un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

YouTube are grupuri ascunse de oameni care produc și vizionează clipuri cu minori

18 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

Un tip a făcut un clip video foarte elocvent despre una dintre marile probleme ale YouTube: clipurile cu minori, puse pe net doar pentru plăcerea unor pedofili, în care sunt înfățișați copii făcând diverse lucruri aparent inocente precum gimnastică sau jucându-se cu animale.

Puteți vedea mai jos cum există pe YouTube sute sau mii de astfel de clipuri, unele private, dar la care se poate ajunge din comentariile altor clipuri. Odată intrat în bucla aceea, toate recomandările includ clipuri cu minori. În comentarii, zeci de oameni arată momentele “interesante” probabil pentru pedofili, precum atunci când i se văd unui copil picioarele sau când stă într-o poziție remarcabilă.

Clipul lui Matt Watson încearcă să nu le arate în mod direct, dar vă dați seama ușor despre ce este vorba. Printre imagini, mi s-a părut chiar că văd și clipuri cu minori puși intenționat în anumite poziții, pipăiți și arătați camerei ca marfa din târg.

Este scandalos și grețos, dar asta este lumea în care trăim, iar YouTube pare să ignore cu succes problema, fiind ceva mai preocupați de a combate articolele cerute de UE privind drepturile de autor, în loc să investească miliardele de dolari profit pe care le generează în algoritmi care să identifice astfel de clipuri și să le șteargă imediat.

    24 comentarii

  1. Gata! Shift + Delete internet

      (Citează)

  2. Până la urmă sunt ascunse sau nu grupurile ?
    Tu sau Mat Watson v-ați deranjat cu un report pe clipurile din reportaj ?
    Nu? Las’ că rezolvă directiva UE în câteva luni, astea și gropile din cartier .

      (Citează)

    • Răspunsul la toate întrebările tale este în clipul video.

      Cât despre dat report, credeam că este clar că asta nu ajută cu nimic, YouTube fiind depășit de problemă. De fapt, zice și în clip asta, scandalul de mai sus este de câteva luni în discuție. În timpul în care dai tu un report, se uploadează trei clipuri și 10 pedofili fac laba.

      Soluția cea mai bună a fost asta de mai sus, care a arătat tuturor problema și s-a dus spre publicitate. Presiunea a făcut ca a doua zi câteva zeci de companii să întrerupă publicitatea, ceea ce a făcut ca YouTube să ia măsuri de amploare mai mare decât până acum. Și poate, dacă pierd bani, ceea ce doare, vor investi mai mult în algoritmii necesari.

        (Citează)

  3. Catalin Tanase

    18/02/2019 la 3:56 PM

    Din pacate, chiar daca aceste clipuri ar disparea de pe youtube, “pasionatii” genului vor gasi in alte surse, iar oamenii normali, care nu cauta astfel de clipuri, oricum nu le vor vedea in feed, deoarece YT tinde sa afiseze materiale legate de interesele utilizatorului

      (Citează)

    • https://youtu.be/O13G5A5w5P0?t=720
      ” I’m filling out a report and sending it out to as many news outlets as possible… ”
      Dar nu YT că poate găsesc o soluție.
      Ironia e că legăturile dintre clipuri sunt create în algoritmii YT de către audiența pedofilă și conținut e destul și în afara “grupurilor ascunse” .

        (Citează)

  4. Grupurile de mamici de pe fb sunt raiul pe pamant pentru pedofili.

      (Citează)

    • “Priviti aceasta poza cu toata zona genitala a copilului meu, ce ziceti de acea iritatie? Dati zoom sa vedeti mai bine”.

      am fost intr-un grup de “mamici”, am iesit dupa 2 scroll-uri.

        (Citează)

    • I-am atras atentia Ioanei Chisiu sa nu isi mai expuna si sa nu-si mai exploateze fetele, n-a inteles nimic.

      Ce ma enerveaza este Instagram, care sunt idioti si nu inteleg ca nu este ok cand Anna Lesko isi pupa baiatul pe gura.

        (Citează)

  5. Articolul asta ar trebui citit de o gramada de parinti care isi pozeaza si filmeaza copilul pentru like-uri. Nici nu stiam de asemenea grozavii pe Youtube, credeam ca e o zona destul de curata a Internetului.

    Ce e mai deranjant pentru mine e sa vad ca exista conturi de instagram ale unor copii, facute de parinti (mai mult sau mai putini celebri). Scopul conturilor? Pai sa faci o campanie si cu ala micu`, sa iasa un ban si de la el, nu doar de la mama intepenita in duck face.

    Serios oameni buni, daca un pedofil s-ar masturba la pozele inocente ale copilului vostru, v-ar mai arde sa il puneti tapet pe tot internetul, doar ca sa exemplifice noua colectie C&A kids sau alte porcarii? Asa mare e foamea de bani incat copilul ajunge sa fie “prostituat” de cand e in Pampers? Ar vrea copilul vostru sa ii vada toata lumea parcursul de cand era bebe pana cand termina gimnaziul?
    Intimitatea, acest dar care nu mai e pretuit…:-/

      (Citează)

    • Tu crezi ca aia cu conturile de instagram pentru copii nu isi dau seama ca o parte din audienta e posibil sa urmareasca altceva decat “vai, ce copil dragut”?

      Copilul meu are o singura poza pe net, in mod private, doar fatza. Are cont pe instagram pentru desene, dar i s-a spus clar sa nu puna vreo poza sau sa nu dea vreo informatie legata de casa/scoala etc.

        (Citează)

    • păi și-atunci cum să îl exploatez pentru bani, maddy?

        (Citează)

    • Ii pui un microfon in mana cum a facut gunoiul ala moldovean de Stratan care isi exploata fata in cel mai mizerabil mod, cu Ghita pe care il astepta la portita. Nu cred ca exista ceva mai dedicat pentru pedofili.

      Uneori copiii chiar trebuie protejati de parintii lor.

        (Citează)

    • Cred că multe clipuri nu sunt musai filmate de părinți. Pot fi și bone, rude șamd. Dar da, nu mă mir că mulți părinți sunt idioți sau măcar neinformați că se pot întâmpla astfel de lucruri.

        (Citează)

  6. Nu e nimic altceva decât o ipocrizie curată a unor părinți care vor să fie moderni.

    Îți lași copiii să se filmeze în costum de baie și să se pună pe net, și apoi urli că se uită pedofilii la ei.

    Păi cum zicea cineva mai sus, în primul rând ce caută copil sub 13 ani cu cont de instagram, youtube, ce-o fi. Și și dacă este, de ce nu îi monitorizezi să vezi ce postează?

    Oamenii nu realizează că pusul pe net e la fel de public ca și cum ar lipi cineva pe stradă afișe cu copilul tău. Dacă ar face asta cineva, cred că ar claca psihic, dar n-are nici o problemă cu a posta online, care e fix același lucru, dacă nu chiar mai rău, audiența fiind incomparabil mai mare.

    Nu înțeleg cu ce e vina YouTube la faza asta, youtube o platformă video, cât timp nu sunt acte explicite și părinții își lasă copiii să posteze așa ceva, youtube nu poate fi și tată, și mamă, și educator, și profesor.

    Ca și cu grupurile de mămici, aceeași porcărie, trebuie facebook să angajeze oameni care să educe mămicile că nu e ok să posteze genitalele copiilor pe net? Ăsta e nivelul de prostie?

    Prostia umană va găsi o cale, oricare ar fi ea, și astfel de cazuri vor fi tot timpul. Copii nesupravegheați au existat tot timpul, singura diferență fiind că azi audiența și consecințele pot fi mult mai serioase decât în alte vremuri.

      (Citează)

    • manu144x: Nu e nimic altceva decât o ipocrizie curată a unor părinți care vor să fie moderni.

      Îți lași copiii să se filmeze în costum de baie și să se pună pe net, și apoi urli că se uită pedofilii la ei.

      Un om normal nu trece prin viață temându-se că peste tot sunt pedofili, hoți sau oameni rău intenționați. Nici nu este normal să gândești așa. Astfel de clipuri video, care informează despre astfel de probleme, sunt importante.

        (Citează)

  7. La câte video-uri sunt uploadate pe minut sa nu te mire ca nu se va face mai nimic. Un algoritm care sa detecteze acest comportament este greu de realizat, cum faci diferența intre un videoclip cu Macaulay Culkin care se bărbierește in Home Alone cu imagini ofensatoare ca in exemplele date de tine.
    Ar urma sa interzică toate filmele in care apar minori.

      (Citează)

    • Cât de greu poate fi să recunoști copii într-un clip? Dacă dai o căutare după copii în Google Photos, îți recunoaște imediat fotografiile, deci algoritm au.

      Apoi algoritm care să vadă comentariile cu prea multe timestamp-uri, algoritm care să vadă trafic din prea multe rețele diferite și alt asemenea comportament anormal.

        (Citează)

  8. Nu mi se par a fi ASCUNSE. Eu cred ca lumea e plictisita si nevorbita si cauta mizerie unde nu exista. Fratilor, luati-o mai moale. Fete de 14-16 ani sau mai mici in costume de baie nu e pedofilie. Poze cu copii sunt in reviste din 60, nu mai ascultati de toti panicarzii retarzi ai internetului.

      (Citează)

    • Ca sa duc analogia ta pana la capat: aici nu e vorba pur si simplu de revistele din anii 60 care contin intamplator poze cu copii. E ca si cum ai gasi intr-un sertar de la Biblioteca Nationala o colectie de reviste de-astea de care zici tu, pline de postit-uri care trimit direct la anumite pagini, de sublinieri, de zone din poze incercuite cu markerul, cu comentarii obscene pe margine, si pe alocuri cu numere de telefon scrise cu pixul insotite de textul “inchirieri casete video”

        (Citează)

    • Bai, ești pe bune?
      Tu citești înainte, gândești înainte?
      Numai văzut timestamp-urile cu pozițiile indecente?
      Ok, tipul e un pic teatral dar are dreptate.
      A mai zis cineva că Facebook sau google nu pot fi și mama și tată. Corect. Dar atâta timp cât pot elimina, folosind un algoritm, videourile de acest gen, e de datoria lor sa o facă. De ce, pentru că omenirea a progresat cu ajutorul oamenilor mai deștepți și mai puternici și care nu i-au lăsat pe proști să moară sau să își facă rău singuri.

        (Citează)

    • @Ciocanul: tu gândești ca un om normal, vede un copil făcând gimnastică și zice “asta e plictisitor”. Un pedofil se uită la același clip și are o erecție. De aici și până la a avea rețele de oameni care exploatează copiii în mod special pentru asta e doar un pas.

        (Citează)

  9. O parte din mine spera ca YT stiu de existenta acestei lumi subterane si ca o lasa acolo pe post de “honeypot”, pentru a atrage pedofili si a-i raporta autoritatilor, care apoi pe baza unui profil sa le gaseasca si activitatile mai explicite.

    Dar probabil nu e asa, e doar o alta bucata de youtube scapata de sub control.

      (Citează)

  10. manu144x: Ca și cu grupurile de mămici, aceeași porcărie, trebuie facebook să angajeze oameni care să educe mămicile că nu e ok să posteze genitalele copiilor pe net? Ăsta e nivelul de prostie?

    Tu vorbesti de acelasi faisbook care se crizeaza cand apare juma de sfarc intr-o poza ?

    Ala e strict interzis, dar genitalele copiile sunt “fair game” ?

      (Citează)

  11. Este total fals. 99.9999% din pozele sau filmele cu copii puse pe net sînt pt că părinților le place să pună poze cu copii pe net. Simplu. Iar copiii înșiși de pe la 8 ani sau cînd pun mîna pe un telef, umplu internetul de poze (mă rog nu toate site-urile, că unele verifică vîrsta, dar destule).

    Mi se pare una din cele mai mari imbecilități chestia asta cu pedofilia. Există 0.01% pedofili și 99.99% vieweri legitimi dar deh… pedofilia sare în ochi ?

    nu cumva ar tb să interzicem copiiilor să mai iasă pe stradă, să nu-i răpească un pedofil ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus