un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cronica unei morți fictive

24 Aug 2018  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Iată un rezumat al încercării de asasinare a lui Dragnea, conform declarațiilor acestuia:

Anul trecut a început să primească amenințări cu moartea, întâi pe Facebook, apoi și în realitate, unde diverși indivizi din mulțime îi făceau gesturi ce semnificau moartea.

Apoi, în aprilie, a fost oprit în trafic de două mașini fără plăcuțe de înmatriculare, undeva în centrul orașului lângă Palatul Parlamentului. S-au dat jos patru indivizi care au vrut să-i blocheze ușile de la mașină, dar cumva Dragnea a reușit să-i evite și să fugă de acolo.

Deși este președintele Camerei Deputaților și președintele partidului ce conduce țara, Dragnea a ținut totul secret, neanunțând SRI-ul, poliția, jandarmeria sau alte instituții din subordinea sa.

Știe însă, din surse neprecizate, că aceiași patru indivizi –sau poate că alții– au fost cazați la Hilton, asasini trimiși de o persoană importantă din străinătate. Dar nu Soroș! Alta decât Soroș!

Cum ar fi, știe de toate, dar n-a zis nimănui până acum și nici nu are dovezi. Îmi aduce aminte de un supererou dintr-o parodie a cărui superputere era că putea deveni invizibil atunci când nu era nici un alt om în preajmă și nici măcar el nu-și privea propriul corp. Sunt ferm convins că și eu am această superputere.

Acum, eu am avut mereu un respect pentru Dragnea. Mi se pare un politician foarte abil, un Moriarty al jocurilor politice, care controlează și manipulează cu o mână de fier toate interesele, discursurile și acțiunile partidului și guvernului. Ați văzut cum îl ține în șah pe Iohannis și cum a supraviețuit inclusiv scandalurilor interne din partid cu Grindeanu și Tudose. Spre deosebire de alți crizați din PSD, Dragnea dă mereu bine în interviuri, unde vorbește pe un ton calm indiferent de ce întrebare i se adresează, folosind cuvinte bine alese și chiar și câte o mică glumă.

Are carismă, dar din păcate în slujba hoției. Dacă aș afla că are un bunker secret în care stă și mângâie o pisică albă, n-aș fi fost deloc surprins.

Cele de mai sus mă surprind, însă. Încep să cred că Dragnea are probleme la mansardă, ceea ce este îngrijorător pentru al treilea om din stat, cel care conduce de facto România.

O a doua posibilitate ar fi că vrea să folosească modelul din Turcia, unde mii de opozanți ai regimului stau la închisoare de multă vreme pentru presupuse lovituri de stat și încercări de asasinare a președintelui.

O a treia posibilitate ar fi că Dragnea a aruncat în lac această poveste fantastică a unei presupuse tentative de asasinat și un milion de deștepți s-au repezit să o scoată de acolo. Oamenii au comentat subiectul pe toate canalele posibile, au pus review-uri amuzante pe pagina de Facebook a Hilton de parcă asta ar fi o mică victorie împotriva PSD-ului și au făcut nenumărate glume și meme-uri pe subiect, consumându-și energia exact ca un copil ce trebuie alergat pentru a cădea singur răpus de somn, nederanjând astfel părinții în restul nopții.

Cum a treia posibilitate mi se pare foarte verosimilă, având în vedere ața albă cu care este cusut întreg firul asasinatului, propun să nu mai discutăm niciodată de acesta. Nu mai discutați nici voi, nicăieri, despre această poveste. Când vine vorba, faceți un whataboutism ca la carte și întoarceți discuția spre alte subiecte precum faptul că jandarmii au bătut oameni nevinovați invocând o falsă încercare de lovitură de stat, servilismul poliției, paragina și corupția ce macină întreaga țară, mersul la vot, incompetența celor de la conducere șamd.

    15 comentarii

  1. Exact acelasi lucru i s-a intamplat si vecinului meu de la tara, Costel al lu’ Ghighi al lu’ Motoreta. Mi-a povestit in timp ca faceam un cazan de suc de prune. Eu il cred, de ce ar minti?

      (Citează)

    • Radule, care a fost rostul aprobarii acestui comentariu? Aduce vreun +valoare articolului? Pt astfel de comentarii amuzante sunt alte bloguri

        (Citează)

    • S-a aprobat automat. Așa comentează Cezar de obicei, mai la mișto, dar nu văd o problemă în asta. Nu putem să dezbatem totul numai încruntați ca la televizor.

        (Citează)

  2. Pe mine ma surprinde zilnic marsavia infecta a acestui individ. In timp ce ii da la buca aleia tinere se gandeste ce sa mai inventeze in sprijinul propriei imagini politice.

      (Citează)

  3. Nu mai suport sa se discute mereu despre PSD si Dragnea!!!!!!!
    Hai sa ignoram odata ciuma asta si sa nu le mai crestem cota atat!
    Ei fac o mare marlanie, iar noi o dam cu teoria pe langa. E echivalentul situatiei in care vezi un hot ca iti fura din casa, dar inainte s-o plece cu televizoru declara ceva. In loc sa reclame furtu toata familia furata sta si discuta opinii si teorii despre furt.

      (Citează)

    • Înțeleg ce-ai vrut tu să zici, exemplul cu hoțul e foarte bun, dar prefer să evităm termeni precum a ignora. “Hai să ignorăm” mi se pare că a fost primul pas în “nu mai merg la vot”. Ignoratul îi face pe oameni să nu știe exact cât de gravă e situația țării și să considere că nu le influențează cumva viața.

      Sunt de acord că trebuie discutat ceva mai concret, dar aici apare altă problemă: opoziția lipsește, ca să putem discuta ce idei și propuneri au ei.

        (Citează)

  4. Prostii discuta detalii, in loc sa atace fundamentul, ca nu a fost nici o tentativa de nici un fel

      (Citează)

  5. “eu am avut mereu un respect pentru Dragnea. Mi se pare un politician foarte abil, un Moriarty al jocurilor politice, care controlează și manipulează cu o mână de fier toate interesele, discursurile și acțiunile partidului și guvernului.”

    Cred ca ti-ai facut o impresie gresita despre el si despre clasa politica in general. Sunt niste grobieni care au ajuns in acele functii doar prin jocuri de interese si cu mult, foarte multe tupeu.
    Asta cu strategia PSD-ului, cu jocurile politice cred ca e o mare gogorita. Sunt niste taranoi ce s-au pomenit in niste functii si se comporta ca niste stapani din evul mediu. Nu cred ca e nicio strategie. Daca in tara asta avea cineva vreo strategie in politica si administratie de 28 de ani ajungea departe. Strategie a avut Erdogan si Orban, nu Dragnea, el a fost doar umpic mai smecher si tupeist decat restul turmei.
    Strategie la noi in tara au avut Stanciu Iulian, Tiriac, fratii Paval si alti cativa. In politica nu am vazut decat oportunisti.

    S-a intamplat sa fiu in preajma unor oameni importanti, cateodata absolut din intamplare, si am fost total dezamagit. Discutia lor de cele mai multe ori se rezuma la ce masini si-au tras, ce gagici au bulanit si ce vacante au facut. Exact ca baietii de la mine din cartier, doar ca masina nu era golf ci bentley, iar gagica nu era maricica de la supermarket ci o pitipoanca care apare prin ziare.

    O singura data am asistat la o discutie serioarsa – prin 2006-2007, luam micul dejun impreuna cu sotia la hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov. Restaurantul destul de liber, intr-un colt o masa mare la care stateau Nastase, patronul hotelului si alti 8-9 insi, politicieni de pe plan local. Nu vreau sa il ridic in slavi pe Nastase, dar cat am reusit eu sa prind, au discutat extrem de profesionist si punctual probleme legate de infrastructura, de investii in Brasov, ziceau ceva si de Sibiu, oricum, o discutie foarte serioasa intre niste oameni foarte seriosi. Plus ca toti aveau in fata agende si isi notau chestii, inclusiv Nastase. Dar asta era acum 10-12 ani.

      (Citează)

    • Dragnea e un fel de eminenta cenusie, ca Richeliu, dar fara cultura si eleganta acestuia.

        (Citează)

    • Ca sunt niste bezmetici pusi pe capatuiala este vizibil prin lipsa oricarui plan real de investitii in infrastructura. Chestiile astea sunt prea complicate si dureaza prea mult pentru ei. Nu isi bat capul.

      La fel si aia de la PMB. Nu a reusit sa cheltuie nici macar cat si-a propus la inceputul anului.

        (Citează)

  6. Cand a scos PSD-ul traznaia cu statul paralel, am ras, ma gandeam cine e prostul care pune botul la asa ceva.

    Azi, cand Dragnea zice ca a scapat de la asasinat, nu mai rad, pentru ca e clar ca el vorbeste strict pentru spalatii pe creier care se uita la antene & co. Iar aia il cred, va garantez.

    Asa ca e destul de clar ca Dragnea executa un plan gandit dinainte de a instaura o forma de autotitarism a la erdogan. Nu cred ca o sa reuseasca, dar cred ca asta incearca.

      (Citează)

  7. astept primul regizor care o sa faca un film dupa un schizofrenic care are vedenii ca e urmarit si i se vrea moartea.
    panflet, fara nici o inspiratie din viata reala.

      (Citează)

  8. “Când vine vorba, faceți un whataboutism ca la carte și întoarceți discuția spre alte subiecte precum faptul că jandarmii au bătut oameni nevinovați invocând o falsă încercare de lovitură de stat, servilismul poliției, paragina și corupția ce macină întreaga țară” – Gandeste-te cate apoplexii cerebrale vei provoca postacilor prin folosirea propriilor arme impotriva lor! Criminalule…..NOT! :D

    Dar da, baietii s-au activat rapid: tentative fictive, acuzatii de nazism, asocierea partenerilor romaniei cu niste gandaci etc. Orice doar doar sa nu mai exista aceasta presiune declansata de cele 650+ plangeri penale pentru abuzurile din seara de 10 august.

      (Citează)

  9. Gustav, am vrut sa subliniez cat de ridicole sunt afirmatiile lui Dragnea, facand o gluma ridicola. Practic sa confirm ceea ce a spus si Radu. Daca citeai printre randuri….probabil tot nu te prindeai. Ca efectiv printre randuri e doar spatiu alb in cazul tau.

      (Citează)

  10. Oh wow, respect pt Dragnea? Dau restart la mac și îl arunc pe geam. Radu, ești băut azi? :)

    Înțelege ca individul nu mai are nimic de pierdut. E la a doua condamnare și dacă se da si cu suspendare, tot pierde. Intrat acolo nu mai conduce nici un partid, îl sapa atât dușmanii cât și aliații, justiția poate veni calare pe el cu zeci de alte procese, etc.

    Nu respecta un individ când nu are nimic de pierdut și își bate joc de toată lumea. Respecta un individ care deși nu are nimic de castigat, face totul pentru toate lumea. Nu poți folosi cuvântul respect și pentru Dragnea, cât și pentru Musk.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus