un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Matilda / episodul 21 – ce dați colindătorilor și filme vechi și bune

12 Dec 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Eu nu prea deschid ușa colindătorilor, dar Matilda insistă să facem asta. Și atunci vine întrebarea: voi ce le dați, bani sau dulciuri? Câți bani? Ce dulciuri?

Apoi am vorbit despre cum aș vrea să văd filme vechi și foarte bune, dar nu pot legal, că nu am unde, iar la televizor mi se dă Singur Acasă pentru a mia oară (moartea creierului!). Am o listă de zeci de filme foarte bune pe care mi-ar făcea plăcere să le văd sau să le revăd, dar nu am cum și de unde.

Abonare: http://bit.ly/2RBcHBg

Puteți asculta doar sunetul prin Podbean, de unde puteți descărca și un fișier mp3.

Emisiunea este hostată și pe Anchor.fm

O găsiți și în Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

    22 comentarii

  1. filmele le poti lua de pe torrente, lol, daca nu le gasesti nici pe netflix si nici pe vreo alta platforma atunci tu nu te mai uiti? =))

      (Citează)

    • În principiu, da. Sunt foarte mulți ani de când n-am mai piratat cam nimic, că plătesc pentru muzică și jocuri, iar filme văd la cinema și Netflix și HBO.

      De ce aș fura ceva doar pentru că nu-l pot avea altfel?

        (Citează)

  2. Desi e vorba de filme vechi, eu zic sa acordati o sansa filmului “Balada lui Buster Scruggs”, – un fel de culegere de sase western-uri, scurt metraje filmate ini stil clasic, ce merg de la comedie neagra la drama.

      (Citează)

  3. Chiar daca nu il atrag pe Radu cowboy-i (si asta e foarte bine!), dupa cum auzii mai spre finalul discutiei

      (Citează)

  4. Primesc un numar mic de colindatori pe care ii omenesc cu cate 5 lei de persoana. Daca aud pe scara ca unii canta char misto, gen cor de tineri talentati, deschid usa si le dau 50 lei/grup.
    Nu sunt chiar Grinch, dar nici colindătorii nu sunt toți chiar colindatori. Cand majoritatea sunt doar după bani, și cântă fără nici o tragere de inimă, nici mie nu prea îmi vine să-i primesc pe toți. Sărbători fericite!

      (Citează)

  5. De ce ai primi colindători în 2018 dacă ai mai mult de 12 ani…?! A, “magia sarbatorilor” and all that BS…
    Pt mine e cea mai chinuitoare perioada a anului, detest “sarbatoarea” asta mercantila și total golita de conținut.
    Atâta “bună dispozitie” și bunatate aparentă, prefăcătorie, mai rar. Măcar în restul anului nu încercăm sa păcălim pe nimeni.
    La fel, vad adulți fermecați de aceasta atmosferă, cum de te pot binedispune niște luminițe pe strada și muzica de crăciun, colinde, aglomerație, consumerism nesustenabil, excese de toate felurile, șamd, ma depaseste.
    Singurul aspect pozitiv sunt zilele libere.
    #grinch #leavemealone #ihatehappypeople

      (Citează)

    • Cred că atitudinea ți-o poți face singur privind lucrurile frumoase ale vieții și având plăcerea de a te înconjura cu lucruri plăcute. Altfel, despre ce mai e viața? Stresul cu munca și banii?

        (Citează)

  6. trollezi, e misto filmul.

      (Citează)

  7. Dulciuri?? Ți le dau de cap, crezi ca se colinda pe sărăcie?
    Lucrezi în IT ai bani

      (Citează)

  8. Singura listă interesantă de filme vechi: https://www.imdb.com/list/ls063897187/

    Pe postul TV Paramont și TNT sunt multe filme vechi, de la anticele filme de acțiune cu Bruce Lee până la vechiul Jurassic Park sau Gremlins.

      (Citează)

  9. Colindatorii sunt foarte multumiti cand primesc bani. Nu dulciuri.

      (Citează)

  10. Lawrence of Arabia e pe netflix bre.

      (Citează)

  11. Total de acord Radu, tocmai d-asta zic, încerc sa nu ma las purtat de val și sa fac “ce face lumea”. Îmi voi petrece vacanta făcând lucrurile care îmi plac mie, indiferent de perioada din calendar.

    nwradu:
    Cred că atitudinea ți-o poți face singur privind lucrurile frumoase ale vieții și având plăcerea de a te înconjura cu lucruri plăcute. Altfel, despre ce mai e viața? Stresul cu munca și banii?

      (Citează)

  12. Da și nu. Tinto Brass anyone? Nu e nici hard-core, dar nici chiar o pierdere de vreme.

    nwradu:
    Softcore? Alea sunt chiar pierdere de timp.

      (Citează)

  13. De ce aș fura ceva doar pentru că nu-l pot avea altfel?

    daca nu poti avea ceva altfel decat furand, logic este sa-l furi – tocmai ai exemplificat ceeea ce cred ca e singura situatie in care se poate justifica furtul, bre. :)

    cam toate lucrurile pe care oamenii le fura le pot avea si in alt fel, numai ca este nevoie de un efort pe care ei nu vor sau nu sunt capabili sa-l faca, si tocmai lipsa acestui efort face furtul sa fie neetic.

    daca insa cineva nu poate sub nici o forma, in nici o versiune a realitatii, sa obtina ceva, atunci cred ca furtul este justificat.

    de exemplu, in cazul asta cu filmele vechi, daca nu se gasesc nicaieri inseamna ca nimeni nu mai face bani din ele, deci daca tu le furi de pe torente, nici macar nu faci o paguba cuiva.

    mie imi rezulta ca e super ok sa iei filme care nu se gasesc altundeva de pe torente.

      (Citează)

  14. Marean: daca insa cineva nu poate sub nici o forma, in nici o versiune a realitatii, sa obtina ceva, atunci cred ca furtul este justificat.

    inainte sa sariti in sus la asta, intrebati-va de ce Prometeu, care a furat focul de la zei si l-a dat oamenilor, nu a fost considerat “hoț” de nimeni niciodata.

      (Citează)

  15. Ca veni vorba de filme. Am Netflix, dar il deschid rar. La fel si cu HBO-ul. As vrea Hulu si SyFy ce-i drept.
    Insa pana atunci va recomand cu toata inima Mubi (.com). E o platforma de cinematografie cum eu nu mai stiu alta. Merita banii in locul Netflixului, de ex.

      (Citează)

  16. Cred ca se scrie corect “mi-ar face placere”, in loc de mi-ar facea. A nu se confunda cu “mi-ar placea”. Infinitivul verbului este “a face”.
    Nu sunt gramar nazi, nu mi-o lua in nume de rau.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus