blog demisec cu note fine de tehnologie

Căutați o trotinetă electrică? Citiți review-ul de la Ninebot ES2. Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Prăjituri fără zahăr și carbohidrați de la Pink Lemonade

7 Jun 2019  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Am mâncat două runde de prăjituri de la Pink Lemonade, o cofetărie mică ce are un specific care probabil va fi de interes pentru mulți: nu pun zahăr în produsele lor, plus că folosesc doar ingrediente naturale, în special unele care reduc numărul de calorii per suta de grame. Asta îi face interesanți pentru cei cu probleme de glicemie/diabet și pentru cei ce țin diverse diete, precum cea keto.

Citiți lista de ingrediente și le veți descoperi doar pe cele de bază, fără adaosuri inutile sau “pentru gust”. Majoritatea conțin ouă, făină de cocos, lapte de migdale, ciocolată neagră fără zahăr, nucă de cocos șamd.

Personal nu credeam că se pot face prăjituri fără zahăr, dar iată că se poate. Unele rețete ies suficient de dulci fără zahăr și fără nici un îndulcitor alternativ. Nu dulci, dar ciocolata sau cocosul le dau un gust de “desert” suficient pentru a-ți face pofta de așa ceva dacă glicemia sau dieta te împiedică să iei o prăjitură  normală.

Pentru altele, folosesc xilitol, care-i un îndulcitor natural extras din fructe sau cereale. Xilitolul are gust asemănător cu zahărul, dar este metabolizat fără a afecta nivelul insulinei pentru că are un indice glicemic de vreo 10 ori mai mic decât acesta. În alte rețete am văzut că folosesc ceva numit Pink Sugar, despre care cei de la Pink Lemonade spun că are indice glicemic 0, este natural și important de ei din Germania.

Am mâncat brioșe cu cocos, brioșe cu ciocolată, brownie cu ciocolată și prăjitură cu cocos și ciocolată și senzația a fost cea despre care am spus mai sus: nu par dulci, dar sunt suficiente ca să-mi dea impresia de desert. Brownie-ul, de exemplu, a mers foarte bine alături de cafeaua de dimineață, având chiar gust de negresă cu ciocolată neagră, iar prăjitura cu cocos și ciocolată mi s-a părut foarte bună. Blondie-ul are gust intens de cocos.

Am mai mâncat și crackers cu susan și crackers cu chimen, care intră mai degrabă în categoria “sărați”. Acestea sunt chiar pentru cei cu diete, că au doar vreo 6% carbohidrați. Mai au pe site și pâine very low carb.

Două săptămâni mai târziu, am luat de acolo și un tort. Au două în ofertă, Diplomat și LoLa, ambele fără zahăr sau îndulcitori, fără coloranți sau conservanți. Dacă celelalte produse vin prin curier, după tort trebuie să te duci tu, ocazie cu care am ajuns la sediul lor, un mic punct de lucru aproape de Unirii.

Am luat LoLa Cake, care are straturi de albuș și nucă și de vanilie și ciocolată, cu un munte de coacăze deasupra. A fost… interesant. Are aspect, textură și gust de tort, dar nu este foarte dulce. Tatăl meu, care are glicemia mare și în general nu se atinge de prăjituri, l-a mâncat cu plăcere.

Sigur, nu-i totul perfect. Prețurile sunt mari spre foarte mari (135 lei/kg tortul!), livrarea se face doar prin curier sau ridicare personală pentru torturi, dar cred că oamenii cu probleme de glicemie sau cei cu diete trebuie să știe de o alternativă precum Pink Lemonade.

    7 comentarii

  1. macar cativa carbohidranti tre sa aiba, cred…

      (Citează)

  2. Uaaaaai! Chiar ca-s preturile mari. Eu oricum strang din dinti cand dau 10 lei pe un Ecler de la Christine (locuiesc pe langa, e singura cofetarie din zona si cand am pofta de o prajitura, nu vreau sa merg tocmai in Aviatorilor pentru o cofetarie, iar mizeriile de la Mega Image, alea de la Gusturi romanesti, sunt pline de ingrediente dubioase si tone de zahar). Da, produsele de calitate costa mult si nu contest asta. Se simte ca mananci crema cu unt, sau cu frisca naturala, nu rahaturi din grasimi vegetale, sau cu margarina.
    Nu ma uit la bani, desi ustura buzunarul.

    Dar 45 de lei 350 g de brownie? Nope. Cu 45 de lei fac o tava intreaga si nici nu-i mare inginerie. Faina de cocos e 12 lei, un pachet de 1kg.

    As cumpara, tortul acela, ca e mai migalos de facut. Sau o prajitura cu crema, foi, etc.

    Dar un chec, niste biscuiti sau un brownie, biscuiti sarati, etc., se pot face extrem de usor acasa si nu merita deloc banii.

    Una peste alta, e buna de incercat pentru cei care nu cred ca dulciurile pot fi bune si fara zahar. Sau ca nu poti manca ceva facut in casa, fara zahar.

    Apropo, recomand site-ul asta, pentru retete foarte misto de dulciuri fara zahar: http://dulciurilenuingrasa.ro

      (Citează)

    • Corect. Cele mai bune prajituri sunt alea facute in casa. La fel ca si mancarea, ti le prepari dupa gust, pui cele mai bune ingrediente, iar costul final e mult mai mic fata de ce vand astia prin Bucuresti.

        (Citează)

    • Astea sunt preturi nesimtite!
      Iar acel Xilitol e dubios.

        (Citează)

    • Eu nu neg ca dulciurile facute in casa pot sa fie mai bune, dar cred ca sunt foarte multi care nu stiu sa gateasca, sau cel putin nu la fel de bine precum cofetarii de meserie. Ca una e sa faci un chec, si alta e sa faci un tort cu 3 blaturi, 2 creme si ornat frumos. Cat despre costuri, garantat iesi mai ieftin daca le faci in casa, dar doar daca raportezi la faptul ca mai folosesti ingredientele si alta data. Altfel, din proprie experienta zic, daca cumperi toate ingredientele sa faci un tort de genul asta, de la faina de migdale la unt de cocos, caju, indulcitor si ce mai e nevoie, te costa mult mai mult de 135 lei, cat costa un tort din asta. E adevarat, ramai cu ingrediente sa mai faci prajituri si alta data, dar asta te ajuta doar daca obisnuiesti sa cofetaresti, altfel o sa le arunci peste cateva luni, ca au expirat.

        (Citează)

  3. Uneori diabeticii consuma zahar, uite explicații: https://www.youtube.com/watch?v=1kqgGA87Qp4

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus