un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la Webstock, ediția 10

6 Oct 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Am fost ieri la Webstock, ediția 10. M-am uitat pe articolele mele din urmă și pentru prima oară eu am participat în 2010, deci am fost acolo doar în opt din cei zece ani ai conferinței.

M-am simțit oricum ca un dinozaur. Momente din acestea îmi readuc aminte că scriu pe acest blog zilnic de 12 ani și jumătate. 12 f***kin ani!

M-am simțit energizat de Webstock. Ca întotdeauna, este o plăcere să vezi laolaltă atât de mulți oameni din acest domeniu, iar la această ediție nu doar că s-au strâns foarte mulți, dar s-au adunat acolo oameni pe care nu-i mai văzusem de mult, precum Sebastian Bârgău (Visurât) sau Piticu, venit tocmai din Moldova pentru asta.

Am notat doar două idei din prezentările văzute astăzi. Bianca Adam (Tequila) a spus că are în jur de 100.000-150.000 de vizualizări pe o imagine din Instagram Stories, ceea ce la un număr total de followers de aproximativ 570.000, pare o “rată de conversie” destul de bună. Asta a fost în contextul unei campanii de promovare a unui magazin de pantofi în care un vlog și 4 instastories au determinat vânzări de 14.000 de euro.

Mihai Alexandru (Mickey Hash, cum este cunoscut) a spus practic că te poți uita pe YouTube-ul de la străini ca să vezi ce se va întâmpla peste 2-3 ani în YouTube-ul românesc. Iar ce se întâmplă la străini este destul de scary, se ajunge la grotesc, așa că ar fi nevoie de o reacțiune din partea companiilor ce bagă bani în publicitate, un boicot al celor ce calcă masiv pe bec.

Pare ciudat să scriu despre vloggeri, ca blogger, nu? Vali Petcu (zoso.ro) a spus că pentru el 2018 este un an foarte bun, cu o creștere mare față de 2017. Simt același lucru.  Ca și în blogging, bula “influencing-ului de YouTube” se va sparge cândva, vor rămâne acei puțini care chiar fac ceva ok în domeniu și asta este.

Am notat câteva premii interesante de la finalul Webstock-ului, când au fost premiate diverse proiecte din diverse categorii.

Ape Rider, serviciul de sharing de biciclete, a luat premiul 1 pentru cea mai bună aplicație și mă bucur pentru ei. Pe locul doi a ieșit Pago, o aplicație din care poți să-ți plătești rapid toate facturile; am instalat-o și eu de ceva vreme, poate scriu un articol despre ea.

Corina Băcanu, cu proiectul Schimbă Legea, a luat premiul 1 la altă categorie. Proiectul ei a urmărit schimbarea legii care le cere persoanelor cu diverse handicapuri să se prezinte anual la verificări, de parcă ar putea să le crească la loc o mână sau un picior și comisia trebuie să se convingă că nu s-a întâmplat asta. Felicitări ei, a schimbat ceva în bine.

Un alt proiect foarte bun premiat la Webstock a aparținut Pizza Hut cu Replate Waste. Au luat resturile de mâncare lăsate de clienți în farfurii și, în loc să le arunce, le-au păstrat. Un food stylist le-a aranjat într-un mod plăcut în farfurii, un fotograf le-a fotografiat pentru a arăta lumii că mâncarea nu trebuie irosită, iar fotografiile au fost puse la vânzare prin Shutterstock. Banii obținuți au fost donați la Hospice Casa Speranței (apropo de Hospice, încă mi se face pielea de găină când mă gândesc la ce e acolo, am scris aici despre întreaga experiență, iar anul trecut am donat 1.500 de lei acolo).

Premiul pentru cea mai bună utilizare a platformei Instagram a fost la Mega Image. Eu zic că-l merită, contul lor arată foarte bine și observați inclusiv când de frumos sunt grupate fotografiile în cele 3 coloane.

România Explicată, un canal de YouTube ce explică diverse lucruri din țara noastră și pentru a le păstra pentru posteritate în acest mod digital, plus Zig Zag prin România, un proiect în care oameni călătoresc prin fiecare județ al țării și fotografiază ce este frumos pe acolo, au fost premiate în diverse alte categorii.

Toate premiile vor apărea în curând pe site-ul oficial.

Două slide-uri din prezentarea lui Alex Negrea de la socialsmarts.ro

Update: Glet Rich or Die Trying a luat premiul pentru cel mai bun use of video sau ceva așa. Pun și mai jos clipul, că poate nu l-ați văzut deja:

Apropo, personalitatea anului a ieșit Andreea Balaban.

  16 comentarii

 1. Pai chiar ca ești dinouzaur dacă îl menționezi pe luzaru ala de piticu :)
  Sorry dar nu am cum sa ți-o zic frumos

    (Citează)

 2. Visurat a mai plecat de la Webstock? După a postat pe blog mi se pare că a rămas acolo de anul trecut

    (Citează)

 3. Vis urât a mai plecat de la Webstock? După de a postat pe blogul sau se pare ca a rămas acolo de anul trecut

    (Citează)

 4. nwradu:
  Acum postează doar pe Facebook :P

  Si ce mai invarte in viata de zi cu zi?

    (Citează)

 5. Visurat are o pagina de necitit. Avand in vedere ca e blogger de un milion de ani, sa nu poti pune niste diacritice e cam de nescuzat. Nu stiu daca asa vedeti si voi, dar la mine se vede cam asa “N-am mai fost de câțiva ani la Webstock, chiar mi-era dor. AÈ™a că anul acesta voi fi prezent acolo, să mă mai pun la curent cu ce e nou.”

    (Citează)

 6. Mi-a făcut plăcere să facem cunoștință ieri și îți mulțumesc pentru sfaturi.

  Keep on writing good stuff!

  https://thegadgetist.ro/blogger-incepator-la-webstock-2018/

    (Citează)

 7. nwradu:
  Acum postează doar pe Facebook :P

  Deci nu mai e blogger

  Nu înțeleg limitarea asta pe un site impersonal unde câteodată opiniile personale pot fi cenzurate

    (Citează)

 8. La vânzări de 14.000 de euro numai eu am impresia ca profitul a fost mai mic decât remunerația doamnei?

    (Citează)

  • Marius, cred că n-ai înțeles. Din 4 poze și un clip pe YouTube, de la puștoaica asta, magazinul de pantofi a a avut comenzi plătite de 14.000 euro. Magazinul vede foarte ușor de unde vin ăia care comandă online.

     (Citează)

  • Cred ca tu nu ai înțeles ce am întrebat.

     (Citează)

 9. Daca te uiti pe harta Mega Image, au magazine doar pe ruta Giurgiu – Brasov plus Cluj si Constanta, asta la 18 ani de când au fost achizitionati de Delhaize.
  De ce nu deschis si in celelalte orașe mari din țara ? Timisoara, Sibiu, Oradea, Iași-ul este pe locul 2 ca număr de locuitori sa nu mai zic de afluxul de studenți.

    (Citează)

  • george:
   Daca te uiti pe harta Mega Image, au magazine doar pe ruta Giurgiu – Brasov plus Cluj si Constanta, asta la 18 ani de când au fost achizitionati de Delhaize.
   De ce nu deschis si in celelalte orașe mari din țara ? Timisoara, Sibiu, Oradea, Iași-ul este pe locul 2 ca număr de locuitori sa nu mai zic de afluxul de studenți.

   MegaImage este deja in Timisoara de cateva luni si se extinde masiv. Da o lupta foarte agresiva cu Profi pentru orice spatiu comercial disponibil.

     (Citează)

 10. Ape Rider, serviciul de sharing de biciclete, a luat premiul 1 pentru cea mai bună aplicație și mă bucur pentru ei.

  N-am intalnit niciodata o aplicatie scoasa pe piata atat de prematur. In prima versiune nici macar logarea nu era posibila, apoi crashuri, greseli gramaticale (remarcabil avand in vedere cantitatea redusa a textului) etc.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus