►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
În Berlin am fost la două restaurante memorabile: primul este al lui Tim Raue, dar acolo e mult de scris și mai durează, al doilea este shaormăria lui Mustafa.
Mustafa’s Gemuse Kebab (gemuse = legume) este recomandat în toate ghidurile despre Berlin, fiind un fel de Dristor în vremurile bune ale Bucureștiului. Este un mic chioșc, dar poți sta lejer o oră la coadă acolo (eu am stat 20 de minute în mijlocul zilei) pentru celebra shaorma. Iată un clip cu toată acțiunea:
Ce o făcea bună? Legumele! Sosuri nu pun multe, dar pun două tipuri de salate, plus legume coapte la căldura arzătorului, toate fiind suculente. Împreună alcătuiesc o shaorma relativ banală, dar foarte gustoasă, dovedindu-se că poți face un produs bun și prin simplitate.
Vedeți că mai sunt ceva clone prin Berlin cu numele Mustafa, dar adevăratul este la Mehringdamm 32, la ieșirea din stația de metrou cu același nume. Doi pași mai departe este Curry 36, alt loc emblematic în Berlin pentru cârnații cu curry, iar lângă aceștia un bar unde puteți mânca la mesele lor, dacă luați bere de la ei.
Folosiți harta de mai jos sau click aici pentru a deschide în Google Maps.
Mustafa a deschis recent și în Munchen, apropo.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
14 comentarii
10/09/2018 la 3:23 PM
Radule, ce-ți mai plac șaorma!
Dar serios, arata bine. Imi place mult mai mult stilul de doner turcesc cu mai putine ingrediente, dar mai de calitate decat cea “cu de toate bos” si cu mult sos sa acopere orice alt gust.
Claudiu(Citează)
10/09/2018 la 5:41 PM
Nu sunt mare fan. Am din când în când poftă de una, dar mănânc destul de rar.
nwradu(Citează)
10/09/2018 la 3:25 PM
https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/faimosul-sos-usturoi-kfc-disponibil-magazinele-lidl-incepand-astazi-1_5b964755df52022f754bb654/index.html
Ionut din berceni(Citează)
10/09/2018 la 3:27 PM
Sunt si eu la berlin momentan dar nu m-am indurat sa dau 200+ euro pe o masa la tim raue:)
Astept cu interes povestea insa
Vlad(Citează)
10/09/2018 la 5:41 PM
Chiar mai mult, că probabil vei dori să și bei ceva :P
nwradu(Citează)
10/09/2018 la 3:48 PM
Radule, nu exista “cea mai celebra”. Celebra si atat. Sau “cea mai cunoscuta”.
Kopa_Kopan(Citează)
10/09/2018 la 5:41 PM
Am schimbat, mersi.
nwradu(Citează)
10/09/2018 la 4:11 PM
de la burgeri la shaorma, ntz ntz.
un fel de involutie, ai inceput cu shaorma, s-a dat lumea pe burgeri toti mari experti, si acum revenim la origini – adica shaorma tata.
:D :D
radu(Citează)
10/09/2018 la 4:30 PM
Pe tine nu te zgarie la ureche expresia “cea mai celebra” ?
https://destepti.ro/este-corect-cel-mai-celebru
JeanValjean(Citează)
10/09/2018 la 5:43 PM
Pagina 3/8 :P
http://www.diacronia.ro/ro/indexing/details/A20892/pdf
nwradu(Citează)
10/09/2018 la 4:38 PM
Mai bine te duceai cu Mariciu, la burgeri :))
Lucian(Citează)
10/09/2018 la 5:39 PM
Sunt sătul de burgeri, iar în Berlin nu era ceva notabil.
nwradu(Citează)
10/09/2018 la 7:57 PM
Poftim? The Bird, BBI(Berlin Burger International) si mai sunt multe altele.
P.S. Locuiesc de 4 ani in Berlin dar nu am avut curiozitatea sa stau 30 min la coada pentru o paine cu legume.
alex_b(Citează)
10/09/2018 la 8:50 PM
Ce îți mai place sa te filmezi asa încât sa îți apară mai mare!
nashu_mare(Citează)