un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook Messenger are și aplicație stand-alone de Windows

19 Feb 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Dacă vreți să reduceți timpul petrecut pe Facebook, dar nu puteți pentru că folosiți Messenger din plin, ar trebui să încercați aplicația Messenger de Windows, cea oficială, disponibilă gratuit în Microsoft Store.

Am instalat-o curând și sunt foarte încântat de ea. Ca interfață, arată similar cu pagina de web pentru messenger, adică ai toate conversațiile într-un panel în stânga, iar mesajele conversației selectate în panelul mai mare din dreapta. De fapt, din experiența anterioară cu aplicații din Store, probabil că este chiar o pagină web ce rulează într-un browser minimalist, dar o face mai bine și mai rapid.

De ce să nu utilizați totuși direct serviciul web? Pentru că aplicația Messenger este de sine stătătoare, adică puteți ajunge rapid la ea folosind alt-tab, pe când în browser trebuie să-i găsiți întâi tab-ul. Apoi, eu prefer cât mai multe programe care mă scot din browser, că prea multe rulează acolo. Fiind în afara browserului, nu mai pierdeți nici timp căutând prin tab-uri și fiindu-vă distrasă atenția, iar o mică bulă de notificare în tasbar-ul Windows-ului vă spune când aveți mesaje noi.

Găsiți în Store aplicații dedicate și pentru Facebook, Instagram, WhatsApp și altele, dacă vă avantajează acest sistem.

    25 comentarii

  1. “De ce să nu utilizați totuși direct serviciul web? Pentru că aplicația Messenger este de sine stătătoare, adică puteți ajunge rapid la ea folosind alt-tab, pe când în browser trebuie să-i găsiți întâi tab-ul. ”
    In Chrome intru pe “More tools…” “Create shortcut…”, bifez “Open as window” si gata, am aplicatie pentru ce site vreau. Asa folosesc Deezer, Messenger etc.

      (Citează)

    • Ha, chiar util shortcut-ul. Thanks!

      alunelu:
      “De ce să nu utilizați totuși direct serviciul web? Pentru că aplicația Messenger este de sine stătătoare, adică puteți ajunge rapid la ea folosind alt-tab, pe când în browser trebuie să-i găsiți întâi tab-ul. ”
      In Chrome intru pe “More tools…” “Create shortcut…”, bifez “Open as window” si gata, am aplicatie pentru ce site vreau. Asa folosesc Deezer, Messenger etc.

        (Citează)

    • Nu-i rea ideea. Eu n-am reușit însă niciodată să păstrez curată o fereastră dedicată de Chrome, mereu apar și alte tab-uri în ea, uneori pentru că acolo deschide browserul linkuri noi.

      Aici nu trebuie să deschizi deloc browserul.

        (Citează)

    • Radu, daca faci cum zic eu, nu poti deschide taburi noi in fereastra respectiva, nu ai bara de adresa, taburi, butoane etc., nu trebuie sa deschizi browserul – ai shortcut pe desktop cu faviconul sau poti sa pui pin pe taskbar.
      Vezi aici: https://imgur.com/a/a9KIQsR

        (Citează)

    • Am înțeles, mulțumesc! Probabil voi aplica trucul acesta pentru fereastra de Analytics sau Twitter.

        (Citează)

    • O altă unealtă utilă în acest sens e https://applicationize.me/now care generează o extensie de Chrome cu website-ul dorit și oferă și câteva opțiuni de customizare.

        (Citează)

  2. Eu folosesc Rambox tocmai pentru a grupa toate serviciile pe care comunic. Merge si cu “mute all” e fain… https://rambox.pro/#home

      (Citează)

  3. Este o MIZERIE.

    Vorbesti pe telefon, vii acasa, vrei sa continui discutia si iti crapa de nspe ori pana ajunge la zi. Daca iti ajunge la zi si nu trebuie dezinstalat si reinstalat.

      (Citează)

  4. Este o porcarie de aplicatie mai ales cand cineva iti trimite fisiere si ele dispar, dar pe telefon si web sunt prezente. Sa nu mai zic ca de multe ori nu se sincronizeaza doar cand vrea el….

      (Citează)

  5. Eu cred că-i de la voi, eu n-am nici o problemă cu sincronizările.

      (Citează)

  6. Eu folosesc Caprine de la https://sindresorhus.com/caprine
    Cumva tot iti incarca un fel de browser cu messenger-ul dar ai mai multe setari disponibile.

    Si asta combinat cu pluginul “Hidechat for facebook” in browserul principal, care ascunde si blocheaza orice notificari/message ce tin de messenger.

      (Citează)

  7. Sunt OK aplicatiile de desktop. Ca alternativa, folositi Opera, care are FB Messenger si Whatsapp integrate in browser: https://i.imgur.com/BK2DaMH.png

    Engine-ul cu care randeaza Opera e identic cu cel de Chrome, deci nu pierdeti nimic din functionalitate.

      (Citează)

    • Eu folosesc Chrome din alte motive: o combinație de extensii ce-mi sunt utile (Hover Zoom etc), faptul că Chrome știe toate parolele mele la diverse site-uri, că sincronizează istoricul între PC-uri și mobil, că are cardurile mele reținute șamd. Am încercat Firefox pe laptop și parcă-mi lipsea o mână.

        (Citează)

    • @nwradu să știi că și opera poate folosi (cam) toate pluginurile de Chrome. Excepțiile sunt foarte puține.

        (Citează)

  8. Incearca Franz. Eu il folosesc pt messenger, whatsapp si telegram.

      (Citează)

  9. Gaelex:
    Windows 10, instalat frumos, SSD, 8Gb de ram, curatat periodic de mizerii.

    Poate ai probleme cu SSD-ul.
    Mie mi-a mers odata foarte greu calculatorul, credeam ca e de la memorie, dar de fapt era hardul pe duca.

      (Citează)

    • Al naibii SSD stie cand folosesc Messenger si fix atunci face figuri. La Chrome, Netflix, utorrent pus sa descarce pe hard disk, Excel nu are nimic de comentat. Doar la Messenger.

      E clar ca aplicatia pentru Windows este facuta mizerabil.

        (Citează)

  10. Ma mir ca nu folosește nimeni noul Opera care are integrate Whatsapp web și Messenger Facebook standalone și de cam multișor..

    Apoi mai este Trillian mult mai puțin gurmand în resurse..

      (Citează)

  11. Gaelex: Al naibii SSD stie

    Browswerul Opera are module Facebook si Whatsapp stand-alone functionale si bine integrate.. nu extensii

    Trillian e deasemenea o solutie buna de pe vremea cand Yahoo Messenger facea legea..

      (Citează)

  12. Nu îmi place versiunea asta, e prea pixelată… :P

      (Citează)

  13. 300 de MB pentru un webview, sa moara bibi ce au pus in el tot spywareul din 20010 incoace? Pt comparatie aplicatia netflix are 7 MB.

      (Citează)

  14. De multe ori ma gasesc urmarind aiurea feed-ul paginii facebook dupa ce am avut initial doar intentia de a vedea mesajele primite. Foarte utila aplicatia pt windows.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus