un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 2 iunie 2019

2 Jun 2019  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Cum face bani un venture capitalist. Oamenii care lucrează pentru diverse fonduri de investiții câștigă chiar și 20 de milioane de dolari/an. Fondurile rețin cam 30% din profitul realizat, iar pe lângă salariul mare se împarte și acest profit între cei care decid unde se fac investițiile

15 ani mai târziu, trackerul The Pirate Bay încă funcționează. Încercările de a-l închide au eșuat până acum.

Andreea Liptak despre vot, integritate, schimbare. Nu sunt sigur dacă-i de bine sau de rău, per total, dar are dreptate în multe chestiuni pe care le spune acolo.

Sunt știrile reprezentative pentru cauzele reale ale deceselor din lume? Bineînțeles că nu. Decesele violente sunt vreo 3% din total, dar primesc 66% din coverage în mass-media. Boli importante, precum cele cardiovasculare sau cancerul, nu sunt bine acoperite de mass-media și poate ar fi mai important ca oamenii să înțeleagă cât de grave sunt aceste probleme.

Fire epice nefinalizate în Game of Thrones. Lista e bună, așa aș fi făcut-o și eu. Nu că ar fi o problemă că nu le-au rezolvat, dar chiar mai mergea un episod sau două în acest sezon final.

Serialele cu final prost. Este și GoT pe acolo și e păcat, că nu merita asta după atâtea sezoane bune. Lista însă dovedește că multe alte seriale au călcat pe bec la final.

Ascensiunea lui Dragnea. Cum și de unde a făcut banii. Coincidență totală: o firmă prietenă a început să facă sute de milioane de euro imediat ce Dragnea a ajuns șef de Consiliu Județean în Teleorman.

Povestea lui Martin, polițistul român din Munchen. Poliția de acolo a organizat niște garduri în jurul consulatului pentru a se considera că toți cei ce stau la coadă sunt deja în interiorul secției și deci trebuie să voteze chiar dacă a trecut de ora 21. În cele din urmă, însă, de la București a fost oprit software-ul de control.

San Bernadino este printre cele mai poluate zone din SUA. La 100 de mile de Los Angeles, tot în California, San Bernadino este locul unde o mulțime de magazine și lanțuri comerciale au deschis depozite, fiind aproape de porturile californiene. Nivelul de poluare a crescut foarte mult și este acum o mare problemă. Deja au copii cu defecte de naștere

Unde să mergeți în Croația pentru un concediu de lux. Vilă pe malul apei, podgorie și tot ce mai vreți. Există chiar și un iaht de 61 de metri lungime pentru cei ce vor să dea o tură prin Mediterană. Mi se pare uimitor că există astfel de proprietăți.

Fotografii de la o competiție foto.

Un avion ateriza în timp ce altul decola de pe aceeași pistă. A fost un aproape-accident.

    16 comentarii

  1. Andreea Liptak parcă e tipa aia pe care a dat-o ProTV afară pentru că se băgase în MLM-ul Nu Skin? Ce drăguț că acum are păreri.

      (Citează)

  2. Prima stire nu are link?

      (Citează)

    • Cauta angel investors și Uber. Vezi cum unii cu $5000 jos au luat €25M! :-)

      investitorii au posibilitatea sa recupereze cu un singur startup întregul fond, si asta pentru ca investesc in sute de startups anual și majoritatea nu au același success.

      Overall e vorba de multipli, probabil pana in 10x pentru un fond întreg.

        (Citează)

  3. Kinsey Wolanski a câștigat 1 mil. followeri după ce a apărut îmbrăcată sumar in timpul finalei Champions League de aseară – https://www.instagram.com/kinsey_sue/ – la sfârșitul meciului avea 548k followers, acum are 1.6m .

      (Citează)

  4. Ultimul link e clickbait.

      (Citează)

  5. george:
    Kinsey Wolanski a câștigat 1 mil. followeri după ce a apărut îmbrăcată sumar in timpul finalei Champions League de aseară – https://www.instagram.com/kinsey_sue/ – la sfârșitul meciului avea 548k followers, acum are 1.6m .

    Acum are +1

      (Citează)

    • mai verifica o data…

      intre timp i-a fost sters contul (reclama la pornache)

      nu discut gusturi, dar mie mi s-a parut oribila fatuca… imi pare rau ca tocmai a ramas fara paine, dar asta e riscul meseriei cand vinzi cur pe insta

        (Citează)

    • Contul i-a fost hackuit, vezi https://twitter.com/kinseywolanski – după ce ajunsese la 2.5 mil followers, cu 2 mil. în mai puțin de 24 ore, este un exemplu pentru ce înseamna răspândirea informației si cum funcționează reclamele, acest moment va fi pomenit in multe prezentări legate de Social Media –

        (Citează)

    • site-ul ala care era scris pe ea, vitalyuncensored, este site de pornache si apartine iubitului ei.

      vom vedea, dar eu zic ca i-a fost suspendat contul

      mie mi se pare complet irelevant episodul, adica nu vad ce o fi de discutat ref la faptul ca 2 mio de barbati vor sa vada curul uneia…

        (Citează)

  6. Asta am spus si eu mereu: ne este frica de terorism, ne gandim daca sa vizitam locurile aglomerate din Paris sau Londra, dar sunt mai multi oameni care mor cazand pe scari, sau inecati cu monoxid de carbon. Cu toate astea nimanui nu ii este frica de cele din urma.
    Teroristii creeaza teroarea, massmedia o amplifica. Rezultatul ii multumeste pe teroristi si le da un imbold si mai mare. Terrorists win.

      (Citează)

  7. Nu inteleg faza cu pirate bay în afara de încăpățânarea unora ca… Nimic.

    E un site degeaba

      (Citează)

  8. Mi-am pierdut cinci minute din viata încercând să înțeleg ceva din linkul de la ultima stire. De mult nu am mai vazut un site asa de tâmpit. Cred ca sunt multe dar incerc eu sa le evit si imi reușește. Pana in seara asta. “Aproape accident” cu un începător in coordonarea traficului aerian, asta da stire…

      (Citează)

  9. Cum face bani un venture capitalist? Nu este link pentru vreun articol.

      (Citează)

  10. La venture capital, ai uitat sa scrii ca ca toate fondurile de investiții mai rețin anual 2% din banii băgați drept management fee, nu contează cum merge investiția, din profit iau 20-30% dacă investiția a atins un prag de performanță stabilit iniante.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus