un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Fripturi de vită la Dristor Doner Grill Steakhouse

27 Sep 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

Dristor Doner de aici de la Tineretului s-a extins la finalul anului trecut cu un steakhouse, dar abia acum recent am reușit să ajungem acolo. Nu știu exact ce verdict să dau.

Se vând două tipuri de produse: fripturi de vită, nu știu din ce rasă (nici n-am întrebat, ce-i drept), și frigărui în stil turcesc. Comanzi tu la casă, primești un pager și te duci să ridici comanda atunci când aceasta este gata.

În acest context, prețurile par mari. 80 de lei un rib-eye de 350 de grame! 35 de lei o frigăruie adana kebab, 50 de lei o frigăruie de vită cu grăsime de berbecuț în centru, 65 de lei un new york steak (care-i vrăbioară, din cunoștințele mele), 80 de lei un t-bone.

În același timp, prețurile includ cartofi prăjiți și două salate. Eu am primit o salată verde cu varză, plus una de orez cu piure de cartofi (ciudat, știu). Matilda a primit o salată verde cu varză și o salată de ceapă cu pătrunjel și fulgi de ardei iute. Un client care își ridica comanda înaintea mea a zis că mai vrea una și pur și simplu i-au mai dat, fără vreun cost suplimentar.

Fripturile sunt mari. Oamenii nu glumesc cu gramajul. Mai jos vedeți un New York Steak care trebuia să aibă 300 de grame, așa că pe platou au inclus o bucată din altă friptură, pentru că cea întreagă nu ajungea la acel gramaj. Mi-a plăcut asta.

Rib-eye-ul meu l-am cerut medium-rare și așa a venit. New York-ul a fost cerut mediu și așa a venit. Carnea este gustoasă, condimentată cum trebuie, sărată cât trebuie, ba chiar cu rozmarin ce devine ușor de mestecat și care dă o aromă suplimentară excelentă atunci când mai prinzi câte unul pe câte o bucată de carne, în plus și cu urme frumoase de grătar pe ea. Cum ar fi, scump, dar bun. Aș fi preferat ca bucățile de carne să fie mai groase, dar le au tăiate dinainte și nu poți cere altceva.Frigăruile sunt foarte mari. Sunt mai multe tipuri în ofertă, le puteți vedea în galantar; adana kebab a fost bun, gustos. Cel de vită cu grăsime de berbecuț în centru nu mi-a plăcut. Grăsimea se topește și-i dă din aroma ei cărnii, dar aceasta rămâne uscată.Prin urmare, scump localul, cam cât o friptură pe la Vaca Muu sau alt steakhouse clasic, dar totuși bine făcut și cu atenție la detalii. Atmosfera nu este aceeași, desigur, la Dristor fiind mai apropiată de un fast-food, dar în același timp acest lucru poate fi un avantaj: uneori vrei doar o friptură făcută cum trebuie, dar fără ceremonia unui restaurant tradițional.

Cum spuneam, nu m-am putut decide dacă Dristor Steakhouse e de bine sau nu. Cert este că aș mai mânca o friptură acolo, dar în același timp, la acei bani, îmi pot cumpăra o bucată mai groasă de la galantarul din Vaca Muuu și mi-o pot face singur acasă, că am tot ce-mi trebuie, plus know-how (și ar trebui să scriu un ghid avansat față de acel articol, că de atunci am învățat multe și progresat mult). Ce-i drept, nu toți pot face asta acasă.

Au și înghețată bună. Nu mi s-a părut stilul turcesc, dar este gustoasă și cremoasă. Vestea proastă este că nu servesc alcool acolo. Nici măcar bere. Luați-vă de acasă și beți pe șestache.

Dristor Doner Grill Steakhouse (sau ceva așa) se găsește pe Dimitrie Cantemir 24, aproape de Șincai și de Parcul Tineretului. Cred că e non-stop, au și parcare.

  18 comentarii

 1. Sa mergi la Dristor si sa mananci friptura. Blasfemie!

    (Citează)

 2. Rosiile acelea coapte se mananca de obicei sau sunt mai mult pentru decor?

    (Citează)

 3. Pe mine ma termina faptul ca baga cartofi prajiti la orice meniu si nu se poate schimba cu altceva. Lumea s-a mai cizelat, nu mai consuma prajeli in ulei, mai ales cand variantele ar fi orez sau bulgur, care nu costa prea mult. Adica la cat costa un steak, ar putea pune o garnitura mai decenta.

    (Citează)

 4. Cu 80 de lei fac nuntã.

    (Citează)

 5. De acord cu Tano. Arata bine friptura, dar cartofi congelati? Iar capacele de lemn pe care vin sunt dezgustatoare. In unele parti ale lumii este interzisa servirea pe asa ceva.

    (Citează)

 6. deci matilda a bagat cu tine ditamai friptanele alea?

    (Citează)

  • Nu, nu te poți baza pe ea la din astea. A mâncat jumătate de frigăruie și o salată și s-a săturat.

   Eram 4 în total, de unde și numărul fotografiilor.

     (Citează)

 7. Cezar:
  Cu 80 de lei fac nuntã.

  „Băăi, săracule, tu știi cine suntem noi, măi, tu știi bai cine e bărbată-miu, băi…”

    (Citează)

 8. Am impresia ca la friptane nu au non-stop, pana la 22-23, daca tin minte bine.
  Nu prea mi-a placut atmosfera, era galagie si mult frecus.

    (Citează)

 9. cam cat a durat pana a fost gata comanda?

    (Citează)

 10. Puteai sa incepi cu sfarsitul. La o friptura buna de vita daca nu bei un pahar de vin parca e degeaba. Si nici nu e genul de mancare pe care sa o iei la pachet in caserola de plastic sa o mananci acasa sleita. Pote merge daca stai in blocul de deasupra.

  Daca am treaba prin zona o sa bag o adana, aia merge bine cu ayran si cu cartofi prajiti.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus