un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primăria face alte investiții inutile

11 Sep 2018  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Vineri seara, în Piața Enescu, vreo 50 de oameni priveau pe un monitor mare instalat acolo meciul României cu Muntenegru într-o acțiune organizată de Primăria București prin Compania Municipală Sportul pentru Toți.

Cu alte cuvinte, PMB și Firea au anulat evenimentele Via Sport, chiar chiar erau –la propriu– sport pentru toți, și a înființat această companie municipală ce organizează astfel de evenimente inutile. Mă întreb, din cei 50 prezenți, câți erau angajați PMB, rude sau prieteni de-ai lor sau de-ai paznicilor zonei, veniți să le țină de urât.


Primăria Capitalei va cumpăra terenul din Parcul Verdi de la niște oameni de afaceri pentru suma de 50 de milioane de euro, aproximativ 1.080 euro/mp. Potrivit G4media, experții au evaluat terenul la jumătate din această sumă.

Totul este privit ca o victorie a primăriei și a oamenilor de rând împotriva dezvoltatorilor de blocuri ce distrug spațiul verde și ridică “betoane”. Am văzut pe la știri interviuri luate pe stradă cu oameni ce așa vedea această tranzacție.

În practică, primăria le face cadou celor trei oameni de afaceri o sumă de două ori mai mare decât valoarea terenului, iar aceștia încasează 50 de milioane fără să ridice nici măcar o baracă de lemn acolo. Nu se luptă cu autorizații de construcție, cu șantiere, cu vânzarea apartamentelor și cu nimic altceva. Au un teren în paragină, iar PMB le dă 50 de milioane în schimbul său. Aș vrea și eu să salvez spațiul verde în acest mod!

Cine sunt oamenii de afaceri? Păi unul a fost condamnat, alături de Radu Mazăre, într-un dosar privind atribuirea ilegală de terenuri; al doilea a intermediat mita luată de Elena Udrea; al treilea este un iranian cu diverse proprietăți controversate și care, într-un caz, a ridicat ilegal încă două etaje la niște blocuri. Cum ar fi, PMB face afaceri cu oameni controversați, ca să nu zic mafioți.

Totul a fost posibil cu complicitatea PNL, un om de-al lor modificând acum ceva timp legea ce a permis dublarea prețului oferit de primăriei. În plus, cele de mai jos (nu dau sursa, că nu era post public):

Proiectul a trecut cu 37 de voturi pentru, opt abţineri şi trei voturi împotrivă din partea consilierilor USR. Proiectul a fost votat înclusiv de consilierii PNL.

Și în caz că aveți impresia că în Consiliul General este vreo democrație și toate deciziile sunt bine discutate:

Înainte de începerea votului, deputatul Nicuşor Dan a luat cuvântul, însă consilierii PSD-ALDE au părăsit sala. (mediafax)

Cum ar fi, oamenii din USR nici nu contează acolo.

Nu sunt împotriva spațiilor verzi, dar cu 50 de milioane de euro eram mai câștigați dacă se plantau copaci peste tot prin oraș și se punea gazon în “spațiile verzi” care momentan sunt doar pământ sterp, ca să țină praful și să ne dea oxigen.

  7 comentarii

 1. PMB permite existenta blocurilor invizibile, a teraselor imposibile in parc si cafenelele de pe Decebal intinse pana in pista de biciclete fara nici o autorizatie. Dar cheltuie bani pe actiuni inutile.

  Doamne fereste sa o intrebi pe pagina de FB pe proasta PMB-ului despre spalat autobuzele, troleele RATB ca-ti sterge comentariul si iti blocheaza contul.

    (Citează)

 2. Primim ce am votat. Mai nou am vazut ca au inceput sa apara capacei la ghiveci. Am vazut in sectorul 4, souseau berceni. Nu arata urat, dar nu cred ca vor creste foarte mult incat sa faca ceva umbra vara cand avem 35 de grade la umbra

    (Citează)

 3. sincer cam orice s-ar face e motiv de disputa.
  daca nu cumparau terenurile era motiv de scandal ca rechinii imobiliare ca nu spatiu verde.
  daca il cumpara, scandal pe pret.

  cam prea multa democratie si fiecare sa isi dea cu parerea oricand despre orice.
  si asta ca ce? ca exista internet pt toata lumea?

  pe vremuri credeti ca nu era la fel, doar ca fiecare avea orice alta treaba, nu sa fie expert imobiliar

    (Citează)

 4. Despre asta:
  “Nu sunt împotriva spațiilor verzi, dar cu 50 de milioane de euro eram mai câștigați dacă se plantau copaci peste tot prin oraș și se punea gazon în “spațiile verzi” care momentan sunt doar pământ sterp, ca să țină praful și să ne dea oxigen.”

  Vezi:
  “Is a lawn a carbon sink? Is it good or bad for the environment? The answer depends on how you maintain it. If you follow my advice and reduce the maintenance, the lawn is probably a carbon sink and good for the environment. I don’t think it is as good as a natural forest, but we are human and want some lawn. Having grass is not our biggest environmental problem. Grass maintenance is a big problem.”

  https://www.gardenmyths.com/lawns-reduce-co2-levels/

  E de preferat să se planteze copaci, în locul gazonului, care trebuie și întreținut.

  E mai OK să fie plantat gazon în loc să fie teren viran, dar dacă se poate, e de preferat să fie fie iarbă lăsată să crească liber, sau copaci.

  Am citit despre asta inițial în altă sursă, am căutat acum alte resurse care să susțină punctul ăsta de vedere.

    (Citează)

 5. Ce rapid au identificat unii problema, gata acum s-a lămurit totul, e prea multa democrație! și acum s-a mai dat și liber la internet! Și culmea tupeului, unii au și opinii contrare liniei trasate de sus, de la partid. De neacceptat.

    (Citează)

 6. stai calm ca nu sunt pe baza de partid.
  aia e firea care face susu impotriva vantului, si o sa se ude

  Iancu Dragos:
  Ce rapid au identificat unii problema, gata acum s-a lămurit totul, e prea multa democrație! și acum s-a mai dat și liber la internet! Și culmea tupeului, unii au și opinii contrare liniei trasate de sus, de la partid. De neacceptat.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus