un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 3 iunie 2018

3 Jun 2018  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Patru românce puțin cunoscute, dar cu realizări importante. Toate au un lucru în comun: s-au născut aici, dar au plecat din țară și au studiat și trăit în străinătate. Totuși, povestea lor este interesantă, căutați-le pe Wikipedia pentru mai multe detalii.

Poliția din Australia știe cine-i criminalul, dar nu are dovezi pentru a-l aresta. Iar acum fac acest lucru public, ceea ce pare un pic ciudat.

Stenogramele PSD din 2004. Așa arătau discuțiile din ședințele PSD atunci când justiția era controlată politic.

Cum se făcea pirateria cu filme în anii 1960. Nu erau filme digitale, așa că se copiau pelicule și vindeai ce puteai înainte să te prindă FBI-ul.

Cum arată biroul lui Gordon Moore de la Intel. Moore, cunoscut pentru legea ce-i poartă numele, este unul dintre cofondatorii companiei Intel.

Unul din cinci decese în rândul tinerilor de 25-34 ani este cauzat de opioide.

Un tren luxos din Japonia și cum a fost el gândit.

Golful Halong din Vietnam arată bine.

Armata SUA vrea să construiască un tanc ușor, deși nu are nevoie de el. Mai interesant este ce se zice pe acolo despre nevoia de adaptare la conflicte sau amenințări cu mari puteri militare ale lumii, după ce în ultimii 20 de ani dușmanii au fost luptători de gherilă.

Cântăreți români depășiți de vremuri, dar care insistă să cânte în continuare. Nu zic că sunt de acord cu lista, dar problema este alta: dacă nu mai cântă, ce să facă altceva?

Meme-urile mor mai repede decât pot fi monetizate. În străinătate sunt multe site-uri ce vând rapid tot felul de produse cu meme-urile populare ale momentului.

Un medicament nou pentru cancerul de prostată are rezultate foarte bune.

Exemple de salarii la Google. Sunt sume pe an, probabil brute.

Salată de mozzarella, piersici și rucola. Îmi place rețeta, îi voi spune Matildei să o facem și noi.

Cărți SF de citit înainte să devină filme sau seriale.

Oferte: Weekend Superstars la eMAG și Hot Summer la Fashion Days.

    26 comentarii

  1. >Salată de mozzarella, piersici și rucola. Îmi place rețeta, îi voi spune Matildei să o facem și noi.

    Sunt intrigat de implicatiile acestei fraze in aceasta dimineata cand nu am nimic de facut.

    Cum functioneaza procesul ? Iti place o chestie, ii spui sotiei, daca aproba e ok, daca nu uiti de ea ? Ii spui si o pui sa faca ? Ii spui si faceti impreuna ? Daca vine ea cu o idee cum se procedeaza ? :)

      (Citează)

  2. Salariile de la Google mi se par mici, sa va explic si de ce, aproape 40% sunt taxe, spre exemplu 180.000 $ ramane cu 9.000 $/luna net. O casa in zona respectiva costa peste 1,5 milioane, deci o rata de 7.000$/luna.
    Sumele par imense dar si preturile in zona sunt pe masura.

      (Citează)

  3. nu sunt mari salariile la google. 300.000 de euro/an ia un vicepresedinte al uneia din bancile de top din Romania, fara bonusuri.

      (Citează)

    • Plus ca daca adaugi ratele pe care le au americani la studii, rata la o casa medie ( 1 milion) , asigurarile, pretul serviciilor de acolo … chiar nu raman cu mult. Si acolo nu merge ca vinzi casa dupa 30 de ani, ca sunt din lemn si nu tin mai mult de o viata.

        (Citează)

  4. Cand ai spus cantareti romani depasiti de vremuri dar care insista sa cante, primul meu gand a fost ca te referi la muzica anilor 80, cu n exemple, nu le mai spun acum. Asa ca am dat click pe articol deja cu gandul ca o sa ma enervez; recunosc imi place foarte mult muzica acelor ani, nu dezvolt acum ideea. Dar surpriza, sunt 100% de acord cu ce scrie acolo. Poate mai putin legat de Voltaj; au mai incercat si altceva, nu numai 20 (de ani), si eu zic ca le-a iesit.

    Ati remarcat ca din cele patru romance, doua s-au nascut la Galati? O fi fost ceva acolo…

      (Citează)

  5. ionub:
    nu sunt mari salariile la google. 300.000 de euro/an ia un vicepresedinte al uneia din bancile de top din Romania, fara bonusuri.

    Cati vicepresedinti de banci sunt vs cati angajati Google? Compari mere cu alune…

      (Citează)

  6. Link-ul la salata este cel cu salariile de la Google.

      (Citează)

  7. Apropo de filme si piratat, pentru cei care au crescut cu filme pe casete video VHS va recomand filmul Chuck Norris vs. Communism (2015) cu povestea Irinei Margareta Nistor si cum traducea filmele anilor ’80-’90.

      (Citează)

  8. În businessinsider sunt doar salariile de bază. Bonusul anual, în funcție de poziție, poate fi de 15-25%, iar peste asta se adaugă și un număr de acțiuni. În general pe poziții cu grad mai redus de senioritate (junior-middle), grosul compensației înseamnă salariul de bază, însă pe măsură ce crește gradul, “componentele suplimentare” ajung chiar să depășească, la nivel de venit anual, acel salariu listat acolo.

      (Citează)

  9. Poate le spune cineva astora de la Libertatea ca de cand a intrat in vigoare GDPR-ul live-ul lor din Centrul Vechi este inafara legii: https://www.youtube.com/watch?v=-FcgSGbsVKg

      (Citează)

  10. gigi:
    Poate le spune cineva astora de la Libertatea ca de cand a intrat in vigoare GDPR-ul live-ul lor din Centrul Vechi este inafara legii: https://www.youtube.com/watch?v=-FcgSGbsVKg

    De ce, nu mai ai voie sa filmezi in spatii publice?

      (Citează)

  11. Lista aia de carti n-are nimic de Scalzi.

      (Citează)

  12. gigi:
    De fapt cred ca o sa fac chiar eu o sezizare la ANSPDCP.

    fa, nu te mai lamenta online

      (Citează)

  13. Mihai:
    Link-ul la salata este cel cu salariile de la Google.

    Pai da, ca-s varza. :)

      (Citează)

  14. De unde stii ca taxele pe salarii sunt 40% ?

    Chiar daca ar fi cred ca beneficiile extra salariale sunt destul de mari pe acolo.

    wd:
    Salariile de la Google mi se par mici, sa va explic si de ce, aproape 40% sunt taxe, spre exemplu 180.000 $ ramane cu 9.000 $/luna net. O casa in zona respectiva costa peste 1,5 milioane, deci o rata de 7.000$/luna.
    Sumele par imense dar si preturile in zona sunt pe masura.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus