un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

IKEA va lansa o colecție pentru câini și pisici (iar noul catalog a sosit deja)

28 Aug 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Am fost ieri la prezentarea noului catalog IKEA pentru 2018-2019 și vestea care m-a entuziasmat a fost cea din titlu: compania va aduce și în România colecția specială Lurvig pentru câini, pisici și alte animale de casă.

Au fost destul de misterioși în legătură cu aceste produse, dar am intrat pe Google și le-am găsit pe site-ul american. Da, sunt tot felul de piese de mobilier de mici dimensiuni, făcute pentru animale, și de accesorii pentru a ușura viața stăpânilor de animale.

Iată câteva exemple:

Îmi place ideea acelor case pentru pisici ce pot fi integrate într-un sistem de rafturi. Într-o zonă stă pisica, în celelalte pui ce obiecte vrei tu. La accesorii, cele pentru mâncare sau litieră par bune. Vă pot spune din experiență că nu doriți o litieră simplă, stil lighean, ci este mai utilă una acoperită, cu ușiță, astfel încât pisica să nu mai arunce nisip în afara ei.

Foarte bună ideea IKEA, abia aștept să le văd. Mai aduc și alte colecții speciale în România. Gratulera este colecția ce include cele mai populare piese IKEA din istoria de 75 de ani a companiei (fondatorul a deschis un magazin cu numele IKEA în Suedia, la 17 ani, în care vindea pixuri, creioane și alte asemenea nimicuri; e o lecție de învățat aici privind ce companie uriașă a construit pornind de acolo), cele din perioada anilor ’50-’60 fiind deja în magazin, s-a zis la conferință. Foremal este o altă colecție, una cu piese cu design minimalist.

Ca alte noutăți, au deschis centre de ridicare a comenzilor online în Brașov și Timișoara. Comanzi acolo, ridici tu produsul. Aș vrea să spun că s-au schimbat multe lucruri în zona online de la aventura mea cu “livrare în 51 de zile”, dar nu-i chiar așa. Matilda a comandat acum vreo 3 săptămâni un dulap și de atunci așteptăm o proformă sau un link unde să plătim și serviciul de montaj, zice ea.

Magazinul numărul doi, cel din Pallady, se va deschide în “toamna 2018”. Bănuiala mea este că la final de octombrie sau chiar în noiembrie.

În rest, catalogul IKEA va fi distribuit în România într-un număr de peste 809.000 exemplare începând cu 28 august și până pe 21 septembrie. Ediția din acest an pune accentul pe mobilier de culoare albă (noi, cu bucătăria și holul făcute cu mobilier alb, am fost avangardiști) și include prezentarea a 7 case cu stiluri diferite de amenajare în cele peste 100 de pagini ale sale. În lume, catalogul este distribuit în 190 de milioane de exemplare.


Am văzut un fotoliu Strandmon din catifea turcoaz, frumos, care se adaugă celui din textil albastru deschis, care este și mai mișto (trebuie să-l vedeți în realitate). Noi avem două, unul portocaliu, altul galben (cel pe care stă Matilda la filmări), păcat că nu avem unde pune și unul din acela bleu.

    16 comentarii

  1. Eu nu prea inteleg rostul catalogului IKEA. In fiecare an sunt aproape aceleasi produse, puse in poze diferite.

    Macar daca ar si lansa ceva gama noua de produse odata cu acest catalog.

      (Citează)

  2. si mie imi place ideea acelor casute pt pisici care se pot integra in raftur, chiar am rafturi din alea in living, problema este bineinteles ca pe pisica mea nu o va convinge nimeni si nimic sa stea in chestia aia :)) – asa a fost de la inceput cu ea, a ignorat toate casutele pe care i le-am luat, asa ca am renuntat la idei din astea cu multi ani in urma

    sunt curios daca exista pisici care chiar stau in casutele luate pentru ele.

      (Citează)

    • Eu am noroc cu pisica mea, ii plac si foloseste toate chestiile pe care i le-am cumparat. Dar stiu muuulte pisici care prefera sa se joace cu ambalajul de la bomboane si sa doarma in cutii. :))

        (Citează)

  3. Mobila alba, ca de #saraci. Nu degeaba un birou alb e mai ieftin decat un birou

      (Citează)

  4. speedy.gonzales

    28/08/2018 la 1:04 PM

    “…case pentru pisici ce pot fi integrate într-un sistem de rafturi. Într-o zonă stă pisica, în celelalte pui ce obiecte vrei tu.”

    corect ar trebui spus intr-o zona sta pisica, in celelalte pui obiecte pe care vrei sa ti le dea pisica jos cand vrea sa stea ea.

      (Citează)

  5. La sectiunea de smart home nu au mai facut nimic. Eu am remarcat următoarele:

    1. Boxa Eneby cu bluetooth – sunt curios cum se aude. Există și varianta portabilă, dar nu arată chiar atragător.

    2. Sacoșă cabluri IDEBO – chiar o să îndese cineva cablurile în sacoșa asta când există sisteme mai elegante?

    3. Încărcătorul usb Lorby – pare ok la preț

    4. Sistemul de iluminat Tradfri – vreau să fac un upgrade la becurile din casă și ăsta pare un sistem de luat în calcul

    5. Încărcător wireless Nordmarke – Telefoanele mele nu suportă încă wireless charging. Prefer rapid charging.

    6. Panouri led FLOALT

      (Citează)

  6. “păcat că nu avem unde pune și unul din acela bleu.” Asta e si regretul meu constant. Atatea piese de mobilier frumoase, atat de putin spatiu… Gasisem masuta de toaleta, aia eleganta, cu oglinda, la “asa cum sunt” la 400 de lei (ea fiind 1000 lei). Pur si simplu nu am unde sa o pun (fara sa aglomerez casa). Ce era sa fac, sa o cumpar si sa o tin intr-un pachet pana ne luam apartament?

    Iar mobila pentru pisici este foarte tare. Pacat ca ale mele nu stau in nici un fel de casuta.

    P.S.: Dupa multe luni de cantarit, am tuns pisicile. Dupa socul initial (cea pufoasa arata oribil), sa nu ai par deloc prin casa este VIS. Si cea pufoasa acum nu mai e statica, ci fff jucausa. Daca nu spuneai in mod repetat cat de bine e sa le tunzi, probabil n-o faceam. Tnx :)

      (Citează)

    • Irina: P.S.: Dupa multe luni de cantarit, am tuns pisicile. Dupa socul initial (cea pufoasa arata oribil), sa nu ai par deloc prin casa este VIS. Si cea pufoasa acum nu mai e statica, ci fff jucausa. Daca nu spuneai in mod repetat cat de bine e sa le tunzi, probabil n-o faceam. Tnx :)

      Exact, le place și lor!

        (Citează)

  7. Nu iau asa ceva, ai mei nu fac decat sa le ignore. Sunt mult mai interesate de cutiile din care le-am scos mobila.

      (Citează)

  8. frumos .. dar cine are pisici stie ca sunt inutile, pisica sta unde vrea ea, nu unde ii zici tu.

    pt cei cu catei, poate mai merge :)

      (Citează)

  9. Propun să luăm pisicasa de pus în raft și material de zgâriat de lipit peste TOT ce avem în casă :)

      (Citează)

  10. Să mă laud și eu: am Kallax în casă, și 2 cutii integrate în rafturi, pentru mâț. Luate de pe Amazon, că Ikea încă nu lansase gama. Al meu le folosește pe amândouă :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus