blog demisec cu note fine de tehnologie

Căutați o trotinetă electrică? Citiți review-ul de la Ninebot ES2. Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 7 octombrie 2018

7 Oct 2018  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Un tip s-a prefăcut, timp de 30 de ani, că este un prinț saudit. A păcălit sute de oameni, deși a ajuns de multe ori și la închisoare în acest timp. Foarte interesantă povestea și toate pățaniile prin care a trecut.

Șeful Interpol a dispărut. Este un chinez și n-a mai fost văzut de două săptămâni, fiind considerat dispărut în timpul unei vizite în țara natală.

Unei femei din Arabia Saudită i s-a interzis să se căsătorească cu un bărbat pentru că acesta știa să cânte la un instrument muzical. Și asta înseamnă că nu era foarte religios. Culmea este că nu doar familia i-a interzis, ci și tribunalul la care a făcut apel pentru a trece peste decizia familiei.

NY Times despre cum Trump a făcut evaziune fiscală de amploare. Se pare că taică-su, pentru a nu-i transfera banii ca moștenire impozabilă, a folosit un sistem de companii și chiar și ilegalități pentru a muta banii pe numele fiului. Este vorba de sute de milioane de dolari. Subiectul deja a murit.

Sistemul de avertizare la tsunami nu a fost eficient în Sulawesi. Un șir de probleme au făcut ca alertele să nu ajungă la indonezienii din zonă. Genul de calamitate din care abia apoi se trag concluzii bune pentru viitor.

Epidemie de tifos în Los Angeles. Sunt peste 104.000 de oameni ai străzii în zonă și de acolo a pornit epidemia.

Povești despre cum și-au salvat diverși oameni căsnicia de la un divorț. Cineva a cerut sfaturi despre asta, iar comentatorii i-au povestit diverse situații prin care au trecut.

Un tablou de Banksy s-a autodistrus după ce a fost cumpărat la licitație. Rama includea un shredder, din câte îmi dau seama.

Tastatura Dvorak. Am tot văzut prin opțiunile de Windows și prin alte programe, dar nu știam cum arată și de ce este specială. Propun un referendum pentru introducerea ei. Sunt incluse acolo și statistici despre tastatura QWERTY pe care o utilizăm acum. Părerea mea este că nu a prins pentru că ținem mâna dreaptă pe mouse.

Un jurnalist a fost ucis în interiorul consulatului Arabiei Saudite, spun turcii. A ajuns o lume nebună de tot.

Cele mai bune 50 de baruri din lume. Londra are 3 în primele 5, dovadă că englezii știu cum să bea bine.

Un meteorit folosit ca opritor de ușă valora 100.000 de dolari. N-am înțeles de ce valorează așa mult. Geologul Mona Sîrbescu de la universitatea din Michigan l-a evaluat, apropo.

O femeie răspunde dezbrăcată la ușă când vine curierul. Curierul nu știe ce să facă. Citițic omentariile.

Formula 1 din Japonia are loc astăzi la 8 dimineața.

  16 comentarii

 1. Apropo de tastaturi, ar fi util un link cu toate modelele de tastaturi cu poze. Cateodata imi pica in maini cate un laptop cu o tastatura mai ciudata si nu stiu unde sa ma uit sa o identific, pentru a o instala corect, cand ii pun sistemul de operare.

    (Citează)

 2. Să le amintească totuși cineva celor din Arabia Saudită că suntem în 2018 și nu în evul mediu. Același mesaj și pentru “Veorica”

    (Citează)

  • Ma duc eu. Imi iau o pancarta, scriu pe ea “Jos Islamul”, ma proptesc in piata centrala din Riyadh si incep sa le urlu adevarul in fata. Daca nu-i conving in maximum 30 de secunde, o sa ajung direct la Allah, sa-i spun despre problemele astea intre patru ochi. Da’s-ar putea sa-l doara in cur de valorile cultural-progresiste occidentale.

     (Citează)

 3. Tabloul nu s-a autodistrus, ba chiar expertii spun ca prin farsa autorului, valoarea i-a crescut enorm. Arta…

    (Citează)

 4. Un gram de meteorit poate valora si 25.000. Nu stiu de la ce vine valoarea, poate de la raritate, de la cate teste se pot face pe metorit ca sa vezi din ce e facut.

    (Citează)

  • E făcut din aceleași materiale ca și planeta noastră. Ăla de vibranium n-a venit încă.

   Probabil există o piață și prețul e dictat de mărimea pietrei, ca și la diamante, având legătură cu raritatea lor.

     (Citează)

 5. Referitor la tipul de la Interpol

  L-au găsit băieții e acuzat de corupție și alte șmecherii

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus