un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 iulie 2019

1 Jul 2019  ·

ȘTIRI  ·

29 comentarii

    29 comentarii

  1. Lista aia e o formalitate. Daca a zis ca pot vinde, pot vinde.

      (Citează)

  2. în legătură cu prețurile carburanților exista deja un site unde afișa prețul benzinei, peco-online, care au și aplicație pentru așa ceva.

      (Citează)

  3. nu ai inteles nimic.
    asta e de la consiliul concurentei, o chestie oficiala.

    nu o plesneala privata.

    Radu:
    în legătură cu prețurile carburanților exista deja un site unde afișa prețul benzinei, peco-online, care au și aplicație pentru așa ceva.

      (Citează)

    • bine că imediat comentezi, deșteptule.
      am vrut doar să menționez faptul că exista și un alt site, unde e tot timpul updatat, dar ție imediat ți-a sărit muștarul.

        (Citează)

  4. Aia cu masinile electrice obligate sa faca zgomot mi se pare o tampenie. Renuntam de bunavoie la unul din marile lor avantaje – silentiozitatea.
    Dupa ce am obligat producatorii sa includa tot soiul de senzori si masuri de siguranta, era greu sa cerem ceva decent gen “sa emita un sunet de avertizare doar cand detecteaza un pieton in proximitate” ? Nu, hai mai bine sa imitam permanent un zgomot de motor.
    (Am vazut ca e pana in 19km/h, dar asta in orase aglomerate inseamna cvasi-permanent) .

      (Citează)

    • E stupid dar (1) e o chestie exterioara, adica probabil ca nu se va auzi in masina si (2) e temporara, pana cand dispar ICE-urile din orase.

        (Citează)

    • Tu esti stupid daca nu vezi necesitatea sunetului. Este vorba despre a putea identifica un pericol si a te feri, sunetul este o parte majoră a felului în care percepem masinile, atât noi si copiii noștri cat si animalele. Egoiștii nu se gandesc decât la confortul lor direct, restul societății nu contează.

        (Citează)

    • https://youtu.be/95O14kUgmBI
      Se aud cauciucurile destul. Astea sunt tâmpenii inventated de oameni care își caută de lucru unde nu le fierbe oala. Orbii nu trebuie să auda nimic. Sunt obligați legal să folosească bastonul și șoferii sunt obligați să oprească. Copiii or să sară și în fața unui avion cu reacție pentru că sunt copiii, părinții sunt responsabili aici. Restul n-au ce căuta pe carosabil și trebuie să decaloteze ochii.
      Și mai e un aspect, eu cu 20kmh pe bicicletă la 110kg în viu fac distrugeri mai mari ca o mașină electrică care poate frâna mult mai bine. Bănuiesc că o să-mi trebuiască in clopoțel la gât în curând.

        (Citează)

    • Of nea caisa, tu la 110 kg in viu nu ar trebui sa mergi pe trotuar cu bicicleta.. sau hai, fie, sa zicem ca nu ar trebui sa mergi pe trotuar daca nu esti in stare sa ai o viteza care sa nu puna pe nimeni in pericol.

      Ref la zgomot, da, atat timp cat suntem obisnuiti si setati ca o masina face zgomot, ar trebui sa faca si electricele. De exemplu, oamenii care merg cu castile in urechi pe strada sunt mai predispusi sa fie victimele accidentelor rutiere, tocmai pentru ca nu aud (google it).

        (Citează)

    • Eu mă refeream la mers pe stradă sau pistă de biciclete că nu sunt cocalar. Acolo merg cu ce viteză vreau.
      Oricum vezi filmul ăla. Zgomotul de cauciucuri e mai tare până și la unele mașini moderne pe benzină cu motor mic.
      Deci o soluție pentru o problemă care de fapt nu există.

        (Citează)

    • As spune, tipic acestei natii. Doi romulani care simuleaza dialogul dar care fiecare in parte vrea sa aiba ultimul cuvant si evident e convins ca are si dreptate. Bineinteles ei stiu pt ca sunt destepti in cap, se bazeaza pe niste studii si ma si mir cum de producatorii de auto electrice sau legiuitor nu i-au contactat pina acum pt a vedea ce e de facut..Amin

        (Citează)

  5. Faza cu huawei arata cat de lichea e trump. Am urmarit cu mare atentie toata povestea asta, convins fiind 1000% ca totul este o vrajeala care in final se reduce la bani. Multi multi bani. Acum au renegociat si au cazut la pace.
    Brusc, huawei nu mai este ala rau.

      (Citează)

    • Si de ce ar fi lichea Trump? Ca ajuta firmele americane sa ia mai multi bani de la chinezi? E presedintele Chinei cumva? Omul face ce a promis, urmareste inresele americanilor. Nu ca cei de pe la noi care stau capra doar doar ii mai lauda cineva prin afara.

        (Citează)

    • Nu asta e motivul pentru care e lichea. E o actiune normala in negocieri, ar fi fost (mai) prost sa nu joace cartea asta.
      Sunt destule dovezi ca Trump e jigodie ca om si prost ca presedinte, hai sa nu inventam unele noi.

        (Citează)

    • asa functioneaza o economie normala, daca ai fost invatat cu milogul de black president.
      Trump e un business man, clar ca aia o sa faca – si nu discutam de cate gauri a facut, nu despre aia e vorba.

        (Citează)

    • La noi stau capră?
      Ca să poți negocia ceva trebuie să ai cu ce se negociezi, iar manevra cu Huawei a fost folosită de Trump ca să demonstreze că are cu ce.
      Cu ce poate România să obțină ceva, orice, într-o negociere?

        (Citează)

    • Pai ce atitudine ti se pare tie cand unii platesc sute de mii de dolari ca sa apara in poze cu Trump, cand altii vin cu liste de la Bruxelles, unii asculta cu sfintenie de Berlin, iar altii de Paris? Totusi tara asta are niste resurse, e piata de desfacere pentru niste companii, etc. Chiar daca nu suntem USA sau China, daca politicienii ar vedea tara ca pe un business am putea fi mult mai departe. Intr-un business nu trebuie tot timpul sa fii cel mai mare si puternic, daca esti corect poti sa iti maximizezi sansele prin negociere si sa obtii cel mai mult din putinul tau.

        (Citează)

    • Penalii vor în poze cu alții ca să își spele imaginea și doar Trump îi accepta în apropiere pentru bani mulți.
      Legat de liste, nu îmi e clar la ce te referi. Ne-am băgat de bunăvoie în UE, care a cerut să respectăm legea și cerințele unei piețe deschise.
      Da, multe chestii se negociază și la aderare și pe parcurs, doar ca repet, nu mi se pare că avem prea multe de oferit, iar ce avem au fost date pe nimic pentru că suntem corupți, iar poporul asta a votat.

        (Citează)

    • @Mihai Nu era vorba de alegerile europarlamentare sau am înțeles eu greșit? Pentru ce ar fi trebuit să îl votez acum?

        (Citează)

    • Mișcarea miroase mai mult a șantaj, nu negociere. Genul de “business” tipic pentru Trump. Zero dovezi, doar acuzații. Vezi cazul supermicro.
      Ce nu înțeleg Trump și fanii lui e că genul ăsta de mârlănii alieneaza toate firmele din domeniu. Toți o să caute acum alternative în caz că se scoală Trump iar cu fața la perete și nu știi cine e următorul la santaj. Îți garantez că acum toate firmele acum sunt în stare de urgență și fac planuri alternative. La fel ca Brexit care acum a forțat firmele de altfel comode și leneșe să caute alternative. Chiar daca Brexit nu mai are loc, răul a fost făcut.
      Dă bine la televizor să fii dictatorial dar în afară de Putin care își permite pentru că oricum trăiește din petrol, restul papagalilor (Trump, Bolsanaro, Kurz, Salvini, Orban, Duterte, etc) sunt în economia reală și dacă fac valuri prea mari s-ar putea să se înece.

        (Citează)

  6. In legatura cu parcul fotovoltaic din Abu Dhabi as fi curios cat costa anual curatarea panourilor si cum se face.

      (Citează)

    • @Nicu exista automatizari robor care se monteaza pe panouri si merge dintr-o parte in alta, tractor cu perii si apa, exista solutii chimice care dupa aplicare praful nu se mai depune sau se depune in cantitati foarte mici.
      Costurile pentru a curata respectivele module e infim, cost ridicat au pentru “trackere” care necesita mai multa mentenanta.

        (Citează)

  7. Huawei testează propriul browser pentru a elimina Chrome. Il testez in faza beta.

      (Citează)

  8. lasa-ma man cu argumetu asta cu votul.

    stii ce ai votat? sa il trimiti pe ciolosica sa stea la caldurica in parlamentul european, nu sa faca ceva in politica locala.
    ASTA ai votat ba.

    o sa mai auzi de el cand i se termina mandatul acolo.

    Andrei I: cu Trump, cand altii vin cu liste de la Bruxelles, unii asculta cu sfintenie de Berlin, iar altii de Paris? Totusi tara asta are niste resurse, e piata de desfacere pentru niste companii, etc. Chiar daca nu suntem USA sau China, daca politicienii ar vedea tara ca pe un business am putea fi mult mai departe. Intr-un business nu trebuie tot timpul sa fii cel mai mare si puternic, daca esti corect poti sa

      (Citează)

  9. Chiar e ciudat cu masinile electrice, nu le auzi, nu le remarci cand e sa traversezi pentru ca te-ai obisnuit sa asculti dupa zgomotul de motor cu explozie.

    Nu ar trebui sa fac asa, dar uneori traversez fara sa ma uit, doar ascult ce vine pe straduta.

      (Citează)

  10. In urma cu cateva saptamani autoritatile americane trambitau prin toata mass-media cum ca Huawei e bau-bau, ca spioneaza si alte alea. Acum se dovedeste ca (dez)informatiile respective erau de fapt fake news. Nu se poate!! Tocmai autoritatile americane sa lanseze fumugene despre companii din alte tari? Deci in realitate a fost o propaganda de demonizare a unei companii chineze pentru ca nu s-au inteles la malai. Deci nu-mi vine sa cred!! Acum, dupa ce americanii au negociat cu chinejii, produsele Huawei au devenit safe deci pot fi folosite cu incredere de toata lumea? Pfff.

    p.s. Nu uitati sa boicotati Yango!! Pentru ca e rusii bre!! E cu spioni, cu Putin si, mai ales, pentru ca a zis si Petreanu sa nu mergem cu Yango.

      (Citează)

    • Gresesti putin, autoritatile americane lasa posibilitatea companiilor americane, sa vanda diverse tehnologii(ex Android) catre companiile chineze (ex Huawei). Dar nu vor accepta sa se faca reteaua 5G in state cu tehnologii Huawei. Cel putin nu inca. Probabil daca vor accepta NSA-ul va fi bagat adanc in tehnologie.

        (Citează)

  11. Sper sa mai aflam cate ceva despre parcul asta dupa prima furtuna de nisip.
    wd:
    @Nicu exista automatizari robor care se monteaza pe panouri si merge dintr-o parte in alta, tractor cu perii si apa, exista solutii chimice care dupa aplicare praful nu se mai depune sau se depune in cantitati foarte mici.
    Costurile pentru a curata respectivele module e infim, cost ridicat au pentru “trackere” care necesita mai multa mentenanta.

      (Citează)

  12. La ce sa folosesti acele produse Adobe? Sincer intreb, majoritatea sunt depasite de tehnologii noi si mult mai eficiente.

    Daca faci filmari video de calitate si platesti pentru software, probabil ai Mac si deja sunt alte optiuni.

    Daca lucrezi in UI / UX design, folosesti Sketch, sau Figma, plus Framer sau Principle, pentru animatii. Si probabil Zeplin sau InVision pt asset delivery.

    Iar daca faci grafica, probabil Pixelmator face 99% din ce poti face cu Photoshop.

    De ani buni de zile nu mai am nimic de la Adobe pe macuri, nici macar Acrobat pentru PDF-uri, din moment ce sunt la fel o tona de tooluri, majoritatea online.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus