un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Tractive este un tracker de câini și pisici cu GPS și baterie pentru 6 săptămâni

14 Sep 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Niște gadgeturi mișto văzute la IFA și care merită un articol separat sunt cele de la Tractive, care-ți permit să monitorizezi poziția câinilor și pisicilor. Sunt multe anunțuri privind animale pierdute prin cartier și cred că cei ce se tem de o asemenea situație ar putea investi într-un astfel de aparat sau într-unul similar.

Probabil că sunt multe trackere de animale pe piață. Tehnologia este veche, inclusiv la mine la muncă se dezvolta așa ceva (mă rog, pentru oamenii din forțele speciale, dar mergea și la câini) acum 10 ani.

Ce mi-a plăcut la Tractive este că astfel am aflat că tehnologia a ajuns în sfârșit fezabilă. Trackerul mare și alb (80x49x29 mm) din fotografiile de mai jos, potrivit pentru câini de talie mare, are o autonomie de până la 6 săptămâni! Cel mic și alb (51x41x15 mm), pentru câini de talie mică, are autonomie de până la 5 zile.

Ambele sunt rezistente la apă și praf, includ GPS și comunicație mobilă. Aplicația pereche de mobil include funcțiile uzuale de geo-fencing, ca să fii alertat dacă îți pleacă câinile din curte sau dacă iese din ce zonă predefinită vrei tu să configurezi, moment când îi vei vedea poziția actualizată la interval de câteva secunde.

Cel tip zgardă este pentru pisici și mi se pare destul de mărișor, dar na… poate nu se spânzură pisica. Nu mai știu cât ține bateria, iar pe site încă nu figurează, fiind nou în gamă.

Am întrebat-o pe domnișoara de la stand dacă trebuie să fac un abonament telefonic special pentru tracker, ca să aibă conectivitate de date, și mi-a spus că nu este cazul. Tractive este livrat cu SIM integrat, fiind utilizat un serviciu valabil în orice țară. Funcționează și în România, dar se plătește lunar un abonament de 3,75 euro sau unul anual de 50 sau 60 de euro, în funcții de ce servicii vrei, pe lângă costul inițial al dispozitivului, care costă vreo 70 de euro.

Pentru pisici nu știu cât de fezabile sunt, că pisicile suportă greu o zgardă așa voluminoasă. Pentru câini, însă, eu aș monta așa ceva, că nu-i un cost mare pentru liniștea stăpânului. Văd că eMAG le listează, cu diverși furnizori, dar puteți comanda direct de pe site-ul oficial, compania fiind din Austria. Dacă vă interesează subiectul, cercetați întâi piața, că poate sunt soluții și mai bune sau mai ieftine.

  10 comentarii

 1. ma intereseaza si pe mine o solutie din asta de tracking (pentru copii) si nu reusesc sa inteleg de ce exista doar 2 categorii, adica foarte proaste (ex ceasurile chinezarii cu gps) sau foarte scumpe (ex samsung sau asta de fata, auzi, cica 70 de euro plus abonament !!!)

  ce dracu’ o fi atat de greu sau de scump sa pui un gps, un sim si o baterie intr-o chestie care sa si functioneze decent pentru 50 de euro, nu inteleg.

  exista telefoane cu gps si la 30 de euro, deci fuck this shit.

    (Citează)

 2. Perfect, acum mai trebuie doar sa imi iau un caine.

    (Citează)

 3. Marean:
  ma intereseaza si pe mine o solutie din asta de tracking (pentru copii) si nu reusesc sa inteleg de ce exista doar 2 categorii, adica foarte proaste (ex ceasurile chinezarii cu gps) sau foarte scumpe (ex samsung sau asta de fata, auzi, cica 70 de euro plus abonament !!!)

  ce dracu’ o fi atat de greu sau de scump sa pui un gps, un sim si o baterie intr-o chestie care sa si functioneze decent pentru 50 de euro, nu inteleg.

  exista telefoane cu gps si la 30 de euro, deci fuck this shit.

  La 30 de euro sigur nu tine bateria atata si probabil ca nici nu sunt asa de mici. Piese mai mici si cu un consum eficient de curent inseamna si un pret mai mare iar 70 de euro (plus abonament lunar) nu mi se pare scump pentru a sta linistit.

  Si mai tine cont de un aspect, telefonul chiar daca are GPS-ul pornit nu sta conectat la sateliti decat daca ii cere o aplicatie insa tracker-ul trebuie sa transmita locatia mult mai frecvent si asta inseamna automat un consum de energie.

    (Citează)

  • Nu sunt de acord.
   La un telefon, printre cei mai mari consumatori de spatiu si de baterie este ecranul.
   Daca nu ai ecran, automat scade si dimensiune device-ului si a bateriei.
   Tracker-ul nu tb sa transmita locatia mai frecvent, ci doar sa o verifice pentru geo fencing. Oricum un telefon face in continuu multe lucruri care consuma baterie, pe cand trackerul ar trebui sa faca doar unul singur.
   Iar de facut active tracking tot by request de catre aplicatie se face si in cazul tracker-ului.

     (Citează)

 4. Alin Eugen Berechet

  14/09/2018 la 3:32 PM

 5. Eu mi-am angajat detectiv particular sa il urmareasca pe Lăbuș. Stiu orice mișcare, cu ce cățele se intalneste, daca mănâncă de pe jos. Spre exemplu a fost la protestul din 10 august si am filmulet cand ia 30ron de Soros si o conserva Acana.
  Va spun, Ernest e minciuna pe langa ce am angajat eu.

    (Citează)

 6. la nivelul tehnologiei actuale, trackerul ăla arată preistoric. Acum cînd există atîtea ceasuri de fitness sub forma unei benzi alungite, pt a distribui componentele pe lungime și nu pe lățime, ăștia fac o cutiuță pătrată, mult prea mare pt o pisică.

  FAIL !

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus