un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 26 august 2018

26 Aug 2018  ·

GÂNDURI  ·

36 comentarii

Fostul președinte Jimmy Carter trăiește modest în casa din Georgia, alături de soția sa. Spre deosebire de alți președinți, la finalizarea mandatului n-a scris cărți și nici n-a ținut discursuri pe bani mulți, spunând că să fie bogat nu s-a numărat niciodată printre ambițiile sale.

PMB a concesionat în timp record un teren în Dorobanți pentru Dan Bucșu, consilier al puterii. Vreau și eu butic în Dorobanți, care ar fi șansele să primesc un teren de 46 mp pentru 848 de euro per an?

Un reportaj mișto despre insulele din Marea Chinei de Sud. Acolo unde China a construit aeroporturi pe insule artificiale, militarizând zona și alungând țările vecine ce au pretenții asupra acestei zone importante pentru comerț, pescuit și petrol.

Dubai plănuiește un mall de 2 miliarde de dolari. Suprafața estimată este de aproximativ 740.000 metri pătrați, adică de 10 ori mai mare decât cele mai mari malluri din București.

Despre festivalul Burning Man din deșert și cum a evoluat de-a lungul timpului.Căutați imagini de acolo ca să vedeți ce nebunii au loc pe toate planurile posibile.

50 de ani de la lansarea melodiei Hey Jude. Istoria ei și cum a ajuns să fie considerată cea mai bună melodie The Beatles.

Despre Jay Joyce, un producător de muzică country modernă și cum lucrează acesta. Mi-ar plăcea să văd muzica country mai apreciată la noi, mai ales că vorbește despre lucruri plăcute și este foarte melodioasă. Voi ascultați country, aveți ceva recomandări?

Fotografii cu diverse structuri militare sovietice abandonate. Cu peisajul de iarnă în care au fost fotografiate, par a fi de pe Hoth.

Trei tineri din Indianapolis l-au omorât pe un livrator de pizza pentru pizza pe care o căra. Companiile de acolo au zone în care nu livrează din motive de siguranță sau livrează în echipe de doi oameni pentru a nu avea astfel de incidente. Sună odios, dar același lucru s-a întâmplat în Iași. 

O stewardeză de pe un iaht de lux povestește cum e viața pe acolo. Dacă ești vedetă sau milionar, călătorești în condiții bune, cu un întreg echipaj care să te servească.

    36 comentarii

  1. Cum plm DORU BUSCU a devenit Dan Bucsu?
    De ce?

      (Citează)

  2. Am fost pe locatia festivalului Burning man!

      (Citează)

  3. Octav:
    Cum plm DORU BUSCU a devenit Dan Bucsu?
    De ce?

    Atît e de departe Radu de viața publică… tot ce nu e tehnologie e în ceață. :)
    Deși părerile politice știe să și le ia doar din presa “care trebuie”…

      (Citează)

    • Sau, o altă posibilă explicație, un typo făcut pentru că am scris cu viteză.

      Decideți voi ce e mai probabil.

        (Citează)

    • #Emil C
      “tot ce nu e tehnologie e în ceață… părerile politice știe ”
      Pai antenele sunt pentru prosti si analfabeti. ce ar fi de ‘luat’ de acolo?

        (Citează)

    • @Radu, sorry, dar nu prea pare un typo nevinovat. Părerea mea.
      @zippo: nu știu, dar poate or mai fi și alții în afara de Tapalagă et co. Eu cred că e bine să te informezi din mai multe locuri dacă nu vrei să fii manipulat într-o singură direcție.

        (Citează)

    • Dar cum arată un typo nevinovat?

        (Citează)

    • Antena3 are audienta cea mai mare pe parte de stiri. Sa spui despre o mare multimea de oameni ca sunt prosti ca isi iau informatiile de la un post care nu-ti place tie spune mai multe despre tine decat despre acea multime. Mai uita-te putin in oglinda inainte sa jignesti milioane de romani.

      zippo:
      #Emil C
      “tot ce nu e tehnologie e în ceață… părerile politice știe ”
      Pai antenele sunt pentru prosti si analfabeti. ce ar fi de ‘luat’ de acolo?

        (Citează)

    • De când numărul de spectatori e un indicator despre cât de corect își informează acel post spectatorii?

      Poți să continui cu detalii despre asasinii lui Dragnea?

        (Citează)

    • Antena 3 are audienta mare cand o ia pe coaja si pierd politicienii impinsi de ea.

      Milioane de romani se uita in acele momente la antena 3, in scopul precis ca sa-si bata joc de ciumpalaci.

        (Citează)

    • “Antena3 are audienta cea mai mare pe parte de stiri. Sa spui despre o mare multimea de oameni ca sunt prosti ca isi iau informatiile de la un post ”

      Problema e că își iau informațiile DOAR de la un post. Sau de la aceeași familie… Rtv, DCNews etc.

        (Citează)

    • “Problema e că își iau informațiile DOAR de la un post.”

      Asta are logica, insa sa spui ca multi oameni sunt prosti doar pentru ca urmaresc si un anumit post tv ramane totusi o prostie, mai ales ca diversitatea culturala este foarte mare si cu greu poti identifica o trasatura majoritara.

        (Citează)

    • Serios, cum arată un typo nevinovat dacă nu două litere inversate din viteza scrierii?

        (Citează)

  4. Burning Man, alta scuza pentru mintile slabe sa se drogheze si sa curga mai mult alcool decat are debit Dunarea.

      (Citează)

  5. Pentru country, merita ascultat absolut orice de Chris Le Doux si Waylon Jennings.

      (Citează)

  6. Sa nu uitam ca astazi este cursa de F1 din Belgia.

      (Citează)

  7. Super bună selecția de azi.

    Nene câtă procesare poate fi in fotografiile cu zăpadă. Unele sunt fantastice dar pentru un proiect de “documentare” s-a cam abuzat de Photoshop.

      (Citează)

  8. As sugera Tom Roush pt country traditional, dar acu vreo 2 ani s-a enervat ca i se fura muzica si isi stersese continutul din YT. De curand a inceput sa puna iar cate-o melodie.

      (Citează)

  9. Cristian STUPARIU

    26/08/2018 la 1:40 PM

    « Trei tineri din Indianapolis l-au omorât pe un livrator de pizza pentru pizza pe care o căra »
    @Radu ce inseamna livrator?

      (Citează)

  10. Decideți voi ce e mai probabil.

    iti iei parerile politice din presa care trebuie. Degeaba, trebuie sa realizezi ca tot PSD va castiga urmatoarele alegeri. Detasat. :D

      (Citează)

    • E foarte probabil, au marea masă a votanților la cheremul lor și își asigură votul lor cu o promisiune de o sută de lei în plus la salar.

        (Citează)

  11. Carter e “modest” ca nu s a îmbogățit, Constantinescu de ex varianta locala a fost doar pampalau.
    Deci depinde cum o dai…

      (Citează)

  12. Ìn articolul despre Carter spune ca activitatea sa de baza a fost cea de a scrie carti dar acestea nu au avut succesul cartilor celorlalti presedinti si cred ca nici nu le-a scris ca sa fie niste hituri comerciale. Articolul este excelent, merita citit.

      (Citează)

  13. Carter are, sunt sigur, și o poză cu Ceaușescu în limo la capul patului lui de comunist sărac. A, chiar, ce chestie, toți comuniștii sunt săraci.

      (Citează)

  14. Marius M:
    Antena3 are audienta cea mai mare pe parte de stiri. Sa spui despre o mare multimea de oameni ca sunt prosti ca isi iau informatiile de la un post care nu-ti place tie spune mai multe despre tine decat despre acea multime. Mai uita-te putin in oglinda inainte sa jignesti milioane de romani.

    Șef, vezi că în August România TV e locul 3 pe national. Proștii care votează. Nu că ar fi alt rahat.

      (Citează)

  15. cred că un drept la replică ar fi în regulă:
    https://www.catavencii.ro/ce-n-as-fi-vrut-sa-spun-si-totusi-spun/

      (Citează)

  16. Marius M:
    “Problema e că își iau informațiile DOAR de la un post.”

    Asta are logica, insa sa spui ca multi oameni sunt prosti doar pentru ca urmaresc si un anumit post tv ramane totusi o prostie, mai ales ca diversitatea culturala este foarte mare si cu greu poti identifica o trasatura majoritara.

    Eu o spun şi mi-o asum. Da, sunt proşti.

    Trebuie să ai un soi de analfabetism funcţional să crezi ce se spune acolo. Să nu ai un minim de cunoştinţe despre cum funcţionează lumea asta, ca să crezi acele aberaţii ce se dau seară de seară la emisiunea aia.

      (Citează)

  17. Daca era pizza cu ananas trebuia omorât doar din principiu.

      (Citează)

  18. Tim McGraw, Alan Jackson, Florida Georgia Line, Chris Stapleton, Kane Brown, Blake Shelton si multi, multi altii pe care-i stiu doar dupa melodii, nu si dupa nume. De obicei ce fac e sa fac un playlist de anul asta cu country de genul “country 2018” pe youtube si dau play la ce iese.

    Exemplu concret:
    https://www.youtube.com/watch?v=dRX0wDNK6S4&list=PL6Go6XFhidED5RmiuRdks87fyOvlXqn14&index=1

      (Citează)

  19. Niste artisti de muzica country:

    Aldo Nova
    Jason Aldean
    Mike Tramp

    Nu stiu ce muzica asculti, dar este un post de radio online kptv.ro, care strecoara destui artisti country in playlistul lor de muzica rock aleasa.

      (Citează)

  20. Mă bucur să văd atâția fani de country, mulțumesc pentru recomandări. Eu am rămas la nivelul anilor 2005 cu ce era popular în acest gen.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus