un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum poți prinde o săgeată în zbor dintr-o mașină rapidă

20 Aug 2018  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Cei de la Skoda au filmat o chestie mișto: un pasager într-o Skoda Octavia RS 245 prinde o săgeată aflată în zbor, trasă pe o traiectorie paralelă cu mașina.

Destul de cool ca ideea, deși ideea că e un record mondial nu o înțeleg. Sunt curios de câte ori au filmat până le-a ieșit scena, că e nevoie de ceva antrenamente până să se prindă arcașul cam în ce moment să lanseze săgeata. Păcat că n-au filmat și din față, cu o altă mașină (probabil din motive de securitate sau pentru că nu s-ar fi văzut de țintă), sau cu ceva cu zoom mai mare.

Dacă vă uitați și la clipul de mai jos, înțelegeți cât de rapid a fost totul și de ce zic că probabil au repetat de multe, multe ori. Săgeata parcurge cei 70 de metri până la țintă în 0,9 secunde. Arcul este un model Hoyt, coarda este Angel Majesty 777 și săgeata Easton X10. M-am uitat pe primul site ieșit din Google, iar o astfel de săgeată costă 30 de euro per bucată.

În alte clipuri automobilistice, Mercedes l-a pus pe Lewis Hamilton într-o reclamă la noul AMG-GT 4 uși. Decideți voi care clip e mai mișto.

sursa: CatchTheArrow.at

    14 comentarii

  1. Presupun ca au facut ceva calcule, in ce moment au masina si sageata aceeasi viteza si in ce loc trebuie sa fie masina ca sa poata fi trasa sageata.

    Sigur a fost nevoie de mai multe incercari, exista multe variabile si ghinion in viata, dar s-au descurcat ei.

    Probabil au tras cateva sageti pentru a stabili o traiectorie generala atat pentru a vedea pe unde se duce sageata cat si pentru a ajuta arcasa sa o trimita cat mai la fel de fiecare data.

    O fi record Guinness pentru cel mai rapid obiect prins in zbor cu mana, fulgerul pe care l-am taiat eu cu sabiuta cand eram mic nu s-a omologat din pacate.

      (Citează)

  2. Mă asteptam șoferul sa prindă Săgeata cu mâna bo$$

      (Citează)

    • Te așteptai ca șoferul să treacă la mai puțin de un metru distanță de arcaș cu 220 km/h și apoi, la maxim 0,9 secunde distanță de acest moment, să prindă o săgeată cu mâna, pe geam? Așteaptă filmul cu Jason Statham pentru asta, că în realitate nu se va întâmpla prea curând.

        (Citează)

  3. wow, 3 secunde, filmat din avion …foarte bun clipul, foarte concludent…

      (Citează)

  4. si care e spirla ca nu inteleg??
    mai degraba as zice ca e reclama la arcuri decat la masina.

    dar e misto acest new age marketing, facut fara nici o legatura cu brandul, doar sa fie ceva “cool”, orice sa fie!!

      (Citează)

  5. Eu n-am vazut nimic in alea cateva secunde.

    Dar e la fel de credibil ca video-ul cu nu stiu ce telefon Nokia, care cica filma belea — doar ca s-a vazut reflexia intr-o maisna sau ceva, si se observa ditamai camera profesionala.

      (Citează)

  6. nwradu:
    Te așteptai ca șoferul să treacă la mai puțin de un metru distanță de arcaș cu 220 km/h și apoi, la maxim 0,9 secunde distanță de acest moment, să prindă o săgeată cu mâna, pe geam? Așteaptă filmul cu Jason Statham pentru asta, că în realitate nu se va întâmpla prea curând.

    Dacă avea Logan…

      (Citează)

  7. Filmuletul, putin altfel, aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=vwhc-SniBPk

      (Citează)

  8. eu nu inteleg cum prinde sageata cel care este in masina, practic nici nu se uita, doar strange din mana la un moment dat. ma gandesc doar ca nu prea ai ce vede la 216 kmph.
    probabil ca totul a fost calculat milimetric. tot respectul atunci pentru cea care trage cu arcul :)

      (Citează)

  9. Înțeleg că săgeata are o viteză de 280 km/h (in medie). Din clip se vede că arcașul trage după ce a trecut Skoda și totuși la prindere mașina (cascadorul) pare să prindă săgeata din urmă… Să înțeleg că pe traiectoria ei săgeata pierde atât de multă viteză de la trăgător până la țintă? (de la 280 km/h până sub. 216 km/h)

      (Citează)

    • Da, viteza săgeții scade pe măsură ce se deplasează prin aer, ajunge la țintă cu vreo 15% mai puțin.

      E posibil ca arcașul să nu fi tras cu forța maximă, ci adaptat pentru viteza mașinii.

        (Citează)

  10. Tot urata cu spume este partea din fata la versiunea asta de Octavie. Pacat de motor si in general de tehnologia de pe acest RS

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus