un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am luat un 6-pack de diferite beri britanice

20 Aug 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Am cumpărat duminică din Lidl Mihai Bravu pachetul de mai jos:


6 beri britanice, mai rar întâlnite prin magazinele noastre, din care vreo 3 sau 4 sunt de tip amber ale. 40 de lei, un pic cam scump, dar îmi place să încerc măcar o dată diverse băuturi. Doar Hobgoblin mai băusem de acolo.

Mi-a plăcea să văd mai des astfel de inițiative din partea mai multor magazine. Pachete de beri artizanale, pachete de beri britanice, germane șamd, ca să le iei cu gândul pentru o degustare. Pachet de beri de la Brew Dog!

Apropo de beri britanice, dincolo de Spitfire, care-mi place de multă, multă vreme, mai beau cu plăcere beri Sadler’s. Au la pizzeria de la Șincai și de obicei iau un Worcester Sorcerer când ajung acolo; aș prefera Red Ale, dar de obicei nu au în stoc.

    24 comentarii

  1. acu ti se par scumpe 6 beri la 40 de lei?

      (Citează)

    • Si nu i-au cerut nici bani sa intre in Lidl.

        (Citează)

    • Doar “un pic”. Mă așteptam ca, fiind pachet de 6, să fie un preț mai bun la el. Vine cam 6,6 lei berea, ceea ce nu-i rău față de cât este o sticlă separat la raft în Carrefour sau Kaufland, dar nu-i nici puțin pentru ceva ce nu știu ce gust are.

        (Citează)

  2. Hobgoblin e berea preferata a Vioricai Dancila.

      (Citează)

  3. La o terasa in Germania mi-a placut ‘surprise bucket’, iti aducea intr-o frapiera 6 beri random. Mi s-a parut o idee geniala: tu incerci diverse beri la un pret mai mic, ei isi vand diversele beri pe care le au. Bonus pentru pasionati: Untappd, o aplicatie pe care as descrie-o simplu: facebook pentru bere.

      (Citează)

    • Ar merge și la Beer O’Clock ceva asemănător cu surprise bucket. Am văzut că au mai apărut și la noi localuri cu multe beri, inclusiv unele cu belgiene. Tot zic că voi merge la cel de pe Bd Unirii și n-am apucat.

        (Citează)

  4. Pachetul asta nu este creatia Lidl, ci a producatorului. Gasesti acelasi pack in supermarketurile britanice:
    https://www.sainsburys.co.uk/shop/gb/groceries/classic-ales-mixed-pack-x6-500ml
    https://www.waitrose.com/ecom/products/classic-ales/403894-220422-220423

      (Citează)

  5. Scrie Made in UK pe ele? Sau ceva care sa arate provenienta?

    Lidl este expert in brand propriu si lasat cumparatorul sa creada ca produsele chiar sunt din Grecia, Franta, Italia etc.

      (Citează)

  6. Lidl a mai avut asemenea pachete și cu bere belgiană. Fain. În ultima vreme s-au prostit însă și la berea belgiană au adus pachete de 4/6 sticle din aceeași marcă. Evident că vindeau doar tot pachetul, să nu poți să mix and match. #lame

    +1 pentru untapped, in caz că vrei să ți o listă cu ce ai mai băut.

    -100 pentru fiecare festival al berii și RO la care e mai probabil să poți gusta un not tip de vată de zahăr decât să guști o bere nouă.

    Era să uit. Eu nu am luat pachetul UK pentru că [aproape] toate berile astea pot fi găsite la Kaufland. Acum se prostesc însă și la Kaufland, au început să aducă beri “artizanale” din surse dubioase.

      (Citează)

    • Ion Iliescu: -100 pentru fiecare festival al berii și RO la care e mai probabil să poți gusta un not tip de vată de zahăr decât să guști o bere nouă.

      Pentru că sunt companii mari ce suportă o parte din costurile festivalului în schimbul posibilității de a fi unic vânzător de bere acolo.

      Nici mie nu-mi convine, dar asta e.

        (Citează)

    • Ion Iliescu: Eu nu am luat pachetul UK pentru că [aproape] toate berile astea pot fi găsite la Kaufland. Acum se prostesc însă și la Kaufland, au început să aducă beri “artizanale” din surse dubioase.

      Am văzut una Madonna, bere tip belgiană produsă la Galați. Trebuie să o încerc, am auzit că e bună.

        (Citează)

  7. Berile britanice sunt jalnice, au gust a ceva gen vodca (tarie) cu apa. Pana si brandurile cunoscute sunt rele, gen Carlsberg la ei are gust nasol fata de cel de la noi.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Doar “un pic”. Mă așteptam ca, fiind pachet de 6, să fie un preț mai bun la el. Vine cam 6,6 lei berea, ceea ce nu-i rău față de cât este o sticlă separat la raft în Carrefour sau Kaufland, dar nu-i nici puțin pentru ceva ce nu știu ce gust are.

    din experienta mea, berile de Anglia in supermarket trec de 8-9 lei fara probleme

      (Citează)

  9. nwradu:
    Doar “un pic”. Mă așteptam ca, fiind pachet de 6, să fie un preț mai bun la el. Vine cam 6,6 lei berea, ceea ce nu-i rău față de cât este o sticlă separat la raft în Carrefour sau Kaufland, dar nu-i nici puțin pentru ceva ce nu știu ce gust are.

    Hai frate, bei pe la festivaluri beri de 20 de lei sticla si la astea de 6 lei zici ca sunt scumpe!

      (Citează)

    • Asa, e 10 lei halba de Heineken pe plaja dar, daca dai 5 lei in supermarket pe o doza, nu ti se pare mult?

        (Citează)

    • Kopa_Kopan: Hai frate, bei pe la festivaluri beri de 20 de lei sticla si la astea de 6 lei zici ca sunt scumpe!

      Păi e la festival, nu pe raft la magazin. În costul ei intră și costurile festivalului.

      Similar, nu mă plâng de costul unei mâncări la restaurant, dar dacă îmi cumpăr eu ingredientele și o gătesc acasă, mă aștept să fie mai ieftină, nu?

        (Citează)

  10. Fă un bine papilelor gustative și caută BrewDog Punk IPA sau Elvis Juice ca și astea-s britanice

      (Citează)

  11. +1 pentru BrewDog Punk IPA

      (Citează)

  12. Lidl are uneori chiar și Timișoreana pe rafturi, aici în U.K.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus