un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri de la E3 2019: titluri noi

13 Jun 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Continui seria de articole cu noutăți de la conferința E3, acum jocurile noi, nu sequel-uri ale unor serii deja existente.

CYBERPUNK 2077 – 16 aprilie 2020

Jocul, un first-person RPG dezvoltat de CD Projekt Red, ar putea fi cel mai important al anului următor și poate al întregii perioade. Momentan se bucură de un hype uriaș și, dacă nu cumva diverse bug-uri sau probleme îl dau peste cap (stil Anthem sau Fallout 76), va fi de mare succes. Ca idee, Steam deja l-a listat la pre-comandă, deși apare peste 10 luni.

Un oraș futurist, open-world, hacking, implanturi, autovehicule, posibilitatea de a termina jocul fără să omori pe nimeni șamd, plus surpriza de la acest E3: Keanu Reeves va avea un rol în joc, fiind un soi de asistent digital al personajului principal. Cyberpunk 2077 seamănă cu un Deus Ex complex sau poate un Fallout 4… cyberpunk. Mai multe detalii.

Pentru gameplay, care arată excelent, există acest clip de anul trecut. La E3 a fost arătată o misiune nouă, dar încă nu este public filmul:

FINAL FANTASY 7 – martie 2020

Jocul, primul RPG japonez care a ieșit la modul serios în lumea largă și a cucerit multe piețe, este considerat printre cele mai bune făcute vreodată. Square Enix lucrează de mulți ani la un remake modern și au arătat noi imagini și detalii despre joc.

O schimbare importantă este că au umblat mult la poveste, nu doar au actualizat grafica. Povestea este modificată, dialogurile sunt mai complexe, o mare parte din acțiune se întâmplă acum în Midgar, orașul de început, deși în jocul inițial de PS1 acesta era mult mai scurt. Cea mai mare noutate este schimbarea modului de luptă, care se duce spre real-time, cu lupte și boși mai complecși făcuți posibili de progresul tehnologic.

Din păcate, jocul va fi împărțit în două. În martie 2020 se lansează partea care are loc în Midgar. Nu se știe când va fi lansată partea a doua. Îl voi juca oricum cu plăcere, abia aștept să-i revăd pe Cloud, Sephiroth, Tifa și restul. Mai multe detalii.

FINAL FANTASY 8 – anul acesta

Și dacă Square Enix tot face remake-uri, au anunțat că vor face un remaster și pentru FF8. L-am jucat și pe acestea, cândva prin 2001 după o portare pe PC, și este o altă poveste final fantasy foarte reușită, cu personaje memorabile.

Remaster nu-i același lucru cu ce pățește Final Fantasy 7. Înseamnă doar că vor actualiza jocul pentru a rula pe platformele moderne, dar nu-l vor reface. Mă bucur că astfel de jocuri revin în atenția publicului. Cred că sunt povești atât de bune încât trebuie să beneficiezi de avantajele pe care tehnologia de acum și popularitatea gamingului le-o poate da. Mai multe detalii.

MARVEL’S AVENGERS – 15 mai 2020

Apare cam târziu acest joc, probabil ar fi fost de preferat să fie lansat în acest an, când seria Avengers a atins punctul ei culminant. Asta e.

Nu se știu foarte multe despre joc, dar se pare că vei putea alege inițial dintre 5 avengerși. Trailerul arată un soi de tragedie în oraș, Avengers sunt considerați vinovați, povestea începe 5 ani mai târziu când echipa trebuie reunită. Cred că multiplayer-ul va fi foarte bun, când vei putea combina puteri diferite de la eroi diferiți în mod cooperativ, dar implementarea va fi importantă pentru succesul jocului. Mai multe detalii.

STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER – 15 noiembrie 2019

Cumva au reușit să mai facă un joc tot legat de Imperiu. Acum joci rolul unuia dintre ultimii Jedi rămași în galaxie după celebrul Order 66, ai o navă cu care călătorești pe diverse planete, misiuni de îndeplinit, sabie laser, te lupți cu oameni și roboți, ai parteneri și coechipieri șamd, plus un skill tree foarte mare.

Este un fel de The Force Unleashed, pentru cei care-și aduc aminte acel action-adventure de prin 2008. Îmi pare rău să văd că tot trag de scenariul acesta cu Imperiul rău, când universul Star Wars este foarte mare și ar permite povești în mult mai multe perioade de-ale sale, exact cum a făcut KOTOR, de fapt. Impresiile celor care au jucat jocul sunt însă bune și probabil că-l voi lua și eu. Mai multe detalii.

ELDEN RING

Jocul este unul open-world asemănător cu Dark Souls, făcut de același designer. Segmentul RPG-urilor fantasy a intrat ușor într-un con de umbră și ar fi frumos să revină în actualitate cu acest joc, că de obicei permite povești frumoase și lumi inedite. Au aruncat și numele lui George R.R. Martin acolo, dar mai multe detalii despre joc nu se cunosc. Mai multe detalii (vorba vine).

Elden înseamnă vechi, chiar străvechi, apropo. Personal n-am jucat niciodată Dark Souls, așa că nu știu mai multe, dar mă întreb cum vede prin cască femeia din imaginea de mai jos.

GODS AND MONSTERS – 25 februarie 2020

Un nou joc Ubisoft de calibrul AAA, deși nu s-au dat multe detalii despre el. Vei juca rolul lui Fenyx, eroul grec care trebuie să redea zeilor puterea, înfrângând diverși monștri prin insulele grecești.

Pare că Assassin’s Creed Odyssey le-a deschis pofta de zei și creaturi mitologice grecești celor de la Ubisoft,  nu? G&M are însă o grafică stilul Fortnite (sau Zelda, dacă vreți) și sunt curios cărui tip de audiență i se va adresa.

TWIN MIRROR – cândva în 2020

Twin Mirror este descris ca fiind un thriller psihologic, dar asta zice mai degrabă tipul acțiunii pe care o va prezenta. Ca tip de joc, mie mi se pare un quest, ceea ce n-am mai văzut de mult, așa că sunt un pic entuziasmat.

Va apărea în 2020 un prim episod dintr-un total de trei. Subiectul este unul polițist, joci rolul lui Sam, care se întoarce în orașul său natal pentru o înmormântare și se găsește implicat într-un mister pe care va încerca să-l rezolve. Pe PC cică va fi disponibil în exclusivitate prin Epic Store, care atrage tot mai multe jocuri acolo. Mai multe detalii.

BABYLON’S FALL – cândva în 2019, sperăm

Unul dintre cele mai interesante jocuri ce urmează să apară, deși se știu foarte puține detalii. Artwork-ul arătat până acum prezintă un oraș foarte mare, stil Babilon, deși textul ce însoțește imaginile vorbește despre o piatră cu puteri mari, arme magice, un imperiu care le folosește, zei care distrug omenirea, misterioșii Nomazi care vor sa o salveze. Cum ar fi, un fel de îmbinare între legenda turnului din Babilon cu o acțiune fantasy clasică.

Toate aceste detalii sunt de anul trecut. Producătorul Platinum Games nu a mai spus nimic despre Babylon’s Fall de atunci, dar sper că jocul se va lansa anul aceasta. Nu se știe exact nici ce tip de joc este, dacă un RPG clasic sau poate ceva orientat pe acțiune stil Darksiders. Indicii despre poveste găsiți aici.

Apropo, nu că legenda Babilonului ar fi un punct bun de pornire pentru multe jocuri. Un oraș foarte mare, îngeri, demoni, magie… se pot dezvolta multe chiar și în limitele ceva mai realiste ale legendei curente.

DARKSIDERS GENESIS – cândva în 2019

Nu-i Darksiders 4, ci un joc tip Diablo în care personajul principal este Strife, unul dintre călăreții apocalipsei, că seria de jocuri i-a cam luat la rând pe toți. Acțiunea are loc înainte de Darksiders 1, deci putem intui că va fi o lume complet fantasy. Mai multe informații.

Gameplay-ul arătat îl face să semene cu un Darksiders clasic, doar că văzut de sus.

CONTROL – 27 august 2019

Un third-person ce îmbină supranaturalul cu lumea noastră, în sensul că te lupți cu diverși monștri, folosind diverse puteri. Faci parte dintr-o agenție secretă ce trebuie să supravegheze fenomenele supranaturale (un fel de Men in Black pentru paranormal), iar din imagini mi-a adus aminte de Mass Effect.

  4 comentarii

 1. Nu am jucat niciodată FF7, nu m-a atras.
  Jocul avengers este deja hulit de fani, personajele nu seamănă deloc cu actorii din filme. Jenant.

  Eu sper la Baldur’s Gate 3.

    (Citează)

 2. Borderlands 3, Ghost Recon, Cyberpunk…neaparat de jucat.
  Restul de incercat

    (Citează)

 3. Din lista asta, Cyberpunk 2077 e singurul pe care il astept cu entuziasm.

    (Citează)

 4. Dupa 12 ani de World of Warcraft s-ar putea sa incerc un joc nou, Cyberpunk2077.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus