un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Puteți bea cafea vieneză în București pentru încă trei zile

9 Dec 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Întrerupem programul uzual de duminică pentru următoarea știre: dacă vă este poftă de cafea și/sau de Viena, la București este în aceste zile un pop-up cafe cu cafea vieneză, organizat chiar de Austrian Airlines. Problema este că mai ține doar până marți, 11 decembrie, așa că, dacă vreți un einspanner, mai sunt doar aceste trei zile.

Numit Cafe Viena, se găsește în interiorul cafenelei Beans&Dots, în Palatul Universul de pe strada Ion Brezoianu 23-25, la mezanin. E complicat de spus cum se ajunge acolo; intrarea este printr-un gang, iar cafeneaua la mezaninul clădirii de birouri. Sunt semne care indică drumul.

Noi am fost ieri. Găsiți 5 specialități de cafea vieneză, preparate chiar de o austriacă ce deține o cafenea în Viena. Cu această ocazie am aflat și ce este un einspanner, o cafea pe care am văzut-o des în meniurile de prin Viena, dar nu am luat niciodată, neștiind exact ce presupune. Este o cafea preparată de ei cu frișcă și zahăr pudră.

Am băut trei cafele în total. Cea mai bună a fost acel Fiaker, cafea neagră cu frișcă și un strop de coniac. A venit separat un pic de Courvoisier într-un pahar și l-am turnat peste cafea, amestecând ușor. Luați câteva guri de frișcă și coniac amestecat prin ea, folosind lingurița; este foarte bună.

Maria Theresia este cafea neagră cu lichior de portocale (foloseau Cointreau, care e un triplu-sec cu aromă de portocale). Puteți cere și cu frișcă, dacă vreți.

Dacă vreți chiar cafea clasică, Wiener Melange și Einspanner sunt de ales. Aveau și tort Sacher, dar îi lipsea stratul de gem din interior. Merge ok chiar și așa cu cafeaua. Văd în propriile fotografii că există și o tombolă la adresa cafea.austrian.com, unde se pot câștiga bilete de avion și o excursie la Viena.

Sper să văd mai multe astfel de pop-up-uri în București, mi-ar plăcea să descopăr obiceiurile în ale cafelelor din alte țări.

    3 comentarii

  1. Uzual, în Viena, se bea melange.

      (Citează)

  2. Deci de fapt e un concurs și promovare în spate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus