un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pașapoartele s-au mutat din Pipera și Amzei în mall-ul Parklake

16 Jul 2018  ·

TURISM  ·

25 comentarii

Atenție la treaba asta ca să nu faceți niște drumuri de pomană. Ghișeele de eliberare pașapoarte ce funcționau în Pipera (în același sediu cu cel de permise și înmatriculări auto) și în Amzei s-au închis și, începând cu 16 iulie, se mută în mall-ul Parklake din zona Dristor.

Începând cu data de 16 iulie 2018, SPCEEPS ILFOV şi punctul de lucru al SPCEEPS Bucureşti, ambele din şos. Pipera nr.49 sector 2 (sediul D.R.P.C.I.V.), precum şi punctul de lucru al SPCEEPS Bucureşti din str. Piaţa Amzei nr. 13 sector 1 se vor muta în noul sediu situat în PARKLAKE Shopping Center, str. Liviu Rebreanu nr. 4 sector 3 Bucureşti.
(Menţionăm că pentru cererile depuse înainte de 16.07.2018, ridicarea paşapoartelor se va face din noul sediu. Deasemenea, programările on-line efectuate pentru cele trei sedii începând cu data de 16 iulie 2018 vor fi onorate în sediul din PARKLAKE Shopping Center.)

Vestea este bună, că la Parklake este parcare suficientă și, dacă aveți de așteptat, măcar sunteți într-un mall. Noul sediu poate fi găsit la etajul 1 în capătul de nord al centrului comercial, lângă un Pepco, și sunt indicatoare prin mall pentru a vă ghida în acea direcție.

Există chiar și un clip video mega-amuzant cu o femeie care vine deja nervoasă în Pipera ca să-și facă pașaport și acolo descoperă că nu mai are unde, pentru că nu citește acest blog. Probabil că-l va toca la cap pe soț tot drumul spre mall: “Ți-am zis eu să cauți pe net?! Ți-am zis eu?! Tot ziceai că e aici în Pipera, că așa știi de când ți-ai făcut tu pașaport acum 3 ani! Nu te-ai gândit că poate s-au mutat?! Boule!”

Oricum, nota 10 pentru filme și mesajele de pe Facebook, sunt un mare pas în față. Ca idee, site-ul oficial este la nivelul la care comunicatele de presă se pun scanate pe site, cu ștampilă și semnătură.

Sunt curios care este înțelegerea Direcției Pașapoarte cu Parklake. Plătesc bani pentru asta sau mall-ul le dă spațiul în schimbul traficului suplimentar de persoane ce va apărea acolo? Bănuiesc că prima variantă, că mallurile nu prea fac cadouri. Direcția Pașapoarte mai are un sediu și în Plaza România.

Să vă faceți pașaport biometric și să-l utilizați inclusiv prin Europa în locul buletinului. Multe aeroporturi sunt aglomerate, cu cozi lungi la verificarea pașapoartelor, dar cei cu pașapoarte biometrice pot intra la anumite automate de verificare, unde de obicei nu sunt cozi. Am evitat la un moment dat o coadă de peste 1000 de persoane în acest mod.

    25 comentarii

  1. “cei cu pașapoarte biometrice pot intra la anumite automate de verificare, unde de obicei nu sunt cozi. Am evitat la un moment dat o coadă de peste 1000 de persoane în acest mod.”

    Da, si eu, in majoritatea aeroporturilor de la vest de noi.

    Las restul cititorilor sa ghiceasca si sa spuna cate astfel de aparate sunt in maretul Otopeni.

      (Citează)

  2. Hint: începând de pe 20 Iulie pașapoartele simple electronice se vor elibera cu valabilitate de 10 ani, în loc de 5 cum este în prezent (Legea nr. 133/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 508 din 20 iunie 2018).

      (Citează)

  3. GabrielG:
    Acum chiar ca nu mai au romanii motiv sa se intoarca in tara.

    Ba se intorc, pentru ca multi nu au timp/rabdare si isi fac pasaport temporar ce are valabilitate 1an

      (Citează)

  4. Parcă am citit pe undeva că nu plătesc chirie, stau gratis, plata utilităților însă îi privește. Și doar doi ani, că asta e perioada pentru care ”au bătut palma”. În fine, poate se va prelungi.

      (Citează)

  5. Ministrul de interne a spus ca nu se plateste chirie.

    Si in Iasi este evidenta populatiei intr-un mall, cel putin cand s-au mutat nu se platea chirie, mall-ul doar beneficiind de traficul suplimentar.

      (Citează)

  6. Vezi ca exista deja de ceva timp birou de pașapoarte in mall Plaza. Acolo pare ca ar funcționa chiar ok, au integrat pe monitoare din Mall un sistem care anunță bonul curent.

      (Citează)

  7. Pun o întrebare off topic pentru cei cu mai multă experiență la călătorit cu avionul. Am un zbor Suceava – București – Praga duminica asta. Am doar 50 minute în București sa schimb avionul. Ma descurc in acest timp? Ce se întâmplă dacă întârzie primul avion? Nu am bagaj de cală, doar un rucsac.

      (Citează)

    • Daca e cu aceeasi companie e ok, daca nu si are intarziere nu-i priveste.

        (Citează)

    • Tarom pentru ambele. Ambele pe același bilet.

        (Citează)

    • Tranzitul in OTP ar trebui sa dureze maxim 1-2 minute, ca e un singur loc de tranzit si e intre sosiri si terminalul de plecari. Intreaba-i pe aia cand cobori cum ajungi in tranzit.

        (Citează)

    • Ok, mulțumesc frumos pentru răspuns.

        (Citează)

    • Nu chiar 1-2 minute, trebuie să treci prin verificarea de pașaport/buletin și poate fi coadă acolo, dar eu zic că ai timp destul.

      Nu te așteaptă nimeni. Chiar dacă ai zbor cu aceeași companie, nu stă avionul după tine mai mult de 10 minute, mai ales că nu ai bagaj de cala. Dacă ai avea de cală, odată băgat în avion așteaptă mai multă vreme pasagerii întârziați, că altfel trebuie să caute bagajul și să-l scoată din cala avionului.

        (Citează)

  8. Ca idee, site-ul oficial este la nivelul la care comunicatele de presă se pun scanate pe site, cu ștampilă și semnătură.

    Ca nivel frate? Valeu ce e acolo, pe un monitor cu rezolutia de 1600 x 900 se vede ingrozitor.

      (Citează)

  9. Răzbunarea ălora ce stau în cartiere. Îi pun pe cei ce au treabă doar în centru sa vină până la mama naibii în cartiere. Parcă celălalt e la Plaza Mall. Adică și mai la mama naibii.

    În Amzei de fiecare dată când am fost (schimb des pașaportul) am stat sub 10 minute.

      (Citează)

    • Da,frate, ia să fie totul în centru să ne îngrămădim două milioane de inși în același loc, chiar dacă unul vrea pașaport, altul pătrunjel, iar altul o shaorma.

        (Citează)

  10. sin:
    Tranzitul in OTP ar trebui sa dureze maxim 1-2 minute, ca e un singur loc de tranzit si e intre sosiri si terminalul de plecari. Intreaba-i pe aia cand cobori cum ajungi in tranzit.

    Tranzitul de care vorbesti e pentru curse externe. Suceava Bucuretsti ajunge la interne. De acolo se merge pe culoarul lung pana la plecari externe si ai de facut controlul de securitate. Daca e coada iti sugerez sa mergi la control la bagaje bulk si sa areti cartea de imbarcare.

      (Citează)

  11. Off topic/intrebare usor stupida – pasapoartele simple electronice cu valabilitate 10 ani sunt acelasi lucru cu cele biometrice?

      (Citează)

    • Da, cele electronice sunt biometrice. Cele nebiometrice se numesc temporare.

        (Citează)

    • Nu mai exista pasapoarte cu valabilitate pe zece ani. Cele care au fost emise (si care nu sunt electronice) sunt valabile pana la data expirarii. Noul pasaport va fi biometric si va avea o valabilitate de doar 5 ani.
      Parerea mea e ca scurtarea duratei de valabilitate e o mizerie cu iz penal de coruptie. Costul pasaportului romanesc devine astfel unul din cele mai ridicate.

        (Citează)

  12. Sediul din Parklake este numai pentru eliberat pasapoarte ?
    Actele necesare pentru un pasaport nou se depun la sectiile de politie la care suntem arondati sau se pot depune si la Parklake ?

      (Citează)

  13. am avut ceva noroc: aveam programare marti pe 17 la Plaza, aflu luni ca se deschide sediu in Park Lake (eu sau in dristor), anulez pe aia din Plaza, fac una noua vineri pe 20 si azi aflu ca e si pe 10 ani valabil, incepand de vineri :D

    haha :)

    Teo:
    Hint: începând de pe 20 Iulie pașapoartele simple electronice se vor elibera cu valabilitate de 10 ani, în loc de 5 cum este în prezent (Legea nr. 133/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 508 din 20 iunie 2018).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus