un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Matilda – episodul 18 / documentarele ca entertainment, cozi la IKEA și BF

22 Nov 2018  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

La început am prezentat câteva lucruri cumpărate de Black Friday șî primite până la înregistrarea emisiunii. Apoi am povestit ce era prin IKEA sâmbătă seara (cozi legendare, desigur) și am trecut la un subiect interesant: cum documentarele au ajuns o formă plăcută de entertainment. S-a dus vocea liniștită de la Teleenciclopedia, documentarele de acum sunt palpitante, făcute cu buget mare, bine povestite și prezentate din toate unghiurile necesare.

Recomandăm: The People vs OJ Simpson, The Vietnam War, Wild Wild Country, WW2 in Colour șamd despre care am mai scris și pe aici.

Puteți asculta doar sunetul prin Podbean, de unde puteți descărca și un fișier mp3.

Emisiunea este hostată și pe Anchor.fm

O găsiți și în Spotify, iTunes, Google Podcasts și alte servicii.

    11 comentarii

  1. Radu, hai sa-ti spun secretul dezlipirii etichetelor autoadezive: le incalzesti cu uscator de par. Adezivul de sub ele se va inmuia si dezlipesti foarte usor apoi eticheta. Bonus: cu o carpa poti sa stergi adezivul care mai ramane, cat mai e este inca maleabil de la caldura.
    Cu placere :)

      (Citează)

    • cum ajung acasa incerc asta si daca e asa cum zici, iti dau personal un pupic :))

      eu pe unele nici cu apa calda nu reusesc sa le dezlipesc, de obicei ajung invariabil la diluant, ceea ce ma seaca pt ca miroase in casa dupa aia

        (Citează)

    • @corny: mulțumesc, dar am lipit și dezlipit câțiva zeci de metri pătrați de autocolant cu tatăl meu și știam asta :P

      Ce zici tu merge la etichete plastifiate. Cele de hârtie nu se dezlipesc așa ușor, mai ales dacă sunt lipite de ceva poros. Iar aceasta este lipită pe o altă hârtie.. s-ar putea să nu meargă.

      Altele, cum sunt alea de la IKEA de pe pahare—lua-le-ar naiba—nici măcar la căldură :P

        (Citează)

  2. Ikea de pe Pallady nu se deschide acum pentru ca nu au avizele in regula, de la utilitati si de la drumuri/circulatie. De ex. racordul electric in momentul de fata este doar unul temporar (luat pe avizul organizarii de santier), neexistand inca o solutie pentru unul permanent. Iar cu circulatia este destul de complicat pentru ca trebuie luat in calcul fluxul mare dinspre autostrada etc. Nu se poate folosi iesirea actuala a complexului comercial pentru ca e subdimensionata si periculoasa.

    In plus, in zona se aglomereaza constant. Deja au inceput lucrarile pentru un viitor Leroy Merlin pe locul fostului Policolor. Si pana la Auchan va fi un mare centru comercial care va include cel mai probabil un Lidl, un Kaufland si un… mall. Inca se negociaza, dar draftul planului general exista.

    Si apropo de Ikea, stiati ca parterul este de fapt o parcare acoperita? Magazinul incepe de la etaj.

      (Citează)

  3. Making a murderer. Foarte captivant. E facut de Netflix.

      (Citează)

  4. Sunt ceva probleme cu drumul de acces/parcarea comuna cu cei de la Auchan. De aia au intarziat cu deschiderea magazinului Ikea 2. Altfel ei ar putea deschide si maine.

    Oricum ar trebui gandit mai bine accesul acolo. Si acum e jale cand vrei sa faci stanga de pe Pallady spre Jumbo, Auchan etc

      (Citează)

  5. Any eticheta se rezolva cu WD40 sau benzinuri usoare. Nu am intalnit eticheta al carei adeziv sa nu poata fi scos de WD-40

    Ceva similar cu WD-40 se numeste Hraniclean01 – nu facem reclama, cine cauta gaseste. Si miroase mai frumos decat WD-40 . Chiar floral as zice :)

    Si ambele sunt safe si pentru vopseluri, mobila, PAL, MDF vopsit etc.

    Va pupa mesteru’

      (Citează)

  6. Se văd toți burgerii pe care i-ai mâncat de-a lungul vieții :)

      (Citează)

  7. un muc:
    Se văd toți burgerii pe care i-ai mâncat de-a lungul vieții :)

    Credeam ca zici ca i se vede “un muc”

      (Citează)

  8. Osho ala e un gunoi care trebuia sa moara in puscarie doar pentru cat dau share pe fb citatelor lui toate proastele pamantului. Ala a fost un infractor dovedit si condamnat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus