blog demisec cu note fine de tehnologie

Căutați o trotinetă electrică? Citiți review-ul de la Ninebot ES2. Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Știri despre tehnologie – 19 februarie 2019

19 Feb 2019  ·

ȘTIRI  ·

7 comentarii

  7 comentarii

 1. A fost licitație pentru trenuri cu bani europeni dar s-a anulat pe motiv de suspiciune de frauda.

    (Citează)

 2. Nu ma mira deloc faptul ca dupa reabilitarea sau constructia unei infrastructuri de transport de cale ferata nu se continua intr-o logica de om (oameni) sanatos la cap prin achizitia vehiculelor respective (tramvaie, locomotive, vagoane, rame automotoare) pentru a valorifica la maximum respectiva infrastructura. Si aceasta deoarece pana acum, asa s-au desfasurat lucrurile:
  – in Bucuresti s-au reabilitat pentru circulatie rapida liniile de tramvai pe Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Colentina, s.a., iar cea mai mare parte din vehicule (tramvaie) sunt vechi, cu durata de viata depasita.
  – Pe zone reabilitate ale culoarului IV de cale ferata (Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Predeal) unde s-ar putea circula cu viteze de pana la 160km/h, nu vad vehicule noi (cu exceptia ramelor Hyperion) care sa justifice cheltuirea atator sute de milioane de euro (poate miliarde).

    (Citează)

  • Lucrările de infrastructură și achiziția de vehicule sunt fonduri diferite. La fondurile europene e foarte clar ce ai voie și ce nu să plătești cu bani de acolo. Prin urmare, pentru a cumpăra tramvaie trebuie să accesezi complet alte fonduri.

   Cumva are logică, pentru că trenul trebuie să corespundă, indiferent dacă e nou sau vechi, șie. înlocuit atunci când nu mai corespunde. La fel și infrastructura, nu trebuie neapărat să circule un tern nou pe șină nouă, dacă infrastructura veche corespunde. Ea iurea în schimb când totul e vechi și nimic nu corespunde.

   Fondurile europene trebuie privite ca bani pentru ceva anume, așa cum este specificat acolo. De exemplu dacă vrei să repari un spital, s-ar putea ca fondurile pe care vrei să le accesezi să fie bune doar la pus polistiren și tâmplărie nouă, găurile din ziduri să nu poată fi decontate.

     (Citează)

 3. Si apoi site-urile vor bloca Chrome din a bloca site-urile din a bloca Incognito Mode?

    (Citează)

 4. La blender-ul luat ai incercat ceva cu gimbir ? Mie tot timpul imi raman fibre – bine am chestii ieftine.
  PS: La promotia actuala e si un Philips 1400w si 30k rpm la 350 ron.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus