveniment.

        (Citează)

  16. băi, la anul merg și eu acolo, vreau să fiu în centrul evenimentelor despre care se vorbește o săptămână întreagă!

    Nu am mai ras asa de mult. Cine plm (ca tot iti place cu STFU) zice asta?

      (Citează)

  17. Diana:
    Sunt printre oamenii aia ciudati care chiar se duc la cate un festival/eveniment pt muzica, de ex. am fost la primele 2 editii Untold si prima Neversea ( aici doar pt un singur dj, pt ca sansele sa il aduca cineva in Buc erau f mici si nu m-am inselat …) si nu vreau sa intru in dezbaterea :-manelele “e” muzica sau nu – pt ca nu sunt in masura sa judec DAR daca eu vad un line-up si asta inseamna un anume gen de muzica nu vreau sa aud altceva , mai ales manele wtf!!! nici pt 2 sec/nici la caterinca. La a doua editie Untold , toata distractia ne-a costat peste 1000 E , daca as fi auzit manele m-ar fi scos din sarite , as fi considerat totul o pierdere de bani si timp .
    Excelent punctat cata_nv :)

    Peste 1000 de Euro sa aud muzica de pe laptop, ceva fin…

      (Citează)

  18. @nwradu

    1 viral nu inseamna musai bun. “Viralul” original au fost stirile de la ora 5: violuri, omoruri, asta se vinde, nu-i asa?

    2 in cazul asta scandalul a fost ca s-au cacat pe gustul oamenilor. Mare stire, mare viral, mare caracter.

    3 toata chestia asta are un iz murdar de PC, “hai sa bagam pe gatul oamenilor X, sa le aratam sa fie toleranti”. PC-ul nu se poate fara a face binele cu forta. Gen ma duc la un festival metal si le zic: “sunteti niste rasisti ca nu sunteti fan rap” si le pun o melodie de Tupac ca sa le deschida mintea. Am facut binili!

    4 o sa fii surprins, dar n-am nevoie de Tommy Chix ca sa ascult manele.

      (Citează)

    • n-are bre nici o legatura cu PC-ul, nu mai tripa aiurea

      probabil ca dj-ul a vrut sa puna ceva specific locului ca sa faca pe placul oamenilor si asta i-a sarit lui in ochi ca fiind specific (adica un fel de “buna seara Bucuresti”, doar ca e cam aiurea sa mixezi imnul national, de exemplu)

      in plus, judecand dupa felul in care a fost primita maneaua de public (adica bine, din cate am vazut eu in clipuri si dupa cum zice mai sus un om care a fost acolo), e complet ridicol sa zici ca a fost pusa din PC

      cred ca ai ramas in filmul de acum 10-15 ani cand toata lumea era scarbita de manele (pentru ca = cocalari), dar lucrurile s-au schimbat, astazi maneaua e main stream fara discutie, cel putin in categoria de varsta pana in 25-30 de ani

      du-te la orice bal de absolvire a clasei a 8-a sau a 12-a si ai sa vezi ca se pun manele, nici macar “ironic”, ci cat se poate de pe bune

      si la team buildinguriu/ petreceri corporate se pun manele, desi lumea zice ca le pune “ironic” – ceea ce e evident o minciuna, dar inca se mai pastreaza aparenta asta pentru ca lumea e ceva mai in varsta

      apropo, mie imi plac manelele bulgaresti (ex. Aziz), dat asta e doar pt ca Aziz e un personaj special si mai ales pentru ca nu inteleg versurile :))

        (Citează)

    • am vazut ca s-au grabit sa aplaude the usual suspects, ca Istodor, deci nu is asa sigur ca nu e PC. Prudenta maxima ii utila in cazul PC.

      Evident ca maneaua e mai mainstream, dar nu orice manea, cele mai multe imi dau un sentiment de respingere.

      Si nu oricand. Daca beau imi plac, si daca beau mai mult imi plac mai mult.

        (Citează)

    • :))) interesanta obsesia asta cu PC-ul. Eu sincer mi-as pune intrebari daca as constata ca sufar de asta. Nu de alta dar e evident ca iti afecteaza capacitatea de a evalua corect o situatie.

        (Citează)

    • Ambasada Suediei:
      “Așa sunt zilele mele,
      Una bună,
      Zece în care nu îi desconsider pe ceilalți în funcție de cine sunt, pe cine iubesc sau ce fel de muzică ascultă.”

      yeah, e political correctness.

      Nu sunt cu nimica mai bun daca nu dispretuiesc (in cazul meu) hip hoperii pentru ca vor sa fie interlopi. Nu ma face un om mai bun. Eu nu vreau sa fiu interlop, si nu visez sa vand droguri la colt de strada.

      Oricine are dreptul sa dispretuiasca pe oricine si sa aiba propria opinie.

      F. off.

        (Citează)

    • F. off, Ambasada Suediei, vreau sa zic, nu era adresat tie. Aici suntem intre noi, discutam civilizat.

      Second, hip hoperii au si ei libertatea sa ma atraga scotand chestii convingatoare, daca sunt in stare.

        (Citează)

  19. Ba sunteti nwbuni cu totii? Asta e trolling toata ziua! Omu’ degusta whisky in fata voastra, fara cola, din pahar smecher, eventual cu cuburi de granit si o pipeta de apa si voi credeti ce spune in articolul asta? Ha! :)

      (Citează)

  20. Astept 1 minut de manea (ce conteaza 1 minut din cele x000 ore de muzica) la Summer Well, ArtMania, Rockstatd, Sunwaves.

    Oamenii au venit sa asculte muzica (manelele sunt muzica) , sa danseze (pe manele se danseaza) si sa se distreze (manelele te distreaza).

    1 minut de manea va trece neobservat.

      (Citează)

  21. De asemenea, cand ma duc la cinema sa vad Avengers sau alt film, e ok sa bage si 1 minut din filmul Morometii sau 1 minut de hardcore porn. Stiu la ce film m-am dus, e mega -comercial si place la mase, dar tot merge 1 minut din alt film.

    Nu m-ar lua prin surprindere. Tot film este. Ce conteaza 1 minut din cele 120 sau 150 cat are filmul.

    Primesc mai mult pentru ce am platit!

      (Citează)

  22. Marean:
    “Apropo, dacă cineva își închipuie că manelele sunt ceva obscur sau degradant, se înșală. După sute de cântăreți și mii sau zeci de mii de melodii în acest gen muzical, după vreo 20 de ani de când răsună la volum puternic din diverse case și mașini, și-au dobândit fără drept de tăgadă locul în cultura românească.”

    non-sequitur

    manele sunt ceva degradant, chiar daca si-au dobandit locul in cultura romaneasca.

    problema cu maneaua nu e ca e muzica proasta, ca asta-i o chestie de gusturi, ci ca e epitomul unui etos scarbos, pentru ca e las si slugarnic (pe langa interlop)

    va zic pe scurt diferenta dintre etosul manelist si cel hip hop: nu o sa auziti niciodata o manea anti-sistem,o manea care pune probleme sociale, care se revolta impotriva a ceva etc– tot timpul veti vedea numai respectul pentru bani, respect care creste daca banii sunt facuti necinstit.

    de asta e scarboasa maneaua.

    nici nu mai vorbesc de sexisme, macho-isme, clasisme si rasisme (da, maneaua e si rasista, e mai complicat de explicat aici), ca astea sunt lucruri pe care le are in comun cu hip hop-ul, nu e nimic special

    Auzi, b0$$? Ia dă un ochi acilea pă canalu lu băiatu aista și vezi că e cu de toate ce cereai matale mai sus: https://www.youtube.com/channel/UCGc991mofGxjO3-haaRENDg – anarhism, revoltă etc. :)))

      (Citează)

    • ce-i asta, un fel de gluma?
      nu sunt capabil sa ascult mizeria asta, dar m-am uitat la versurile piesei “Tot ce am avut ” – este o tanguiala labagistica clasica pentru manele: el e sufletist dar femeia e tarfa si a profitat de el etc etc

      uite:
      “Sa te bata Dumnezeu
      Ca ai ras de sufletul meu
      Nu ti-ar mai da Domnul bine
      Ca ai profitat de mine”

      culmea e ca la cat de macho se vad pe sine acesti domni care canta asemenea manele, versurile de felul asta tradeaza o insecuritate majora exact in legatura cu barbatia lor

      iar insecuritatea asta este un alt bine cunoscut trop manelist, epuizat de idei cum sunt viata-i scurta/zilele trec, oamenii e rai/ dujmanii pandesc, femeile e curve profitoare etc – labageala, dupa cum ziceam

        (Citează)

  23. Marean:
    ce-i asta, un fel de gluma?
    nu sunt capabil sa ascult mizeria asta, dar m-am uitat la versurile piesei “Tot ce am avut ” – este o tanguiala labagistica clasica pentru manele: el e sufletist dar femeia e tarfa si a profitat de el etc etc

    uite:
    “Sa te bata Dumnezeu
    Ca ai ras de sufletul meu
    Nu ti-ar mai da Domnul bine
    Ca ai profitat de mine”

    culmea e ca la cat de macho se vad pe sine acesti domni care canta asemenea manele, versurile de felul asta tradeaza o insecuritate majora exact in legatura cu barbatia lor

    iar insecuritatea asta este un alt bine cunoscut trop manelist, epuizat de idei cum sunt viata-i scurta/zilele trec, oamenii e rai/ dujmanii pandesc, femeile e curve profitoare etc – labageala, dupa cum ziceam

    @Mareane, ia viața mai puțin în serios, că te poate afecta grav. E un gen de muzică, mesajele sunt cam aceleași doar ambalajele diferă. Dacă stăm să facem pe elitiștii tocmai cu manelele, singuri ne tragem un glonț în picior.

      (Citează)

    • ai reusit sa scrii mai mult de o prostie in fiecare propozitie.
      – nu vad de unde rezulta ca as lua viata foarte in serios, dar daca chiar as lua-o, sunt curios cum anume ma poate afecta grav asta?!
      – mesajele sunt cam aceleasi intre ce si ce? sau vrei sa spui ca toata muzica are aceleasi mesaje doar ambalajele difera?!
      – de ce ne tragem un glont in picior daca suntem elitisti tocmai cu manelele?!
      si ce vrei sa spui cu “tocmai” cu manelele?!!

      hai, mai da o data quote (vezi poate reusesti sa dai quote dintr-un foc la toate comentariile) si mai scrie 1.3 prostii per propozitie.

        (Citează)

    • @Marean: se pare că te cerți degeaba, probabil cel puțin 80 la sută din publicul acestui blog ascultă regulat și cu plăcere manele. Trist, foarte trist, mai ales că e vorba de oameni presupus educați.

        (Citează)

  24. Deci, Mareane, nicio șansă să te scot la o șampanie Crystal la Hanul Drumețului? :D

      (Citează)

  25. Interesant, comentariul meu a fost șters și sunt și banat pt alte comentarii. Dar de ce? E mai simplu asa decât a da niște argumente?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus