blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul de YouTube.

Am văzut noile ROG Delta și perifericele TUF Gaming de la Asus

7 Dec 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

ROG Delta sunt noile căști de top de la Asus și le-au ieșit bine de tot. Arată bine de tot cu acea formă triunghiulară (de unde și numele Delta, bănuiesc) a cupelor, iar iluminatul Aura le-a ieșit foarte bine, îmbinările cu LED-urile multicolore ale acelui contur luminos sunt foarte reușite.

Iluminarea, apropo, este RGB și inclusiv cu mai multe culori în același timp pe căști, cu o trecere foarte graduală între segmentele conturului încât nici nu-mi dau seama bine câte segmente sunt.

Partea și mai bună este la hardware. ROG Delta au un singur conector USB-C, deci sunt compatibile și cu telefoanele mobile cu astfel de port, iar în interior conțin un modul ESS 9210 Sabre cu patru convertoare digital-analog ce obțin un raport semnal-zgomot de 127 dB, cel mai mare din piață. Un raport semnal-zgomot foarte mare înseamnă că și cele mai slabe sunete oferite de joc vor trece cu bine prin conversia digitală și vor fi redate de difuzoarele căștilor (50mm neodymium, incinte acustice etanșe, 20 Hz – 40 kHz), așa că un jucător cu astfel de căști pe cap își va auzi inamicii mai de departe.

Microfonul este detașabil, iar pe una dintre cupe se află butoane de reglaj al volumului, iluminare on/off și microfon on/off.

Pachetul include și un adaptor de la USB-C la USB-A (pentru console sau alte PC-uri), plus două seturi de cupe, una mai groasă decât cealaltă, că poate vreți o “pernuță” mai groasă peste ureche. Le-am pus pe cap, mi s-au părut foarte confortabile și foarte ușoare, abia dacă le simțeam. Uneori căștile de gaming atârnă greu pe cap, dar nu este cazul la ROG Delta.

Performanța costă, în acest caz 995 de lei la PC Garage. În viitor vor apărea în piață și ROG Delta Core, căști cu conector jack normal, fără iluminare Aura și fără convertoarele digitale, deci mă aștept ca acelea să fie mai ieftine.

Gama TUF

Asus înlocuiește gama Cerberus de periferice cu cea numită TUF – The Ultimate Force. Nu este numele unui nou grup de super-eroi, ci mai degrabă felul lor de a arăta că această gamă este gândită pentru durabilitate.

De exemplu, mouse-ul TUF Gaming H5 are microswitch-uri Omron ce rezistă la 50 de milioane de click-uri. Design-ul este unul ambidextru, există zone ce oferă un grip mai bun mâinii, piciorușele sunt din teflon pentru o alunecare mai bună pe mousepad, iar senzorul are 6.200 dpi.

Are în total 6 butoane și poate reține trei profiluri de configurare. Costă în jur de 180 de lei, dar acum la eMAG este 159 de lei.

Tastatura TUF Gaming K5 are o membrană ce simulează o tastatură mecanică (“mech-brană”), iar tastele au o cursă de 3,7 mm. Are iluminare Aura cu 5 zone distincte. Rezistă la până la 60 ml de apă vărsată, tastele au o acoperire specială pentru a rezista în timp șamd. Ar trebui să coste în jur de 350 de lei.

Mai sunt și căștile TUF Gaming H5: sunet virtual 7.1, difuzoare de calitate, iluminare Aura discretă, conector jack. Au două microfoane, unul integrat pentru apeluri de voce și altul detașabil pentru gaming. Costă 450 de lei la PC Garage.

5-ul din denumire mă face să intuiesc că probabil în viitor vor apărea și seriile 3 și poate 8, cu alte specificații.

Iată și fotografii cu un sistem făcut de Asus din componente TUF, că există și gama TUF de componente hardware. Are un GTX 2070 în interior, placă de bază TUF Z390-ProGaming, procesor Core i7-9700K și sursă ROG Thor. Coolerul de pe procesor este un ROG Ryujin 360 de 1.400 lei, are și un mic ecran OLED pe el unde este afișată acum sigla TUF.

  1 comentariu

 1. RTX, nu GTX.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus