blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Atenție că taxa anuală de parcare în Sectorul 4 nu se plătește odată cu impozitele

23 Jan 2019  ·

AUTO  ·

4 comentarii

Dacă locuiți în sectorul 4 și aveți loc de parcare alocat de primăria de sector, atenție că acesta nu se plătește odată cu celelalte impozite și taxe, cel puțin nu online.

Eu am primit prin poștă o decizie de impunere ce includea sumele pentru taxa de salubrizare, impozitul pe clădire, pe auto și pe “teren folosință persoane fizice”. La o privire neatentă, aș fi putut presupune că ultimul element este taxa de parcare. Nu este.

Un anunț pe site-ul mobilitateurbana4.ro spune că taxa de parcare nu se regăsește pe acea decizie de impunere și că nu se plătește la Direcția Generală de Taxe și Impozite pentru că serviciul de parcări a fost preluat de Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 și, nu știu… e prea nouă direcția sau ceva.

Dacă vreți să plătiți parcarea pe 2019 online, o puteți face direct pe site-ul lor, aici. Introduceți CNP-ul și vă apare direct interfața de plată în care nu pot decât să bănuiesc că se plătește taxa pentru 2019, nu altceva. Dacă nu o plătiți până la 31 martie 2019, contractul de parcare este reziliat și altcineva vă poate lua locul. Cândva în viitor se va putea plăti și prin ghiseul.ro.

Aș fi putut paria că se poate plăti numerar la sediul lor, care acum este la etajul 1 din centrul comercial Grand Arena (pe Bulevardul La Mama Naibii, adică Metalurgiei 12-14), dar pe site nu scrie așa ceva. Se poate plăti la niște stații SelfPay amplasate prin diverse Mega Image-uri.

PS4 a tot schimbat structura serviciului de parcări, mi se pare că în fiecare an are altă structură. Mai nou a trecut pe această Direcție, s-au refăcut contractele și se pare că au fost trimise prin curier (cu ridicare de la sediul curierului, undeva pe Șos Olteniței, dacă ați primit aviz în acest sens). Împreună cu contractul va veni și un card de parcare al cărui rol nu-l înțeleg foarte bine, este ca un card de fidelitate cu cod de bare.

Eu am schimbat contractul prin vară, când am trecut locul pe noua mașină. A mers rapid treaba. Am trimis un email întrebând care-i procedura, mi s-a răspuns în mai puțin de o oră cerându-mi-se niște acte, le-am trimis scanate și după vreo 2 zile a fost gata noul contract. Am primit acum în decembrie și aviz că trebuie să ridic ceva de la curier, dar nu m-am dus (am ratat avizul); bănuiesc că voi găsi acolo doar cardul.

Am fost cândva acolo. Nu înțeleg ideea de a trimite prin curier doar un aviz de ridicare a unui plic de la sediul curierului și asta în termen de 3 zile, dar na, unele lucruri sunt misterioase. Am găsit cu greu sediul Sameday de acolo, că nu-s bine marcate numerele străzii; este în casa de aici. A fost aceeași experiență ca la Poștă, adică un ghișeu înalt, peste care abia vedeam, și o angajată care a cotrobăit în foarte multe plicuri înainte de a mi-l înmâna pe al meu. Bănuiesc că tot acolo se fac și acum trimiterile.

Tot pentru parcări, PS4 a mai creat și o aplicație online care-i destul de bună pentru că include o hartă detaliată a sectorului 4, cu numărul fiecărui bloc bine trecut acolo. Puteți vedea pe hartă toate locurile de parcare din sector și, dacă doriți unul disponibil, puteți să faceți cererea chiar de acolo. Bineînțeles, trebuie să aveți domiciliul la maxim 250 de metri și actele mașinii pe acea adresă.

Totul mi se pare mai complicat decât ar fi cazul, dar teoretic nu faci asta prea des, ci maxim o dată pe an.

  4 comentarii

 1. Masina nu trebuie sa fie pe adresa din sectorul 4. Eu de exemplu am domiciliul in Galati dar mi-am facut viza de flotant pe adresa din sectorul 4. Masina e la fel inmatriculata pe Galati si mi-au dat loc de parcare. Fara atentii sau interventii din partea nimanui

    (Citează)

 2. mie (si nu numai mie) mi-a venit cardul de parcare direct acasa (acum o sa ptamana si ceva cred).
  rolul lui (cel putin in teorie) e sa il pui in parbriz in timp ce iti folosesti locul de parcare pentru a putea inspectorul sa te gaseasca mai repede in baza de date si sa nu te amendeze pentru ocuparea fara drept a unei parcari.
  in practica, nu stiu de ce nu se cauta dupa numarul de inmatriculare (care e si mai vizibil si la fel de unic).

    (Citează)

 3. john2381:
  mie (si nu numai mie) mi-a venit cardul de parcare direct acasa (acum o sa ptamana si ceva cred).
  rolul lui (cel putin in teorie) e sa il pui in parbriz in timp ce iti folosesti locul de parcare pentru a putea inspectorul sa te gaseasca mai repede in baza de date si sa nu te amendeze pentru ocuparea fara drept a unei parcari.
  in practica, nu stiu de ce nu se cauta dupa numarul de inmatriculare (care e si mai vizibil si la fel de unic).

  Mai era un ban de mancat

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus