blog demisec cu note fine de tehnologie

Abonați-vă la newsletter-ul Orange și puteți câștiga telefoane P20 și o tabletă.

La poligonul de tir Broz Guns Range

4 Jun 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Am fost recent la un poligon de tir relativ nou în București: Broz Guns Range, în zona Piața Presei Libere, un poligon interior unde se poate trage cu diverse pistoale și puști.

Relativ nou = deschis prin decembrie 2017, dacă am reținut corect din discuțiile de politețe avute în timp ce așteptam la recepție. Poligonul are un aspect modern, cu două camere cu mai multe linii de tragere și o zonă de așteptare cu mese și scaune. Lungimea maximă a liniei este de 50 de metri și au clasicul sistem de ținte de hârtie ce pot fi amplasate la diverse distanțe de trăgător.

Lista armelor disponibile o vedeți pe site-ul oficial, broz.ro, și în imaginile de mai jos.

Eu am tras cu P38 (nu știu dacă fabricat de Walther sau altcineva, dar îi recunoașteți forma din filmele de război) și muniție de 9×19 mm, dar am tras mai prost ca niciodată, mult mai slab decât Matilda. A fost vina mea, m-am crezut prea bun și fie mișcam arma în momentul apăsării trăgaciului, fie nu aveam priza corectă pe ea și trăgeam prea spre dreapta, în ciuda instructajului primit acolo. O să dau vina și pe faptul că am ținut camera video la cap, pentru filmul de mai jos, și mă trăgea spre dreapta :P

Instructorii, apropo, au fost foarte atenți cu noi, a fost probabil cel mai bun instructaj primit la vreun poligon de tir din București, explicându-ne în detaliu cum trebuie să stăm, cum să ținem arma, cum să corectăm tirul pentru a îmbunătăți rezultatele șamd.

Prețurile sunt mai mari decât la Tactical Shooting Range, un alt poligon indoor să-i zicem specializat pe tir cu pistolul. De exemplu: la Broz am dat pe P38 cu 30 de cartușe suma de 220 de lei; la Tactical orice pistol de acolo cu 25 de cartușe 9×19 mm costă 140 de lei, zice site-ul lor. Ca o concluzie, arată bine la Broz, dar l-aș recomanda celor din zona de nord și est a capitalei, care nu au chef să meargă tocmai pe Valea Cascadelor pentru tir, sau celor care vor să tragă musai cu o armă pe care o au doar cei de la Broz.

Eu aș mai merge aici ca să trag cu revolverul acela micuț pe care-l vedeți prin filme că e ușor de ascuns în poșete sau la glezna cuiva. O ofertă bună pare a fi cea numită Matrioska, 20 de cartușe cu pistolul și 10 cu AKM la 300 de lei.

Ca la orice poligon, două sfaturi:

 • e obligatoriu să mergeți cu buletinul la voi;
 • sunați înainte de a merge. De multe ori în poligoane se desfășoară concursuri oficiale sau team building-uri și sunt închise publicului uzual, așa că sunați înainte și întrebați dacă e liber la ora dorită.

Am mai fost la două poligoane de tir în București: Tactical Shooting Range, pe Valea Cascadelor, și Poligon Joița, care-i dincolo de Chitila, dar în aer liber și se poate trage și la talere. La Joița am tras și cu diverse puști mai mari precum AKM, AR-15, 700 VTR și altele. Citiți aici articolele despre ele.

Broz Guns Range se află pe str Tipografilor 28, cam în spatele Casei Presei Libere, pe lângă Taverna Sârbului. Au site oficial broz.ro și pagină de Facebook, telefon 075-poligon, orar L-V 12-22, S-D 10-22.

  10 comentarii

 1. Nu se prea potriveste melodia din video – intro dvd nunta, cu actiunea prestata :). Recomand ceva heavy metal…
  No Hardfeelings!

    (Citează)

 2. Asta e poligonul lui Naumovici?

    (Citează)

 3. Salut,

  Recomand ca oricine sa mearga macar odata sa traga cu arme adevarate. E o senzatie aparte.

  Am tras in Nordul Germaniei la un poligon cu MP-5, AK-47 (1944), Mosin-Nagant 1943, Glock 9mm, Desert Eagle 5.0, Smith Wesson Magnum 500.

  6 arme, 80 cartuse ~ 80 euro toata distractia.

  La final ne-au lasat sa ne adunam cateva gloante trase si sa pastram cartuse goale.

    (Citează)

 4. Iti dai seama ca nu au cum sa nu fie afiliati SRI sau SIE.

    (Citează)

 5. Parcare au?

    (Citează)

 6. Deci Matilda trage mai bine.Cand te mai duci la o bauta tarzie sa nu uiti vesta…antiglont. ;)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus