un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Matilda – ep 30 / părerea femeilor despre 1 și 8 martie, Valentine’s Day și altele

6 Mar 2019  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Episodul acesta a ieșit chiar mișto. Am întrebat-o pe Matilda ce părere are despre 1 și 8 martie, Valentine’s Day și bărbații care se vaită de acest triunghi al morții și era să ne certăm în emisiune pe această temă.

Apoi am discutat despre cum poți călători ca #bogații, despre oameni care muncesc non-stop și nu-și iau deloc concediu, aurul țării, rating-ul S&P și altele.

Windows-ul a picat pe la minutul 6 (laptop nou, încă nu s-a mulat bine pe mine), dar am revenit și în clipurile de mai jos nu se cunoaște asta. Primele 6 minute au video luat ulterior din Facebook, la rezoluție mai slabă, minutul 6-7 are sunet mai nasol, dar asta este situația. Înveți făcând.

Puteți asculta doar sunetul prin Podbean, de unde puteți descărca și un fișier mp3.

Emisiunea este hostată și pe Anchor.fm

O găsiți și în Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

    19 comentarii

  1. Vagina Day, nu exista nici un sfant Valentin pe 14 februarie in nici o religie crestina.

      (Citează)

    • Nu exista mai multe religii crestine. Exista crestinism (religie) cu diverse biserici/confesiuni. Nu exista “religia crestina catolica”, “religia crestina ortodoxa” etc.
      Calendarul catolic l-a inclus pana in 1969. Calendarele luteran si anglican il includ si in prezent. Nu mai luati de bun tot ce cititi pe net, fara sa va documentati inainte.

        (Citează)

    • Serios? Ia du-te tu la papa de la Roma si la patriarhul biserii ortodoxe din Rusia si spune-le ca nu exista religii crestine. Si pe urma intreaba-i ce parere au despre luterani, calvinisti si anglicani. Du-te prin Transilvania si vezi cum e cu religia greco-catolica, strutocamila de religie catolica dar cu ritual ortodox – sau era invers?

      Sunt diferente mari intre bibliile religiilor crestine. Indeajuns de mari incat in evul mediu ne omoram intre noi din cauza lor.

      Apropo, luteranii si anglicanii se dau de ceasul mortii cu sf. lor Valentin? Nu au nici o treaba, i doare in cot. Doar pe la noi a ramas de preluat doar 4 iulie si suntem colonie americana completa.

      Daca biserica catolica vine si spune ca nu au destule dovezi sa considere ca a existat sf. Valentin, ce iti trebuie mai mult?!

        (Citează)

    • Sf Valentin este un nume dat acelei zile, ca să o recunoaștem. Ce se întâmplă atunci nu are nici o legătură cu religia sau cu vreun sfânt, deci ce rost are să ne cramponăm în acest aspect?

        (Citează)

    • “du-te tu la papa de la Roma si la patriarhul biserii ortodoxe din Rusia si spune-le ca nu exista religii crestine”.
      Boss, tu ai citit ce am scris? Nu există mai multe “religii creștine”, există “religia creștină”. Una. Papa si Patriarhul sunt amandoi creștini. Și nu mă interesează părerea lor despre luterani și calvini, că nu sunt ei deținătorii adevărului absolut.
      Și sunniții, și șiiții sunt musulmani. O religie, un Coran, un Profet. Asta nu îi împiedică să se omoare între ei pe motive religioase. Dar nu cred că zici că există 2 religii musulmane.
      În Transilvania vorbim despre Biserica Română Unită cu Roma, catolică de rit bizantin, aka Greco-Catolică. “Rit” = “forma exterioară a ceea ce e cultul creștin în fond“. Am pus bold ca să vezi că fondul e unul, adică “creștin”, manifestarea e diferită și se cheamă în diverse feluri.
      Faptul ca intrebi “sau era invers” spune mult despre cât te pricepi.
      “Apropo, luteranii si anglicanii se dau de ceasul mortii cu sf. lor Valentin”. Se pare că englezii sărbătoresc Valentine’s, sau la ce te referi cu “ceasul morții”? Dacă e echivalent ca importanță cu Crăciunul sau Paștele, dpdv religios? Evident nu, dar nu despre asta e vorba. Nu știu cum e la ei la biserică, dar presupun că pomenesc sfinții din calendar în slujba zilnică.

        (Citează)

    • De aia religia crestina e doar una, ca sa fie 1 papa si 1 patriarh, 1 rege (seful religiei in Anglia este regele/regina). Dar religia este una. Sigur ca da.

        (Citează)

    • Uniunea Europeana e numai una? Dupa logica ta sunt mai multe, ca Iohannis e presedinte, Macron si el etc.
      Deci pana acum ti-am demonstrat ca:
      – crestinismul e o singura religie (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religions_and_spiritual_traditions#Christianity)
      – ca Sf. Valentin apare in diverse calendare crestine
      dar tu o tii pe a ta. Rest in peace.

        (Citează)

    • Uneori e mai bine sa taci, pentru ca UE are organe de conducere unde sunt reprezentati toti. Deciziile luate sunt obligatorii pentru toata lumea din UE.

      Religiile crestine nu au asa ceva. Sefii lor nici macar nu se intalnesc sa discute, daramite sa decida ceva aplicabil in toate religiile crestine.

        (Citează)

    • Vezi ca habar n-ai? Si crestinismul are un boss unic, si ala se cheama Jesus Christ. Adica exact ce-mi vine sa exclam cand vad cat de “destept” esti.

        (Citează)

  2. Chiar daca nu mi-ai aprobat celalalt comentariu, nu te mai uita in toate directiile. E un tic super enervant pentru privitor. Ba te uiti la usa, ba la dulap.

      (Citează)

    • Păi spre deosebire de Matilda, eu trebuie să mă uit și la laptop, microfon și altele, așa că nu pot elimina complet asta. În rest sunt conștient că mă uit în diverse direcții, încerc să mă controlez și să fac dragoste cu camera.

        (Citează)

  3. Vezi ca ți-a scăpat un “i” în plus (cum poți călătorii),

      (Citează)

  4. Oh, boy ! Recunoști că ați rămas fără prieteni ?! .. și când ați vrea sa ieșiți și voi într-o seară în oraș nu găsiți pe nimeni disponibil ? .. eeee ?!

      (Citează)

  5. Moderează la sânge .. nu trece de Radu niciun comentariu negativ .. rușinică !

      (Citează)

  6. Pare rau ca inca nu ai luat banii inapoi de la TAP, super aiurea. Din ce am mai povestit si noi pe aici cu oamenii turismul nu e nici pe departe in top industrii si se si pleaca inca destul de mult din insule din cauza lipsei de locuri de munca.
    Mi se pare ca sunt tot mai faine discutiile voastre.

      (Citează)

    • Exista case de avocatura specializate in asa ceva, un coleg a avut probleme si din 600 de euro despagubire el a primit 450. Restul i-au luat avocatii, el le-a dat cateva date, actele doveditoare si in rest a rezolvat firma respectiva.

      Btw, pe unde se gasesc bilete de avion cu pret bun pentru Viena, de mini-vacanta noastra de Paste si 1 Mai?

        (Citează)

    • Nu-i bai, aștept. Am contactat TAP România, mi-au spus că mai sunt și alții în situația mea, au greșit portughezii ceva la dat banii înapoi.

      @Gaelex: ce zici tu sună a despăgubire pentru întârziere sau cursă anulată în aeroport. A mea a fost anulată în ianuarie, cursa era în mai. S-au retras din România, de fapt.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus