un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 11 noiembrie 2018

11 Nov 2018  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

36 de ore în București. O jurnalistă scrie în New York Times ce să vizitezi într-un weekend în București și ghidul parcă e făcut de mine. Include Cișmigiul, Origo, berăria Zăganu, Casa Ceaușescu, Pâine și Vin, The Artist și alte locuri și localuri care ne plac și nouă foarte mult.

Zona Verdun la 100 de ani de la Primul Război Mondial. Nu știam asta, dar din cele 60 de milioane de obuze trase acolo, se crede că între 12% și 25% nu au explodat, adică sunt câteva milioane rămase prin acele păduri. În plus, au ars acolo atât de multe gaze toxice încât contaminarea cu arsenic este o problemă foarte gravă. După 300.000 de morți, oricum nu cred că vrea cineva să se mute acolo.

Battle royale la maraton. O cursă de 4,1 mile pornește în fiecare oră. Alergătorii renunță pe rând, pe măsură ce orele trec, până ce rămâne doar unul. Recordul actual este de 68 de ore—șaizeci și opt!—alergate la rând, 283 de mile în total.

Cum a ajuns George Soroș să fie considerat vinovat de tot ce-i rău în lume. Articolul explică foarte bine cum omul de afaceri a ajuns să fie acuzat de diverse țări că finanțează “statul paralel”. Recent inclusiv Trump l-a acuzat pe Soroș că finanțează caravana migranților.

Articolul laudativ despre Viorica Dăncilă. Dacă nu l-ați citit, faceți-o, este genial! Cine l-a scris a avut o misiune foarte dificilă, dar totuși a fost un maestru al cuvintelor, n-am văzut niciodată atâta laudă pentru o persoană de inteligența unui stâlp de beton. Nashu_mare are o teorie: articolul este finanțat de fapt de dușmani ai lui Dăncilă, comandat special să fie atât de lingușitor încât merge într-un grotesc evident, atrăgând de fapt atenția la cât de ridicol este primul ministru. E ca pe vremurile când Elena Ceaușescu era descrisă drept mare academician și inventator și toți pufneau de râs din acest motiv.

Doar 14% dintre adulții americani mai fumează.Nu vă mirați de ce companiile de tutun trag de România și alte țări subdezvoltate; în lumea vestică nu mai au cui vinde, oamenii renunță la țigări, iar fumătorii încep să fie priviți ca niște ciudați ce-și fac rău cu mâna lor.

Un om a murit după ce a mâncat un melc. Se pare că există niște paraziți pe care melcii îi poartă și care, dacă ajung în interiorul oamenilor, pot face mult rău. De reținut că omul a mâncat un melc luat de pe jos, viu, nu unul crescut pentru restaurante și gătit în prealabil.

Poștașii americani se plâng că livrează prea multe colete Amazon. Mult de muncă, bani puțini.

Dosarul de la Securitate al Patriarhului Daniel a fost ars pe 23 decembrie 1989 de către Serviciul de Informații Externe. Nu se știe dacă era dosar de colaborator sau de urmărit, dar Biserica Română insistă că a doua variantă este cea curentă. În acest caz, însă, de ce i-ar fi ars dosarul în a treia zi a revoluției din București? Asta era prioritatea SIE atunci, să distrugă dosarele celor pe care-i urmărea? Sau credeți că mai degrabă ar fi ars dosarele surselor lor?

Prințul Harry este acum un influencer. Bărbații își cumpără haine precum cele purtate de el.

Bloggerii de bârfe și vedete din străinătate au dispărut. Think Perez Hilton și alte site-uri asemănătoare. Au dispărut pentru că i-au înghițit social media și era selfie-urilor, vedetele spun singure ce fac, iar marile corporații de publishing au deschis site-uri similare ce au câștigat cititorii. Perez Hilton, la un moment dat, a avut o ofertă de 20 de milioane de dolari pentru a vinde blogul.

Rețete de preparat într-o singură tigaie.

Fotografii cu modele și forme ordonate de prin lumea largă.

Un acoperiș spectaculos de la un bar de pe plajă. Foarte interesantă iluzia optică realizată de acel material.

    19 comentarii

  1. limax, nu melc.

      (Citează)

  2. vali:
    limax, nu melc.

    Dar și melcii tereștri. Așa se contaminează și câinii sau pisicile care consumă așa ceva. Omul e mai mult o gazdă accidentală.

      (Citează)

  3. Nu ai fost la conferinta emag? Ceva info despre black friday?

      (Citează)

  4. Si diseara MP al Brazilie – Formula 1

      (Citează)

  5. vali:
    limax, nu melc.

    :)))), cum le știe el pe toate :))))). Stai jos, 4.

      (Citează)

  6. Hahahahah fumator = ciudat. Daca imi zice careva ca sunt ciudat pentru ca fumez ii fwt si una.

    Nu ar trebui stigmatizati fumatorii, cu atat mai putin de cei care beau alcool in fiecare zi, iar in weekend se fac prastie.

      (Citează)

  7. Sa dai link de pe buzzfeed explicand de ce Soros e neinteles, e ca si cum ai cita Antena 3 cand il explica pe Voiculescu.

    https://www.wsj.com/articles/why-im-investing-500-million-in-migrants-1474344001

      (Citează)

  8. Asta cu fumătorii este destul de reală în Franța. Constat că nu am niciun cunoscut care sa fumeze și în ultima vreme niciun pacient care să îmi spună că fumează; deci e bine, mai ales că pachetul am înțeles că va costa 9€ respectiv în 2020: 10€

      (Citează)

  9. Pe Soros nu cred ca il mai poate spala nimeni dupa ce a facut greseala de a ii acorda interviu lui Steve Croft ce nu l-a iertat si l-a tras bine de limba pana ce a spus cam ce nenoriciri a facut ca asa l-a dus pe el constiinta. La cati bani are omul vor aparea constant unii care sa ne spuna ca de fapt el e nimeni in drum ce isi vede de propriile probleme.

      (Citează)

  10. O fi scazut consumul de tutun dar a crescut in schimb numarul consumatorilor de droguri.

      (Citează)

  11. Wait, there’s more. Pe aceeasi posirca de site cu veorica, avem si un articol intru spalarea imaginii patriarhului. “Despre singurătatea Patriarhului Daniel”. Cum e el bun si neinteles. As rade nitel dar sunt prea ocupata sa vomit.

      (Citează)

  12. Nu m-ai urmărit până la capăt. Nu am zis ca articolul despre Dancila a fost finanțat de către adversarii lui Dancila. Am zis ca articolul a fost accentuat de adversarii din PSD ai www-oricăi. De aia care a fost în trust cu revista în care a apărut articolul dar care de ceva timp s-a ocupat cu școlile în timp de furtună. Și azi a avut o non problemă în prime time la toate televiziunile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus