un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Radu și Matilda – episodul 5

16 Aug 2018  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Am abandonat subiectele pregătite pentru două ce erau de mare interes în weekendul trecut: protestul din 10 august și intervenția jandarmilor, iar apoi festivalul Summer Well. Dincolo de dezbaterea noastră despre cum a fost sau n-a fost un complot, Matilda a ridicat o problemă interesantă: cei doi jandarmi bătuți de huligani cum se mai întorc în mijlocul colegilor lor, știind că aceștia i-au abandonat acolo și n-au schițat nici un gest pentru a-i salva?

Dacă doriți să ascultați la câști sau să copiați mp3-ul în telefon, folosiți site-ul Podbean:

Episodul este disponibil și pe Anchor.fm:

Și îl găsiți și în iTunes, Spotify, Google Podcasts și alte servicii.

    23 comentarii

  1. Referitor la cei doi “jandarmi abandonati” in filmare se vede ca un pluton de jandarmi alerga in coloana si astia doi erau ultimii, au ramas in uma si au fost atacati de cativa protestatari, probabil membrii de galerie familiarizati cu o astfel de tactica.
    Daca ai facut armata stii ca in alergare abia ai grija de tine, sa nu-ti cada ceva din echipament, te uiti la cel din fata, nu te intereseaza ce-i in spate.
    Pe de alta parte, comandantul de pluton trebuie sa urmareasca si ce e in spate si ar fi trebuit sa observe atacul si sa ordone oprirea si contra-atacul. Deci singurul vinovat este comandanul de pluton care i-a abandonat, intentionat sau nu.

      (Citează)

    • Nu mai baga strambe si tu, a fost avalansa de minciuni la adresa jandarmeriei, zeci de poze cu jandarmi din alte tari date ca fiind proaspete de la noi. Aia doi jandarmi au fost trimisi la un fastfood din zona dupa un apel la 112.

        (Citează)

    • Care sunt acele ‘zeci de poze’?

        (Citează)

    • @JeanValjean: nu-i la armată acolo. Coordonatorii au priveliște de ansamblu, camere video și tot ce e nevoie ca să vadă ce se întâmplă.

      Dacă te uiți la filmări, vezi cum ăia iau bătaie, sunt salvați de protestatari și duși de protestatari la colegii lor jandarmi, care-i așteaptă liniștiți pentru a-i lua în primire. Aia mă miră.

        (Citează)

    • Nu pot da link-uri, insa e poza cu un jandarm ce loveste un civil la pamant, poza emotionanta cu jandarmul si mama acesteia fata in fata, etc. Nu am avut cum sa nu remarc naivitatea celor cu hashtag ce au dat share de 56000 de ori doar la o singura poza, unde se vedea ca tinuta jandarmului nu era cea de la noi.

        (Citează)

  2. Marean (fost Robo)

    16/08/2018 la 1:56 PM

    da, si eu ma gandeam ca cei 2 jandarmi sunt intr-o situatie cam neplacuta, pentru ca sunt fortati sa aleaga intre urmatoarele 2 variante pentru a explica ce s-a intamplat:
    – colegii si comandantii sunt incompetenti si nu te poti baza pe ei
    – au fost lasati intentionat, adica ordinul a fost sa fie sacrificati.

    sincer, eu zic ca e prima varianta.
    jandarmeria pare a fi complet deprofesionalizata, sunt doar niste baieti care nu stiu decat sa dea cu bata, fara cap, fara discernamant.

      (Citează)

  3. se vede ca imbatraniti, sunteti ca niste pensionari casatoriti de 30 ani care discuta despre orice si isi dau cu parerea pe orice subiect.
    el e ala mai inteligent, ea e cu gura mai mare.

    acum cum sa formulez treburile de mai sus sa sune bine? :)

      (Citează)

  4. La minutul 8:44-45, sunt tare curios cum ar putea unul să intre cu ” mulțimea în mașină”…:). In rest, felicitări , vă urmăresc în fiecare episod.

      (Citează)

  5. Principiile luptei sunt aceleasi in orice confruntare, dar mai bine vedeti filmul cu etapele izolarii celor doi:

    https://a1.ro/video/antena-3/editie-speciala/imagini-revoltatoare-cum-au-fost-capturati-cei-doi-jandarmi-id792372.html

      (Citează)

  6. – colegii si comandantii sunt incompetenti si nu te poti baza pe ei

    Da, dar nici ei n-au fost competenti, nu trebuiau sa ramana asa mult in urma. Nici n-aveau cum, am inteles ca abia terminasera scoala de jandarmi de cateva zile.

      (Citează)

    • pai asta tot incompetenta comandantilor inseamna, ca ei sunt cei care au decis sa aduca boboci in piata

        (Citează)

  7. Marean: pai asta tot incompetenta comandantilor inseamna, ca ei sunt cei care au decis sa aduca boboci in piata

    Asa inveti meserie! The hard way.

      (Citează)

  8. pe cand un review + poze la summer well ?

      (Citează)

  9. nwradu:
    Mâine. Pff, și tocmai voiam să deschid și eu un joc, că-i târziu.

    nu e usoara viata de A-lister

      (Citează)

  10. speedy.gonzales

    16/08/2018 la 6:51 PM

    radule, faceam eu acum cateva saptamani haz de tine sa o lasi mai usor cu burgerii, ca aia se pun pe burta.
    daca initial am zis asa in gluma fara sa stiu cat de gras sau slab esti, acum vad ca esti cam rotunjor in zona taliei. dupa dimensiunile “buteliei” cred ca ai cam undeva la 95-100 Kg.

      (Citează)

  11. De analizat, cred ca ar merge o discutie saptamanala numai cu Matilda sau un gen de interviu. Pe bune, gandeste profund, ceva gen Alina Mungiu in vremurile ei bune.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus