un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discuția săptămânală cu Radu și Matilda – episodul 4

1 Aug 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Știți deja ce facem. De data aceasta am vorbit despre un subiect controversat în ultima vreme: ar trebui boicotate concertele și festivalurile organizate de Primărie doar pentru că primar este Firea de la PSD? Sau ar trebui să beneficiem de lucrurile făcute din banii noștri, mai ales că nu condiționează cu nimic votul? Interesant subiect.

Apoi am vorbit despre de ce oamenii nu mai gătesc acasă (și atunci ce mănâncă?) și despre dacă vin roșu se bea doar iarna sau oricând în timpul anului, iar la final despre cei care pipăie cu mâna toate pâinile din supermarketuri (nu fiți ca acei oameni!) înainte de a alege una.

Puteți asculta emisiunea și pe Podbean, audio-only, de unde puteți și descărca fișierul .mp3. În acest episod m-am mai jucat cu editarea de sunet în Premiere Pro și am eliminat o parte din zgomotul de fundal. Podbean are și aplicație dedicată și suportă funcția cast.

Găsiți emisiunea și pe Anchor.fm, pe Spotify, iTunes, Google Podcast.

În această săptămână nu știu când filmăm pentru că eu sunt plecat joi-duminică; următorul episod probabil va fi tras live luni sau marți, depinde și de programul Matildei.

    13 comentarii

  1. Ar trebui boicotat orice concert, concertele sunt pentru turmele de idioti cu mintea slaba. Da, n-am fost luat in brate cand eram mic, n-am fost inclus in echipa de fotbal in scoala generala si cand ma duc in IOR ma gandesc de fiecare data ce bine ar prinde o molima din aia misto care sa rada inspre 90% din populatie.

    Banii aruncati in vant pe un concert dupa care nu ramane decat gunoi se puteau cheltui mai bine pe un ecograf nou, pe un aparat de dializa, pe cateva incubatoare, pe asfaltat soseaua…

    N-am fost la nici un concert, nu am de gand sa ma duc la vreun concert, nu exista artisti demni de acest nume. Poate ar fi interesant o varianta in care la sfarsit spanzura de felinar trupa care a falsat cel mai prost, asta ar putea fi marginal tentant.

      (Citează)

    • Nu suntem roboți, e nevoie și de entertainment, nu doar de ecografe. Se poate face de toate, în paralel.

        (Citează)

    • Sper ca erai beat cand ai scris asta pentru ca e trist altfel.

        (Citează)

    • Sumerwell. Untold. Neversea. Electric Castle.

      Mult prea multe prostii inutile, si astea sunt cele de care stiu eu care urasc concertele ca specie.

      Distractia este buna, goana disperata dupa ea este o prostie. Am ajuns la un exces, ca sa para ca am facut ceva si sa umplem timpul. In realitate concertele sunt epitomia gandirii de turma, a conformismului, a cedarii la presiunea anturajului.

      Muzica este data prea tare, oricum nu intelegi nimic decat de la vreo 2km de scena incolo. Organizatorii iti incalca drepturile cu perchizitiile lor in ghiozdan.

        (Citează)

  2. Da, foarte logica opinia. Noua ne plac micii? Ne plac. Berea ne place? Ne place. Plasele ne plac? Poate nu ne plac, dar ne sunt utile. Sapcile? Sunt bune si sapcile ca ne protejeaza de soare.
    Pai daca un primar face niste fapte bune si da mici si bere + plase si sapci…poate si un ulei si o faina ca sunt bune la casa omului… de ce sa nu le luam? Nu? Cam exact asta spune tanti asta in clip. Sa dai de mancare si imbracat la oameni nu e ceva bun? E foarte bun. Si mai ales ca toate sunt din banii nostri…deci cu atat mai mult e cazu da mergem si sa luam tot ce ni se da de catre primari. Buna logica, impartasita de toti pensionarii si asistatii social care voteaza cu doua maini psd. Ca ne dau si noua, maica.

      (Citează)

    • Dupa rationamentul tau, cu faina si uleiul, oamenii care au fost la concert, sau La Pas pe Calea Victoriei, vor vota PSD. Chiar crezi asta?

      Mi se pare important sa reactionam negativ la lucrurile nasoale care se intampla. Daca incepem si huduim tot, ne pierdem patura de moderati si devenim din ce in ce mai fragmentati ca societate.

        (Citează)

    • Asta e treaba unui stat, să-ți dea chestii: drumuri, școli, spitale, teatre, operă, concerte, panseluțe, gazon frumos tuns șamd.

      Așa ne-am organizat ca societate: noi plătim niște taxe, iar din acei bani sunt plătiți niște oameni pentru a asigura cele de mai sus, conform unei piramide a nevoilor și unor studii despre ce-ar mai trebui făcut.

      Nu ți se dau “moca”, ci este o convenție privind modul în care trăim aici pe planetă.

        (Citează)

    • Matilda, poate nici cei care mananca micii si beau berea de la psd nu voteaza neaparat psd. Nici cei care pleaca cu plasele cu ulei si faina poate nu voteaza neaparat psd. Dar le iau. Asa si cu mersul la concertele organizate de psd…sunt tot un fel de plase cu alimente, dar directionate catre alt public.
      Uita-te la antena 3 care profita de concertele fortza zu si ii urca pe scena pe niste dementi ca badea sa isi faca selfie cu multimea, ca si cum ar fi venit acolo sa sustina mizeriile debitate de ei pe tv.
      Daca mergi la asemenea “evenimente” esti la fel de partas la porcariile facute de psd cum e oricare altu ce accepta pomeni de la ei.

        (Citează)

  3. Nu m-ar deranja concertele si festivitatile organizate de primarie, panselutele din parc, statuile hidoase si bordurile noi, daca totul ar fi fost pus la punct, la celelalte capitole. Dar atat timp cat avem arhicunoscutele probleme (nu le mai enumar, ca le stim cu totii), toti banii astia aruncati, sunt exact ca banii dati pe vopsea, pentru un gard care sta sa cada.
    Bucurestiul e ca in proverbul ala cu: “ce-i lipseste chelului? tichie de margaritar!”

    In general gatesc acasa, tot asa, am luat exemplul mega image si imi fierb in avans cateva oua, imi fac niste cubulete de pui la gratar, fierb paste, etc. Si 2 zile nu mai am treaba. La fel si supele crema, de fru- fru. Am pastrat ambalajele cu ingredientele, si fac la crock- pot supa din aia. Si e numai buna de luat la pachet.
    Oricum, acum e mancare pe toate drumurile, nu prea mai sta nimeni sa focareasca 2 ore la o tocana, sau la o ciorba. Personal, am noroc cu soacra-mea, ca ea inca gateste asa si mereu ne suna, sa ne dea si noua. Altfel, daca mi-ar fi pofta, as merge la restaurant. Vara. Iarna, poate m-as incumeta, totusi, sa fac eu :)).

    Aveti dreptate, ustensilele conteaza foarte mult, pentru ca usureaza munca. Mai ales oalele si tavile. Am un set din ala de la Delimano, cu ceva invelis de piatra, antiaderent. Ma rog, e foarte bun, n-am mai folosit altceva (Am tigaie, wok si tava). Nu se lipesc si se spala usor. Apoi, necesare mi se mai par un blender de mana si un robot de bucatarie. Iar, de cand am masina de spalat vase, e si mai simplu. Suntem doar 2 persoane, dar tot se aduna vase, caserole, oale, tavi, piesele de la robotul de bucatarie, etc. La sfarsit de zi, mereu e masina plina.

    Cat despre astia care pun mana pe paine, cred ca toti avem momente cand am facut pe justitiarii si ne-am luat-o in barba :))) Eu i-am atras atentia unei batranici, care se apucase sa pipaie painea. Efectiv i-am intins o manusa si i-am aratat semnul cu “folositi manusile”. Si zice: “Da’ iau de deasupra!!”. I-am explicat ce si cum, ca microbi, ca mana din autobuz, de pe bani, de pe carucior, apoi pe paine (Da, aveam timp liber). La care baba: “vaaai, da’ cate fite pe astia tinerii, noi mancam de pe jos pe vremuri!!”.
    Mai zi ceva…

      (Citează)

  4. Nu am inteles de ce ar trebui sa nu merg la un eveniment organizat de primaria capitalei. Nu stiu cu ce ajuta daca eu nu merg. Daca merg la un concert, asta nu inseamna ca sustin PSD-ul sau pe Firea si nici nu inseamna ca o sa le dau votul meu.
    Chestia asta chiar nu am inteles-o si nu-mi place cand se exagereaza cu “ura”. Consider ca avem destule lucruri pertinente de care sa ne plangem. Faptul ca primaria face un concert ar trebui sa fie ultima grija.

      (Citează)

  5. eu cred ca aceste concerte trebuie boicotate.
    nu stiu daca urmariti indeaproape ce face Gabita primarita cu banii, dar mai nou vrea sa distribuite vouchere pentru achizitia de aragaze si frigidere (I kid you not)

    tot ce face Gabita este PR;
    pe de o parte pentru ca vrea sa mai fie cel putin primar in continuare, pe de alta parte pentru ca ea este incapabila sa faca ceva folositor cu banii, asa ca a decis sa dea pomeni oamenilor, sub diferite forme: de la concerte la bani pentru catedrala, statui, vouchere pt bicicletele, vouchere pentru frigidere si asa mai departe.

    Bucurestiul are un buget de aproape 1.3 miliarde de euro, ceva enorm.

    daca considerati ca modul de a cheltui banii ai Gabrielei este ok, atunci mergeti la aceste concerte, pe principiul “tot sunt banii nostri, de ce sa nu primim ceva, orice, pentru ei”

    dar nu uitati ca in felul asta legitimati exercitiul de PR al Gabitei, chit ca nu votati cu ea.

    il legitimati pentru ca una e sa faci un rahat din asta la care nu vine mai nimeni si e clar pentru toata lumea ca sunt bani aruncati si alta e sa vina lume si Gabita sa poata spuna “pai evenimentele mele au fost apreciate de bucuresteni, ca uite, au venit la ele”

    mi se pare o ipocrizie maxima sa zici ca e ok sa mergi la concertele astea, dar in acelasi timp sa ii infierezi pe votantii PSD pentru ca voteaza pe baza de pomana electorala.

    practic, nu e nici o diferenta intre tine si ei, in afara de felul pomenii: aia primesc galeti cu ulei, noi primim concerte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus