un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cocktailuri excelente la Origo (din nou)

31 Aug 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

La Origo se fac în acest moment cele mai inedite cocktailuri din București. Nu-i prima oară, că în ultimii doi ani au avut mereu câte un meniu inedit în fiecare sezon, pe lângă cocktailurile clasice de bar, dar anul acesta TOATE sunt excelente.

Ca să înțelegeți cât de bune sunt, noi am fost de trei ori în două săptămâni, iar o dată mi-am dus și părinții acolo și am băut fiecare câte două. Origo, apropo, este o cafenea celebră, dar după ora 20 închid espressorul și se deschide partea de cocktailuri.

Tema din acest an este legată de simțul tactil. Sunt servite în pahare diferite, legate de tema lor (unul metalic și rece, altul ușor țepos, altul de sticlă cu cafea râșnită pe el, de o simți la mână când îl apuci șamd), și inclusiv meniul este tipărit pe o serie de hârtii diferite ca textură, culoare și grosime.

Cocktailurile sunt foarte bune. Două sunt excelente, Fragaria și Dune. Fragaria este bazat pe Havana de 7 ani și conține și spună de căpșuni și cremă de rubarbă. Dune este tot cu Havana de 7 ani, dar are espresso și cold brew, ceea ce-i dă un gust clar de cafea, fiind printre puținele cocktailuri cu cafea în care și simt gustul acesteia.

Capsicum mai este interesat, are whisky Caol Ila și aroma afumată a acestuia este foarte ușor de simțit, plus spumant și alte ingrediente. Mie îmi place că în loc de pai am primit un băț de lemongrass din care am și ros un pic pentru acea aromă specifică plantei. Mai sunt alte 3 sau 4 cocktailuri în meniu, iar dintre ele merită menționat Bryopsida, care conține și ceva numit lichior Midori care-i dă un gust de bomboane din acelea de copii.

Atenție că sunt și foarte scumpe, costă 28 de lei unul. Fotografiile mele arată ca mai jos, că sunt făcute noaptea:

Așa că o să fur câteva de pe pagina lor de Facebook, făcute de profesioniști:

Un alt bar cu cocktailuri gândite de ei și ingrediente preparate in-house este FIX (sau Fix me a drink, că nu știu care-i denumirea oficială) din Palatul Universul. Într-un articol viitor vreau să vă arăt și un bar șmecher din Brno și ce înseamnă succesul într-o țară turistică.

Origo se află pe str. Lipscani nr 9, lângă Energiea, adică mai jos de magazinul Victoria, pe o stradă practic necirculată. Au site-ul origocoffee.ro și pagină oficială de Facebook unde puteți afla noutățile.

    22 comentarii

  1. Zacăr, cât mai mult zacăr… Normal că sunt bune!

      (Citează)

  2. Atunci incearca si Flair Angel, merită. Tot in zona Unirii, destul de intim.

      (Citează)

  3. La 28 de lei mi-ar sta in gat. Sunt foarte scumpe pentru Romania.

      (Citează)

    • 6-7 euro un cocktail nu e scump, pe-afara sunt dublu.
      apoi, daca ne gandim ca la un restaurant cat de cat din Bucuresti berea/ apa sunt 10 lei sau mai mult, chiar nu mi se par mari preturile astea la cocktailuri.

      mai ales daca e vorba de altceva decat alea clasice pe care le gasesti peste tot gen cola cu whisky sau whatevar, ca nu consum cocktailuri.

      ce voiam insa sa zic e ca am inceput sa ma plictisesc de blogul asta: am inteles cu hamburgherii, am inteles o vreme si cu festivalurile absurde de mancare, dar deja e prea mult pentru mine, prea multa papica, burtica, berica craft, mai avem si toale etc etc zici ca e blog de “feșăn” nu de baieti

      :))

        (Citează)

  4. Soția mea e înebunită după prostii de genul, așa că atunci când ajung in București o să mergem acolo. Deci nu ma deranjează astfel de articole, ba don contră mao afli câte ceva. Referitor la alea cu mâncare fast food in general nu le citesc si recomand lucrul asta tuturor celor carr nu au o pasiune din așa ceva!

      (Citează)

  5. Ce ma supara la cocktailurile astea e ca pun in ele capsuni in loc de capsune. Menta inteleg, dar ce rost are capsunul?

      (Citează)

  6. Intr-adevar foarte interesante cockteil-urile de la Origo :) Anul trecut am mers intr-o seara cu niste prieteni si am luat Nutcracker ( ceva cu Amaretto) unul dintre cele mai bune pe care le-am baut , am gustat si din Bad Habits – mai de baieti , smoked
    Sper sa mai ajung pe acolo pana nu vine iarna :P
    28 lei pt un cockteil nu e mult , wth …pana si Cuba Libre cu un rom infect e vreo 18-20 lei …

      (Citează)

  7. Marean: 6-7 euro un cocktail nu e scump, pe-afara sunt dublu

    Da, dar la noi doar bugetarii au veniturile celor de “afara”. Initial am vrut sa spun salariile, dar mi-am dat seama ca aduc o jignire cuvantului intrucat se presupune ca inseamna contraprestatia unei munci, ceea ce in cazul lor….

      (Citează)

  8. zup:
    tu esti real? imi dai un link cu antena 3?

    Inteleg ca esti in vacanta. Total. Pentru ca nu e asa?, antena 3 minte si in legatura cu gramatica.
    Ia de aici:
    1 https://www.avocatnet.ro/articol_36794/Tu-ce-mananci-capsuni-sau-capsune.html
    2 https://andreialbu.com/capsune-sau-capsuni.html
    3 http://oltenitainfo.ro/mancam-capsuni-sau-capsune/

      (Citează)

  9. zup:
    tu esti real? imi dai un link cu antena 3?

    Pentru ca Anten3 minte si in legatura cu gramatica, vremea si rezultatele din sport….
    Ia de aici
    http://oltenitainfo.ro/mancam-capsuni-sau-capsune/http://oltenitainfo.ro/mancam-capsuni-sau-capsune/
    Si iti mai pot da n linkuri dar aparent nwradu nu ma lasa sa postez.
    Esti in vacanta pana incepe clasa a doua, sau esti in vacanta total?

      (Citează)

    • Cezar: Pentru ca Anten3 minte si in legatura cu gramatica, vremea si rezultatele din sport….
      Ia de aici
      http://oltenitainfo.ro/mancam-capsuni-sau-capsune/http://oltenitainfo.ro/mancam-capsuni-sau-capsune/
      Si iti mai pot da n linkuri dar aparent nwradu nu ma lasa sa postez.
      Esti in vacanta pana incepe clasa a doua, sau esti in vacanta total?

      Se pare ca nu intelegi ce citesti. Inclusiv A3 spune ca DOOM-ul a aceptat si forma de “capsuni”. Ca nu era corecta pana atunci, asta e. E in DOOM, e adevarat ca se considera forma libera, dar asta nu inseamna ca in prezent este incorecta.
      Ca poate n-ar fi fost bine, ca una , ca alta, sunt discutii.
      E in DOOM, e corect.
      Nu-ti place, scrie Academiei.

        (Citează)

    • Doo-doo, nu am contestat ca este incorect, nu vad cum ai ajuns la concluzia asta.
      Am spus doar ca suna ca dracu, la fel cum si ciresi(pentru fructe) suna la fel.
      Oamenii mai educati spun capsune, restul spun capsuni.

        (Citează)

  10. Fi.miu daca ii spui cocktail iti raspunde Origo. Asa ca aviz amatorilor cu copii. Au ai cocktailuri fara alcool. Primele 2 le vor bea ca pe Cappy :) asa ca atentie la buget :)

      (Citează)

  11. … păpușă masculină !

      (Citează)

  12. Relaxati-va, Radu e fan bauturi de muieri, cu mult zahar. Alcoolul si zaharul fac casa bună. Se vede si pe el. Din profil. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus