un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 30 iunie 2019

30 Jun 2019  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Un vas chinezesc din secolul 17 a fost vândut cu 4,9 milioane de dolari. Proprietarii anteriori îl foloseau ca să țină mingi de tenis în el, considerându-l frumos, dar nu foarte prețios.

Noul director general TAROM era dat în judecată pentru pagube aduse companiei. Și, ce să vezi, în ziua numirii în funcția de director, compania a renunțat la procesul pe care-l intentase împotriva directorului și soțului acesteia.

O americancă mutată în Europa face o listă cu cele mai mari diferențe. În principiu, nimic nou, deși credeam că băncile sunt mai ieftine și mai eficiente în SUA.

Un proiect de lege PMP interzice accesul cetățenilor la informații de interes public. Se aplică primăriilor, partidelor, firmelor deținute de stat și altora, care nu vor mai fi obligate să răspundă cererilor de informații, așa că pot cheltui sau decide ce vor și cum vor, fără nici o repercusiune.

Șerifi care au cheltuit prea mult. Americanii își votează și șeriful local, în anumite localități, așa că și acolo este loc de descoperit cheltuieli inutile, corupție, parandărăt și altele.

Scandal la Wikipedia după ce au dat ban unui admin. Cred că este o lemă pe undeva: orice organizație, indiferent de tipul și misiunea sa, va avea diverse probleme atunci când devine prea mare pentru că este făcută din oameni.

Povestea castanilor americani. Copaci înalți și puternici, dar distruși de o ciupercă adusă întâmplător din Japonia. Acum specia reînvie prin modificare genetică, fiindu-le introduse enzime de grâu ce secretă o substanță protectoare.

Un tip descoperă că are 32 de frați vitregi. Părinții, două mame, apelaseră la un donator de spermă.

Câteva fotografii din casa familiei Clinton. Îmi place peretele acela albastru și mă întreb dacă este vopsit sau e făcut așa cu tapet.

Despre munca la Treyrarch, unde s-a produs Call of Duty. A ieșit scandal acum câteva luni după ce s-a aflat că angajații munceau mult prea multe ore, pe salarii mici.

Despre Tesla Destinations. Un nou tip de turism, plus diverse alte observații despre baterii și fotovoltaice în Australia.

Ministrul rus al apărării spune că jocurile Metal Gear sunt un proiect al serviciilor de informații americane. Nu e ca și cum ar fi cea mai ciudată treabă din Rusia, nu?

Ce este chimichurri. Un sos, dar articolul vă spune de ce și cum se face.

Cursa de Formula 1 din Austria are loc la ora 16:10. Leclerc pleacă din pole position.

    9 comentarii

  1. Proiectul ala de lege al pmp are asa un parfum de anii 90, de nu iti vine sa crezi

      (Citează)

  2. Slabe știri nimic hate de comentat.

    Poate doar aia cu PMP cum vine frumos după europarlamentare și după ce idioții l au trimis pe marinarul bețiv al țării sa stea frumos pe bani la Bruxelles

      (Citează)

  3. A fost închis proiectul DeepNude 2.0 care folosea AI pentru a realiza nuduri dintr-o poza cu o tipă la plaja.
    Există și varianta offline, unii vând programul pe internet cu 10$, dar poate fi downloadat de aici – https://rubot.ovh/topic/1217-deepnude-neyroset-dlya-razdevaniya-crack/
    Funcționează doar daca persoana este cu fața spre cameră.
    via reddit/r/romania

      (Citează)

  4. Cei 32 de frați nu sunt vitregi, sunt frați buni. Vitregi erau dacă nu aveau părinți comuni, mamă sau tată. Din articol am înțeles că tatăl este același.

      (Citează)

  5. Ultima zi de Spotify Premium pe 3 luni cu 4.99 Euro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus