un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 8 iulie 2019

8 Jul 2019  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

Nu uitați însă subiectele importante ale zilei: la Neversea s-a auzit o manea, Dăncilă a avut o rochie nepotrivită, Revolut a dublat niște sume trase din conturile de alimentare, ba chiar și niște zvonuri că un angajat Kaufland a refuzat să taie unei bătrâne un pui rotisat!

    23 comentarii

  1. Adica nu se pun cardurile Revolut – Mastercard la promotia asta de la eMag

      (Citează)

  2. nwradu:
    Mai mult ca sigur nu. Mastercard România dă bani ca să promoveze cardurile emise de băncile românești.

    Mastercard am vazut ca tot face promotii sa platesti cu cardurile lor (am vazut si promotii Visa, dar mai rare) – A simtit cineva vre diferenta intre Mastercard si Visa, in Romania, cel putin pe cardurile entry-level?

      (Citează)

    • Nu in Romania, dar mi s-a intamplat de vreo doua ori sa imi fie refuzat cardul Visa in strainatate. Am gugalit si cica Mastercard e acceptat in mai multe locuri. Deci de atunci Mastercard.

        (Citează)

    • La BT cardul se plătește când îl ceri și plătești comision de retragere la ATM. Probabil e și întreținerea anuală mai scumpă.

        (Citează)

    • Singura diferenta de pana acum e ca eu n-am avut tranzactiile dublate cu Revolut. De cand am schimbat de pe Visa pe Mastercard n-am observat nimic diferit, in rest.

        (Citează)

    • MasterCard a fost acceptat peste tot pe unde am fost in afara. Tocmai de-aia am trecut la MC, pentru ca Visa-ul a fost refuzat de cateva ori.

        (Citează)

  3. Giani Mucea:
    Nu in Romania, dar mi s-a intamplat de vreo doua ori sa imi fie refuzat cardul Visa in strainatate.

    Era Visa sau Visa Electron?

      (Citează)

    • Uite asta nu mai tin minte, era prin 2010. Era la Raiffeisen si as vrea sa zic ca era cardul de credit, dar e posibil sa fi fost cardul de debit care parca era electron.

        (Citează)

    • Pai da, și în Germania am prins magazine care nu acceptă Visa. Gen deloc. Tot nu mergea să fac plata, scot alt Visa etc și mi-a zis să stau liniștit că ei nu acceptă. :)

        (Citează)

    • Fix in Germania am patit-o si eu. Eram intr-un restaurant cu niste colegi non-romani si am zis ca de data asta platesc eu (rahat, tot firma platea). Amex-ul n-a mers dar era de asteptat, problema a fost la Visa. Iti dai seama ca mi-am luat si niste misto-uri cu romani si carduri false.

        (Citează)

    • Sigur era Electron. Dintr-un motiv oarecare (pe care nu-l inteleg) uneori cardurile astea sunt refuzate in Vest. Mi s-a intamplat de doua sau trei ori.

      La noi sunt foarte multe Electroane pentru ca multi si le-au facut acum 10-15 ani, cand cu ele puteai cumpara/plati pe net. Multe sunt legate la PayPal, lumea le foloseste activ. Doar ca prin alte tari se mai intampla sa dea rateuri…

        (Citează)

    • Si mie mi-a fost refuzat de multe ori cardul Visa Electron, inclusiv in avion la Ryanair si la Wizz (la altii n-am incercat, ca n-am avut ce sa cumpar din avion), ceea ce e teribil de neplacut daca nu ai cash, te deshidratezi complet pana la aterizare.
      Am avut multi ani un Mastercard la ING pentru care plateam un comision anual (vreo 50 lei, parca), dupa care au retras cardul pe motiv ca banca nu mai colaboreaza cu Mastercard si au emis automat VISA Electron. I-am rugat sa il schimbe macar cu un VISA normal, mi-au zis ca nu se poate, nici contra cost… Inca n-am inteles daca singurul card pe care il mai elibereaza cei de la ING e VISA Electron, sau sunt eu un caz aparte post Mastercard si de asta nu se poate.
      Din fericire in Romania nu am avut niciodata probleme si in afara acum exista Revolut, care inca nu a fost refuzat nicaieri.

        (Citează)

  4. Autonom, prin “forte proprii” cu ajutorul GPS…. ha ha
    In state demult se dorea sa se treaca la GPS landing system, nu mai sunt la curent, nu am mai urmarit. Inainte de WAAS au incercat si un LAAS pe VHF la aeroporturile aglomerate. Nu cred sa fi trecut ceva de FAA.
    Ce aduc nou nemtii este recunoastere pe camere video, insa daca e ceata ar trebui ceva in IR sau near IR sa poata ateriza “autonom”. Insa puterea de calcul pentru analiza video este imensa si scumpa si nu cred ca cei care zboara GA cu avionase si-ar permite asa ceva. Vorbesc in cunostinta de cauza pt ca am instalat pe aero militar asa ceva (2 supercomputere, legaturi fibra optica, senzori cu rate de refresh dementiale, etc).
    Mai degraba este o chestie de cercetare.

      (Citează)

    • Uita-te la video, are IR pentru noapte/ceata/ploaie. Nu analizează nimeni video cum crezi tu, neparat, uita-te la mașinile cu LIDAR / camere video, care analizează mai multe informații video decât un avion la coborâre (pietoni, alte masini in continua deplasare, semne de circulatie, etc).

        (Citează)

  5. Eu nu m-as grabi sa cumpar routere tp-link acum, urmeaza sa iasa unele mai sigure cat de curand.

      (Citează)

  6. Se întoarce Elena Udrea acasă și voi vorbiți despre nimicuri? OK, zvonul ăla cu angajatul de Kaufland are ceva potențial, dar, totuși…

      (Citează)

  7. lichu:
    Autonom, prin “forte proprii” cu ajutorul GPS…. ha ha
    In state demult se dorea sa se treaca la GPS landing system, nu mai sunt la curent, nu am mai urmarit. Inainte deWAAS au incercat si un LAAS pe VHF la aeroporturile aglomerate. Nu cred sa fi trecut ceva de FAA.
    Ce aduc nou nemtii este recunoastere pe camere video, insa daca e ceata ar trebui ceva in IR sau near IR sa poata ateriza “autonom”. Insa puterea de calcul pentru analiza video este imensa si scumpa si nu cred ca cei care zboara GA cu avionase si-ar permite asa ceva. Vorbesc in cunostinta de cauza pt ca am instalat pe aero militar asa ceva (2 supercomputere, legaturi fibra optica, senzori cu rate de refresh dementiale, etc).
    Mai degraba este o chestie de cercetare.

    Pai treaba cu camerele este deja in GA, Garmin o are de ceva vreme si ii spune Synthetic View, are o baza de date ale terenului, si impreuna cu info gps si o camera exterioara iti arata pe pfd cam ce ar trebuii sa fie in fata ta. Dar fiind o jucarie scumpa, se gaseste in mare parte pe avionutele de “fite”, gen cirrus sr20/22 cel mai des.
    Si gps landing, nu cred ca este aprobat easa sau faa, dar Garminul poate fii pacalit sa o faca daca ii dai toate coordonatele.

      (Citează)

  8. Giani Mucea: a multi si le-au facut acum 10-15 ani, cand cu ele puteai cumpara/plati pe net. Multe sunt legate la PayPal, lumea le foloseste activ. Doar ca prin alte tari se mai intampla sa dea rateuri…

    am calatorit mult si pe destule continente, intotdeauna cu Visa (nu electron, ci din ala “normal”) si nu am avut niciodata figuri.
    Amex da, Visa never.

      (Citează)

  9. Skyler:
    Problema e chiar pe continentul nostru :)
    In Germania mereu am avut probleme la EDEKAcu cardul Visa.

    Skyler, in Germania ai probleme cu orice card. Sunt multe magazine care nu accepta decat cash sau carduri emise de bancile lor (care nu sunt nici Mastercard nici VIsa). E sinistru, de fiecare data cand merg in .de (in afara de Berlin) am grija sa am cash, ii seaca sa plateasca comisioanele Visa/Master asa ca prefera solutiile astea locale

      (Citează)

  10. Review AMD Radeon RX 5700 și 5700 XT.
    Lab501 ce are? Sunt mai putin credibili decat anandtech ? Eu zic ca e chiar invers.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus